miselon Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου Καλησπέρα σας. Είμαι συνδρομητής Cosmote Neo Unlimited και θα ήθελα να γνωρίζω εάν υπάρχει εδώ κάποιος χρήστης με τη συγκεκριμένη υπηρεσία και ποιο router χρησιμοποιεί για τη τηλεφωνία. Προς το παρόν χρησιμοποιώ το D-Link DWR-921 που είχα κι έτσι δεν αγόρασα, αλλά δεν μπορώ να αξιοποιήσω τα απεριόριστα λεπτά ομιλίας που διαθέτει το πακέτο μου. Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε;
infin1tyGR Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου Δεν νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να αξιοποιήσεις τα λεπτά ομιλίας με SIM σε router.
miselon Δημοσ. 6 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 6 Μαϊου 26 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε Δεν νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να αξιοποιήσεις τα λεπτά ομιλίας με SIM σε router. Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Σκέφτομαι να πάρω το παρακάτω router για το σκοπό αυτό: TP-LINK TL-MR6500V 300MBPS WIRELESS N 4G LTE TELEPHONY ROUTER, επειδή υποστηρίζει VoLTE. Το έχεις δοκιμάσει ή κάποιος άλλος πριν προχωρήσω σε αγορά;
jkoukos Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου Λογικά θα παίξει μια χαρά η κινητή τηλεφωνία, βάσει των δυνατοτήτων της συσκευής όπως τα είδα. Σίγουρη λύση που την έχω δοκιμάσει είναι τα Fritz router, είτε με δυνατότητα απευθείας χρήσης sim κάρτας σε αυτά είτε με USB LTE στικάκι. Η τηλεφωνία κινητής και τα sms (αυτά μόνο λήψη) μια χαρά δουλεύουν. 1
infin1tyGR Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου Ενδιαφέρον! Νόμιζα μόνο με VoIP έπαιζαν τέτοιου είδους router.
miselon Δημοσ. 6 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 6 Μαϊου 1 ώρα πριν, jkoukos είπε Λογικά θα παίξει μια χαρά η κινητή τηλεφωνία, βάσει των δυνατοτήτων της συσκευής όπως τα είδα. Σίγουρη λύση που την έχω δοκιμάσει είναι τα Fritz router, είτε με δυνατότητα απευθείας χρήσης sim κάρτας σε αυτά είτε με USB LTE στικάκι. Η τηλεφωνία κινητής και τα sms (αυτά μόνο λήψη) μια χαρά δουλεύουν. Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Έχω παραγγείλει τον εξοπλισμό και αναμένω να παραλάβω ώστε να ολοκληρώσω το setup.
jkoukos Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 1 ώρα πριν, infin1tyGR είπε Ενδιαφέρον! Νόμιζα μόνο με VoIP έπαιζαν τέτοιου είδους router. Τα Fritz παίζουν ταυτόχρονα με όλα τα είδη τηλεφωνίας (απλή, VoIP και LTE). Το συγκεκριμένο του φίλου απ' ότι είδα έχει επιλογή στο μενού για VoIP και VoLTE, οπότε δεν γνωρίζω αν παίζει ταυτόχρονα και με τα δύο ή με ένα κάθε φορά. Σε κάθε περίπτωση παίζει μια χαρά με την κινητή τηλεφωνία. 1 1
miselon Δημοσ. 6 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 6 Μαϊου jkoukos υπάρχει τρόπος τη γραμμή να τη "ρίξω" σε ένα freepbx με το Grandstream HT801 ή κάποιο άλλο;
jkoukos Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου (επεξεργασμένο) Μπορείς να συνδέσεις την θύρα PHONE σε κάποιο Gateway που έχει θύρα FXO. Το ΗΤ801 που ρωτάς είναι ATA και έχει θύρα FXS (όχι FXO). Στην FXO συνδέεται τηλεφωνική γραμμή ενώ στην FXS απλή τηλεφωνική συσκευή. Υπάρχει το Grandstream HT813 με FXO και κάνει αυτό που θέλεις, αλλά αν δεν το έχεις (ή κάποια άλλη σχετική συσκευή), καλύτερα βρες ένα μεταχειρισμένο Fritz (π.χ. το 7490). Βασικά οποιοδήποτε Fritz όσο παλιό κι αν είναι (από το 7170 και μετά) μπορεί να πάρει το τηλεφωνικό σήμα από τον Router και να το μετατρέψει σε SIP για το FreePBX. Επεξ/σία 6 Μαϊου από jkoukos 1
miselon Δημοσ. 6 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 6 Μαϊου Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω βρει επίσης το Grandstream HT503 . Αρχαίο μεν πιθανόν να κάνει τη δουλειά δε με βάση όσα αναφέρεις.
jkoukos Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου Ναι, το HT503 κάνει καθώς έχει SIP server και μετατρέπει την αναλογική τηλεφωνία σε VoIP για σύνδεση του FreePBX. Το ΗΤ813 μάλλον δεν κάνει. Μου έκανε εντύπωση που η εταιρεία το αναφέρει σαν ΑΤΑ και όχι σαν Gateway και είδα ότι δεν έχει SIP server και απλά επικοινωνεί είτε από την αναλογική γραμμή είτε μέσω 2 λογαριασμών SIP σε άλλον server. Βασικά με το VoIP έχω πολλά χρόνια να ασχοληθώ με PSTN και μετατροπή και δεν ξέρω τώρα τι συσκευές υπάρχουν. Πάντως με το χέρι στην φωτιά σου λέω ότι τα Fritz είναι ιδανικά και αξιόπιστα για την δουλειά αυτή.
miselon Δημοσ. 6 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 6 Μαϊου Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Μόλις παραλάβω τον εξοπλισμό θα επανέλθω με νέα ενημέρωση.
ANAGNPANA Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου Στις 6/5/2024 στις 9:29 ΜΜ, miselon είπε Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Μόλις παραλάβω τον εξοπλισμό θα επανέλθω με νέα ενημέρωση. Αναμένουμε ενημέρωση σου μόλις λάβεις τον εξοπλισμό για τον αν λειτουργεί το τηλέφωνο κτλ
miselon Δημοσ. 12 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 12 Μαϊου Στις 10/5/2024 στις 11:03 ΜΜ, ANAGNPANA είπε Αναμένουμε ενημέρωση σου μόλις λάβεις τον εξοπλισμό για τον αν λειτουργεί το τηλέφωνο κτλ Καλημέρα σας. Παρέλαβα το router και λειτουργεί κανονικά. Οι ταχύτητες έπειτα από μέτρηση είναι παρόμοιες με του D-Link. Προσοχή!! Για να λειτουργήσει η τηλέφωνία θα πρέπει να τοποθετήσετε τη SIM σε κινητό (επειδή για την ενεργοποίηση η Cosmote δεν αναγνωρίζει το router ως συμβατή συσκευή - συνημμένο) που υποστηρίζει VoLTE-VoWiFi ενεργοποιώντας το από τις ρυθμίσεις (Make calls using wifi & Make calls using VoLTE). Αφού κάνουμε το προηγούμενο απόστέλλουμε SMS WIFICALL στο 1333. Αναμένουμε το SMS επιβεβαίωσης ενεργοποιήσης και μόλις το λάβουμε κάνουμε το κινητό restart. Έπειτα τοποθετούμε τη SIM στο TP-LINK MR-6500 ενεργοποιούμε από το Menu => Telephony την επιλογή VoLTE (συνημμένο) και κάνουμε κανονικά τις κλήσεις μας. Τέλος, για τη διαχείριση των SMS (αποστολή - ανάγνωση) υπάρχει η εφαρμογή TP-LINK Tether (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tplink.tether&hl=en_US) και για τα βασικά που μπορούμε να κάνουμε μέσω Cloud . Καλό υπόλοιπο ημέρας. 2
miselon Δημοσ. 12 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 12 Μαϊου Καλησπέρα σας. Η γραμμή πλέον είναι πάνω στο freepbx και λειτουργεί κανονικά . Καλό υπόλοιπο ημέρας. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα