Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, tolis9 είπε

ο ανεμιστηρας δουλευει κανονικα ,οσον αφορα τα λινουξ θα περιμενω τον καινουριο δισκο να κανω εκει ενα clean install γτ απο linux ειμαι ο πλεον ασχετος!

Δεν χρειάζεται να ξέρεις πολλά.

Απλά φτιάχνεις ένα bootable στικακι με μια από τις light distros του Linux που έχουν ήδη τα βασικά μέσα και είναι windows user friently.

Ξεκινάς το PC με boot από το στικακι. Δεν κάνεις εγκατάσταση πουθενά. Έτσι δεν εξαρτάσαι από ένα κακό δίσκο.

Κάνεις βασικές εργασίες πχ surfing μέσα από την διανομή του Linux (δεν αλλάζει κάτι με τα όσα ξέρεις) και βλέπεις εάν το σύστημα σου είναι σταθερό.

Με αυτό τον τρόπο θα γλυτώσεις ενα περιττό έξοδο αγοράς ενός δίσκου. Εάν το σύστημα σου παραμένει ασταθές τότε δεν είναι σίγουρα ο δίσκος σου.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, tolis9 είπε

Ωραια σε ευχαριστω πολυ θα περιμενω τον δισκο και θα φτιαξω επιτελους ενα bootable usb γτ ολο το παραμελω και λυπαμαι το στικακι και στο τελος ολο καπως την παταω

Ακυρο,αυτο το φτιαχνω ηδη,

με αυτο θα μπορεσω να κανω μια επιδιορθωση σε πιθανο προβλημα?

Αν το κάνεις με το ventoy μπορείς να του βάζεις μέσα ότι και οσα so θέλεις και να τα ανανεώνεις χωρίς να χρειαστεί να το ξανακάνεις από την αρχή. Στο μπουταρισμα επιλέγεις από πιο iso θέλεις να ξεκινήσεις.

Το μόνο που θα πρέπει να ελέγξεις είναι αν το θέλεις για mbr./uefi ή για gpt σύστημα. Το 1ο είναι για υποστήριξη  παλιών συστημάτων εν το 2ο είναι για να μπουταρει σε μητρική με ενεργό το gpt..

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει σύστημα με τροφοδοτικό με ονομαστικά 500Watt, που κοστίζει μόλις 19 ευρώ, δεν διαθέται καλώδιο για την κάρτα γραφικών και το καλώδιο τροφοδοσίας του επεξεργαστή είναι μόνο 4πινο.
Το οποίο το έχει δουλέψει και κάμποσο καιρό.

Σταματάω εδώ να περιγράφω.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 2
Δημοσ.
4 minutes ago, dpolal said:

Έχει σύστημα με τροφοδοτικό με ονομαστικά 500Watt, που κοστίζει μόλις 19 ευρώ, δεν διαθέται καλώδιο για την κάρτα γραφικών και το καλώδιο τροφοδοσίας του επεξεργαστή είναι μόνο 4πινο.
Το οποίο το έχει δουλέψει και κάμποσο καιρό.

Σταματάω εδώ να περιγράφω.

για αυτο και εγω εγραψα για psu.μολις ειδα 19 ευρω λεω οκ.μιας χρησης:p

Δημοσ.

και εμενα ο μεγαλος μου ενδιασμος ειναι αυτο ακριβως...το τροφοδοτικο των 19.90... και φυσικα και εχω ενα corsair tx-550m να δοκιμασω με την πρωτη ευκαιρια  που καθεται ,αλλα τρεχωντας το occt που λεει ο φιλος απο πανω ειδα.. θερμοκρασια cpu 94 στο πρωτο μισο λεπτο!ποσο αξιοπιστο ειναι το προγραμμα αυτο για monitoring θερμοκρασιων?υπαρχει καποιο αλλο να ειναι πιο αξιοπιστο να τρεχει background μαζι του?

Δημοσ.
12 minutes ago, tolis9 said:

και εμενα ο μεγαλος μου ενδιασμος ειναι αυτο ακριβως...το τροφοδοτικο των 19.90... και φυσικα και εχω ενα corsair tx-550m να δοκιμασω με την πρωτη ευκαιρια  που καθεται ,αλλα τρεχωντας το occt που λεει ο φιλος απο πανω ειδα.. θερμοκρασια cpu 94 στο πρωτο μισο λεπτο!ποσο αξιοπιστο ειναι το προγραμμα αυτο για monitoring θερμοκρασιων?υπαρχει καποιο αλλο να ειναι πιο αξιοπιστο να τρεχει background μαζι του?

ειναι αξιοπιστο. απλα ζοριζει την cpu στο τερμαααααα που σε πραγματικες συνθηκες δεν θα γινει αυτο. αλλα αμα φτανει 94 υπαρχει περιπτωση να σου βγαζει και errors που τα δειχνει.δεν ξερω απο παστα τι παιζει και επισης η ψυκτρα ποσο καλη ειναι.

αφου εχεις και αλλο psu αλλαξε το.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tolis9 είπε

4 ώρες πριν, tolis9 είπε

Δυστυχώς πλέον μου πετάει bsod ακόμα και σε συνθήκες γραφείου!κολλάνε όλα!δεν κάνει καν διάγνωση! κολλάει στο 0% και κάνει επανεκκίνηση αλλά μενεινσε.μαυρη οθόνη 

Θα συμφωνήσω με τους poulinos και dpolal ότι φταίει το τροφοδοτικό. Εφόσον έχεις τροφοδοτικό για δοκιμή έπρεπε να ξεκινήσεις από εκεί! Εφόσον άρχισε τις μπλε οθόνες σε απλές εργασίες μην προσπαθήσεις να κάνεις κάποιο BIOS update στην μητρική ή firmware udate σε δίσκο. Θα γίνει "στραβή" και θα σου μείνει στο χέρι!

Το "φριζάρει σε ζόρισμα ή παιχνίδια και σε απλές εργασίες είναι εντάξει" και μετά το "πλέον πετάει μπλε οθόνη και σε απλές εργασίες", μου λέει για τροφοδοτικό που "τα φτύνει" σιγά-σιγά!

Υ.Γ. Όταν επιβεβαιώσεις ότι φταίει το τροφοδοτικό, κάνε και μια δοκιμή στην RX560 που άλλαξες μπας και ανακαλύψεις πως τελικά δεν έχει πρόβλημα!

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, poulinos είπε

ειναι αξιοπιστο. απλα ζοριζει την cpu στο τερμαααααα που σε πραγματικες συνθηκες δεν θα γινει αυτο. αλλα αμα φτανει 94 υπαρχει περιπτωση να σου βγαζει και errors που τα δειχνει.δεν ξερω απο παστα τι παιζει και επισης η ψυκτρα ποσο καλη ειναι.

αφου εχεις και αλλο psu αλλαξε το.

αυτο θα κανω τις επομενες μερες σαν πρωτη κινηση μετα το bios update που ηδη εκανα!

4 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Θα συμφωνήσω με τους poulinos και dpolal ότι φταίει το τροφοδοτικό. Εφόσον έχεις τροφοδοτικό για δοκιμή έπρεπε να ξεκινήσεις από εκεί! Εφόσον άρχισε τις μπλε οθόνες σε απλές εργασίες μην προσπαθήσεις να κάνεις κάποιο BIOS update στην μητρική ή firmware udate σε δίσκο. Θα γίνει "στραβή" και θα σου μείνει στο χέρι!

Το "φριζάρει σε ζόρισμα ή παιχνίδια και σε απλές εργασίες είναι εντάξει" και μετά το "πλέον πετάει μπλε οθόνη και σε απλές εργασίες", μου λέει για τροφοδοτικό που "τα φτύνει" σιγά-σιγά!

Υ.Γ. Όταν επιβεβαιώσεις ότι φταίει το τροφοδοτικό, κάνε και μια δοκιμή στην RX560 που άλλαξες μπας και ανακαλύψεις πως τελικά δεν έχει πρόβλημα!

η 560 μας χαιρετησε γτ την δοκιμασα και στο κανονικο pc οποτε σιγουρα ειναι για πεταμα!

μεχρι προτινος φριζαρε μονο σε διεργασιες 3d σημερα μετα τις επανεκινησεις κολλαγε ακομα και σε restore tabs φαντασου ,κατι το οποιο σταματησε φυσικα!

Υ.γ η υγεια και οι θερμκρασιες του σκληρου ειναι μια χαρα!

Δημοσ.
13 minutes ago, tolis9 said:

αυτο θα κανω τις επομενες μερες σαν πρωτη κινηση μετα το bios update που ηδη εκανα!

γενικως σαν κανονας καλο ειναι να εισαι updated παντα σε bios σε drivers και σε firmware. παστα καλο ειναι να μην ειναι τιποτα 3-5-10 χρονων και εχει γινει πετρα ειδικα αμα ειναι η εργοστασιακη .και βεβαια να μην εχει και σκονες .εχω δει να εχει πιασει τοσο πολυ σκονη σε cpu fan που ηταν σαν φιλτρο καφετεριας :P

28 minutes ago, TopCLR said:

Ονομαστικα 500 watt.πρακτικα 100 :P noname rulez :P

Δημοσ.

Επειδη θα κανω κανα δυο μερες μεχρι να μπορεσω να αλλαξω το τροφοδοτικο και μεχρι τοτε μονο συζητηση μπορω να κανω και ψιλοδοκιμες σε software,εχω παρατηρησει οτι καποιες φορες πριν κολλησει το συστημα ,μπορει να σερνεται για λιγη ωριτσα και μετα να φριζαρει τελειως !

μας δινει κανενα εξτρα στοιχειο αυτο??? θα μπορουσε το τροφοδοτικο να κανει κατι τετοιο?

Δημοσ.

οταν σερνεται αν πας στο task manager και στο performance βλεπεις πχ μεγαλο cpu usage /ram usage/network usage/hdd usage?

4 minutes ago, tolis9 said:

Επειδη θα κανω κανα δυο μερες μεχρι να μπορεσω να αλλαξω το τροφοδοτικο και μεχρι τοτε μονο συζητηση μπορω να κανω και ψιλοδοκιμες σε software,εχω παρατηρησει οτι καποιες φορες πριν κολλησει το συστημα ,μπορει να σερνεται για λιγη ωριτσα και μετα να φριζαρει τελειως !

μας δινει κανενα εξτρα στοιχειο αυτο??? θα μπορουσε το τροφοδοτικο να κανει κατι τετοιο?

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, poulinos είπε

οταν σερνεται αν πας στο task manager και στο performance βλεπεις πχ μεγαλο cpu usage /ram usage/network usage/hdd usage?

το λοιπον.....θεωρω οτι τραβαει ζορι το main drive "c" διοτι παρολο που εχω εγκατεστημενο το παιχνιδι στο "d" ο βασικος "c" χτυπαει 100αρια usage κολλημενα,και προς στιγμην στιγμιαια φριζαρε με cpu usage 0% και ενοειται εφαγα bsod με μονο ψηλα το "c" στο 100% και ολα τα υπολοιπα σε νορμαλ καταστασεις!

Δημοσ.

το c drive τι ειναι? μηχανικος?ssd?nvme?εχεις δει για Firmware? και ο d επισης τι ειναι? ο οcz ειναι ο c? μπορει και αυτος να φταιει κιολας.με Hd sentinel ποσο υγεια βγαζει?

39 minutes ago, tolis9 said:

το λοιπον.....θεωρω οτι τραβαει ζορι το main drive "c" διοτι παρολο που εχω εγκατεστημενο το παιχνιδι στο "d" ο βασικος "c" χτυπαει 100αρια usage κολλημενα,και προς στιγμην στιγμιαια φριζαρε με cpu usage 0% και ενοειται εφαγα bsod με μονο ψηλα το "c" στο 100% και ολα τα υπολοιπα σε νορμαλ καταστασεις!

θα μπορουσες να κανες clone τον ocz(αν ειναι ο c) στον intenso Που πηρες για να δεις αν το κανει. περα απο clean εγκατασταση στον intenso που ειναι ενα βημα πιο μετα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, poulinos είπε

το c drive τι ειναι? μηχανικος?ssd?nvme?εχεις δει για Firmware? και ο d επισης τι ειναι? ο οcz ειναι ο c? μπορει και αυτος να φταιει κιολας.με Hd sentinel ποσο υγεια βγαζει?

θα μπορουσες να κανες clone τον ocz(αν ειναι ο c) στον intenso Που πηρες για να δεις αν το κανει. περα απο clean εγκατασταση στον intenso που ειναι ενα βημα πιο μετα.

Τον ιντενσο δεν το έχω ακόμα στα χέρια μου δυστυχώς!και ο ocz είναι ο c σωστά!τα ίδια ακριβώς έκανε όταν τα είχα όλα στο c ,παιχνίδι και  λειτουργικό.τωρα είναι c λειτουργικό d παιχνιδι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...