tolis9 Δημοσ. 5 Μαϊου Share Δημοσ. 5 Μαϊου Καλησπερα σας εχω μια συνθεση υπολογιστη για απλες διεργασιες με περιστασιακο gaming(path of exile) Αποτελειται απο : Ng 500w psu msi h310m pro vdh i5-9400f 2*8 corsair lpx 2400 ddr4 σκληρος ειναι λιγο παλιος ocz agility 128 gb και gpu 1650 4gb Εδω και καιρο μου εκανε νερα σε θεμα απεικονισης μεχρι που σταματησε να προβαλει εικονα ,πηρα την 1650 και το φτιαξαμε αυτο το θεμα ! τωρα μετα την αλλαγη μου κανει παρομοιο προβλημα σε συνθηκες υψηλης απαιτησης στο παιχνιδι(σε απλες διεργασιες γραφειου δεν εχουμε κανενα προβλημα) , δλδ ενω παιζω ξαφνικα θα κολλησει θα παγωσει το συμπαν και δεν θα επανελθει ο υπολογιστης παρα μονο με hard reseτ,αλλες φορες θα κολλησει το παιχνιδι και απλα θα το κανει exit μονο του στο ψαξιμο μου το εκανε και με το furmark,ενω με 3d mark στο πρωτο run εκανε παλι φριζαρισμα ετρεξα μεμτεστ ολα καλα, επαιξα με τις μνημες μια-μια σε ολα τα σλοτ και δεν υπηρχε προβλημα στο 3dmark δοκιμαστικα εχω αφησει ενα στικ μνημης απο τα 2 αλλα το προβλημα παραμενει! να προσθεσω οτι η προηγουμενη καρτα ηταν rx560 ,ομως εχω κανει σωστα το install (safe mode ddu) τα στικ της μνημης ειναι διαφορετικα version (4.39 -5.33 ) samsung και hynix αλλα συμπερανα οτι δεν παιζει ρολο γτ το προβλημα γινεται και με ενα μονο στικ σε single channel! λιγη βοηθεια αν γινεται πριν προβω σε αλλαγη τριαδας Cpu-mobo-ram Σας ευχαριστω πολυ και Καλο Πασχα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 5 Μαϊου Share Δημοσ. 5 Μαϊου (επεξεργασμένο) θα δοκιμαζα αλλο τροφοδοτικο πριν κανω οτιδηποτε αν υπαρχει διαθεσιμο.μετα drivers,bios,updates,format Επεξ/σία 5 Μαϊου από poulinos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 5 Μαϊου Share Δημοσ. 5 Μαϊου Θα έλεγα να δοκίμαζες και ένα φορματ πριν πας σε αλλαγές. Αν δεν θέλεις να ξαναστήνεις τα πάντα πάρε έναν 128αρι ssd intenso high και κάνε καθαρή εγκατάσταση για να δεις αν είναι θέμα λειτουργικού ή hardware. Από θερμοκρασίες cpu, GPU πως πας; Την 1650 την πήρες καινούργια ή μεταχειρισμένη; Μήπως ήταν αρπαγμένη; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JPaxilleas Δημοσ. 5 Μαϊου Share Δημοσ. 5 Μαϊου 1 ώρα πριν, tolis9 είπε τωρα μετα την αλλαγη μου κανει παρομοιο προβλημα σε συνθηκες υψηλης απαιτησης στο παιχνιδι(σε απλες διεργασιες γραφειου δεν εχουμε κανενα προβλημα) Σε συνθήκες υψηλής απαίτησης ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών δουλεύουν στο μέγιστο (κυρίως η κάρτα γραφικών) και άρα καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια - ισχύ (Watt). Εάν και οι απαιτήσεις σε watt και των δυο δεν υπερβαίνουν τα 150 Watt (75 και 65 για κάρτα και επεξεργαστή αντίστοιχα) και θεωρητικά δε θα έπρεπε να είχες κάποιο πρόβλημα, υπάρχει μια πιθανότητα πράγματι να είναι το τροφοδοτικό πίσω από αυτό, δεδομένου ότι το τροφοδοτικό δεν είναι και από τα κορυφαία. Οπότε σωστά σου επισημάνθηκε να δοκιμάσεις με ένα άλλο τροφοδοτικό. 1 ώρα πριν, tolis9 είπε να προσθεσω οτι η προηγουμενη καρτα ηταν rx560 ,ομως εχω κανει σωστα το install (safe mode ddu) Σωστά έκανες την εγκατάσταση με το DDU μια και είναι συνήθες να παρουσιάζονται προβλήματα από τη μη σωστή εγκατάσταση των οδηγών μιας κάρτας γραφικών. Όμως υπάρχουν και άλλοι πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να παγώνει ο υπολογιστής όταν παίζεις παιχνίδια. 1 ώρα πριν, tolis9 είπε τα στικ της μνημης ειναι διαφορετικα version (4.39 -5.33 ) samsung και hynix αλλα συμπερανα οτι δεν παιζει ρολο γτ το προβλημα γινεται και με ενα μονο στικ σε single channel! Οι μνήμες πάντα πρέπει να είναι όμοιες, είτε είναι ζευγάρι, είτε είναι τετράδα. Ακόμα και μνήμες ενός κατασκευαστή με διαφορετικές εκδόσεις μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα (ανάλογα με τη μητρική και το BIOS). Είσαι τυχερός που δουλεύανε μαζί, άσχετα με το πρόβλημα που έχεις τώρα. Να υποθέσω ότι όταν κάνεις τις δοκιμές που αναφέρεις βάζεις τη μια μνήμη στο slot DIMMA1 που λέει η μητρική σου (το πρώτο από τα 2 DIMM Slots που διαθέτει η μητρική σου, αυτό που είναι πιο κοντά στον επεξεργαστή). 1 ώρα πριν, tolis9 είπε λιγη βοηθεια αν γινεται πριν προβω σε αλλαγη τριαδας Cpu-mobo-ram Τώρα πέρα από το τροφοδοτικό υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διαπιστώσεις ποιο είναι το πρόβλημα ή να δοκιμάσεις να δεις μήπως δεν είναι το τροφοδοτικό το πρόβλημα. A. Μπορείς να βρεις καταρχήν ποια είναι η πιθανή αιτία για το πρόβλημα (μέσα από τα logs των windows - δες εδώ στο Insomnia) B. Δες εάν έχεις το τελευταίο BIOS εγκατεστημένο. Σύμφωνα με τη μητρική σου αυτό είναι το AMI BIOS - Έκδοση 7B29v1D - Ημερομ. 2022-10-14. Εάν δεν είναι αυτο κατέβασέ το από το site της MSI (εδώ) και αφού το εγκαταστήσεις δες εάν εξακολουθείς και έχεις το πρόβλημα. Γ. Πήγαινε στο site της MSI και κατέβασε όλους τους οδηγούς για chipset, storage controllers, audio και network adapters και εγκατέστησέ τους εκ νέου. Αφού τους εγκαταστήσεις δες εάν εξακολουθείς και έχεις το πρόβλημα. Δ. Εάν δεν βρεις λύση κάνε ένα reset τα windows ή ακόμα καλύτερα εκ νεόυ εγκατάσταση (clean install). 1 ώρα πριν, tolis9 είπε Σας ευχαριστω πολυ και Καλο Πασχα Επίσης Χρόνια Πολλά και το "φάγαμε" το Πάσχα 🤣 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis9 Δημοσ. 6 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαϊου 10 ώρες πριν, micos000 είπε Θα έλεγα να δοκίμαζες και ένα φορματ πριν πας σε αλλαγές. Αν δεν θέλεις να ξαναστήνεις τα πάντα πάρε έναν 128αρι ssd intenso high και κάνε καθαρή εγκατάσταση για να δεις αν είναι θέμα λειτουργικού ή hardware. Από θερμοκρασίες cpu, GPU πως πας; Την 1650 την πήρες καινούργια ή μεταχειρισμένη; Μήπως ήταν αρπαγμένη; μολις αγορασα εναν intenso και θα τον περιμενω να κανω καθαρη εγκατασταση,δεν με παιρνει να κανω φορματ για δοκιμη μονο! απο θερμοκρασιες ειναι πολυ καλα τα πραγματα και cpu και gpu! την καρτα την πηρα καινουρια οποτε θεωρητικα το αποκλειω να ειναι αυτο! 10 ώρες πριν, JPaxilleas είπε Σε συνθήκες υψηλής απαίτησης ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών δουλεύουν στο μέγιστο (κυρίως η κάρτα γραφικών) και άρα καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια - ισχύ (Watt). Εάν και οι απαιτήσεις σε watt και των δυο δεν υπερβαίνουν τα 150 Watt (75 και 65 για κάρτα και επεξεργαστή αντίστοιχα) και θεωρητικά δε θα έπρεπε να είχες κάποιο πρόβλημα, υπάρχει μια πιθανότητα πράγματι να είναι το τροφοδοτικό πίσω από αυτό, δεδομένου ότι το τροφοδοτικό δεν είναι και από τα κορυφαία. Οπότε σωστά σου επισημάνθηκε να δοκιμάσεις με ένα άλλο τροφοδοτικό. Σωστά έκανες την εγκατάσταση με το DDU μια και είναι συνήθες να παρουσιάζονται προβλήματα από τη μη σωστή εγκατάσταση των οδηγών μιας κάρτας γραφικών. Όμως υπάρχουν και άλλοι πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να παγώνει ο υπολογιστής όταν παίζεις παιχνίδια. Οι μνήμες πάντα πρέπει να είναι όμοιες, είτε είναι ζευγάρι, είτε είναι τετράδα. Ακόμα και μνήμες ενός κατασκευαστή με διαφορετικές εκδόσεις μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα (ανάλογα με τη μητρική και το BIOS). Είσαι τυχερός που δουλεύανε μαζί, άσχετα με το πρόβλημα που έχεις τώρα. Να υποθέσω ότι όταν κάνεις τις δοκιμές που αναφέρεις βάζεις τη μια μνήμη στο slot DIMMA1 που λέει η μητρική σου (το πρώτο από τα 2 DIMM Slots που διαθέτει η μητρική σου, αυτό που είναι πιο κοντά στον επεξεργαστή). Τώρα πέρα από το τροφοδοτικό υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διαπιστώσεις ποιο είναι το πρόβλημα ή να δοκιμάσεις να δεις μήπως δεν είναι το τροφοδοτικό το πρόβλημα. A. Μπορείς να βρεις καταρχήν ποια είναι η πιθανή αιτία για το πρόβλημα (μέσα από τα logs των windows - δες εδώ στο Insomnia) B. Δες εάν έχεις το τελευταίο BIOS εγκατεστημένο. Σύμφωνα με τη μητρική σου αυτό είναι το AMI BIOS - Έκδοση 7B29v1D - Ημερομ. 2022-10-14. Εάν δεν είναι αυτο κατέβασέ το από το site της MSI (εδώ) και αφού το εγκαταστήσεις δες εάν εξακολουθείς και έχεις το πρόβλημα. Γ. Πήγαινε στο site της MSI και κατέβασε όλους τους οδηγούς για chipset, storage controllers, audio και network adapters και εγκατέστησέ τους εκ νέου. Αφού τους εγκαταστήσεις δες εάν εξακολουθείς και έχεις το πρόβλημα. Δ. Εάν δεν βρεις λύση κάνε ένα reset τα windows ή ακόμα καλύτερα εκ νεόυ εγκατάσταση (clean install). Επίσης Χρόνια Πολλά και το "φάγαμε" το Πάσχα 🤣 θα προσπαθησω σιγα σιγα να τα ψαξω ολα αυτα που μου αναφερεις και σε ευχαριστω για τον κοπο σου να ασχοληθεις τοσο πολυ!ευχομαι να ειναι κατι απλο ,οπως πχ αλλαγη ενος τροφοδοτικου για να γλυτωσω πολυ χρονο και φαια ουσια μιας και ειναι υπολογιστης επιχειρησησ και δεν με παιρνει να μεινει εκτος για πολλες ωρες 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 6 Μαϊου Share Δημοσ. 6 Μαϊου 13 ώρες πριν, tolis9 είπε Καλησπερα σας εχω μια συνθεση υπολογιστη για απλες διεργασιες με περιστασιακο gaming(path of exile) Αποτελειται απο : Ng 500w psu msi h310m pro vdh i5-9400f 2*8 corsair lpx 2400 ddr4 σκληρος ειναι λιγο παλιος ocz agility 128 gb και gpu 1650 4gb Εδω και καιρο μου εκανε νερα σε θεμα απεικονισης μεχρι που σταματησε να προβαλει εικονα ,πηρα την 1650 και το φτιαξαμε αυτο το θεμα ! τωρα μετα την αλλαγη μου κανει παρομοιο προβλημα σε συνθηκες υψηλης απαιτησης στο παιχνιδι(σε απλες διεργασιες γραφειου δεν εχουμε κανενα προβλημα) , δλδ ενω παιζω ξαφνικα θα κολλησει θα παγωσει το συμπαν και δεν θα επανελθει ο υπολογιστης παρα μονο με hard reseτ,αλλες φορες θα κολλησει το παιχνιδι και απλα θα το κανει exit μονο του στο ψαξιμο μου το εκανε και με το furmark,ενω με 3d mark στο πρωτο run εκανε παλι φριζαρισμα ετρεξα μεμτεστ ολα καλα, επαιξα με τις μνημες μια-μια σε ολα τα σλοτ και δεν υπηρχε προβλημα στο 3dmark δοκιμαστικα εχω αφησει ενα στικ μνημης απο τα 2 αλλα το προβλημα παραμενει! να προσθεσω οτι η προηγουμενη καρτα ηταν rx560 ,ομως εχω κανει σωστα το install (safe mode ddu) τα στικ της μνημης ειναι διαφορετικα version (4.39 -5.33 ) samsung και hynix αλλα συμπερανα οτι δεν παιζει ρολο γτ το προβλημα γινεται και με ενα μονο στικ σε single channel! λιγη βοηθεια αν γινεται πριν προβω σε αλλαγη τριαδας Cpu-mobo-ram Σας ευχαριστω πολυ και Καλο Πασχα Εμένα όλα αυτά έτσι όπως τα λες μου χτυπάνε καμπανάκια για πρόβλημα θερμοκρασιών αρχικά. Από εκεί θα ξεκινούσα. Δύσκολο να θέλεις μεγαλυτερο τροφοδοτικό. Υπάρχει πιθανότητα βέβαια να μην σου δίνει τα μέγιστα ρεύματα που λέει από την ράγα του. Ελεγξε τις θερμοκρασίες όπως αναφέρθηκε σε CPU κυρίως και μετά σε VRMs/MOSFETs και δευτερευοντως σε GPU και μνήμες ίσως. Δες τις θερμοκρασίες την ώρα που συμβαίνουν τα κολλήματα. Βάλε κανονικά τις μνήμες πάνω γιατί με λιγότερο μνήμη χειροτερεύει το θέμα δεν βελτιώνεται. Τι σύστημα ψύξης έχεις πάνω? Μέσα σε τι κουτί? Καμία φώτο? Best case σεναριο να θέλεις απλά επιπλέον μνήμη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis9 Δημοσ. 6 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαϊου (επεξεργασμένο) Δυστυχώς πλέον μου πετάει bsod ακόμα και σε συνθήκες γραφείου!κολλάνε όλα!δεν κάνει καν διάγνωση! κολλάει στο 0% και κάνει επανεκκίνηση αλλά μενεινσε.μαυρη οθόνη Επεξ/σία 6 Μαϊου από tolis9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 6 Μαϊου Share Δημοσ. 6 Μαϊου Δες θερμοκρασίες στο bios. Μπορεί να είναι και δίσκος, το έχω δει σε ssd να παγώνει το σύμπαν στα καλά καθούμενα. Πάρε ένα άλλο 256αρι που έχουν πέσει πάρα πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 6 Μαϊου Share Δημοσ. 6 Μαϊου (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, tolis9 είπε Δυστυχώς πλέον μου πετάει bsod ακόμα και σε συνθήκες γραφείου!κολλάνε όλα!δεν κάνει καν διάγνωση! κολλάει στο 0% και κάνει επανεκκίνηση αλλά μενεινσε.μαυρη οθόνη Σε αυτή την περίπτωση εάν ο ανεμιστήρας της ψυκτρας της CPU δουλεύει τότε μπορεί να ειναι και δίσκος όπως πολύ σωστά είπε ο @micos000 Φτιάξε ένα linux bootable στικακι με μια poetsble διανομή linux και δοκίμασε να ξεκινήσεις με αυτό για να δεις εάν ανοίγει και εάν είναι σταθερό το σύστημα. https://www.makeuseof.com/tag/linux-distro-space/ Επεξ/σία 6 Μαϊου από SeNNinhA 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 6 Μαϊου Share Δημοσ. 6 Μαϊου 9 minutes ago, micos000 said: Δες θερμοκρασίες στο bios. Μπορεί να είναι και δίσκος, το έχω δει σε ssd να παγώνει το σύμπαν στα καλά καθούμενα. Πάρε ένα άλλο 256αρι που έχουν πέσει πάρα πολύ. επισης και να δει για firmware update στον δισκο ειτε ssd ειτε nvme. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panatha1369 Δημοσ. 6 Μαϊου Share Δημοσ. 6 Μαϊου Κοιτα και υγεια δισκου.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis9 Δημοσ. 6 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαϊου 29 λεπτά πριν, micos000 είπε Δες θερμοκρασίες στο bios. Μπορεί να είναι και δίσκος, το έχω δει σε ssd να παγώνει το σύμπαν στα καλά καθούμενα. Πάρε ένα άλλο 256αρι που έχουν πέσει πάρα πολύ. η θερμοκρασιες στο bios ειναι υπερβολικα καλες, ναι θα περιμενω τα καταστηματα απο τεταρτη να παρω εναν 256 να ξεμπερδεψω και απο αυτο! 20 λεπτά πριν, poulinos είπε επισης και να δει για firmware update στον δισκο ειτε ssd ειτε nvme. firmware στο δισκο δεν θα πρεπει να παω αναγκαστικα μετα σε φορματ? 28 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Σε αυτή την περίπτωση εάν ο ανεμιστήρας της ψυκτρας της CPU δουλεύει τότε μπορεί να ειναι και δίσκος όπως πολύ σωστά είπε ο @micos000 Φτιάξε ένα linux bootable στικακι με μια poetsble διανομή linux και δοκίμασε να ξεκινήσεις με αυτό για να δεις εάν ανοίγει και εάν είναι σταθερό το σύστημα. https://www.makeuseof.com/tag/linux-distro-space/ ο ανεμιστηρας δουλευει κανονικα ,οσον αφορα τα λινουξ θα περιμενω τον καινουριο δισκο να κανω εκει ενα clean install γτ απο linux ειμαι ο πλεον ασχετος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JPaxilleas Δημοσ. 6 Μαϊου Share Δημοσ. 6 Μαϊου (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, tolis9 είπε firmware στο δισκο δεν θα πρεπει να παω αναγκαστικα μετα σε φορματ? Όχι. Η εγκατάσταση του firmware δεν απαιτεί format (σε SSD). 8 λεπτά πριν, tolis9 είπε ο ανεμιστηρας δουλευει κανονικα ,οσον αφορα τα λινουξ θα περιμενω τον καινουριο δισκο να κανω εκει ενα clean install γτ απο linux ειμαι ο πλεον ασχετος! Όταν κάνεις μια νέα εγκατάσταση φτιάξε και ένα Windows Bootable USB (οδηγίες εδώ) Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχεις διαθέσιμο (εναλλακτικά ένα Linux USB όπως σωστά αναφέρθηκε). Με αυτό μπορείις να ξεκινάς τα Windows σε safe mode, να προβαίνεις σε repair των Windows κ.λπ. (π.χ. οδηγίες εδώ). Επεξ/σία 6 Μαϊου από JPaxilleas 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis9 Δημοσ. 6 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαϊου (επεξεργασμένο) Ωραια σε ευχαριστω πολυ θα περιμενω τον δισκο και θα φτιαξω επιτελους ενα bootable usb γτ ολο το παραμελω και λυπαμαι το στικακι και στο τελος ολο καπως την παταω Ακυρο,αυτο το φτιαχνω ηδη, με αυτο θα μπορεσω να κανω μια επιδιορθωση σε πιθανο προβλημα? Επεξ/σία 6 Μαϊου από tolis9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 6 Μαϊου Share Δημοσ. 6 Μαϊου 18 minutes ago, tolis9 said: firmware στο δισκο δεν θα πρεπει να παω αναγκαστικα μετα σε φορματ? οχι.δεν χρειαζεται να γινει Format. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα