Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, konapaz είπε

Πραγματικα, και να ειχα τα χρήματα δεν θα πηγαινα εκει... Θελω κοσμο, οχι να τον ψανχω με κυάλια, 3-4 μαγαζια εχει και ο κοσμος λιγο μυτουλα σηκωμένη εχει :D 

Θα ηταν ιδανικη αν ειχε οι 40 εκκλησιεςκαι το δικο της κεντρο, μπαρακια, καφετεριες κτλ. Εκτος αν εχει αλλαξει κατι στα 5 τελευταια χρονια, αν και ποτε δεν ηξερα σχεδον καθολου την περιοχη

Κοίτα μπαράκια, καφετέριες με την ευρεία έννοια του όρου, όσον αφορά την ποσότητα, δεν έχει. 

Έχει ένα all day bar restaurant cafe απέναντι σχεδόν από την εκκλησία. 

Στην πλατεία του Παύλου Μελά, στη μέση της Βιζυηνού, έχει δύο  καφετέριες που μαζεύουν κόσμο όταν έχει ματς και έχει και άλλη μία καφετέρια (εκεί έχω πιει τον πιο ωραίο εσπρέσο, με συνοδεία ανθρακούχου νερού, στην Θεσσαλονίκη) με τα τραπεζάκια στην πλατεία ψηλά, με θέα τον Θερμαϊκό. 

Εν ολίγοις, έντονη νυχτερινή ζωή δεν έχει. 

Αλλά, το κέντρο είναι ένα εικοσάλεπτο μακριά. Τα λεωφορεία (15 & 16) αν τα χρησιμοποιείς , έχουν μέχρι αργά δρομολόγια. 

Έχει ένα ψητοπωλείο, με πολύ τίμιο σουβλάκι. 

Στην αρχή της Βιζυηνού, κάτω χαμηλά, έχει κάνα δύο μεζεδοπωλεία. 

Spoiler

Αρε μπαγάσα, με γύρισες πίσω στα ωραιότερα χρόνια. 

Επεξ/σία από Rebelos2018
  • Like 1
  • Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Manefs23 είπε

Καλαμαριά δεν είναι ωραία; Δεν εχω πάει ποτέ. Αλλά εχω ακουσει ωραία πράγματα. Ξέρω οτι ειναι προς το αεροδρόμιο. Είχα εναν γνωστό τον είχα γνωρίσει στην Γερμανία το 2015 και μου είχε πει ό,τι εχει σπίτι εκεί, και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης, αλλά στην Καλαμαρια του αρεσε πιο πολύ γιατι ήταν απέναντι απο καπου και εβλεπε θαλλασα και ειχε κοντα μια Μαρίνα. Του είχα πει οτι και εγω μενω κοντα σε θαλασσα και Μαρίνα με σκάφη στην Αθηνα γιαυτο το θυμαμαι. Και μου ειχε πει οτι οποτε θελω να παω να μεινω τζαμπα, αλλά εχω χασει επαφη μαζι του τα τελευταια χρόνια και εχω χασει το τσαμπε σπιτι στην Θεσσαλονικη 😢 αλλιως θα πηγαινα, θελω πολυ να ξαναπαω απλα δεν υπαρχουν $$ για εξοδα :(

Κοιτα... ολα εξαρτονται απο το τι θελεις. Ειναι ποιοτικη και σχετικα ασφαλή περιοχη. Αλλα ο κοσμος ειναι λιγο πιο απροσιτος. Επισης γυρνουσα βολτες μονος το βραδυ και δεν ειχε κοσμο (κοιμουνται απο τις 12) Νυχτερινα μαγαζια ειχε αρκετα (ολη η παραλια) πριν το 2010. Μετα αλλαξανε πολλά. Ειναι ακριβη περιοχη χωρις να εχει τοση αξια για μενα, αν σου αρεσει η φυση ειναι η ιδανικοτερη στην Θεσσαλονικη. Αν και ειμαι 35+ θελω παρτι μεχρι πρωι, ξεφαντωματα, να ρεει το ποτο και τετοια.  Εκτος απο 1-2 μαγαζια σε ολοκληρη Καλαμαρια, δεν εχει κατι αλλο. Θα μου πεις τωρα μονο στο Κεντρο θα τα βρεις αυτά, ε γιαυτο και ψαχνω κατι σχετικα κοντά στο κεντρο! :D 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν τα θεωρώ πολύ αρνητικά αυτά. Εγώ την 2η φορά που πήγα Θεσσαλονίκη στη ζωή μου ήταν το 2017, ηταν την ημέρα της ΤσικνοΠέμπτης, το πρωι ειχα παει με το τρένο, το επόμενο πρωι εφυγα με το αεροπλάνο, για ποδοσφαιρικό αγώνα, αν και μολις για 1 ημερα μου αρεσε η ζωή στο κέντρο. Βεβαια λόγω της ημέρας έψηναν παντού χεχε Και ο λόγος που πήγα ηταν γιατι θα πήγαινε και ο φίλος μου που σου ειπα πριν, και μπορει να καθόμουν περισσότερο αλλά είχε προβληματα με την δουλεια του και δεν μπορουσε να ερθει Ελλαδα.. Υπάρχουν πολλες φορές που λέω να ψάξω εκεί για δουλειά, αλλά πλέον το έχω πάρει απόφαση τη μετανάστευση δεν την γλυτώνω :P Εγω δεν ειμαι των πάρτι κλπ εχουμε φιλε αλλα γουστα, ειμαι κατω των 35 :P

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε

Κοίτα μπαράκια, καφετέριες με την ευρεία έννοια του όρου, όσον αφορά την ποσότητα, δεν έχει. 

Έχει ένα all day bar restaurant cafe απέναντι σχεδόν από την εκκλησία. 

Στην πλατεία του Παύλου Μελά, στη μέση της Βιζυηνού, έχει δύο  καφετέριες που μαζεύουν κόσμο όταν έχει ματς και έχει και άλλη μία καφετέρια (εκεί έχω πιει τον πιο ωραίο εσπρέσο, με συνοδεία ανθρακούχου νερού, στην Θεσσαλονίκη) με τα τραπεζάκια στην πλατεία ψηλά, με θέα τον Θερμαϊκό. 

Εν ολίγοις, έντονη νυχτερινή ζωή δεν έχει. 

Αλλά, το κέντρο είναι ένα εικοσάλεπτο μακριά. Τα λεωφορεία (15 & 16) αν τα χρησιμοποιείς , έχουν μέχρι αργά δρομολόγια. 

Έχει ένα ψητοπωλείο, με πολύ τίμιο σουβλάκι. 

Στην αρχή της Βιζυηνού, κάτω χαμηλά, έχει κάνα δύο μεζεδοπωλεία. 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Αρε μπαγάσα, με γύρισες πίσω στα ωραιότερα χρόνια. 

Ετσι που το παμε, να παρω 3 σπιτια. 1) Ενα σε ήρεμη περιοχή, 2) ενα σε λαικη περιοχή με ταβερνες και τα σχετικα 3) και ενα για bar/κλαμπινκ, μην ξεχασω να παιξω πρωτα ενα joker για να το κατεφερω... :P :D 

Spoiler

Θελω να τα ξαναπεράσω ολα αυτά... δεν τα χορτασα καλα στα φοιτητικα μου η αληθεια και τωρα μου βγαινουν ολα + αυτα που λές... :( 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, konapaz είπε

Ετσι που το παμε, να παρω 3 σπιτια. 1) Ενα σε ήρεμη περιοχή, 2) ενα σε λαικη περιοχή με ταβερνες και τα σχετικα 3) και ενα για bar/κλαμπινκ, μην ξεχασω να παιξω πρωτα ενα joker για να το κατεφερω... :P :D 

Απόκρυψη περιεχομένων

Θελω να τα ξαναπεράσω ολα αυτά... δεν τα χορτασα καλα στα φοιτητικα μου η αληθεια και τωρα μου βγαινουν ολα + αυτα που λές... :( 

Επειδή είπες για αγορά και όχι ενοικίαση, πρέπει να σκεφτείς πολλά πράγματα. Τα ξέρεις καλύτερα από μένα ποιά είναι αυτά. 

Υ. Γ. Δεν είμαι τύπος των πάρτυ,μπιτσοκλαμπο. Παίζει και αυτό το ρόλο του, φαντάζομαι. 

Επεξ/σία από Rebelos2018
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Manefs23 είπε

Δεν τα θεωρώ πολύ αρνητικά αυτά. Εγώ την 2η φορά που πήγα Θεσσαλονίκη στη ζωή μου ήταν το 2017, ηταν την ημέρα της ΤσικνοΠέμπτης, το πρωι ειχα παει με το τρένο, το επόμενο πρωι εφυγα με το αεροπλάνο, για ποδοσφαιρικό αγώνα, αν και μολις για 1 ημερα μου αρεσε η ζωή στο κέντρο. Βεβαια λόγω της ημέρας έψηναν παντού χεχε Και ο λόγος που πήγα ηταν γιατι θα πήγαινε και ο φίλος μου που σου ειπα πριν, και μπορει να καθόμουν περισσότερο αλλά είχε προβληματα με την δουλεια του και δεν μπορουσε να ερθει Ελλαδα.. Υπάρχουν πολλες φορές που λέω να ψάξω εκεί για δουλειά, αλλά πλέον το έχω πάρει απόφαση τη μετανάστευση δεν την γλυτώνω :P Εγω δεν ειμαι των πάρτι κλπ εχουμε φιλε αλλα γουστα, ειμαι κατω των 35 :P

Λίγο άσχετο με το θέμα. Για να μειώσω τα έξοδα σε εκείνη την μονοήμερη στην Θεσσαλονίκη, μετά τον αγώνα (που ξεκινούσε αργα το βράδυ - ηταν καθημερινη και ευρωπαικός αγώνας) είχα πάρει το λεωφορείο και είχα παει στο αεροδρόμιο να περασω εκει το βράδυ, γιατι λεφτα για hotel ουτε για αστειο. Πετούσα με την 1η πρωινή πτήση απο Θεσσαλονικη προς Αθηνα, εφτασα στο αεροδρομιο κατα τις 1 το πρωι με το λεωφορείο, πέρασα τον ελεγχο και πήγα σε μια καρεκλα να κοιμηθώ. Κατα τις 3-4 στο αεροδρομιο εσβηναν το 90% απο τα φωτα, και εκλεισαν την Θερμανση. Δεν περιγράφεται πόσο ξεπάγιασα - ουτε στο χιονι γυμνος τετοια φαση :P 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Manefs23 είπε

Λίγο άσχετο με το θέμα. Για να μειώσω τα έξοδα σε εκείνη την μονοήμερη στην Θεσσαλονίκη, μετά τον αγώνα (που ξεκινούσε αργα το βράδυ - ηταν καθημερινη και ευρωπαικός αγώνας) είχα πάρει το λεωφορείο και είχα παει στο αεροδρόμιο να περασω εκει το βράδυ, γιατι λεφτα για hotel ουτε για αστειο. Πετούσα με την 1η πρωινή πτήση απο Θεσσαλονικη προς Αθηνα, εφτασα στο αεροδρομιο κατα τις 1 το πρωι με το λεωφορείο, πέρασα τον ελεγχο και πήγα σε μια καρεκλα να κοιμηθώ. Κατα τις 3-4 στο αεροδρομιο εσβηναν το 90% απο τα φωτα, και εκλεισαν την Θερμανση. Δεν περιγράφεται πόσο ξεπάγιασα - ουτε στο χιονι γυμνος τετοια φαση :P 

Spoiler

Το εχω παθει και στο Αεροδρομιο του Μόναχου (2013), λογω απεργιας στην Ελλάδα/Θεσσαλονικη. 24 ωρες καθυστέρηση και κοιμομουν σε παγκακια... :D:P  

• Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Manefs23 είπε

Spoiler

Επειδή είπες 2017, αρχές Γενάρη, αν είχες πάει τότε, είχε χιονίσει πολύ και ολόκληρες γειτονιές είχαν μείνει χωρίς νερό για μέρες επειδή είχαν παγώσει οι σωλήνες. 

Επίσης, το τρένο τότε είχε εισιτήριο με 9, 19, 29 ευρώ. Γιατί είχες πάρει πούλμαν, από περιέργεια καθαρά; 

Edit, είπες Τσικνοπέμπτη, άρα Φλεβάρη μήνα. 

Επεξ/σία από Rebelos2018
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ειχα πάει με τρένο απο Αθηνα προς Θεσσαλονικη, ειχα παρει το τρενο που εφευγε απο Αθηνα στις 23:55 ωστε να φτασω το πρωι και να μην χρειαστει να πληρωσω καπου διαμονη, δεν θυμαμαι ποσα ειχα πληρωσει παντως οχι πολλα καπου 20ε. Επειδή μου αρεσει να τραβω φωτογραφιες ηταν 16/2 εκτος και αν ηταν λαθος η ημ/νια στο κινητο και φαινεται λαθος. Εχω μερικες φωτο! Επισυναπτω μια, η αγαπημενη μου... πρωι πρωι ... Λεωφορειο ειχα παρει για το αεροδρομιο! εννοω αυτο που σε παει απο την πολη της Θεσσαλονικης προς το αεροδρομιο. 

Ο φίλος μου, μου ειχε πει αν θελω να πάω σε ενα φουρνο που τον εχει ενας γνωστό του, στο κεντρο της πολης, εχει κλειδια εκει για τα σπίτια του, και εχει ενα σπιτι κοντα στο Λευκο Πύργο να μεινω και θα μου εκλεινε αυτος εισιτηρια αεροπορικα οσες μερες να κατσω Θεσσαλονικη. Ενιωθε τυψεις, αλλα επρεπε να παει στην Ασια για την κατασκευαστικη που δουλευε και μου ειχε ζητησε συγνωμη, αλλα δεν ειχα το θαρρος να μεινω τζαμπα σε σπιτι, δεν ηταν κολλητος αλλα ηταν και πολυ καλο παιδι οσο τον γνωρισα

DSC_0148.JPG

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Manefs23 είπε

Ειχα πάει με τρένο απο Αθηνα προς Θεσσαλονικη, ειχα παρει το τρενο που εφευγε απο Αθηνα στις 23:55 ωστε να φτασω το πρωι και να μην χρειαστει να πληρωσω καπου διαμονη, δεν θυμαμαι ποσα ειχα πληρωσει παντως οχι πολλα καπου 20ε. Επειδή μου αρεσει να τραβω φωτογραφιες ηταν 16/2 εκτος και αν ηταν λαθος η ημ/νια στο κινητο και φαινεται λαθος. Εχω μερικες φωτο! Επισυναπτω μια, η αγαπημενη μου... πρωι πρωι ... Λεωφορειο ειχα παρει για το αεροδρομιο! εννοω αυτο που σε παει απο την πολη της Θεσσαλονικης προς το αεροδρομιο. 

Ο φίλος μου, μου ειχε πει αν θελω να πάω σε ενα φουρνο που τον εχει ενας γνωστό του, στο κεντρο της πολης, εχει κλειδια εκει για τα σπίτια του, και εχει ενα σπιτι κοντα στο Λευκο Πύργο να μεινω και θα μου εκλεινε αυτος εισιτηρια αεροπορικα οσες μερες να κατσω Θεσσαλονικη. Ενιωθε τυψεις, αλλα επρεπε να παει στην Ασια για την κατασκευαστικη που δουλευε και μου ειχε ζητησε συγνωμη, αλλα δεν ειχα το θαρρος να μεινω τζαμπα σε σπιτι, δεν ηταν κολλητος αλλα ηταν και πολυ καλο παιδι οσο τον γνωρισα

DSC_0148.JPG

Από περιέργεια έψαξα το ματς. Και έχεις δίκιο ήταν 16/02/2017, ΠΑΟΚ Σαλκε 0.3

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Rebelos2018 είπε

Ναι αστα, ο μπαμπας μου, μου λεει μην ξαναπατησω, μαυρογατα με λεει χεχε

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Manefs23 είπε

Ναι αστα, ο μπαμπας μου, μου λεει μην ξαναπατησω, μαυρογατα με λεει χεχε

Κρίμα τον κοπο σου και το κρύο που έφαγες. Αλλά αυτές οι τρέλες είναι που θυμόμαστε. 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε

1ος αγωνας που πηγα ήταν :P 1ος - 1ος μπηκα

DSC_0182.JPG

Δημοσ.

Με αυτά τα κριτήρια, θα πρότεινα από κέντρο, ανατολικά και χαμηλά, Νέα παραλία μέχρι το ύψος Λεωφ. Στρατού και μετά μέχρι το ύψος Δελφών. Θα έχει και μετρό κάποτε κατά μήκος, αφού ενδιαφέρεσαι για αγορά, ίσως το προλάβεις! Αν όμως θέλεις πρόσβαση στο κέντρο με τα πόδια, νομίζω μέχρι κάπου στην Μπότσαρη θα έβαζα το όριο. 
Το πάρκινγκ είναι πρόβλημα αλλά έβαλες το όριο να βρεις στο μισάωρο, όποτε οκ. Αν και πιστεύω ότι αφού μόνο για κέντρο και για σ/μ θα χρειάζεσαι αυτοκίνητο, σπάνια θα το χρειάζεσαι αν μένεις κάπου εκεί. 
Άλλη επιλογή, Κάτω τούμπα γύρω απ το γήπεδο,  ή Τριανδρία χαμηλά. Μετά Χαριλάου, απομακρύνεσαι και είναι και πιο πήχτρα. 

Καλαμαρια ίσως μόνο γύρω απ τον πεζόδρομο, αλλά μακριά από κέντρο και πιο οικογενειακή.

Ολη η ζωή είναι κυρίως στο κέντρο όποτε θα επικεντρωνόμουν σε περιοχή με εύκολη πρόσβαση εκεί και αν είναι δυνατόν με τα πόδια, όχι όμως προς τα πάνω, ούτε προς τη Δύση. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...