konapaz Δημοσ. 5 Μαΐου 2024 Δημοσ. 5 Μαΐου 2024 Καλησπέρα σε όλους Ψάχνω για να μετακομίσω μόνιμα σε Θεσσαλονίκη κανοντας απευθείας αγορά studio/γκαρσονιέρας Το θέμα ειναι δεν μπορώ να αποφασίσω σε ποια περιοχή! (αν και ειχα μεινει στο παρελθόν αρκετα χρονια κέντρο/καλαμαριά) Με τοσα που έχω διαβασει, μια με την ασφάλεια καθε περιοχής, parking, κυκλοφοριακό, ζωή, διασκέδαση, ακριβεια κτλ εχω αλλάξει αρκετές φορές γνώμη. Θελω επιτέλους να αποφασίσω και θα ήθελα την βοήθεια απο οσους την ζείτε Τα επιθυμητα κριτήρια μου ειναι: Σχετική ασφάλεια (και την νύχτα) Νυχτερινή εντονή ζωή, πολλά καταστήματα, κοντά σε πλατείες (καπου κοντά προσβάσιμη με τα πόδια) Ποιοτικό κόσμο, κύριες ηλικίες (35 - 45) - (ladies & guys το αναφέρω γιατι στην τωρινη μου πολη μου το 80% ειναι 50+ ή 17- , δεν θελω να το ξαναζήσω ) Αν η περιοχή που θα προτείνετε δεν ειναι στο κεντρο, να μπορω σε 20 λεπτά max, να ειμαι εκει με οχημα. Να βρίσκω parking σε λιγοτερο απο μισή ώρα, αν και δεν παιρνω συχνά όχημα, εκτος για αγορες, market κτλ Δεν με ενδιαφέρει να ειναι κοντά σε περιοχές γραφειών/βιομηχανιας, δουλευω remotely οποτε αν εχω καλο internet με καλύπτει! Α και να μην ειναι παρα πολύ τίγκα/πήχτρα η περιοχή αλλά ουτε και αραιοκατοικημένη Ειχα καταλήξει σε διάφορες περιοχές οπως Χαριλάου, Ανω/Κάτω Τούμπα, Ανω πόλη, αλλά και δυτικά όπως Ευοσμο. Αλλα διαβάζω το ενα άρθρο μετα το άλλο και δεν αποφασίζω! Please help me Thank you ! 2
Skrobo Δημοσ. 5 Μαΐου 2024 Δημοσ. 5 Μαΐου 2024 Δυστυχώς, κάποια από τα κριτήρια που ζητάς είναι δύσκολο να συνδυαστούν. Πχ, οι περιοχές που έχουν έντονη νυχτερινή ζωή είναι συνήθως φουλ στα 18-25 γιατί αυτά έχουν τον χρόνο και την όρεξη για έντονη νυχτερινή ζωή. Οι περιοχές που έχουν άτομα 30-50 είναι οι περιοχές που αυτοί μπόρεσαν να αγοράσουν / νοικιάσουν άρα μιλάμε για Θέρμη, Νεάπολη, Σταυρούπολη και τα σχετικά. Οι περιοχές που αναφέρεις (με εξαίρεση τον Εύοσμο) είναι παλιές και ακριβές περιοχές όπου μένουν άτομα 50+ σε ιδιόκτητα σπίτια. Όσοι νέοι υπάρχουν ή μένουν με τους γονείς τους ή τα κληρονόμησαν. Όπως και αν έχεις με το "σε 20 λεπτά να είμαι κέντρο" έχεις καλύψει σχεδόν ολόκληρη την Θεσσαλονίκη. Καλύτερα να βρεις ένα σπίτι που να σου αρέσει, να είναι στο budget σου και να πηγαινοέρχεσαι στα μαγαζιά με τον ποιοτικό κόσμο, παρά να βρεις ένα υποδεέστερο σπίτι κοντά του. 7 1
The_Judas Δημοσ. 5 Μαΐου 2024 Δημοσ. 5 Μαΐου 2024 μονο στο κεντρο βλεπεις ολες τις ηλικιες, ντοπιοι, τουριστες, φοιτητες κλπ. Αν εχεις σπιτι βγαζεις και σημα κατοικου για παρκινγκ. Ειναι ομως πιο ακριβα τα σπιτια και παλια. Εναλλακτικα κανεις οτι λεει ο skrobo, βρισκεις ενα ωραιο σπιτι στα 20-30 λεπτα απο το κεντρο και κανονιζεις τις εξοδους σου οπου σου αρεσει. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2024 Δημοσ. 5 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Μικράς Ασίας, Τούμπα. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2024 από Manefs23
Rebelos2018 Δημοσ. 5 Μαΐου 2024 Δημοσ. 5 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Σαράντα Εκκλησιές για μένα. Ασφαλής περιοχή, κοντά στο κέντρο. Έχει δύο λεωφορεία που ενώνουν την περιοχή με το κέντρο, με συχνά δρομολόγια. Στο κατέβα, αν αγαπάς το περπάτημα και έχεις χρόνο, το κάνεις με τα πόδια. Επίσης, πλησίον στην έξοδο για τον περιφερειακό. Πολλές οικογένειες μα και φοιτητές. Πάρκινγκ άνετο. Ότι καλύτερο σε περιοχή στην Θεσσαλονίκη. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2024 από Rebelos2018 4 1 2
Black Demis Δημοσ. 5 Μαΐου 2024 Δημοσ. 5 Μαΐου 2024 θα έλεγα ψάχνεις λάθος περιοχη.......... λάθος μου .... μετά θα έλεγα ψάχνεις λάθος πόλη......... λάθος μου.... ακομη και λάθος χώρα ειναι καθος πχ ελβετια περιλαβαίνει όλα τα παραπάνω εκτός από Νυχτερινή έντονη ζωή, βασικα δεν έχει καν νυχτερινή ζωή....... μάλλον λάθος πλανήτης θα έλεγα 1 7
konapaz Δημοσ. 6 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2024 4 ώρες πριν, The_Judas είπε μονο στο κεντρο βλεπεις ολες τις ηλικιες, ντοπιοι, τουριστες, φοιτητες κλπ. Αν εχεις σπιτι βγαζεις και σημα κατοικου για παρκινγκ. Ειναι ομως πιο ακριβα τα σπιτια και παλια. Εναλλακτικα κανεις οτι λεει ο skrobo, βρισκεις ενα ωραιο σπιτι στα 20-30 λεπτα απο το κεντρο και κανονιζεις τις εξοδους σου οπου σου αρεσει. Αν ηταν να αλλαξω χώρα, η καταλληλοτερη σε αυτα που αναφεقω ειναι η Ολλανδια/Amsterdam (και εχει + εντονη νυχτερινή ζωή) 4 ώρες πριν, Skrobo είπε Δυστυχώς, κάποια από τα κριτήρια που ζητάς είναι δύσκολο να συνδυαστούν. Πχ, οι περιοχές που έχουν έντονη νυχτερινή ζωή είναι συνήθως φουλ στα 18-25 γιατί αυτά έχουν τον χρόνο και την όρεξη για έντονη νυχτερινή ζωή. Οι περιοχές που έχουν άτομα 30-50 είναι οι περιοχές που αυτοί μπόρεσαν να αγοράσουν / νοικιάσουν άρα μιλάμε για Θέρμη, Νεάπολη, Σταυρούπολη και τα σχετικά. Οι περιοχές που αναφέρεις (με εξαίρεση τον Εύοσμο) είναι παλιές και ακριβές περιοχές όπου μένουν άτομα 50+ σε ιδιόκτητα σπίτια. Όσοι νέοι υπάρχουν ή μένουν με τους γονείς τους ή τα κληρονόμησαν. Όπως και αν έχεις με το "σε 20 λεπτά να είμαι κέντρο" έχεις καλύψει σχεδόν ολόκληρη την Θεσσαλονίκη. Καλύτερα να βρεις ένα σπίτι που να σου αρέσει, να είναι στο budget σου και να πηγαινοέρχεσαι στα μαγαζιά με τον ποιοτικό κόσμο, παρά να βρεις ένα υποδεέστερο σπίτι κοντά του. Αν δεν με ενδιαφερε τοσο η ποιοτητα/παλαιοτητα σπιτιου ? (κανω και μια καλη ανακαινηση στην τελική) ας μειωσουμε και λιγο την αποσταση στα 10 λεπτά ή ακομα καλύτερα και με τα ποδια, τι θα προτεινες ? 4 ώρες πριν, The_Judas είπε μονο στο κεντρο βλεπεις ολες τις ηλικιες, ντοπιοι, τουριστες, φοιτητες κλπ. Αν εχεις σπιτι βγαζεις και σημα κατοικου για παρκινγκ. Ειναι ομως πιο ακριβα τα σπιτια και παλια. Εναλλακτικα κανεις οτι λεει ο skrobo, βρισκεις ενα ωραιο σπιτι στα 20-30 λεπτα απο το κεντρο και κανονιζεις τις εξοδους σου οπου σου αρεσει. Χαριλάου, Τουμπα, Νεα παραλια ? Εαν μαρεσει η περιοχη παιρνω και ενα δανειο τι να κανουμε, θα προτιμουσα να περπαταω και μιση ωρα με τα ποδια παρα να παιρνω οχημα για κεντρο ή ταξι Τι θα προτεινες λοιπον ? thanks για την υπενθύμηση σημα κατοικου για parking 3 ώρες πριν, Manefs23 είπε Μικράς Ασίας, Τούμπα. Χαριλαου, Νεα παραλια τι γνωμη εχεις ? Ναι θα μου αρεσε και Τουμπα, αν και οταν εχει αγωνα γινεται το απροχωρητο... Εχει ομως αρκετα νυχτερινα μαγαζια η τρεχουμε στο κέντρο ? Επισης ανω ή κατω Τούμπα ? 2 ώρες πριν, d_gkal είπε Θερμη, Πυλαία ίσως είναι η περιοχή που ψάχνεις Θερμη too far απο κεντρο, Πυλαια την εχω για καπως χωρις διασκεδαση, μπορει να κανω και λαθος, δεν ξερω πως ειναι τα τελευταια 5 χρονια
giorgos_76 Δημοσ. 6 Μαΐου 2024 Δημοσ. 6 Μαΐου 2024 Αφού τα θες πως τα θες, πάρε μια βίλα στο Πανόραμα με θέα τον Θερμαϊκό 2
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαΐου 2024 Δημοσ. 6 Μαΐου 2024 12 λεπτά πριν, konapaz είπε Χαριλαου, Νεα παραλια τι γνωμη εχεις ? Ναι θα μου αρεσε και Τουμπα, αν και οταν εχει αγωνα γινεται το απροχωρητο... Εχει ομως αρκετα νυχτερινα μαγαζια η τρεχουμε στο κέντρο ? Επισης ανω ή κατω Τούμπα ? Δεν ξέρω πολλά από Θεσσαλονίκη. Δύο φορές έχω πάει στη ζωή μου. Η πρώτη το 2006 εκδρομή με το σχολείο 7ημερη, ή 2η Μικρας Ασίας, Τουμπα για ποδοσφαιρικό αγώνα, 1 ημερα έκατσα. Απλά ξέρω τι καλό υπάρχει Μικρας Ασιας και τι κακό Χαρίλαου 🤣
konapaz Δημοσ. 6 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2024 1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε Εύοσμο, Καλαμαριά. Πανάκριβα ενοίκια. Καλαμαρια ζουσα, δεν με συγκινει, 4-5 μαγαζια και τα 2 απο αυτα εκλειναν μετα τις 1 το βράδυ. Ευοσμο δεν εχω εικονα για ώρες. Αν και εχει τον δικο της τεράστιο πεζόδρομο. Ευοσμος ειναι ακριβός (αναφερομαι για κεντρο) ? Δεν νομιζω σε σχέση με Ανατολικά, ναι η καλαμαρια ακριβή, ειδικα καραμπουρνακι
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαΐου 2024 Δημοσ. 6 Μαΐου 2024 2 λεπτά πριν, giorgos_76 είπε Αφού τα θες πως τα θες, πάρε μια βίλα στο Πανόραμα με θέα τον Θερμαϊκό 🤣
konapaz Δημοσ. 6 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2024 3 λεπτά πριν, giorgos_76 είπε Αφού τα θες πως τα θες, πάρε μια βίλα στο Πανόραμα με θέα τον Θερμαϊκό Πραγματικα, και να ειχα τα χρήματα δεν θα πηγαινα εκει... Θελω κοσμο, οχι να τον ψανχω με κυάλια, 3-4 μαγαζια εχει και ο κοσμος λιγο μυτουλα σηκωμένη εχει 3 ώρες πριν, Rebelos2018 είπε Σαράντα Εκκλησιές για μένα. Ασφαλής περιοχή, κοντά στο κέντρο. Έχει δύο λεωφορεία που ενώνουν την περιοχή με το κέντρο, με συχνά δρομολόγια. Στο κατέβα, αν αγαπάς το περπάτημα και έχεις χρόνο, το κάνεις με τα πόδια. Επίσης, πλησίον στην έξοδο για τον περιφερειακό. Πολλές οικογένειες μα και φοιτητές. Πάρκινγκ άνετο. Ότι καλύτερο σε περιοχή στην Θεσσαλονίκη. Θα ηταν ιδανικη αν ειχε οι 40 εκκλησιεςκαι το δικο της κεντρο, μπαρακια, καφετεριες κτλ. Εκτος αν εχει αλλαξει κατι στα 5 τελευταια χρονια, αν και ποτε δεν ηξερα σχεδον καθολου την περιοχη
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαΐου 2024 Δημοσ. 6 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, konapaz είπε Καλαμαρια ζουσα, δεν με συγκινει, 4-5 μαγαζια και τα 2 απο αυτα εκλειναν μετα τις 1 το βράδυ. Ευοσμο δεν εχω εικονα για ώρες. Αν και εχει τον δικο της τεράστιο πεζόδρομο. Ευοσμος ειναι ακριβός (αναφερομαι για κεντρο) ? Δεν νομιζω σε σχέση με Ανατολικά, ναι η καλαμαρια ακριβή, ειδικα καραμπουρνακι Καλαμαριά δεν είναι ωραία; Δεν εχω πάει ποτέ. Αλλά εχω ακουσει ωραία πράγματα. Ξέρω οτι ειναι προς το αεροδρόμιο. Είχα εναν γνωστό τον είχα γνωρίσει στην Γερμανία το 2015 και μου είχε πει ό,τι εχει σπίτι εκεί, και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης, αλλά στην Καλαμαρια του αρεσε πιο πολύ γιατι ήταν απέναντι απο καπου και εβλεπε θαλασσα και ειχε κοντα μια Μαρίνα. Του είχα πει οτι και εγω μενω κοντα σε θαλασσα και Μαρίνα με σκάφη στην Αθηνα γιαυτο το θυμαμαι. Και μου ειχε πει οτι οποτε θελω να παω να μεινω τζαμπα, αλλά εχω χασει επαφη μαζι του τα τελευταια χρόνια και εχω χασει το τσαμπε σπιτι στην Θεσσαλονικη 😢 αλλιως θα πηγαινα, θελω πολυ να ξαναπαω απλα δεν υπαρχουν $$ για εξοδα Επεξ/σία 6 Μαΐου 2024 από Manefs23
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα