anavgous Δημοσ. 21 Μαΐου 2024 Δημοσ. 21 Μαΐου 2024 Ο καλύτερος είναι πάρα πολύ σχετική έννοια, που εξαρτάται από τις χρονιές που έπαιξε ο κάθε παίκτης, τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του, το πρωτάθλημα στο οποίο έπαιξε κλπ. Ίσως είναι δικαιότερο να αναφερόμαστε σε χαρακτηριστικά του παιχνιδιού που διακρίθηκαν συγκεκριμένοι παίκτες. Την πάσα του Πίρλο, το τελείωμα με μία επαφή του Βίγια, τη δύναμη του Αντριάνο, την προοπτική στο παιχνίδι όπως την είχαν ο Τσάβι και ο Ινιέστα, την ικανότητα στο 1-1 όπως την είχε ο Ροναλντίνιο, το μαρκάρισμα του Μαλντίνι, την εκτέλεση φάουλ του Ζουνίνιο και πάει λέγοντας στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Αν πρέπει να διακρίνουμε χρονιές, η Ίντερ του Μουρίνιο είναι σε ένα σκαλοπάτι μόνη της, κοντά στην Μπαρτσελόνα του Πεπ και την Ρεάλ των 5 τελικών. Αν πρέπει να διακρίνουμε ωστόσο έναν παίκτη που να τα έχει όλα, ο Μέσσι είναι μονόδρομος. Τα χρόνια συνεπούς παρουσίας στο υψηλότερο επίπεδο σε συνδυασμό με αυτά τα στατιστικά σκοραρίσματος και ασσίστ, μαζί με την αντικειμενική ομορφιά που φέρνει στο άθλημα όταν χειρίζεται (και όταν όχι) ο ίδιος την μπάλα, τον καθιστούν μοναδικό. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε βέβαια να συγκρίνουμε τους ποδοσφαιριστές των 2010s με τους αντίστοιχους αστέρες των 80s και των 90s, ή και παλαιότερων εποχών. Πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά ποδοσφαίρου, πολύ διαφορετικές απαιτήσεις στο άθλημα και μία εξέλιξη που το ταλέντο σταματάει να παίζει τον πρώτο ρόλο και ισοσκελίζεται από την νοητική αντίληψη και την τακτική προσέγγιση. 1
JakeKaufman Δημοσ. 21 Μαΐου 2024 Δημοσ. 21 Μαΐου 2024 2 minutes ago, phanispal said: Σύμφωνοι, άρα το ότι ο Μαραντόνα ήταν ζάκι γιατί μας απασχολεί; Ξέρω εγώ; Μήπως γιατί δεν μπορεί να είναι καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών ένας πρεζάκιας; 1 1
Σπίθας Στο Σκοτάδι Δημοσ. 21 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2024 1 hour ago, JakeKaufman said: Ξέρω εγώ; Μήπως γιατί δεν μπορεί να είναι καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών ένας πρεζάκιας; Δώσε πόνο Ντιέγκο!!!
JakeKaufman Δημοσ. 21 Μαΐου 2024 Δημοσ. 21 Μαΐου 2024 2 minutes ago, Σπίθας Στο Σκοτάδι said: Δώσε πόνο Ντιέγκο!!! Τι να δώσει, είναι dead ☠️
Σπίθας Στο Σκοτάδι Δημοσ. 21 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2024 1 λεπτό πριν, JakeKaufman είπε Τι να δώσει, είναι dead ☠️ Εσύ ποιον θεωρείς καλύτερο παίκτη δεν μας είπες
phanispal Δημοσ. 21 Μαΐου 2024 Δημοσ. 21 Μαΐου 2024 3 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε Ξέρω εγώ; Μήπως γιατί δεν μπορεί να είναι καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών ένας πρεζάκιας; Μα μιλάμε για ικανότητα σε κάτι πολύ συγκεκριμένο όπως το ποδόσφαιρο, τι σχέση έχει ο εθισμός σε ουσίες; Να έλεγες αυτό που είπε ο Nabuko για αναβολικά να σου πω ότι θα μπορούσε να είχε μια βάση. Αν δεν ήταν ναρκωμανής αλλά χτυπούσε τη γυναίκα του πάλι δε θα ήταν ο καλύτερος μόνο και μόνο γι' αυτό; Το ίδιο κι αν δεν αποδεχόταν τον ομοφυλόφιλο γιο του; Το λέω επειδή έχεις τέτοιου είδους ανησυχίες. Όταν μιλάμε για μπάλα μιλάμε για μπάλα. Μιλάμε για την παρουσία κάποιου στο γήπεδο. Το τι κάνει εκτός γηπέδων είναι άσχετο. Είναι όμως σχετικό όταν θα πιάσουμε την κουβέντα που αφορά το εκάστοτε ζήτημα (ναρκωτικά, ομοφοβία κ.λπ.). Δεν ξέρω γιατί δε μπορείς/θέλεις να τα διαχωρίσεις μεταξύ τους.
Ducatista Δημοσ. 21 Μαΐου 2024 Δημοσ. 21 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Ανκαρα Μέσσι ανκαρα Μέσσι ανκαρα μέσσι μεσσι Μέσσι Μέσσιιιιιι γκοοοοοοοοολ Επεξ/σία 21 Μαΐου 2024 από Ducatista 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις