Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας έχω ένα κτήμα στο χωριό  και θέλω να βάλω ένα σπίτι (προκάτ ) και θα ήθελα να ρωτήσω πόσο έχει για να πάρεις μια άδεια από το κράτος ? Πάει με τα τεραγωνικά η άδεια ? Και πόσο κοστίζει ένα μηαχνικός για να μου την βγάλει? Και πόσο θα έχει το εμφυα κάθε χρόνο? Επίσεις υπάρχει περίπτωση να βάλω για παράδειγμα ένα κοντέινερ και να το κάνω σπίτι μικρό αλλά χωρίς άδεια. γίνεται ? Τι επιλογές έχω να το κάνω χωρίς άδεια.

Δημοσ.

πολύ γενικές ερωτήσεις οπότε μη περιμένεις απαντήσεις. 

Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς άδεια. Το έχει κάνει και γνωστός, όλα παράνομα και έχει βάλει κάποια φωτοβολταϊκά για ρεύμα. το χρησιμοποιεί όμως για εξοχική κατοικία. Το παν σε αυτό το κομμάτι είναι το που είναι το οικόπεδο. Αν έχεις γείτονες θα σε καρφώσουν. Αν είσαι σε καμια ερημιά δε θα έχεις θέμα, σηκώνεις και πολυκατοικία.

• Like 3
  • Haha 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, bdfzbfbd είπε

Γεια σας έχω ένα κτήμα στο χωριό  και θέλω να βάλω ένα σπίτι (προκάτ ) και θα ήθελα να ρωτήσω πόσο έχει για να πάρεις μια άδεια από το κράτος ? Πάει με τα τεραγωνικά η άδεια ? Και πόσο κοστίζει ένα μηαχνικός για να μου την βγάλει? Και πόσο θα έχει το εμφυα κάθε χρόνο? Επίσεις υπάρχει περίπτωση να βάλω για παράδειγμα ένα κοντέινερ και να το κάνω σπίτι μικρό αλλά χωρίς άδεια. γίνεται ? Τι επιλογές έχω να το κάνω χωρίς άδεια.

Θα πας σε μηχανικο και θα σου λυσει ολες τις αποριες. Δεν ειναι ερωτηματα για forum αυτα. 

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.

Να βαλεις ενα κοντεινερ και να πεταξεις ενα στρωμα μεσα για να κοιμηθεις 1-2 μερες μπορεις.Για να παρεις ρευμα και νερο πρεπει να προσκομισεις Ε9.Για να περασεις ακινητο στο Ε9 πρεπει προφανως να εχεις αδεια απ το κρατος.

Χωρις αδεια μπορεις να βαλεις προκατ με ροδες ωστε αν ερθει ελεγχος να μπορεις θεωρητικα να αποδειξεις οτι μπορεις να το μεταφερεις εκτος.Ρευμα και νερο δεν μπορεις να παρεις οποτε το σπιτι δεν θα ειναι βιωσιμο.Χωρις αδεια να υπολογιζεις κατι σαν κυριλε camping,οχι σπιτι.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Bitbit είπε

Αν είσαι σε καμια ερημιά δε θα έχεις θέμα, σηκώνεις και πολυκατοικία.

Λίγο υπερβολικός 🤣, εμείς για 2.4! τμ υπέρβαση βαση άδειας, πληρώσαμε (η μητέρα μου) πρόστιμο (250Ε+15Ε) κ τοπογραφικό κλπ κλπ και έφτασε ο λογαριασμός πάνω απο 1000Ε συνεπώς για πολυκατοικία λίγο δύσκολο! Η γιαγια μου για λάθος του κτηματολογίου πλήρωσε πάνω απο 2000 δικαστικά να διορθώσει λάθοι του κράτους.

Εγώ θέλω να κάτω κάτι αντίστοιχο στο χωριό μου, αλλά οχι προκατ. Υπάρχει ένα κτίσμά περίπου 40 τμ σε ενα κτημα το οποιο ειναι μέσα βεβαια στο χωριό στα 200 μέτρα απόσταση οπου ξεκινάει ο οικισμός. Θέλω να χτίσω αλλα περιπου 40-45 τμ. να το κάνω με φωτοβολταικα, νερό απο την γη. Σιγα σιγα μολις φυγω εξωτερικο να μαζευω λεφτα νατο κανω ή αν κερδίσω το τζόκερ (λιγο δυσκολο) 🤣

Επεξ/σία από Manefs23
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οσο στοιχιζει η αδεια ενος κανονικου σπιτιου στοιχιζει και του προκατ

Επεξ/σία από xp-user
  • Like 2
Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι δε μπορεις να παρεις αδεια για να χτισεις οπουδηποτε.
Γενικα στα κτηματα το πιθανοτερο ειναι οτι δε μπορεις.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, bdfzbfbd είπε

Επιλογές χωρίς άδεια έχει μόνο τροχοβιλα και να έχει Ρόδες .

Πλέον έχουν αλλάξει , μη κάνεις τίποτα χωρίς άδεια . Μη μπεις καν στη διαδικασία .

Θα χρειαστεί σίγουρα τοπογραφικό με ΕΣΓΑ 87 - Συντεταγμένες, αίτηση για αρχαιολογια, και αίτηση στη εκάστοτε ΥΔΟΜ Υπηρεσία . Για αμοιβή μηχανικού  πάρε προσφορές.

Δημοσ.
On 04/05/2024 at 11:41, bdfzbfbd said:

Τι είναι το εμφυα;

• Sad 1
  • Haha 1
Δημοσ.
Στις 6/5/2024 στις 9:34 ΜΜ, d_gkal είπε

Τι είναι το εμφυα;

Ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) προκύπτει από την ακίνητη περιουσία που έχει κάποιος την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους. Ο φόρος υπολογίζεται με τα στοιχεία των ακινήτων όπως αυτά έχουν αναγραφεί στις υποβληθείσες Δηλώσεις Στοιχείων Ακινήτων (E9).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...