Προς το περιεχόμενο

Μικρό rack...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. Στο χώρο που έχω το router έχω και ένα patch panel, δυο switch,σύντομα και ΟΝΤ.

Έλεγα να τα βάλω σε ένα rackaki ανοιχτό όμως να μη κλείσω και το ρούτερ γιστι θέλω και το wifi του.

Έχετε καμία πρόταση για κάτι αρκετά μικρό ,μαζεμένο με 4-5 ραφακια που να προσαρμόζονται στο που θα μπουν ακριβώς;

Η θα ήταν πιο οικονομικό κ απλό να έφτιαχνα μια ξύλινη κατασκευή;

Ευχαριστώ 

Επεξ/σία από Hamurabi
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θες κατι τετοιο.open frame rack

https://www.rackmountsolutions.net/wall-mount-racks/open-frame-wall-mounts/fixed-open-frame/

On 03/05/2024 at 15:51, Hamurabi said:

Καλησπέρα παιδιά. Στο χώρο που έχω το router έχω και ένα patch panel, δυο switch,σύντομα και ΟΝΤ.

Έλεγα να τα βάλω σε ένα rackaki ανοιχτό όμως να μη κλείσω και το ρούτερ γιστι θέλω και το wifi του.

Έχετε καμία πρόταση για κάτι αρκετά μικρό ,μαζεμένο με 4-5 ραφακια που να προσαρμόζονται στο που θα μπουν ακριβώς;

Ευχαριστώ 

• Like 1

Αν εχεις επαγγελματικό ΑΦΜ στειλε μου ενα μηνυμα , μηπως σου δώσω από την εταιρία σκέτες ράγες για συσκευές rack μηπως σε βολέψει να τις πιάσεις σε μια ξυλινη πχ κατασκευή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/5/2024 στις 3:51 ΜΜ, Hamurabi είπε

Ευχαριστώ 

Έχει διάφορα μεγέθη, διαλέγεις ένα που σε βολεύει και το router θα «κάτσει» επάνω από την έξω μεριά αφού χρειάζεσαι το wifi.

https://www.skroutz.gr/c/4907/kampines-rack.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

Επεξ/σία από dpolal

1 ώρα πριν, dpolal είπε

Έχει διάφορα μεγέθη, διαλέγεις ένα που σε βολεύει και το router θα «κάτσει» επάνω από την έξω μεριά αφού χρειάζεσαι το wifi.

https://www.skroutz.gr/c/4907/kampines-rack.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

Ευχαριστώ αλλά αυτά ειναι κλειστά κ δε με βολεύουν στο σημείο που θα μπει σε μια γωνιά χωμένο.συν ότι θέλω να αερίζεται καλά θα ήθελα κάτι σε ανοιχτού τύπου.

Όπως αυτά που έβαλε ο poulinos, αλλά τα βλέπω πολύ ακριβά ρε παιδί μου..

Δηλαδή μια ανοιχτή κατασκευή με 3 ραφακια θέλω oxi kai 200 eυρω

1 ώρα πριν, coffeex είπε

To βρίσκεις και Ελλάδα 50-60 €

Ενδιαφέρον φαίνεται αυτό.που το βρίσκω;

2 ώρες πριν, coffeex είπε

To βρίσκεις και Ελλάδα 50-60 €

Προσπαθώ να καταλάβω λίγο εδώ πως θα τα προσαρμόσω ..αυτό δεν περνει ραφακια; Αν ναι πως τα βρίσκω;

Μπαινουν κ απευθείας τα switch? Αν ναι πως; Στη φωτό έχουν της ίδιας εταιρίας προφανώς με συγκεκριμένες διαστάσεις που μπαίνουν ακριβώς 

26 λεπτά πριν, Hamurabi είπε

Ευχαριστώ αλλά αυτά ειναι κλειστά κ δε με βολεύουν στο σημείο που θα μπει σε μια γωνιά χωμένο.συν ότι θέλω να αερίζεται καλά θα ήθελα κάτι σε ανοιχτού τύπου.

Όπως αυτά που έβαλε ο poulinos, αλλά τα βλέπω πολύ ακριβά ρε παιδί μου..

Δηλαδή μια ανοιχτή κατασκευή με 3 ραφακια θέλω oxi kai 200 eυρω

Προσπαθώ να καταλάβω λίγο εδώ πως θα τα προσαρμόσω ..αυτό δεν περνει ραφακια; Αν ναι πως τα βρίσκω;

Μπαινουν κ απευθείας τα switch? Αν ναι πως; Στη φωτό έχουν της ίδιας εταιρίας προφανώς με συγκεκριμένες διαστάσεις που μπαίνουν ακριβώς 

Δεν χρειάζεσαι κάποιον ιδιαίτερο αερισμό για συσκευές όπως switches και ont και τα περισσότερα racs εκτός ότι έχουν ήδη ανοίγματα σε όλες τις πλευρές τους διαθέτουν και έτοιμες θέσεις για ανεμιστήρες που και πάλι δεν είναι απαραίτητοι αν μιλάμε για οικιακές συσκευές. 

Αυτό που σου έδειξαν και το βρίσκεις ενδιαφέρον είναι επιτραπέζιο, όχι επιτοίχιο.

16 λεπτά πριν, dpolal είπε

Δεν χρειάζεσαι κάποιον ιδιαίτερο αερισμό για συσκευές όπως switches και ont και τα περισσότερα racs εκτός ότι έχουν ήδη ανοίγματα σε όλες τις πλευρές τους διαθέτουν και έτοιμες θέσεις για ανεμιστήρες που και πάλι δεν είναι απαραίτητοι αν μιλάμε για οικιακές συσκευές. 

Αυτό που σου έδειξαν και το βρίσκεις ενδιαφέρον είναι επιτραπέζιο, όχι επιτοίχιο.

Ναι ναι αυτό ακριβώς θέλω

Επιτραπέζιο σαν αυτό .αλλά αναρωτιέμαι όταν έχω δύο switch διαφορετικών μεγεθών πως τα βάζω εαυτό το rack?

45 minutes ago, Hamurabi said:

Δεν παίζει ρόλο η μάρκα πχ εγώ έχω και Mikrotik και Ubiquiti και «κουμπώνουν» κατευθείαν πάνω στο rack.

Επίσης μπορείς να πάρεις και ράφια σαν αυτό  

C5009.jpg

που μπαίνει στο rack και να βάλεις και άλλα πράγματα.

20 minutes ago, Hamurabi said:

Ναι ναι αυτό ακριβώς θέλω

Επιτραπέζιο σαν αυτό .αλλά αναρωτιέμαι όταν έχω δύο switch διαφορετικών μεγεθών πως τα βάζω εαυτό το rack?

τα switch πρεπει να δινουν  rack mount kit (αυτακια) για 19 inches rack ή πιο σπανια για 21 inches(etsi)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Hamurabi είπε

αλλά αναρωτιέμαι όταν έχω δύο switch διαφορετικών μεγεθών πως τα βάζω εαυτό το rack?

Όλες οι συκσευές που κουμπώνουν σε rack έχουν ένα συγκεκριμένο μήκος και αναλόγως του ύψους τους κατηγοροιοποιούνται σε 1U,2U.3U,...

Αν τα switches που έχεις δεν είναι στο κατάλληλο μήκος για να βιδώσουν κατευθείαν στο rack και αν τα συγκεκριμένα μοντέλα προορίζονται και για επαγγελματική χρήση τότε συνήθως μπορούν να πάρουν στο πλάι αυτάκια που τα φέρνουν στο σωστό μήκος. (πωλούνται έξτρα συνήθως)

π.χ. 7F8B512E910F45ADAFDDD77DA7D476F4_12073_9

Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να βάλεις ράφι στο rack και να τα ακουμπήσεις επάνω. (πωλείται και αυτό χωριστά στο έδειξαν παραπάνω)

Επεξ/σία από dpolal

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ κατέληξα σε αυτό https://www.aerial.net/shop/product/39_254/2821/mikrotik-mikrotik-sr10u-19-rack.html

Με βόλεψε πολύ, στην φώτο είναι πριν ακόμη το ολοκληρώσω.. Πλέον έχω βάλει καταγραφικό και swtich.

Έκοψα λίγο από την βάση επειδή προεξείχε αρκετά προς τα κάτω (από 10u το έκανα 8u).

Ράφι νομίζω είχα παρει αυτό https://www.aerial.net/shop/product/39_253/2953/stalflex-rs191u350b-rack-shelf-19.html

IMG_20231116_082405.jpg.e437fb18192866d59059fdd996190f8d.jpg

Τώρα είδα οτι σε αυτό αναφέρεται και στο βίντεο πιο πάνω,

Επεξ/σία από pavloa

Μπορεις να πάρεις και κάτι τετοιο.  Δεν αναφέρω το link για λόγους διαφήμισης. Ειναι στήριγμα τοίχου 4U το συγκεκριμένο με ρυθμιζομενο

βαθος από 25 έως 43 εκατοστα. παίρνει 4 συσκευες για rack . Θα βαλεις σιγουρα στη μια θέση το patchpanel πχ, καλό θα ήταν να μας πεις

και τα switch που εχεις, και ισως στην πάνω πάνω πλευρα να βαλεις και ένα ράφι. Σίγουρα μπορει να χρειαστείς ομως και 2 τέτοια πχ

image.png.3d09f5a7ad54caa6fe0c5e457c046c15.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ παιδιά βοηθήσατε αρκετά.

Άραγε τα κλασσικά desktop switch της tplink 8ports 1g , μπαίνουν με κάποιο τρόπο σε τέτοιο rack ή πρέπει να πάρω ραφακι;

Επεξ/σία από Hamurabi

1 hour ago, Hamurabi said:

Ευχαριστώ παιδιά βοηθήσατε αρκετά.

Άραγε τα κλασσικά desktop switch της tplink 8ports 1g , μπαίνουν με κάποιο τρόπο σε τέτοιο rack ή πρέπει να πάρω ραφακι;

αν μπαινει σε Rack θα δεις οτι θα εχει τρυπες για βιδες στο πλαι.και συνηθως ειναι και ενα u ακριβως σε παχος δηλαδη 3-4 ποντους ποσο βγαινει το ενα u. τα μικρα τα πλαστικα ειναι σε ραφακι.και συνηθως τα rack mount της tp link δινουν και μεσα τα αυτακια. αν πεις μοντελο μπορουμε να σου πουμε κιολας.

an einai να εχεις 2 Switch καλυτερα παρε ενα rack mount πχ 16 port.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...