panosena Δημοσ. 3 Μαϊου Share Δημοσ. 3 Μαϊου Η μηχανικός μου μου έστειλε ένα email που υποτίθεται ότι της είχα στείλει παλιότερα. Όμως δεν το βρίσκω στο inbox του e-mail μου, πουθενά, ούτε στα spam. (να πω εδώ πως ποτέ μου δεν έχω σβήσει email) Πώς μπορώ να ελέγξω αν αυτό το email που μου έστειλε είναι γνήσιο; Υπάρχει τρόπος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 3 Μαϊου Share Δημοσ. 3 Μαϊου Αν είναι email που είχες στείλει παλαιότερα τότε πρέπει να κοιτάξεις στο φάκελο με τα απεσταλμένα (sent) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosena Δημοσ. 3 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαϊου Ήταν απάντηση σε δικό της email. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Kercyn Δημοσ. 3 Μαϊου Moderators Share Δημοσ. 3 Μαϊου Ό,τι στέλνεις είναι στο Sent. Ό,τι λαμβάνεις είναι στο Inbox. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosena Δημοσ. 3 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαϊου Δεν υπάρχει πουθενά, ούτε στο inbox ούτε στα sent. Άρα δεν μπορώ να ελέγξω αν το email που μου έστειλε όντως της το είχα στείλει εγώ παλιότερα., ε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Kercyn Δημοσ. 3 Μαϊου Moderators Share Δημοσ. 3 Μαϊου Ξαναδιαβάζοντας το αρχικό σου μήνυμα, ρωτάς πώς μπορείς να ξέρεις αν είναι γνήσιο. Εσύ δεν ξέρεις αν της το είχες στείλει; Αν δε θυμάσαι, τότε ίσως θα μπορούσε να σου στείλει το αρχείο του email που λέει ότι έλαβε από σένα. Εκεί, αν κοιτάξεις τους headers, τότε θα μπορέσεις να δεις αν ο αποστολέας είσαι όντως εσύ. Οι headers βέβαια είναι πολύ εύκολο να παραποιηθούν (από κάποιον που ξέρει 2 πράγματα), αλλά χωρίς περισσότερες πληροφορίες δε μπορούμε να ξέρουμε κατά πόσο θα έμπαινε στη διαδικασία να κάνει κάτι τέτοιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosena Δημοσ. 3 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαϊου Εντάξει, σας ευχαριστώ όλους. Δεν υπάρχει τρόπος εξακρίβωσης της γνησιότητας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Kercyn Δημοσ. 3 Μαϊου Moderators Share Δημοσ. 3 Μαϊου 6 λεπτά πριν, panosena είπε Εντάξει, σας ευχαριστώ όλους. Δεν υπάρχει τρόπος εξακρίβωσης της γνησιότητας. Υπάρχει, απλώς ίσως όχι από σένα. Αν από τους headers φαίνεται ότι το έστειλες εσύ τότε μια χαρά εξακριβώνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosnik_ Δημοσ. 3 Μαϊου Share Δημοσ. 3 Μαϊου Δεν κατάλαβα τι ψάχνεις. Αν θες εξακρίβωση γνησιότητας, το πρώτο που κοιτάς είναι το domain από το οποίο σου ήρθε το email. Κάτι άλλο δεν υπάρχει, μετά βρίσκεις τον άνθρωπο που υποτίθεται ότι στο έστειλε άμα τον ξέρεις και τον ρωτάς απευθείας αν αυτό το email ήταν δικό του. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosena Δημοσ. 3 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαϊου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Kercyn είπε Υπάρχει, απλώς ίσως όχι από σένα. Αν από τους headers φαίνεται ότι το έστειλες εσύ τότε μια χαρά εξακριβώνεται. Μα αφού απλή html είναι, άρα πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να γράψει ότι θέλει. Γράφει εμένα ως αποστολέα, άρα το έστειλα εγώ, υποτίθεται. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να βεβαιωθώ ΄αν το πλαστογράφησε ή όχι. Επεξ/σία 3 Μαϊου από panosena Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 3 Μαϊου Share Δημοσ. 3 Μαϊου 3 λεπτά πριν, panosena είπε Μα αφού απλή html είναι, άρα πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να γράψει ότι θέλει. Γράφει εμένα ως αποστολέα, άρα το έστειλα εγώ, υποτίθεται. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να βεβαιωθώ ΄αν το πλαστογράφησε ή όχι. ότι στέλνεις , είναι στα εξερχόμενα και μένει εκεί 9 ώρες πριν, panosena είπε Πώς μπορώ να ελέγξω αν αυτό το email που μου έστειλε είναι γνήσιο; Υπάρχει τρόπος; εδώ μπλέκεις τον κόσμο , άλλο εννοείς 11 λεπτά πριν, panosena είπε Γράφει εμένα ως αποστολέα, άρα το έστειλα εγώ, υποτίθεται. μόνο επιτόπου απο συσκευή του μηχανικού και να σου δείξει το email που αρχικά έστειλες αν έχεις υποψία για πλαστογράφηση 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Μαϊου Share Δημοσ. 3 Μαϊου Αν ήξερες τι ακριβώς ψάχνεις θα βοηθούσαμε. Αν είναι γνήσιο;Αν στο έστειλε;Αν το έστειλες; Τώρα για αρχή βάλε στην αναζήτηση κάποια στοιχεία που έχει το email μπας και το βρεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Kercyn Δημοσ. 3 Μαϊου Moderators Share Δημοσ. 3 Μαϊου 1 ώρα πριν, panosena είπε Μα αφού απλή html είναι, άρα πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να γράψει ότι θέλει. Γράφει εμένα ως αποστολέα, άρα το έστειλα εγώ, υποτίθεται. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να βεβαιωθώ ΄αν το πλαστογράφησε ή όχι. Δεν είναι HTML το email. Μπορεί το body να περιέχει HTML, αλλά εγώ μιλάω για τους headers. Αν κάποιος σου στείλει ένα email ολόκληρο (όπως δηλαδή φτάνει στον email client που χρησιμοποιείς), τότε αυτό θα περιέχει μέσα τους headers και το body. Είναι αρκετά απλό αν ξέρεις πού να κοιτάξεις να αλλάξεις το ποιος φαίνεται ότι έστειλε το email σε ένα email αρχείο. Αυτό που δεν μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις το email στον server του email provider που χρησιμοποιείς. Τι εννοώ: Αν εγώ είμαι η μηχανικός και θέλω να αποδείξω ότι μου έστειλες εσύ ένα email, αρκεί να ανοίξω το αρχείο του email έτσι ακριβώς όπως έρχεται από τον server. Αν δεν το έχω πειράξει και στους headers φαίνεται ότι ο αποστολέας είσαι εσύ, τότε καταλαβαίνεις ότι αυτό αποτελεί απόδειξη (δε μιλάω με τη νομική έννοια του όρου γιατί δεν είμαι νομικός, αν και θα έβαζα στοίχημα ότι η διαδικασία σε ένα δικαστήριο δε θα διαφέρει και πολύ). Αν τώρα εσύ θες να εξακριβώσεις αν έστειλες ή όχι το mail, πρέπει να ζητήσεις το αρχείο του email από τη μηχανικό (μιας κι εσύ δεν το βρίσκεις στα απεσταλμένα σου). Εκεί βασίζεσαι ότι η μηχανικός δεν έχει αλλάξει τους headers και γενικά δεν έχει παραποιήσει το email. Τώρα πόσο μπορείς να το θεωρήσεις αυτό (αν δηλαδή η μηχανικός έχει τις γνώσεις ή/και το κίνητρο να το κάνει), εσύ το ξέρεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosena Δημοσ. 4 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 4 Μαϊου 14 ώρες πριν, Kercyn είπε Αν εγώ είμαι η μηχανικός και θέλω να αποδείξω ότι μου έστειλες εσύ ένα email, αρκεί να ανοίξω το αρχείο του email έτσι ακριβώς όπως έρχεται από τον server. Βλέπεις ότι δεν σου 'χω στείλει ποτέ τέτοιο email και λες 'γιατί να μην το φτιάξω εγώ; Απλή html είναι'. Και φτιάχνεις την html και μου τη στέλνεις με το email και μου λες 'διάβασε τι μου έγραψες τότε'. Νομίζω είναι τόσο απλό. Κι ο μόνος τρόπος να εξακριβώσω αν όντως έστειλα αυτό το email είναι να δω το email στο pc σου, όπως λέει κι ο κοράκιος. Τότε το μόνο που μπορείς να επικαλεστείς είναι 'το διέγραψα'. Case solved 😁. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gakost Δημοσ. 4 Μαϊου Share Δημοσ. 4 Μαϊου Αυτο που σου είπαν για τα headers. Υπάρχουν logs (και siem πολύ πιθανο). Αν είναι τόσο σημαντικό το ζήτημα μπορείς να τα ζητήσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα