csontheline Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου Πάντως, αν υπήρχαν κάμερες και μπλόκα για έλεγχο ταχύτητας και όχι διόδια, τα λεφτά θα έβγαιναν για να είναι αυτοκινητόδρομοι. Oh, wait... εκεί θα πήγαιναν τα χρήματα στα ταμεία του κράτους, όχι στους μεγαλοεργολάβους. 1
polaki Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 31 minutes ago, Disrespect said: Εχω μεγαλώσει στην Γερμανία και γιαυτό δεν με εκπλήσσει που σου φαίνεται αντιφατικό το οτι δεν θέλω να πληρώσω κερατιατικα ενω εχω οικονομική άνεση. Είναι η κλασσική νοοτροπία του Ελληνα αρχοντοχωριάτη με μηδενική καταναλωτική συνειδηση και επιγνωση του τι είναι σωστό και δικαιο. Αν καποτε ζησεις στο εξωτερικό θα καταλάβεις τι εννοω. Προφανώς κουμάντο στην τσέπη σου και στην ηθική σου δεν θα σου κάνει κανείς. Όπου και να έχεις μεγαλώσει, γιατί και εγώ από Αγγλία μεριά έχω περάσει αρκετά χρόνια της ζωής μου και ούτε εκεί υπάρχουν διόδια, το θέμα είναι ένα. Είμαστε στην Ελλάδα, και υπάρχουν 2 δεδομένα. - Ή πληρώνεις (κερατιάτικα ή μη) και πας σαν άνθρωπος και ατσαλάκωτος. - Ή δεν πληρώνεις και πας απ'τις επαρχιακές οδούς με ότι αυτό συνεπάγεται από επιπλέον χρόνο έως την ασφάλεια. Αν λοιπόν δε σε πειράζει η επαρχιακή οδός, πας από εκεί. Αν σ'αρέσει και η φύση, ακόμα καλύτερα, το απολαμβάνεις και παραπάνω. Ο υπόλοιπος κόσμος που είτε δεν έχει την πολυτέλεια χρόνου είτε δε θέλει να βγει απ'τη βολή του, αναγκαστικά πληρώνει και λέει και ευχαριστώ. Τα υπόλοιπα ρε παιδιά είναι απλά ιστορίες για αγρίους.. συζητάτε πάλι εδώ για κερατιάτικα και που πάνε τα λεφτά και για Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα? Όποιος θέλει πάει στο χωριό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και όποιος δε θέλει κάθεται και σπίτι του και σουβλίζει στο μπαλκόνι του. Δηλαδή οκ... Πάμε παρακάτω. 15 minutes ago, csontheline said: Πάντως, αν υπήρχαν κάμερες και μπλόκα για έλεγχο ταχύτητας και όχι διόδια, τα λεφτά θα έβγαιναν για να είναι αυτοκινητόδρομοι. Oh, wait... εκεί θα πήγαιναν τα χρήματα στα ταμεία του κράτους, όχι στους μεγαλοεργολάβους. Το κράτος δεν θέλει ούτε κάμερες ούτε μπλόκα. Χαλάει τη φάση με τους ψηφοφόρους. Μόνο από τα μπλόκα θα έφταναν τα λεφτά για να συντηρούνται x3 ο αριθμός των αστυνομικών. Καλά για τις κάμερες δε το συζητάω. Σα να είχαν cheat mode στο καζίνο θα ήταν. Αλλά δε θέλουν. Ούτε οι Μπλε, ούτε οι Κόκκινοι ούτε οι Πράσινοι. Γι'αυτό και δεν θα μπουν ποτέ. 2
salss Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 1 ώρα πριν, Disrespect είπε Για τον χρόνο ναι, το εγραψα ήδη, δεν ειναι για τους ανυπόμονους η εκτός διοδιών αλλά για όσους θελουν να πανε χαλαρά και να βολτάρουν, αλλα για την ασφάλεια ειναι πολύ σχετικό. Εγω περισσότερο φοβάμαι τους κάγκουρες και τους ραλίστες του κώλου που κάνουν σφήνες και παίζουν φώτα με 170, παρά κανενα βλαχο με αγροτικό που μπορεί να πεταχτεί στο χωρίο ενω πάω με 60 και το πολύ να τσαλακωθεί καμια λαμαρινα. Δεν είναι λιγα τα θανατηφόρα ατυχηματα και οι καραμπόλες που εχουν γινει σε εθνικές. Εδω για κατούρημα είχε σταματήσει ο αλλός και εχασε την γυναίκα και το παιδί του, γιαυτό αφήστε τα κηρυγματα για την ασφαλεια. Σε τελική αναλυση ολα αστάθμητα είναι και τα παντα μπορούν να συμβούν παντου. Αν θελετε την απολυτη ασφάλεια να μην βγαίνετε καν απο το σπίτι, που και αυτό δηλαδη δεν προσφερει 100% ασφάλεια γιατί μπορεί να πιασει φωτια, να γινει σεισμός κλπ. Εχω μεγαλώσει στην Γερμανία και γιαυτό δεν με εκπλήσσει που σου φαίνεται αντιφατικό το οτι δεν θέλω να πληρώσω κερατιατικα ενω εχω οικονομική άνεση. Είναι η κλασσική νοοτροπία του Ελληνα αρχοντοχωριάτη με μηδενική καταναλωτική συνειδηση και επιγνωση του τι είναι σωστό και δικαιο. Αν καποτε ζησεις στο εξωτερικό θα καταλάβεις τι εννοω. αστο γιατί δεν πείθεις.. και εγώ απόγονος μεταναστών από την ίδια χώρα είμαι (Niedersachsen). Η νοοτροπία των Ελλήνων εκεί είναι επι το πλειστον για τα μπαζα και η εκμετάλλευση από Έλληνα σε Έλληνα πάει σύννεφο και νοοτροπία "Εσείς εκεί οι γυφτοτετοιοι και μεις εδώ οι γιουβέτσι". Μπανάνα και ψωμί κατα τ άλλα αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Ειδικά την δεκαπενταετια της κρίσης ανέβηκε χαμηλού επιπέδου σαβουρα απο Ελλαδα για να βρει την ήδη υπάρχουσα. Αλήθεια κάνε μια βόλτα στο δευτερεύον δίκτυο της Γερμανίας... θέλω να δω κάτι σχετικά με τους φόρους που πληρώνεις 🤣 3 1
gakost Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 14 hours ago, Bitbit said: Είπα να μη το σχολιάσω αλλά δε κρατιέμαι. γράφετε για το πόσο επικίνδυνο είναι το επαρχιακό δίκτυο, θα το διαβάζει κανένας νέος οδηγός που δεν έχει πάει ποτέ και θα νομίζει ότι οδηγάει σε ναρκοπέδιο στην Κολομβία και σε κάθε 100 μέτρα υπάρχει και ενέδρα από τους βαρόνους των καρτελ. Εντάξει χαλαρώστε λίγο. Το να οδηγάς στην Αθήνα με τον κάθε ψυχάκια που μπορεί να κατέβει και να σε βιάσει επειδή άργησες κατα μισό milisecond στο φανάρι είναι περισσότερο επικίνδυνο. Σαν τις γιαγιάδες κάνετε που τρέμανε όταν πηγαίναμε στην καφετέρια μη μας ρίξουν κάτι στο ποτό. Πως φαντάζονται κάποιοι την οδήγηση στο επαρχιακό δίκτυο Να σου θυμίσω πριν γίνουν όλοι οι αυτοκινητοδρομοι ότι στις ειδήσεις κάθε Σαββατοκύριακο λέγανε πόσοι χάσανε την ζωή τους από τροχαία; Ξέρω δεν θα συμβεί σε εμάς το κακο, έχουμε υπογράψει συμβόλαιο με την μοίρα. 1
tutuyo Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου (επεξεργασμένο) Ναι αλλά στην Γερμανία/Αυστραλία/Αμερική, αυτή η μάστιγα των απανταχού λαζοντοιτς Επεξ/σία 9 Μαϊου από tutuyo 1
Disrespect Δημοσ. 9 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 9 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, salss είπε αστο γιατί δεν πείθεις.. και εγώ απόγονος μεταναστών από την ίδια χώρα είμαι (Niedersachsen). Η νοοτροπία των Ελλήνων εκεί είναι επι το πλειστον για τα μπαζα και η εκμετάλλευση από Έλληνα σε Έλληνα πάει σύννεφο και νοοτροπία "Εσείς εκεί οι γυφτοτετοιοι και μεις εδώ οι γιουβέτσι". Μπανάνα και ψωμί κατα τ άλλα αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Ειδικά την δεκαπενταετια της κρίσης ανέβηκε χαμηλού επιπέδου σαβουρα απο Ελλαδα για να βρει την ήδη υπάρχουσα. Αλήθεια κάνε μια βόλτα στο δευτερεύον δίκτυο της Γερμανίας... θέλω να δω κάτι σχετικά με τους φόρους που πληρώνεις 🤣 Συγγνώμη που θα στο χαλάσω αλλά δεν έχω καμία σχέση με τους αμόρφωτους χαμαληδες gastarbeiters της αρπαχτής που εξυπηρετούν την κομπλεξικη ελληναράδικη κοσμοθεωρία σου. Σε όλο τον κόσμο υπάρχει εκμετάλλευση και αδικία, ανάλογα με το που απευθύνεσαι, αλλα το να γενικεύεις δίνοντας τέτοια ψεύτικη εικόνα για τους συμπατριώτες σου εκεί μόνο ανθελληνικό κόμπλεξ δείχνει. Οσο για τους φόρους, δεν είναι χαμηλοί, αλλά είναι ασύγκριτα περισσότερο ανταποδοτικοι για το επίπεδο παροχων και υποδομών που προσφέρουν. Επεξ/σία 9 Μαϊου από Disrespect 2
salss Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 1 λεπτό πριν, Disrespect είπε Συγγνώμη που θα στο χαλάσω αλλά δεν έχω καμία σχέση με τους αμόρφωτους χαμαληδες gastarbeiters της αρπαχτής που εξυπηρετούν την κομπλεξικη ελληναράδικη κοσμοθεωρία σου. Σε όλο τον κόσμο υπάρχει εκμετάλλευση, ανάλογα με το που απευθύνεσαι, και το να γενικεύεις δίνοντας τέτοια ψεύτικη εικόνα για τους συμπατριώτες σου εκεί μόνο ανθελληνικό κόμπλεξ δείχνει. Οσο για τους φόρους, δεν είναι χαμηλοί, αλλά είναι ασύγκριτα περισσότερο ανταποδοτικοι για το επίπεδο παροχων και υποδομών που προσφέρουν. έχεις πλάκα... το θέμα είναι οτι τα έχουμε ζήσει και ξέρουμε πολύ καλά για τι είδους συμπατριώτες μιλάμε και τη γενική νοοτροπία που παίζειεκει... αλήθεια οι φόροι που πληρώνεις για krankenkasse είναι τόσο ανταποδοτικοι όσο παλιά... αστο σου λεω... όλη η συλλογιστική σου είναι στα όρια trolling
salvador_ Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου 12 ώρες πριν, papoys1 είπε Ναι βρε φίλε σωστός αλλά δεν πληρώνω μόνο για ασφάλεια. Ξέρεις πόσα αυτοκίνητα κουβαλάνε οι γερανοί σε κείνο το κομματι μετά την Αρτα και μέχρι να βγεις στην κορφή 25 συνεχόμενα χιλιόμετρα καρφί ανηφόρα κάτι πρωτότυπο παγκοσμίως. Ξέρεις πόσοι μένουν εκεί το καλοκαίρι που δεν έχουν ενα τέλεια συντηρημένο και καλό αυτοκίνητο;; Θα μου πεις και τι να έκαναν. Να έκαναν κάποια σήραγγα να έκοβαν το δρόμο από κάπου αλλού να σπάσει αυτή η μονοκοματη ανηφόρα που φέρνει το μοτέρ στα όριά του. Αλλα σκασίλα τους πως θα τα αρπάξουν σκέφτονται μόνο. Ισχύει, αυτό κακοσυντηρημενα αυτοκίνητα καίνε φλατζες στα αναφορικά κομμάτια της εθνικής, κάποιος σωληνας νερου τρυπαει και χαιρετά μου τον πλάτανο μέχρι να πάρουν γραμμή τι έγινε έχει λιώσει το μοτέρ.. άλλοι με μπουκωμένο σύστημα ψύξης το ίδιο , σωληνάκια βενζινης τρυπανε.. από την χρόνια χρήση και σε συνεχόμενο ταξίδι στάζουν.. πάρτο οδικη μετά.. Και έχεις τους άσχετους με άποψη να σου λένε ότι ταλαιπωρείς το αυτοκίνητο όταν πας με 70 και όχι με 130 συνεχόμενα απλά επειδή είναι εθνικη... Στις 8/5/2024 στις 11:37 ΜΜ, Bitbit είπε Είπα να μη το σχολιάσω αλλά δε κρατιέμαι. γράφετε για το πόσο επικίνδυνο είναι το επαρχιακό δίκτυο, θα το διαβάζει κανένας νέος οδηγός που δεν έχει πάει ποτέ και θα νομίζει ότι οδηγάει σε ναρκοπέδιο στην Κολομβία και σε κάθε 100 μέτρα υπάρχει και ενέδρα από τους βαρόνους των καρτελ. Εντάξει χαλαρώστε λίγο. Το να οδηγάς στην Αθήνα με τον κάθε ψυχάκια που μπορεί να κατέβει και να σε βιάσει επειδή άργησες κατα μισό milisecond στο φανάρι είναι περισσότερο επικίνδυνο. Σαν τις γιαγιάδες κάνετε που τρέμανε όταν πηγαίναμε στην καφετέρια μη μας ρίξουν κάτι στο ποτό. Πως φαντάζονται κάποιοι την οδήγηση στο επαρχιακό δίκτυο Κάπως πρέπει να δικαιολογηθουν τα τόσα λεφτά που έδωσαν στα διόδια , λέγοντας συνέχεια για ασφάλεια αλλά και για λιγότερη κατανάλωση ,μαζί με λιγότερη φθορά του αυτοκινήτου.. Όποιος δεν τα δίνει είναι τσιπης και επικίνδυνος.. Όποιος τα δίνει είναι λίγο κορόιδο αλλά ασφαλής πάνω από όλα! Όπως και να έχει τα είπε ένα παιδί πιο πανω , τι βολεύει τον καθένα μας είναι δικό του θέμα , όλα τα υπόλοιπα είναι να έχουμε να λέμε ,για να τα λέμε... 4
avenger0016 Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρες. Στη Βρετανία υπάρχει το λαϊκό ρητό, each to their own. Όπως τη βρίσκει ο καθε καθένας ελληνιστί Στην περίπτωση μου, θα ανέβω Θεσσαλονίκη και σκέφτομαι να γλυτώσω τα 3 πρώτα διόδια που είναι γύρω στα 12 ευρώ. Το Λαμία - Λάρισα θα το κάνω σίγουρα πληρώνοντας διόδια, γιατί το έχω δει το έργο και είναι χαρντκορίλα να πάω από Δομοκό, Φάρσαλα ή να βρω τρόπο να περάσω δίπλα από τα διόδια της Πελασγίας. Και εκεί θα ήθελα γνώμες. Να πάω από τον κλασικό δρόμο μετά τον Αλίαρτο, δηλαδή για Τιθορέα, Μπράλο; Και μετά πού με συμφέρει να βγω εθνική; Ή να αλλάξω διαδρομή στον Αλίαρτο ή και πιο πριν και να κινηθώ για την παλιά διαδρομή και να περάσω από τα παραλιακά χωριά που κάποτε περνάγαμε και κάναμε στάση, δλδ Άγιο Κωνσταντίνο,Καμένα Βούρλα κτλ. Και τέλος στο κομμάτι από Λάρισα μέχρι Θεσσαλονίκη, πιστεύετε ότι υπάρχουν κάποια διόδια που αξίζει τον κόπο να αποφύγουμε; Επεξ/σία 1 Ιουλίου από avenger0016
apostolis159 Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Στις 30/6/2024 στις 11:49 ΜΜ, avenger0016 είπε [...] Το Λαμία - Λάρισα θα το κάνω σίγουρα πληρώνοντας διόδια, γιατί το έχω δει το έργο και είναι χαρντκορίλα να πάω από Δομοκό, Φάρσαλα ή να βρω τρόπο να περάσω δίπλα από τα διόδια της Πελασγίας. [...] Και τέλος στο κομμάτι από Λάρισα μέχρι Θεσσαλονίκη, πιστεύετε ότι υπάρχουν κάποια διόδια που αξίζει τον κόπο να αποφύγουμε; Για το Λάρισα Θεσσαλονίκη ίσως να αξιζει να γλιτώσεις τα διόδια στο Μακρυχώρι και τα επόμενα (πριν και μετα τα Τέμπη αντίστοιχα) και να μπεις ξανά αυτοκινητόδρομο πριν την Κατερίνη (Λεπτοκαρια ή Λιτόχωρο), αν θέλεις να περάσεις μέσα απ' τα Τέμπη. Ωραία διαδρομή. Μετά την Κατερίνη δεν αξίζει χιλιομετρικά να αποφύγεις κάποιο άλλο. Αν είναι να το κάνεις αυτό, μπορείς να κάνεις και το Λάρισα-Λαμία από τον Ε65. Είναι ~30χλμ λιγότερα σε σχέση με τον E75 και λιγότερα διόδια (γιατί γλιτώνεις τα 2 μεγάλα, Πελασγία και Μοσχοχώρι). Κάτι τέτοιο περίπου από Λαμία και πάνω. Επεξ/σία 2 Ιουλίου από apostolis159
avenger0016 Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου Σε ευχαριστώ πολύ Αποστόλη. Ωραίοι οι Tool. μακάρι να ξανάρθουν! 1
apostolis159 Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου 24 λεπτά πριν, avenger0016 είπε Σε ευχαριστώ πολύ Αποστόλη. Ωραίοι οι Tool. μακάρι να ξανάρθουν! Τίποτα. Δυστυχώς το 2006 δεν τους είδα, και φέτος δεν μου βγήκε το πρόγραμμα να τους δω Ευρώπη. Στην επόμενη ευρωπαική θα πάω, ο κόσμος να χαλάσει. Επίσης, ανεβαίνοντας προς Θεσσαλονίκη τα διόδια στα Μάλγαρα είναι ελεύθερα. Δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα, αλλά απ' όσο είδα τα έργα εκεί έχουν ακόμα δρόμο.
avenger0016 Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου Α δεν το ήξερα αυτό γτ ανέβαινα με αεροπλάνο τελευταία. Θενξ
NikolasKon14 Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Στις 1/7/2024 στις 3:12 ΜΜ, apostolis159 είπε Για το Λάρισα Θεσσαλονίκη ίσως να αξιζει να γλιτώσεις τα διόδια στο Μακρυχώρι και τα επόμενα (πριν και μετα τα Τέμπη αντίστοιχα) και να μπεις ξανά αυτοκινητόδρομο πριν την Κατερίνη (Λεπτοκαρια ή Λιτόχωρο), αν θέλεις να περάσεις μέσα απ' τα Τέμπη. Ωραία διαδρομή. Μετά την Κατερίνη δεν αξίζει χιλιομετρικά να αποφύγεις κάποιο άλλο. Αν είναι να το κάνεις αυτό, μπορείς να κάνεις και το Λάρισα-Λαμία από τον Ε65. Είναι ~30χλμ λιγότερα σε σχέση με τον E75 και λιγότερα διόδια (γιατί γλιτώνεις τα 2 μεγάλα, Πελασγία και Μοσχοχώρι). Κάτι τέτοιο περίπου από Λαμία και πάνω. Αξίζει να γλυτώσεις από Πλαταμώνα της Λεπτοκαρυάς και να βγεις από έξοδο Λιτόχωρο-Πλάκα. 1
apostolis159 Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου 20 ώρες πριν, NikolasKon14 είπε Αξίζει να γλυτώσεις από Πλαταμώνα της Λεπτοκαρυάς και να βγεις από έξοδο Λιτόχωρο-Πλάκα. Άρα να περάσεις την Λεπτοκαρυά και την Πλάκα και να μπείς στον Ε75 στο Λιτόχωρο. Σωστός, κι εγώ πρόσφατα μπερδεύτηκα και μπήκα πριν την Λεπτοκαρυά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα