Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 hours ago, JakeKaufman said:

Επικίνδυνη η εθνική λόγω πιθανότητας μετωπικής (!!!) και λιγότερο επικίνδυνο το επαρχιακο οδικό δίκτυο γιατί οδηγείς πιο αργά και "προλαβαίνεις τη μαλάκια". 

ούτε για πλάκα δεν πρέπει να τα γράφεις αυτά.

Δεν καταλαβαινουν οτι στους επαρχιακους δρομους πηγαινοντας αργα εκνευριζουν τους ντοπιους, με αποτελεσμα οι ντοπιοι να οδηγουν ποιο επιθετικα αυξανοντας τον κινδυνο ατυχηματος!

• Like 1
  • Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 6/5/2024 στις 9:28 ΠΜ, Agmourk είπε

Μόλις τελειώσει ο Ε65, θα είναι πιο οικονομικός ο δρόμος..! 

Η γέφυρα είναι το αγκάθι. Ιωάννινα Αθήνα Ιωάννινα θέλεις 200€ με διόδια καύσιμα και καφέ!! 

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, JakeKaufman είπε

Πριν τη γέφυρα πληρώνεις για τη χρήση της Ολυμπίας οδου

Στη γέφυρα πληρώνεις … τη γέφυρα 

Μετά τη γέφυρα πληρώνεις τη χρήση της Ιονίας οδού  

Μπράβο, βρήκες τη σωστή απάντηση.

Στα αμέσως επόμενα διόδια τι πληρώνεις;

Στα μεθεπόμενα;

Στα παραμεθεπόμενα;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, papoys1 είπε

Αυτό ρε φιλε. Θυμάμαι παλια πήγαινα Γιάννενα από τον παλιό δρόμο χωρίς διόδια ωραία διαδρομή. Πέρναγες από Αμφιλοχία έβλεπες θάλασσα πάντα έκανα μία σταση εκεί μετα διπλα στη θάλασσα στα παγκάκια έτρωγα κατι , εκείνα τα στροφιλίκια στο Μενίδι ναι μπελάς αλλα είχαν την ομορφιά τους , το κομμάτι με τα πλατάνια διπλα στο ποτάμι μετά την Αρτα μέχρι το Τέροβο (στάση για τυρόπιτα). Ναι επικίνδυνα αλλά ξέραμε τη διαδρομή και οδηγούσαμε με προσοχή και την ανάλογη ταχύτητα.

Τώρα από την Ιόνια μια βαρετή διαδρομή βλέπεις μόνο δρόμο και τίποτε άλλο αντε μερικές ανμογενητριες στα βουνα της Αμφιλοχίας 🤣 και τίποτε άλλο εκτός από τουαλέτες κάθε 20-30 χιλιόμετρα.

Συμφωνώ και εγώ. Αλλά ο κίνδυνος να σε καρφώσει κάποιος που πήγαινε να προσπεράσει την διπλή νταλίκα στο Μενίδι ήταν πολύ μεγάλος. Γενικά και εγώ θεωρώ τους επαρχιακούς δρόμους πιο ωραίους αλλά η ΕΟ έχει την ασφάλεια. 

Για

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, phanispal είπε

Εγώ θα ήθελα να μου πει κάποιος για τι ακριβώς πληρώνω τα διόδια αμέσως πριν τη γέφυρα, τη γέφυρα και τα διόδια αμέσως μετά τη γέφυρα.

Δηλαδή κανείς δεν έχει αναρωτηθεί τι στο διάολο γίνεται;

Αν αύριο ξεφυτρώσουν 1-2 σταθμοί ακόμα δε θα τρέχει κάστανο; Όλα στο βωμό της ασφάλειας; Να το φτάσουμε κάποια στιγμή 150€ το πήγαινε έλα Αθήνα - Γιάννενα μόνο για διόδια να γουστάρουμε;

Πληρώνεις γιατί είμαστε διεφθαρμένη μπανανία στην οποία οι κυβερνώντες δίνουν χαριστικά τα διόδια σε 2-3 μεγαλοεργολάβους με αντάλλαγμα να τους στηρίζουν για να εκλέγονται. Μην ακούσω μαλακίες οτι επενδύονται ΟΛΑ αυτά τα χρήματα στην συντηρηση και την κατασκευή δρόμων, γιατί αν συνέβαινε θα ήμασταν τουλάχιστον Ντουμπάι σε υποδομες και δεν θα είχαμε ακόμα εν ετει 2024 κατσικόδρομους με λακούβες και κακή ποιοτητα ασφαλτου στο 80% του οδικου δικτυου

10 ώρες πριν, Bitbit είπε

Είπα να μη το σχολιάσω αλλά δε κρατιέμαι.

γράφετε για το πόσο επικίνδυνο είναι το επαρχιακό δίκτυο, θα το διαβάζει κανένας νέος οδηγός που δεν έχει πάει ποτέ και  θα νομίζει ότι οδηγάει σε ναρκοπέδιο στην Κολομβία και σε κάθε 100 μέτρα υπάρχει και ενέδρα από τους βαρόνους των καρτελ.

Εντάξει χαλαρώστε λίγο. Το να οδηγάς στην Αθήνα με τον κάθε ψυχάκια που μπορεί να κατέβει και να σε βιάσει επειδή άργησες κατα μισό milisecond στο φανάρι είναι περισσότερο επικίνδυνο.

Σαν τις γιαγιάδες κάνετε που τρέμανε όταν πηγαίναμε στην καφετέρια μη μας ρίξουν κάτι στο ποτό.

Πως φαντάζονται κάποιοι την οδήγηση στο επαρχιακό δίκτυο

Οντως. Ειπα οτι ευχαριστιέμαι περισσότερο την διαδρομή απο τις τοπικές οδούς και πέσανε να με φάνε λες και θέλω να αυτοκτονήσω και να πάρω μαζί μου και άλλους. Λες και είναι 95 χρονων και δεν εχουν περάσει ποτε απο Συγγρού, παραλιακή και χίλιους αλλους επικινδυνους δρόμους που πάνε ολοι πλακωμένοι. Αυτός που πάει με 160 στην εθνική εχοντας τελικιασει το κουβαδάκι που ειναι ετοιμο να απογειωθεί είναι σωστός. Εγω οδηγωντας με 60χλμ το Volvo XC90 η το Yaris Cross Hybrid χωρις να εχω πιει με το φώς της ημερας περνώντας απο τα χωριά της Θεσσαλίας είμαι ο ανεύθυνος 🤣

Επεξ/σία από Disrespect
  • Like 1
Δημοσ.
43 minutes ago, phanispal said:

Μπράβο, βρήκες τη σωστή απάντηση.

Στα αμέσως επόμενα διόδια τι πληρώνεις;

Στα μεθεπόμενα;

Στα παραμεθεπόμενα;

Προς ποια κατεύθυνση; 

Δημοσ.
On 08/05/2024 at 08:25, tutuyo said:

Κλασσικα σε τετοια θεματα (οπως και με το τελωνειο), defaultαρουμε στο εχω ακουσει, μου ειπε καποιος, το εχει κανει κανεις κτλ κτλ

On 08/05/2024 at 08:25, tutuyo said:

Ενα φιλο θυμαμαι απο εδω μεσα που 

Μάλλον όντως έχεις δίκιο, όλοι defaultάρουμε στο "ένας φίλος μου είπε"! :D :D :D

11 hours ago, phanispal said:

Εγώ θα ήθελα να μου πει κάποιος για τι ακριβώς πληρώνω τα διόδια αμέσως πριν τη γέφυρα, τη γέφυρα και τα διόδια αμέσως μετά τη γέφυρα.

Δηλαδή κανείς δεν έχει αναρωτηθεί τι στο διάολο γίνεται;

Αν αύριο ξεφυτρώσουν 1-2 σταθμοί ακόμα δε θα τρέχει κάστανο; Όλα στο βωμό της ασφάλειας; Να το φτάσουμε κάποια στιγμή 150€ το πήγαινε έλα Αθήνα - Γιάννενα μόνο για διόδια να γουστάρουμε;

Έχεις δίκιο σε αυτά που λες, το θέμα εδώ είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια πληρώναμε Αθήνα Πάτρα για ένα δρόμο παρατημένο 20 χρόνια. Τουλάχιστον τώρα υπάρχει η δικαιολογία τους ότι όντως έχει ασφάλεια.

Τότε για Πάτρα υπήρχαν κάποιοι ρομαντικοί (όπως εγώ) που το 2010 πηγαίνοντας προς Πάτρα δεν πληρώναμε (κίνημα δεν πληρώνω, πόσο βλάκας νιώθω 15 χρόνια μετά θεέ μου, ακόμα με μουτζώνω για τη γελοιότητα της υπόθεσης) και ανοίγαμε τις μπάρες. Παίζει να έχω και βίντεο από κανένα iphone 3GS τότε με ανάλυση 640χ480 φάση. 

Τέσπα, όλοι πληρώσαμε, μας ήρθε στην εφορία πριν 5-6 χρόνια επί Αλέκση. Ναι, αυτής της παρέας που πρωτοστατούσε στο "δεν πληρώνω". Τουλάχιστον δε το πληρώσαμε με πρόστιμο, όσο έκαναν τα διόδια τότε, τόσο πληρώσαμε μετά από χρόνια. 

• Like 1
Δημοσ.

Τόσα χρόνια πληρώναμε για τη σκοτώστρα (αυτή ήταν μεγαλύτερη σκοτώστρα από τις επαρχιακές οδούς εν τω μεταξύ) με τη μία λωρίδα εκατέρωθεν και τα πλαστικά κολωνάκια. 

Αδυνατώ να κατανοήσω πού πήγαν όλα αυτά τα χρήματα τόσα χρόνια. Στη συντήρηση της σκοτώστρας; Στη δημιουργία της νέας ΕΟ;

Τελικά γνωρίζει κάποιος πού ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πάνε τα χρήματα;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Τελικά γνωρίζει κάποιος πού ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πάνε τα χρήματα;

Το 10% στην συντήρηση-κατασκευή δρόμων και το υπόλοιπο σε τσέπες "ημετέρων" εργολάβων που ανακυκλώνουν μέρος αυτού του χρήματος σε πολιτικού τύπου "εξυπηρετήσεις" (μίζες, ρουσφέτια κλπ)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Disrespect said:

Οντως. Ειπα οτι ευχαριστιέμαι περισσότερο την διαδρομή απο τις τοπικές οδούς και πέσανε να με φάνε λες και θέλω να αυτοκτονήσω και να πάρω μαζί μου και άλλους. Λες και είναι 95 χρονων και δεν εχουν περάσει ποτε απο Συγγρού, παραλιακή και χίλιους αλλους επικινδυνους δρόμους που πάνε ολοι πλακωμένοι. Αυτός που πάει με 160 στην εθνική εχοντας τελικιασει το κουβαδάκι που ειναι ετοιμο να απογειωθεί είναι σωστός. Εγω οδηγωντας με 60χλμ το Volvo XC90 η το Yaris Cross Hybrid χωρις να εχω πιει με το φώς της ημερας περνώντας απο τα χωριά της Θεσσαλίας είμαι ο ανεύθυνος 🤣

ρε συ το προβλημα δεν εισαι εσυ που πας προβλεπομενα κτλ κτλ. Εισαι ο καλυτερος οδηγος, εχεις τα πιο ακονισμενα ενστικτα. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ

Στην εθνικη εχεις και ενα κωλοδιαχωριστικο που θα σε βοηθησει. Στον επαρχιακο εχεις αερα. 

Κι επειδη ο Ελλην ειναι και μαλακας ως οδηγος τα βλεπαμε τα χαιρια του οταν δεν ειχαμε εθνικη. Προσπερασματα σε στροφες, 4-5 αυτοκινητα μαζι, χωρις να βλεπει κτλ. Ποσα ατυχηματα σε αυτην την σκοτωστρα για Πατρα?

Οσο λιγοτερο χρονο περνας στο αντιθετο ρευμα, τοσο μικροτερο ρισκο εχεις. Στην εθνικη εχεις 0 χρονο στο αντιθετο ρευμα, στον επαρχιακο εχεις ενα αλφα % της κινησης σου. 

Παρατηρω μια "ωραιοποιηση" των επαρχιακων δρομων. Ποσο χρονων ειστε?

Μαλλον δεν θυμαστε την γαμωκαταρα η την γαμωκαστανια, τον φακιν Πλαταμωνα που επεφτες στην νταλικα και πηγαινες καροτσακι χιλιομετρα ολοκληρα, με το καυσαεριο στην μαπα. Το κωλοφαναρο της Στυλιδας που ανοιγε για 5 αμαξια. Τα Τεμπη που προσπαθουσες να κανεις το ταξιδι σου και ειχες και τους ανοιωθους να παρκαρουν πανω στο δρομο για να αγορασουν καλαθια ψαθινα και χαλβα

Λεει ο αλλος για την Αμφιλοχια. Μαλλον ξεχναει τον κωλοκυκλικο κομβο που με κινηση εκανες 45' λεπτα να βγεις απο την πολη?

Που πριν την Εγνατια, περνουσε ο δρομος μεσα απο ολα τα χωρια και μεσα απο Σερρες, απο Δραμα, απο Καβαλα, απο Ξανθη, απο Κομοτηνη για να κανεις το Θεσσαλονικη -Αλεξανδρουπολη 6-7 ωρες και με κινδυνο να σε στουκαρουν

Επεξ/σία από tutuyo
  • Like 6
  • Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, @pnea1973 είπε

Συμφωνώ και εγώ. Αλλά ο κίνδυνος να σε καρφώσει κάποιος που πήγαινε να προσπεράσει την διπλή νταλίκα στο Μενίδι ήταν πολύ μεγάλος. Γενικά και εγώ θεωρώ τους επαρχιακούς δρόμους πιο ωραίους αλλά η ΕΟ έχει την ασφάλεια. 

Ναι βρε φίλε σωστός αλλά δεν πληρώνω μόνο για ασφάλεια. Ξέρεις πόσα αυτοκίνητα κουβαλάνε οι γερανοί σε κείνο το κομματι μετά την Αρτα και μέχρι να βγεις στην κορφή 25 συνεχόμενα χιλιόμετρα καρφί ανηφόρα κάτι πρωτότυπο παγκοσμίως. Ξέρεις πόσοι μένουν εκεί το καλοκαίρι που δεν έχουν ενα τέλεια συντηρημένο και καλό αυτοκίνητο;; Θα μου πεις και τι να έκαναν. Να έκαναν κάποια σήραγγα να έκοβαν το δρόμο από κάπου αλλού να σπάσει αυτή η μονοκοματη ανηφόρα που φέρνει το μοτέρ στα όριά του. Αλλα σκασίλα τους πως θα τα αρπάξουν σκέφτονται μόνο.

• Like 1
Δημοσ.

Βέβαια ατυχήματα δε γίνονται μόνο μεταξύ των δύο ρευμάτων. Γίνονται και ατυχήματα στο ίδιο ρεύμα, από κάποιον που δεν ξέρει τι σημαίνει η πινακίδα με τον αριθμό στη μέση και γύρω γύρω κόκκινος κύκλος, από άλλον που αλλάζει λωρίδες χωρίς χρήση φλας (θα πει κανείς, τι πιο σύνηθες) και από άλλους παράγοντες.

Η φάση δεν είναι μπήκα στην ΕΟ με νησίδα, αυτό ήταν τη γλίτωσα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, phanispal said:

Βέβαια ατυχήματα δε γίνονται μόνο μεταξύ των δύο ρευμάτων. Γίνονται και ατυχήματα στο ίδιο ρεύμα, από κάποιον που δεν ξέρει τι σημαίνει η πινακίδα με τον αριθμό στη μέση και γύρω γύρω κόκκινος κύκλος, από άλλον που αλλάζει λωρίδες χωρίς χρήση φλας (θα πει κανείς, τι πιο σύνηθες) και από άλλους παράγοντες.

Η φάση δεν είναι μπήκα στην ΕΟ με νησίδα, αυτό ήταν τη γλίτωσα.

Μα φυσικα φιλε μου. Εδω "κατορθωσαμε" να εχουμε ατυχημα μεχρι και στον χωρο σταθμευσης τοτε με τον Τζαμπο

Απλα στον επαρχιακο εχεις και εξτρα δυσκολιες, αγροτες που βγαινουν απο το χωραφι χωρις να σταματησουν γιατι ειναι δικο τους το μερος, τρακτερ, κομπινες, νταλικες που θελουν να γλυτωσουν τα διοδια, σκυλια, γατια, εσχατως αγριογουρουνα, ευπαθεις κοινωνικες ομαδες που προσποιουνται τραυματισμο με χαρτοκουτια κτλ κτλ

Επεξ/σία από tutuyo
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Disrespect είπε

Πληρώνεις γιατί είμαστε διεφθαρμένη μπανανία στην οποία οι κυβερνώντες δίνουν χαριστικά τα διόδια σε 2-3 μεγαλοεργολάβους με αντάλλαγμα να τους στηρίζουν για να εκλέγονται. Μην ακούσω μαλακίες οτι επενδύονται ΟΛΑ αυτά τα χρήματα στην συντηρηση και την κατασκευή δρόμων, γιατί αν συνέβαινε θα ήμασταν τουλάχιστον Ντουμπάι σε υποδομες και δεν θα είχαμε ακόμα εν ετει 2024 κατσικόδρομους με λακούβες και κακή ποιοτητα ασφαλτου στο 80% του οδικου δικτυου

ξαναδες το αρχικό σου post γιατί αντιφάσκεις... δεν σε απασχολεί το θέμα απόλαυσης επαρχιακού και στροφιλικίου. Να μη δώσεις λεφτά σε διόδια ζητάς εξ αρχής άρα το θέμα σου ειναι οικονομικό... XC90 και θες και να γλυτώσεις ≈65€... μάλιστα  🙄

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tutuyo είπε

ρε συ το προβλημα δεν εισαι εσυ που πας προβλεπομενα κτλ κτλ. Εισαι ο καλυτερος οδηγος, εχεις τα πιο ακονισμενα ενστικτα. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ

Στην εθνικη εχεις και ενα κωλοδιαχωριστικο που θα σε βοηθησει. Στον επαρχιακο εχεις αερα. 

Κι επειδη ο Ελλην ειναι και μαλακας ως οδηγος τα βλεπαμε τα χαιρια του οταν δεν ειχαμε εθνικη. Προσπερασματα σε στροφες, 4-5 αυτοκινητα μαζι, χωρις να βλεπει κτλ. Ποσα ατυχηματα σε αυτην την σκοτωστρα για Πατρα?

Οσο λιγοτερο χρονο περνας στο αντιθετο ρευμα, τοσο μικροτερο ρισκο εχεις. Στην εθνικη εχεις 0 χρονο στο αντιθετο ρευμα, στον επαρχιακο εχεις ενα αλφα % της κινησης σου. 

Παρατηρω μια "ωραιοποιηση" των επαρχιακων δρομων. Ποσο χρονων ειστε?

Μαλλον δεν θυμαστε την γαμωκαταρα η την γαμωκαστανια, τον φακιν Πλαταμωνα που επεφτες στην νταλικα και πηγαινες καροτσακι χιλιομετρα ολοκληρα, με το καυσαεριο στην μαπα. Το κωλοφαναρο της Στυλιδας που ανοιγε για 5 αμαξια. Τα Τεμπη που προσπαθουσες να κανεις το ταξιδι σου και ειχες και τους ανοιωθους να παρκαρουν πανω στο δρομο για να αγορασουν καλαθια ψαθινα και χαλβα

Λεει ο αλλος για την Αμφιλοχια. Μαλλον ξεχναει τον κωλοκυκλικο κομβο που με κινηση εκανες 45' λεπτα να βγεις απο την πολη?

Που πριν την Εγνατια, περνουσε ο δρομος μεσα απο ολα τα χωρια και μεσα απο Σερρες, απο Δραμα, απο Καβαλα, απο Ξανθη, απο Κομοτηνη για να κανεις το Θεσσαλονικη -Αλεξανδρουπολη 6-7 ωρες και με κινδυνο να σε στουκαρουν

Για τον χρόνο ναι, το εγραψα ήδη, δεν ειναι για τους ανυπόμονους η εκτός διοδιών αλλά για όσους θελουν να πανε χαλαρά και να βολτάρουν, αλλα για την ασφάλεια ειναι πολύ σχετικό. Εγω περισσότερο φοβάμαι τους κάγκουρες και τους ραλίστες του κώλου που κάνουν σφήνες και παίζουν φώτα με 170, παρά κανενα βλαχο με αγροτικό που μπορεί να πεταχτεί στο χωρίο ενω πάω με 60 και το πολύ να τσαλακωθεί καμια λαμαρινα. Δεν είναι λιγα τα θανατηφόρα ατυχηματα και οι καραμπόλες που εχουν γινει σε εθνικές. Εδω για κατούρημα είχε σταματήσει ο αλλός και εχασε την γυναίκα και το παιδί του, γιαυτό αφήστε τα κηρυγματα για την ασφαλεια. Σε τελική αναλυση ολα αστάθμητα είναι και τα παντα μπορούν να συμβούν παντου. Αν θελετε την απολυτη ασφάλεια να μην βγαίνετε καν απο το σπίτι, που και αυτό δηλαδη δεν προσφερει 100% ασφάλεια γιατί μπορεί να πιασει φωτια, να γινει σεισμός κλπ. 

27 λεπτά πριν, salss είπε

ξαναδες το αρχικό σου post γιατί αντιφάσκεις... δεν σε απασχολεί το θέμα απόλαυσης επαρχιακού και στροφιλικίου. Να μη δώσεις λεφτά σε διόδια ζητάς εξ αρχής άρα το θέμα σου ειναι οικονομικό... XC90 και θες και να γλυτώσεις ≈65€... μάλιστα  🙄

Εχω μεγαλώσει στην Γερμανία και γιαυτό δεν με εκπλήσσει που σου φαίνεται αντιφατικό το οτι δεν θέλω να πληρώσω κερατιατικα ενω εχω οικονομική άνεση. Είναι η κλασσική νοοτροπία του Ελληνα αρχοντοχωριάτη με μηδενική καταναλωτική συνειδηση και επιγνωση του τι είναι σωστό και δικαιο. Αν καποτε ζησεις στο εξωτερικό θα καταλάβεις τι εννοω. 

Επεξ/σία από Disrespect
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...