Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τι διοδια θα πληρωσεις, τι θα τα φας στο καυσιμο. φθορα αυτοκινητου? ασφαλεια στον δρομο.....

• Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Disrespect είπε

Επειδή δεν πολυγουστάρω να σκάσω 65 ευρώ στα διόδια (μαζι με την επιστροφή) , εβαλα την διαδρομή στο Google maps χωρίς διόδια και την βγάζει σχεδόν ίδια απόσταση (7 χιλιόμετρα μόνο περισσότερο) αλλά 2 ώρες παραπάνω, λογικά επειδή διασχίζει τοπικους δρόμους και παραδρόμους. Αξίζει να το κάνω ή θα ταλαιπωρηθώ πολύ; 

Γλυτωνω:

Αφιδνες 3.55ε Μπορεις να βγεις πιο νωρις Οινοφυτα 0.70ε

Τραγανας 4.15ε Αξιζει!

Μαυρομαντηλας 2.05ε Αξιζει!

Πελασγιας 3.70ε Ντεμη. Μαλλον δεν αξιζει..

Μοσχοχωριου 4.30ε Περνας απο 2 χωρια και μετα την ευθεια "Στεφανοβικειο"

Λεπτοκαρυας 3.40ε Μπαινω απο Πλαταμωνα 0.70ε αρα  καθαρα 2.70ε

Αν εισαι οδηγος απο αυτους που δεν τρεχουν δηλαδη μεση ταχυτητα 100χλμ ενας λογος που αξιζει να γλυτωσεις καποια διοδια!

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε

Ουσιαστικά μέχρι την Λαμία μόνο της Τραγάνας αξίζει πλέον , από εκεί και πέρα την τελευταία φορά είχα αποφύγει και τα ακριβά της Λάρισας (πριν βάλουν πλευρικά στον Ευαγγελισμό) , τον Γκλετσόδρομο τον έχει κάνει κανείς (αποφυγή διοδίων Πελασγίας) ; είχε φτιάξει ο Γκλέτος μία παράκαμψη αλλά δεν την είχα κάνει ποτέ. Τα υπόλοιπα τα είχα προλάβει και τα είχα κάνει όλα εκτός από τα διόδια Κλειδιού που δεν άξιζε.

Προσφατα περασα απο Πελασγια. Ποια παρακαμψη ειναι αυτη?

Εγω τα κλασικα μπαινω Αχλαδι και βγαινω απο Αγ. Θεοδωρους. Παλια εβγαινες Γλυφα και ηταν νορμαλ. Τωρα δικοπο μαχαιρι!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε

Προσφατα περασα απο Πελασγια. Ποια παρακαμψη ειναι αυτη?

Εγω τα κλασικα μπαινω Αχλαδι και βγαινω απο Αγ. Θεοδωρους. Παλια εβγαινες Γλυφα και ηταν νορμαλ. Τωρα δικοπο μαχαιρι!

Πως την κάνεις την παράκαμψη ;  ανεβαίνεις το βουνό (ανηφόρα και μετά κατηφόρα) ; αυτός ο δρόμος δεν υπήρχε και τον έφτιαξε ο Γκλέτσος ο τότε δήμαρχος Στυλίδας (δεν ξέρω αν είναι ακόμα δήμαρχος) εξού και το "Γκλετσόδρομος" εκτός αν κάνεις την παράκαμψη αλλιώς .

gkletsos-diodia.jpg

Δημοσ.
Στις 2/5/2024 στις 2:47 ΜΜ, alexander098 είπε

Προσπαθησε να αποφυγεις ορισμενα, οχι ολα τα διοδια. Πχ της Τραγανας αξιζει γιατι δεν κανεις παραπανω χιλιομετρα αλλα δεν χανεις και πολυ χρονο. Το λαμια-λαρισα απο τον παλιο δεν ξερω κατα ποσο αξιζει. Αν εισαι μονος και δεν εχεις προβλημα να πας απο στροφιλικι και παλιο δρομο κομπλε, αλλα αμα εισαι με οικογενεια θα τους ταλαιπωρησεις αρκετα και δεν θα αξιζει τον κοπο.

To Λαμία-Λάρισα μέσω Δομοκού είναι απόλαυση. Πρέπει να είναι και λιγότερα χιλιόμετρα από το αντίστοιχο κομμάτι της Νέας Ε.Ο.
Μόνο αν πέσεις σε νταλίκες στην ανηφόρα πριν το Δομοκό (από Λάρισα) μπορεί να καθυστερήσεις, αλλά οι πιο πολλοί φορτηγατζήδες είναι τζιμάνια και κάνουν στην άκρη.

Επίσης, το κομμάτι από Λιτόχωρο έως μετά τον Πυργετό (λίγο πριν το νέο τούνελ για Λάρισα) είναι ωραιότατο και γλιτώνεις το 1/3 διόδια του Θεσσαλονίκη-Λάρισα.

• Like 3
Δημοσ.
On 02/05/2024 at 21:13, dkstopo said:

Και αφού όπως λες έχει ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι η χρέωση ανά χιλιόμετρο είναι μάλλον η φτηνότερη/?

Εγώ πάλι βλέπω χώρες στην Ευρώπη χωρίς διόδια. Οπότε μάλλον δεν είναι η φθηνότερη. 

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε

Πως την κάνεις την παράκαμψη ;  ανεβαίνεις το βουνό (ανηφόρα και μετά κατηφόρα) ; αυτός ο δρόμος δεν υπήρχε και τον έφτιαξε ο Γκλέτσος ο τότε δήμαρχος Στυλίδας (δεν ξέρω αν είναι ακόμα δήμαρχος) εξού και το "Γκλετσόδρομος" εκτός αν κάνεις την παράκαμψη αλλιώς .

Ναι και μαλιστα με ωραια θεα!

Screenshot_2024-05-04-13-20-01-918_com.mxtech.videoplayer.ad.jpg

13 ώρες πριν, livewire είπε

Επίσης, το κομμάτι από Λιτόχωρο έως μετά τον Πυργετό (λίγο πριν το νέο τούνελ για Λάρισα) είναι ωραιότατο και γλιτώνεις το 1/3 διόδια του Θεσσαλονίκη-Λάρισα.

Θες να πεις οτι μετα βγαινεις και πληρωνεις του Μακρυχωριου?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καποιος που ταξιδι Αθηνα-Θεσσαλονικη  μπορει να αποφυγει Μακρυχωριου 2.70 και Λεπτοκαρυας 3.40 με επιβαρυνση 4χλμ παραπανω, ανευ 63, κανονικα στα 59χλμ ενω θελει σχεδον τον 2πλασιο χρονο απο 30 στα 55λεπτα! 

Εκει ομως που εχει φτασει η τιμη της αμολυβδης εξορισμου δεν αξιζει να γλυτωσεις του Μακρυχωριου. Μετα τον Ευαγγελισμο αρχιζει και φαινεται.. κοιλαδα Τεμπων και μετα αποφυγη  διοδια Πυργετου!

Επεξ/σία από PLACEBO_89
Δημοσ.

Με μικρή μηχανή που ταξιδεύει με 100χαω είναι καλύτερα να πάει κανείς από τον παλιό δρόμο, έτσι δεν είναι; Αλλιώς τι μπορεί να κάνει κανείς, να την βάλει σε καράβι ή σε τρένο;

Δημοσ.

Αυτές οι διαδρομές εκτός διοδίων είναι γι' αυτούς που χρησιμοποιούν συχνά συγκεκριμένα κομμάτια του αυτοκινητόδρομου. Τώρα για κάποιους που ανέφεραν το θέμα τις ασφαλείας, αν δεν καταλαβαίνεις το ρίσκο της οδήγησης σε επαρχιακό δρόμο τι να πω. Πάντως και τις μέρες που υπάρχει μαζική έξοδος πιστεύω έχετε δει πως οδηγούν οι περισσότεροι, εξ ου και το "οδηγεί του Σαββατοκύριακου".

Δημοσ.
Στις 3/5/2024 στις 1:40 ΠΜ, cpc464 είπε

Σε γενικές γραμμές δεν αξίζει, το έχω κάνει το σενάριο και με και χωρίς διόδια γιατί έχω συγγενείς Θεσσαλονίκη, με αυτοκίνητο ότι κερδίσεις σε διόδια θα το φάς σε βενζίνες,χρόνο,φθορές.

Δεν ισχύει  αυτό που λες έιναι σχεδόν τα ίδια χιλιόμετρα  με λιγότερη κατανάλωση  κερδίζεις ξεκάθαρα στο οικονομικό  κομμάτι  το δείχνει και στο βίντεο  ο βαγιατας, αλλά η ταλαιπωρία  σίγουρα  δεν αξίζει. Σαν εργένης θα το έκανα πάντως  έτσι για την οδηγική  εμπειρία 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Balrog είπε

Με μικρή μηχανή που ταξιδεύει με 100χαω είναι καλύτερα να πάει κανείς από τον παλιό δρόμο, έτσι δεν είναι; Αλλιώς τι μπορεί να κάνει κανείς, να την βάλει σε καράβι ή σε τρένο;

οχι. ουτε με πατινι δεν ειναι καλυτερα. στην εθνικη οι πιθανοτητες να σκοτωθεις ειναι ελαχιστες, στον επαρχιακο ειναι πολλες.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, salvador_ είπε

Δεν ισχύει  αυτό που λες έιναι σχεδόν τα ίδια χιλιόμετρα  με λιγότερη κατανάλωση  κερδίζεις ξεκάθαρα στο οικονομικό  κομμάτι

Εγώ την έχω κάνει την διαδρομή με αυτοκίνητο lpg(υγραέριο), ναι μέν είναι ίδιες αποστάσεις και γλιτώνεις 10 διόδια με ακριβότερο αυτό της Τραγάνας,αλλά οι δρόμοι είναι χειρότεροι και σε αναγκάζουν να πηγαίνεις με την μισή μέση ταχύτητα, επιπλέον τρώς μιάμιση ώρα παραπάνω στον δρόμο, δεν έχω δει το βίντεο που λές αλλά για εμένα η εμπειρία δεν άξιζε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...