Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα,

δε ξερω αν εχει βρεθει καποιος στην ιδια θεση και αν υπαρχει λυση για αυτο, το λοιπον:

εστω συζυγος η οποια για λογους υγειας πρωτιστως (και ελλειψης πιθανων θεσεων εργασιας) δε μπορει να εργαστει

εστω επισης οτι ο συζυγος εχει ικανοποιητικο εισοδημα ωστε να της "κοψει" εναν βασικο για να κολλαει ενσημα

πως μπορει να γινει αυτο? δηλαδη, να πληρωνει ασφαλιστικες εισφορες για τη συζυγο ωστε να εχει ενσημα για συνταξη?

να ανοιξει μια εικονικη ατομικη εταιρια και να τη βαλει μεσα? χωρις εσοδα ομως?

να ανοιξει εκεινη μια ατομικη εταιρια και να της πληρωνει εκεινος τις εισφορες?

πειτε καμια ιδεα αν εχει κανει καποιος κατι αντιστοιχο

εχω ρωτησει φυσικα και λογιστη και δε μου προτεινε καποια λυση (γιατι μαλλον δεν αξιζε το χρονο του), θα ρωτησω και αλλου ωστοσο..

εναλλακτικα, αξιζει να πανε τα χρηματα αυτα σε ιδιωτικο προγραμμα συνταξης?

Επεξ/σία από duende
Δημοσ.

Χωρίς να ξέρω ακριβώς τους νόμους, ίσως θα μπορούσε να δει και τα εργόσημα. Δεν χρειάζεται να γίνει έναρξη επιχείρησης, ούτε να γίνει πρόσληψη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, duende είπε

Καλημερα,

δε ξερω αν εχει βρεθει καποιος στην ιδια θεση και αν υπαρχει λυση για αυτο, το λοιπον:

εστω συζυγος η οποια για λογους υγειας πρωτιστως (και ελλειψης πιθανων θεσεων εργασιας) δε μπορει να εργαστει

εστω επισης οτι ο συζυγος εχει ικανοποιητικο εισοδημα ωστε να της "κοψει" εναν βασικο για να κολλαει ενσημα

πως μπορει να γινει αυτο? δηλαδη, να πληρωνει ασφαλιστικες εισφορες για τη συζυγο ωστε να εχει ενσημα για συνταξη?

να ανοιξει μια εικονικη ατομικη εταιρια και να τη βαλει μεσα? χωρις εσοδα ομως?

να ανοιξει εκεινη μια ατομικη εταιρια και να της πληρωνει εκεινος τις εισφορες?

πειτε καμια ιδεα αν εχει κανει καποιος κατι αντιστοιχο

εχω ρωτησει φυσικα και λογιστη και δε μου προτεινε καποια λυση (γιατι μαλλον δεν αξιζε το χρονο του), θα ρωτησω και αλλου ωστοσο..

εναλλακτικα, αξιζει να πανε τα χρηματα αυτα σε ιδιωτικο προγραμμα συνταξης?

Βρισκεις καποιον φιλο/γνωστο που να εχει εταιρια, της κανει μια εικονικη προσληψη, και του πληρωνεις τα ενσημα. Φυσικα θα πρέπει να τις βαζει λεφτα καθε μηνα και να τα πηγαινει πισω.

Επεξ/σία από LabrakisG1992
Δημοσ.

Πας στο χωριο σου. Αγοραζεις λιοστασι με 3000/στρεμμα. Ας υποθεσουμε 10στρεμματα που ειναι 200 ριζες περιπου με 30.000€

Της το νοικιαζεις, και γραφεται στον ΟΓΑ.

Κολλαει ενσημα με 1200€ περιπου τον χρονο.

Ταυτοχρονα βγαζει και 150 τσουβαλια ελιες καθε χρονο που αντιστοιχουν σε κανα τονο λαδι που αντιστοιχει σε 10.000€ εσοδο. Βγαλε τα εξοδα, τα μισα και παραπανω στην τσεπη.

Σε 6 χρονια εχεις παρει το κεφαλαιο της επενδυσης πισω, συνεχιζεις να εισπρατεις καθε 2η χρονια στην χειροτερη των περιπτωσεων τα 5000 στο παντελονι που ισοδυναμει χοντρικα με διπλασιο εσοδο των ενσημων του ΟΓΑ.

Υ.γ Να μην επεκταθω οτι μπορει να παρει και καμια επιδοτηση για νέους αγρότες...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...