Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω δώσει αρκετές φορές δανεικά (χωρίς κανένα πρόβλημα να τα πάρω πίσω) σε στενό κύκλο (οχι οικογένεια).

Μια φορά με πιστολιασαν, που θα μου μείνει αξέχαστη.

Βρέθηκε μακρινός ξάδερφος, που τον πήρα να κάνει μερικά μεροκάμματα γιατι ηξερα οτι ηταν "στενά". Οκ δούλεψε ο άνθρωπος, πληρώθηκε.

Κάνα μήνα μετά, σκάει τηλέφωνο, χρονιάρες μερες, λιγο πριν πρωτοχρονιά. "Ντρέπομαι γι'αυτο που θα σου ζητήσω, θα μου κοψουν το ρεύμα, ερχονται χρονιάρες μερες να το κόψουν μπλα μπλα μπλα, χρειαζομαι 150ε"

Τα έδωσα γιατι λυπήθηκα τη φάση...

Δε τα είδα ποτέ ξανά. Και κρίμα, γιατι μπορουσε να τα δωσει 50-50 και να μη κλείσει τη πόρτα για κάνα μεροκάμματο.

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δανείζω μονο σε όσους εχουν ανάγκη, τόσο όσο σε περίπτωση που δεν μου τα επιστρέψουν, δεν θα ψάχνω τρόπο να τα πάρω πίσω.

• Like 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, forgotten είπε

πουλησα με δοσεις παλαιοτερα ενα υπολογιστή , σε γνωστο μου 3 δοσεις των 300 ευρω , πληρωσε μεχρι την δεύτερη και μετα έκανε την πάπια, στο τελος μετα απο4 μηνες εδωσε αλλα 200 ευρω και με μπλοκαρε απο παντου. Ο  τζαμπας ζει...

Κοιτα,εχω βρεθει στην απεναντι θεση,να εχω παρει υπολογιστη απο πολυ κοντινο φιλο.
Ηταν ενα μηχανημα που του ειχα στησει εγω,γιατι ειχε κ@υλωσει να ριξει λεφτα εκει.

Στην πορεια τον παρατησε,ενω ηταν καινουργιος και το μηχανημα καθοταν 5 χρονια τουλαχιστον.

Μου ειπε οτι ηθελε 300 ευρω,για ενα μηχανημα τουλαχιστον 5ετιας,του ειπα να τα βρουμε στην πορεια και τον πηρα.

Αργοτερα,βγηκανε μαχαιρια,αλλα παρ'ολο που κοψαμε,ηθελα να ειμαι σωστος,αλλα το ρημαδι δεν αξιζε 300 ευρω και το ηξερα πολυ καλα,λογω οτι ειμαι ηλεκτρονικος και επειδη ηξερα ποτε στηθηκε.

Του εβαλα καποιο 200ρι σιγα σιγα,αλλα μετα δεν ψηθηκα,το θεωρησα κοροιδια.

Δημοσ.

Όλοι κάπως έτσι χάσαμε από τον στενό μας κυκλο κόσμο που τους δανείσαμε 50-100€, από την μια ξενερώνεις, από την άλλη κατάλαβες την αξία ενός ανθρώπου, που ίσως για καλυτερα δεν είναι πλεον στην ζωή σου. 

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Nabuko είπε

Δε δανείζω σε κανέναν. Δε δανείζομαι από κανέναν.

Μια από τα ίδια. 

«Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, Είμαι ελεύθερος.» :lol:

• Like 1
Δημοσ.
Στις 2/5/2024 στις 2:57 ΠΜ, George204 είπε

Καλησπέρα,

Νομίζω πως ο τίτλος τα λέει όλα.

Πρόσφατα ένας παλαιός μου συνάδελφος μου ζήτησε χρήματα (50€), καθώς του έχει χαλάσει το μηχανάκι του με το οποίο κάνει ντελιβερι. 

Καταλαβαίνω πως υπάρχουν δύσκολες στιγμές σε αυτή την ζωή, και ο καθένας προσπαθεί να βρει μια λύση όταν έρχονται αυτές οι δυσκολίες. Δεν μου ήταν ιδιαίτερο το ποσό, οπότε και το έδωσα. Ούτε και το θέμα των δανειακών χρημάτων σε εσωτερικό κύκλο δεν μου είναι κάτι "άγνωστο", γιατί έχω δανείσει και έχω δανειστεί πολύ πιο μεγαλύτερα ποσά.

Τα χρήματα αυτά τα δάνεισα με την προϋπόθεση πως θα πληρωνόταν προς το τέλος του μήνα και θα μου τα έστελνε πίσω. Ο μήνας πέρασε και τα χρήματα ακόμα να τα δω, τηλέφωνα και μυνήματα δεν τα απαντάει.

Το ζήτημα μου είναι το εξής:

Τα έστειλα με καλές πεποιθήσεις, καθώς έχω μπει στην θέση του. Και αναγνωρίζω πως τα χρήματα αυτά μπορεί για την θέση στην οποία βρέθηκε, να του κάνουν σημαντική αλλαγή. Ενώ μου είπε "Σε ευχαριστώ, δεν μπορείς να φανταστείς από τι μπελάδες με έβγαλες, και εκτιμώ την βοήθεια", τώρα δεν βλέπω καμιά ανταπόκριση. 

Πλέον έχω πάρει τα μυνήματα μου για αυτόν τον άνθρωπο, και εννοείται πως απογοητεύτηκα.

Να του το σπάσω όμως το κεφάλι μόλις τον δω ή όχι; (Για να νιώσει και αυτός την απογοήτευση μου)

P.S. Δεν με ενδιαφέρει τόσο το ποσό, όσο η πράξη. Η πράξη η οποία ξεκάθαρα εκφράζει "φτύσιμο στα μούτρα"

Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα φίλο.

• Like 2
Δημοσ.

οπότε αυτοί που λέτε όλοι οτι δεν τα επιστρέφουν δεν είναι φίλοι, αλλά απλοί γνωστοί. Στα 3-4 άτομα που είμαστε κοντά τα 20-50 άρια αλλάζουν χέρια πολλές φορές μέσα στο μήνα. Ποτέ τόσα χρόνια δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω, αυτοί που δανείζονται τα λεφτά, δεν ντρέπονται λιγάκι; Πως νιώθουν που δεν θα επιστρέψουν τα χρήματα πίσω; Εγώ προσωπικά, ακόμη και 1 καφέ να με κεράσουν που κάνει 1.5 ευρώ, ντρέπομαι πάρα πολύ, φροντίζω πάντα να επιστρέψω το κέρασμα το συντομότερο δυνατό.

Διάβασε ξανά την πρόταση σου αλλά μόνο τα bold. Μόνος σου το απάντησες.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Μου ειπε οτι ηθελε 300 ευρω,για ενα μηχανημα τουλαχιστον 5ετιας,του ειπα να τα βρουμε στην πορεια και τον πηρα.

8 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Το ότι κάποιος κοστολόγησε το αντικείμενο που του ανήκει ένα Χ ποσό, και εσύ θεωρείς όχι αξίζει Υ χρήματα, όπου Υ<Χ, δεν σημαίνει ότι έπρεπε να τον ρίξεις κιόλας. Αν θεωρούσες ότι δεν άξιζε τα χρήματα που ζητούσε τότε να μην το έπαιρνες. Νομίζω κοροϊδία είναι που του έδωσες εσύ λιγότερα, ενώ σου είχε πει ότι ήθελε 300 ευρώ. Σου είπε εξαρχής τι ποσό ήθελε, και ήξερες τι έπαιρνες, δεν είναι δηλαδή ότι σε κορόιδεψε.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 11
Δημοσ.

Πριν πολλά χρόνια δάνεισα 9 χιλιάδες ευρώ σε άνθρωπο που θεωρούσα δικό μου και ότι ποτέ δε θα μου την έφερνε. Μην τα πολυλογώ, δεν έχει κάτι ιδιαίτερο η ιστορία μου, απλά ειναι μια ακόμα επιβεβαίωση στον κανόνα και όχι εξαίρεση. Ποτέ ξανά δανεικά, και ποτέ δουλειές με χειραψίες. Πάντα συμβόλαια. Δυστυχως, αν δεν πάθεις, συνήθως είσαι αφελής.

• Sad 2
Δημοσ.

Κανόνας πρώτος. Ποτέ δεν περιμένουμε να πάρουμε πίσω χρήματα που δανεισαμε. 

Κανόνας δεύτερος. Αν αποφασίσουμε να δανεισουμε, δίνουμε ένα μικρό ποσόν που δεν θα έχουμε πρόβλημα αν μας λείψει. 

Και επιπλέον, όχι δεν θα του σπάσεις το κεφάλι γιατί εσύ θα έχεις πρόβλημα μετά. Τώρα εάν υπάρχει τρόπος να μπορέσεις να τον κάνεις να το πληρώσει έμμεσα κάπως αλλιώς αλλά χωρίς παράλληλα να μπεις εσύ σε μπελάδες και να προκαλέσει σύγκρουση, ίσως εξέτασε το. 

11 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Κοιτα,εχω βρεθει στην απεναντι θεση,να εχω παρει υπολογιστη απο πολυ κοντινο φιλο.
Ηταν ενα μηχανημα που του ειχα στησει εγω,γιατι ειχε κ@υλωσει να ριξει λεφτα εκει.

Στην πορεια τον παρατησε,ενω ηταν καινουργιος και το μηχανημα καθοταν 5 χρονια τουλαχιστον.

Αργοτερα,βγηκανε μαχαιρια,αλλα παρ'ολο που κοψαμε,ηθελα να ειμαι σωστος,αλλα το ρημαδι δεν αξιζε 300 ευρω και το ηξερα πολυ καλα,λογω οτι ειμαι ηλεκτρονικος και επειδη ηξερα ποτε στηθηκε.

Να ξέρεις ότι και εκείνο που σου είπε για την κρέμα του μωρού και τα τσιγάρα. Το είπε έτσι για να δει αν δίνεις λεφτά και αν είσαι ευκολοπιστος.

Σιγα τώρα τα λεφτά για την κρέμα του μωρού, έτσι το λένε για επικληση στο συναίσθημα. Όλοι όσοι δεν έχουν για να ταισουν το μωρό τους το πρώτο πράγμα που θα κάνουν είναι για να κόψουν από τα δικά τους έξοδα, τα υπόλοιπα και οι ζητιανιες είναι εκ του πονηρού.

20 ώρες πριν, KyrGR είπε

Ο πατέρας μου πολλές φορές μελετάει ότι του ζήτησε δανεικά ο πατέρας της πρώην συζύγου του αδερφού μου κι ενώ είχε να δώσει του είπε ότι δεν έχει. Τώρα που δεν ζει πια ο άνθρωπος αυτός ο πατέρας μου σκέφτεται ότι πρέπει υπήρχε μεγάλη ανάγκη και το έχει βάρος στη συνείδησή του μετά από δεκαετίες. Οπότε δεν είμαι πια σίγουρος αν είναι προτιμότερο να έχεις τύψεις από το να σου φάνε χρήματα.

Δεν ειναι πρόβλημα του πατέρα σου όπως και κανενός το ότι κάποιος άλλος τρίτος, έχοντας η μη σχέση με εμάς, έχει ανάγκη από χρήματα για κάποιο δικό του πρόβλημα. Εκτός κι αν του το προκαλεσαμε εμείς αυτό το πρόβλημα. 

Να τελειώνουμε κάποια στιγμή επιτέλους από αυτά τα ενοχικα σύνδρομα, είχε ο άλλος ανάγκη και εγώ δεν του έδωσα και μπλα μπλα. Έχουμε που έχουμε τα δικά μας προσωπικά προβλήματα, δεν θα  πεθάνουμε κιόλας. 

• Like 1
Δημοσ.

Περα απο τα δανεικα χρηματα δανειζετε και πραγματα? Πχ εργαλεια κτλ? Στο 90% των περιπτωσεων που εχω δωσει κατι μου το φερνουν χαλασμενο δηλαδη δεν φτανει που δανειζεις αλλα θα στο χαλασουν γιατι δεν το προσεχουν και θα στο φερουν ετσι. Λιγο τσιπα δηλαδη. Θυμαμαι πολυ παλια κατι ακουστικα καινουργια μου τα εφερε ο φιλος χαλια κρεμονταν το ενα ακουστικο απο το καλωδιο ουτε καν να παρει αλλο. Η καποιο τρυπανι καποιο τροχο για δουλειες παλι η καμμενο η χαλασμενο τελειως. Δεν φτανει που δινεις στα φερνουν και οπως να ναι στις περισσοτερες περιπτωσεις. Μετα γινεσαι κακος αν πεις οτι δεν σε δινω. 

Τσιπα και αξιοπρεπεια λειπει απο πολλους ανθρωπους τουλαχιστον στην Ελλαδα. Υπαρχουν και σωστοι αλλα ο σωστος πολυ σπανια θα ζητησει χρηματα και αν ζητησει θα σε πει οτι σε 5-10 μερες θα στα φερει και οντως την ιδια μερα θα σε παρει τηλεφωνο να στα δωσει. Καλα θα ηταν ολοι ανθρωποι οπως ειμαστε εμεις αλλα συνηθως συμβαινει το ακριβως αντιθετο. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Arkin είπε

Περα απο τα δανεικα χρηματα δανειζετε και πραγματα? Πχ εργαλεια κτλ? Στο 90% των περιπτωσεων που εχω δωσει κατι μου το φερνουν χαλασμενο δηλαδη δεν φτανει που δανειζεις αλλα θα στο χαλασουν γιατι δεν το προσεχουν και θα στο φερουν ετσι. Λιγο τσιπα δηλαδη. Θυμαμαι πολυ παλια κατι ακουστικα καινουργια μου τα εφερε ο φιλος χαλια κρεμονταν το ενα ακουστικο απο το καλωδιο ουτε καν να παρει αλλο. Η καποιο τρυπανι καποιο τροχο για δουλειες παλι η καμμενο η χαλασμενο τελειως. Δεν φτανει που δινεις στα φερνουν και οπως να ναι στις περισσοτερες περιπτωσεις. Μετα γινεσαι κακος αν πεις οτι δεν σε δινω. 

Τσιπα και αξιοπρεπεια λειπει απο πολλους ανθρωπους τουλαχιστον στην Ελλαδα. Υπαρχουν και σωστοι αλλα ο σωστος πολυ σπανια θα ζητησει χρηματα και αν ζητησει θα σε πει οτι σε 5-10 μερες θα στα φερει και οντως την ιδια μερα θα σε παρει τηλεφωνο να στα δωσει. Καλα θα ηταν ολοι ανθρωποι οπως ειμαστε εμεις αλλα συνηθως συμβαινει το ακριβως αντιθετο. 

Ούτε κακός ούτε τίποτε δεν είσαι. Δεν ξαναδίνω πράγματα γιατί πάντα μου τα φέρνουν κατεστραμενα η δεν τα δίνουν ποτέ πίσω. Δεν ξαναδανειζω γιατί ποτέ δεν μου τα φέρνουν πίσω. Και τελείωσε το θέμα ωραία και καλά. Αν ο άλλος τσαντίζεται πρόβλημα του. Εγώ έχει τύχει κιολας να δώσω κάτι που χάλασε στην πορεία και ο άλλος νόμιζε ότι του έδωσα επίτηδες χαλασμένο, δεν μου το είπε όμως να ξέρω τι έγινε, και όταν του το ζήτησα πίσω μου μίλησε νευριασμενος κιόλας. Αντε από εκεί πέρα να πούμε που θες να σε βοηθήσω μετά. Φιλοτομαριστης και σε όποιον αρέσει. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Like 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Να ξέρεις ότι και εκείνο που σου είπε για την κρέμα του μωρού και τα τσιγάρα. Το είπε έτσι για να δει αν δίνεις λεφτά και αν είσαι ευκολοπιστος.

Ναι ρε,εννοειται,ελεγχο εκανε το @. 

5 ώρες πριν, Arkin είπε

Περα απο τα δανεικα χρηματα δανειζετε και πραγματα? Πχ εργαλεια κτλ?

Εγω δανειζω οτι μου ζητανε,δε δανειζομαι για να μην εχω παρεξηγησεις.

Τελευταια φορα δανειστηκα ενα χορτοκοπτικο,το οποιο τους το ειχα παραχωρισει εγω,σαν δωρεα για μια πιστα motocross.

Μετα απο 1-2 χρονια,αφου η πιστα εκλεισε,το ζητησα δανεικο για να κοψω τα χορτα στο μονοπατι.
Το ρημαδι εσβηνε μετα απο 2 λεπτα και αντε τωρα εσυ βγαλε ακρη σε τετοια περιπτωση,που και ηταν δικο μου και βρεθηκε χαλασμενο στα χερια μου.
Τι να τους πεις τωρα;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...