Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειχα γραφτεί μια εποχη στην bwin, και μετα απο μερικά χρονια αποφάσισα να διαγράψω τον λογαριασμό μου.. Διαγραφή λοιπον λογαριασμού δεν γινεται,δεν το επιτρέπει η πολιτική της εταιρείας λεει ενας τύπος αντιπρόσωπος στο chat με ενα απλο μικρό όνομα που ξέρει τα πάντα για μενα μέσω των στοιχείων που έχουν. Γίνεται μόνο κλείσιμο λογαριασμου με αυτοφραγή, (να νιώθεις και  οτι είσαι λιγο αρρωστάκι για αυτο κάνεις την φραγή/κλείσιμο) , τα προσωπικα στοιχεία που έχουν απο τους χρήστες, οπως πχ ταυτότητα,δίπλωμα άλλα χαρτιά που ζηταν,  η και λογαριασμοί τραπεζων τα κρατάνε. Βλέπω στην σελίδα:

"Εάν θέσατε φραγή στον εαυτό σας ή εάν τέθηκε φραγή από το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών, τα προσωπικά σας στοιχεία δεν θα διαγραφούν. Θα διατηρηθούν για την προσωπική σας ασφάλεια έως ότου λήξει η υποχρεωτική περίοδος περιορισμού, καθώς ενδεχομένως φανούν χρήσιμα σε περίπτωση άσκησης, αξιολόγησης ή αντίκρουσης νόμιμων μέσων ενώπιον δημοσίων ή δικαστικών αρχών. Οι πελάτες δύνανται να αιτηθούν τη διαγραφή των στοιχείων μετά τη λήξη της εν λόγω περιόδου. Μόλις κάποιος λογαριασμός τεθεί σε φραγή, δεν μπορείτε να εγγραφείτε ξανά στη bwin."

Ρωτάω για το παραπάνω bold,  ναι μου λεει ισχύει , πραγματοποιείτε σε 10 χρόνια μετα την τελευταία κατάθεση που έχεις κάνει... (και το ζητησεις εννοείται)

Που είναι το Δικαίωμα στην λήθη, GDPR? Γραφτηκα σε μια υπηρεσία, και θέλω να την σταματησω..και να με διαγράψουν.. Προσωπικά έπαθα ενα σοκ, οτι έχουν, και θα έχουν τουλάχιστον για 10 χρόνια τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών και χωρις να μπορούν οι χρήστες να κάνουν τίποτα για αυτο

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο νόμος υποχρεώνει τος εταιρίες να κρατούν αντίγραφο τα στοιχεία σου για ένα χρονικό περιθώριο  από την διαγραφή του λογαριασμού σου .

Δεν γνωρίζω όμως αν η συγκεκριμένη υπάγεται σε αυτό 

Επεξ/σία από militarist
Δημοσ.

Όσες εταιρείες, websites σωστότερα, είναι υποχρεωμένες να περάσουν τους πελάτες τους από KYC, είναι και υποχρεωμένες να κρατήσουν τα στοιχεία του πελάτη για όσο χρονικό διάστημα νομίζουν, μετά από την διαγραφή του λογαριασμού του.

Σύμφωνα με το άρθρο 17 του gdpr, μπορείς να ζητήσεις διαγραφή στοιχείων αλλά η επιχείρηση μπορεί να αρνηθεί για αυτούς τους λόγους.

Η μέγιστη χρονική διάρκεια καθορίζεται από την Εθνική νομοθεσία, στην Γερμανία πχ που γνωρίζω από την γερμανική τράπεζα για την οποία δουλεύω, η επιχείρηση μπορεί να κρατήσει τα στοιχεία κάθε πελάτη  μέχρι και για 30 χρόνια. Η τράπεζα που δουλεύω έχει προτιμήσει να τα κρατάει για 7, για να καταλάβεις ότι εξαρτάται από την εταιρία αυτό.

  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα! Δεν ξέρω αν είναι το σωστό μέρος για να ρωτήσω. Διάβασα σήμερα αυτή την είδηση https://www.foxbet.gr/319940/apokleistiko-stamataei-i-leitoyrgia-gnostis-stoichimatikis-etairias . Γενικά είναι γνωστό το σάιτ, οπότε παίρνω ως δεδομένο ότι ισχύει αυτό που γράφουν. Η ερώτηση μου όμως είναι η εξής:

Σε τέτοιες περιπτώσεις τι γίνεται; Αν σε αυτή την εταιρία πχ έχω λεφτά μέσα, τα χάνω χωρίς να το μάθω ποτέ;

Δημοσ.
Στις 11/7/2024 στις 11:52 ΠΜ, ginikou είπε

 

Σε τέτοιες περιπτώσεις τι γίνεται; Αν σε αυτή την εταιρία πχ έχω λεφτά μέσα, τα χάνω χωρίς να το μάθω ποτέ;

Oχι, τα χρήματά σου θα τα πάρεις! https://www.betmarket.gr/stoixima/nomothesia-eeep/anastoli-leitoyrgias-tis-betshop-stin-ellada/ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...