Προς το περιεχόμενο

Ποιό ήταν το 1ο σας album; :)

Cristina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πικαπ δεν είχα ποτέ. Παρόλα αυτά πήρα σε βυνίλιο το "Masters of Rock" των Pink floyd, ένα compilation σπάνιο της δεκαετίας του 70'

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Popo kai nomiza oti hmoun o monos anwmalos pou epairne diskous xwris pikap (basika me ena pikap xalasmeno) :P

Prwto vinylio Jesus Christ Superstar se rare Russian pressing, me ena vinylio na grafei ta ta panta sta rosika!

Prwto cd an thymame kala, live evil Black Sabbath ;) :P

Δημοσ.
Το πρώτο βινύλιο....αυτά είναι...Μόλις είχα μπει στο γυμνάσιο (92-93) και θυμάμαι μου πήρε αρκετή ώρα μέχρι να αποφασίσω ποια από τα 2 να πάρω:

1.Iron Maiden-Iron Maiden

2. Ένα του michael jackson :D νομίζω το dangerous...

Τελικά η λογική επικράτησε.... :)

Χαχαχα!!! Παράξενο δίλλημα είχες!

Πάντως αυτός στο εξώφυλλο των Maiden μοιάζει λίγο με τον Μichael Jackson :lol:

Πάντως εγώ δεν είχα ποτέ πικ-απ ξεκίνησα με κασετοφωνάκι (μονοφωνικό νομίζω ήταν) :cry:

Οι πρώτες κασσέτες μου ήταν Def Leppard - Hysteria και Alice Cooper - Trash.

Το πρώτο CD που αγόρασα ήταν ή το Stained Class των Judas Priest ή το Sabbath Bloody Sabbath των Black Sabbath ή το Piece of Mind των Iron Maiden! Πραγματικά δε θυμάμαι ακριβώς.

Δημοσ.

Το 1985 (4 ετών) απέκτησα τον δίσκο: "Σήμερον ο Καραγκιόζης" σε μουσική του Τάκη Αθηναίου, από την Pan Vox-1979.

Δημοσ.

Πρώτο βινίλιο ε;;;

Αν θυμαμαι καλά Led Zeppelin I ή Led Zeppelin IΙ (τα είχα πάρει με διαφορά μίας ημέρας γι' αυτό και δεν θυμάμαι ακριβώς) στις αρχές του 1990.

Πρώτο cd Jethro Tull Aqualong

Μετά κόλλησα με αυτούς και απόκτησα όλες τις δουλειές τους μέχρι σήμερα.

Led Zeppelin rule!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.
:D John Bon Jovi - New Jersey βυνιλιο :arrow: Το πρωτο τραγουδι που να εχει σχεση με pop rock κτλ που ακουσα σε πολυ τρυφερη ηληκια και θυμαμαι ειναι των OPUS το life is Live :D (αυτο βεβαια το εμαθα αργοτερα) :lol:
Δημοσ.

Επίσης να αναφέρω το δισκο-καταλύτη στη ζωη μου' date=' μια 8track κασετα (τις θυμαται κανεις?) που ειχα ξεχωρισει απο τη συλλογη του πατερα μου και που ηταν η μοναδικη με ξενη μουσικη.. Την ακουγα συνεχεια απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου και σ' ολη την παιδικη μου ηλικια.

[b']La grande orchestre de Paul Mauriat - Il etait une fois nous deux[/b]

Γνωστες δηλαδη επιτυχιες απο την περιοδο 1975-1976 αλλα διασκευασμενες σε instrumentals απο την ορχηστρα του Paul Mauriat...

Τα λόγια είναι περιττά, νομίζω... :roll:

Ας είναι καλά ο μπαμπάς με τις μουσικές επιλογές του. Δε ξέρω αν θα ζηλέψεις Γιώργο μου, αλλά το έχω σε βινύλιο από την συλλογή του πατέρα μου. :P

Καλα, τωρα το ειδα αυτο! :shock: :shock:

Φυσικά και ζηλεύω!! Ο δισκος ειναι πλεον σπανιοτατος, επανεκδοση σε cd δεν εχει γινει- ασε που χαλασε και εκεινο το ειδικο κασετοφωνο! Μου φαινεται θα ερθω να σε επισκεφτω συντομα! :shock: :lol:

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

To prwto mou vinylio htan to Nevermind twn Nirvana to opoio kai phra to 92 kai 1o cd mia syllogh Ruffles-Greatest hits ( :D :D :D -a8lio onoma-apo thn opoia aksize mono to Would twn Alice In Chains to opoio tote shmeioteon den moy arese!!!)

Wraies epoxes tote...

Δημοσ.

1ο Cd: (που με "έμπασε" και στην μουσική που ακούω) Blind Guardian - Imaginations From The Other Side

1o(α) βινύλιο(α): Anathema - Alternative 4 + Kind Diamond - Them (υπογεγραμένο από τον ίδιο τον king :twisted: :twisted: :twisted: )

Δημοσ.

Πρώτο βινύλιο που πήρα ποτέ... Χμμμ... "Πάρτυ μαζί σου" που διαφημιζότανε και στην τηλεόραση χεχε. Αλλά τα πρώτα που άκουσα ποτέ ήτανε κάτι παλαιά των Olympians, Τέρυ Χρυσός, BoneyM, Shoking Blue κλπ από τον πατέρα μου.

Το πρώτο μεταλλικό που αγόρασα ποτέ ήτανε το Megadeth - Rust in Peace (το οποίο έχει λιώσει παρεμπιπτόντως) :)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εντελώς τυχαία είδα αυτό το θέμα ψάχνοντας για κάτι άλλο...

Λοιπόν, το πρώτο μου βινύλιο: Fear of Music των Talking Heads, κάπου κοντά στο 1980. Ούτε κι εγώ είχα τότε πικάπ! (αυτός ο δίσκος είναι στη χειρότερη κατάσταση απ' όσους έχω, γιατί τον έπαιζα στο πανάθλιο πικάπ ενός φίλου, που είχε μια βελόνα -κεραμική κεφαλή- σαν καρφίτσα...).

Μετά, αφότου απόκτησα και στερεοφωνικό, άρχισα να αγοράζω συστηματικά μέχρι και το 1996, αν θυμάμαι καλά.

Τώρα έχω στη συλλογή μου γύρω στα 1200 κομμάτια.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

:idea: Από τα αφιερώματα που γίνονται κατά καιρούς σε πολλά μουσικά περιοδικά:

"Ποιός ήταν ο 1ος δίσκος/cd που αγοράσατε και πότε ?"

1ος δίσκος:1992, το "Blaze of glory" (το soundtrack του Young guns II).

Την ίδια μέρα πήρα και το "White album" των Beatles και το "Δακτυλικά αποτυπώματα"-Χρήστος Δάντης...:roll: (οκ, 12 χρονών τότε, ένας μουσικός αποπροσανατολισμός μάλλον δικαιολογείται).

1ο cd: καλοκαίρι 1994,μόλις πήρα cd-player.Tην ίδια μέρα αγόρασα τα "Ντουέτα"-Κώστας Τουρνάς και το "In Utero"-Nirvana

ΟΚ, Νext (και την αλήθεια έτσι? :mrgreen: )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...