Προς το περιεχόμενο

Ποιό ήταν το 1ο σας album; :)

Cristina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακούγοντας σήμερα το βράδυ κάτι παλιά τραγουδάκια, μου 'ρθε η εικόνα της διαδρομής από το σπίτι προς το κατάστημα δίσκων που για μέρες πριν 'λιβάνιζα' το εξώφυλο ενός δίσκου στη βιτρίνα του...

Παιδάκι ακόμα, μόνο 13-14 ετών, μάζευα για καιρό τα χρήματα και με χαρά πήγα να πάρω το 1ο μου βινύλιο...

'Dr. Alban - Hello Africa'

Το δικό σας, θυμάστε ποιό ήταν; :)

Υ.Γ.: Πείτε το... Μη ντρέπεστε γι αυτά που μπορεί ν' ακούγατε... :P :mrgreen:

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Cristina, δεν το έθεσες (απολύτως) σωστά...

Το ερώτημα θα έπρεπε να είναι 1η κασέτα/1ο βινύλιο/1ο CD κ.ο.κ (είμαστε και κάποιας ηλικίας...)

1η κασέτα

11 χρονών (το σωτήριον έτος 1986) σε συνοικιακό δισκάδικο αντιγράφω (τότε υπήρχε κασετοπειρατία) το Tokyo Tapes των Scorpions, και μερικούς μήνες αργότερα έχω ήδη πάρει σε αυθεντικές κασέτες τις τότε πρόσφατες κυκλοφορίες μεγάλων σχημάτων

Iron Maiden - Somewhere in time

Accept - Russian roulette

Saxon - Rock the nations

σε μερικά εκ των οποίων μάλιστα οι τίτλοι αναγράφονταν με ελληνικούς χαρακτήρες :!:, λόγω απόφασης της μητρικής EMI σε διαφωνία ( ; ) που είχε με το ελληνικό παράρτημα. Τώρα θεωρούνται συλλεκτικά, αλλά δεν τα έχω πλέον...

1ο βινύλιο

2 χρόνια αργότερα αγοράζω το King Diamond - Abigail προοριζόμενο για δώρο σε κάποιον φίλο, αλλά ο πειρασμός είναι μεγάλος και το κρατάω :oops: . Έκτοτε δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα ούτε με τον K.D. ούτε τους Mercyful Fate

1ο CD

Εν έτει 1991 παίρνω (και αφού ένα χρόνο πριν έχουμε πάθει την πλάκα μας με το Gutter Ballet) το 'Streets - A rock opera' των Savatage αν και δεν έχω ακόμη CD Player (είχα σιχαθεί τα ξεσκονίσματα, scratches κλπ των βινυλίων) Στη συνέχεια πουλάω ένα μεγάλο μέρος απ΄αυτά για να τα ξαναπάρω σε CD :oops: :oops: :oops:

Ευτυχώς μου 'κοψε και κράτησα όσα είχαν 'ιδιαίτερα' εξώφυλλα (gatefold, embossed κλπ)

Και εννοείται φυσικά, ότι λόγω της φύσης της metal μουσικής (διαχρονική), εξακολουθώ να τα απολαμβάνω εξίσου μαζί με πάρα πολλά άλλα, για τα οποία (δυστυχώς) υπάρχει περιορισμένος διαθέσιμος χρόνος και ακόμη λιγότερα λεφτά :(

Τώρα γιατί μου τα θύμησες όλα αυτά; :? :? :?

Δημοσ.

Ήμουν σίγουρη πως θα υπήρχε αυτή η αντίδραση. :)

Ο λόγος που διάλεξα μόνο το βινύλιο ήταν γιατί είναι κάτι που έχει συναισθηματική αξία για όσους το πρόλαβαν.

Κακά τα ψέμματα, το βινύλιο για διάφορους λόγους έχει μεγαλύτερη αξία και ήθελα να θυμηθούμε εκείνη την στιγμή της αγοράς του.

Για μένα, ας πούμε, η απόκτηση του 1ου CD δεν είχε την ίδια αξία.

Το ίδιο, από όσο έχω διαπιστώσει, συμβαίνει και σε πολύ κόσμο που έχει γνωρίσει το βινύλιο

και σε αυτήν την ομάδα του forum είχα σκοπό να απευθυνθώ, κυρίως.

Βέβαια, μπορείτε να τα αναφέρετε όλα. :)

Δεν τίθεται θέμα, εννοείται! :D

Η 1η μου κασέτα ήταν δώρο από τον μπαμπά. Θα ήμουν 3-4-5 ετών.

Τα τραγούδια που είχε ήταν τα εξής, μεταξύ άλλων:

• Τα Παπάκια
    Claudio Cecchetto - Ska chou chou
    Claudio Cecchetto - Gioca Jouer
    Trio - Da Da Da
    Edith Piaf - Padam Padam
    Tremeloes - Silence Is Golden
    Rainbows - My Baby Baby Balla Balla

:lol:

Όμως... Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ακριβώς την ίδια εποχή μού είχε χαρίσει ακόμα μια κασέτα της Τάνιας Τσανακλίδου με τον 'Ανθρωπάκο' που ήταν το αγαπημένο μου τραγούδι τότε. Μια από τις δύο πρέπει να ήταν και η 1η. :roll: :)

Τώρα γιατί μου τα θύμησες όλα αυτά; :? :? :?

Δεν σου άρεσε που τα θυμήθικες; :oops:

Δημοσ.

Με κασσέτες δεν ασχολιόμουν ποτέ.

1ο cd ήταν singles απο atb(Don't Stop, till I Come) για να ξεκινήσω το άθλημα του ξεπαραδιάσματος

1α βινύλια ήταν Jono Grant - Let The Light Shine In , Corderoy - Sweetest Dreams.

cd άρχισα να αγοράζω το '99 περίπου και βινύλια μόλις πέρυσι νομίζω.

thank God, απο τον atb, προχωρήσαμε.

Δημοσ.

h alhtheia einai pws arghsa arkteta mexri na arxisw na pairnw ta dika mou cd-kasetes.......h alhtheia einai pws ta epairna apo thn aderfh mou pou ws megalyterh ta agoraze auth.....(sucker :P)

to prwto cd htan to

prodigy-music for the jilted generation

pou me ebale gia ta kala ston xwro ths mousikhs kai apo tote eimai fanatikos :D

Δημοσ.

η πρώτη μου κασέτα ήταν κάπου στο 1987(1η γυμνασίου,ηρωικά χρόνια) το

master of reality-Black Sabbath(τρελλαμένος Sabbathικός ακόμα :D )

το πρώτο cd ήταν Eloy-the power and the passion το 1994. βινύλιο το πρώτο που απέκτησα ήταν δώρο από τον κολλητό μου το 1996. ήταν το

sabbath bloody sabbath-black sabbath 8) .τρελά χρόνια που μας την λέγανε όλοι

για την μουσική που ακούγαμε.θυμάτε μήπως κάποιος τι έγινε όταν είχαν τους

σατανιστές κατσούλα-δημητροκάλη κτλ,κτλ?

Δημοσ.

Παιδάκι ακόμα' date=' μόνο 13-14 ετών, μάζευα για καιρό τα χρήματα και με χαρά πήγα να πάρω το 1ο μου βινύλιο...

Το δικό σας, θυμάστε ποιό ήταν; :)

[/quote']

....., μόνο 13-14 ετών, μάζευα για καιρό τα χρήματα και με χαρά πήγα να πάρω το 2 πρωτα μου βινύλια...

Genesis : Invisible Touch

invisible.jpg

INVISIBLE TOUCH

TONIGHT, TONIGHT, TONIGHT

LAND OF CONFUSION

IN TOO DEEP

ANYTHING SHE DOES

DOMINO

Part One - In The Glow of the Night

Part Two - The Last Domino

THROWING IT ALL AWAY

THE BRAZILIAN

Def leppard : Hysteria

0377562.jpg

WOMEN

ROCKET

ANIMAL

LOVE BITES

POUR SOME SUGAR ON ME

ARMAGEDDON IT

GODS OF WAR

DON'T SHOOT SHOTGUN

RUN RIOT

HYSTERIA

EXCITABLE

LOVE AND AFFECTION

Δημοσ.

Το πρώτο βινύλιο....αυτά είναι...Μόλις είχα μπει στο γυμνάσιο (92-93) και θυμάμαι μου πήρε αρκετή ώρα μέχρι να αποφασίσω ποια από τα 2 να πάρω:

1.Iron Maiden-Iron Maiden

2. Ένα του michael jackson :D νομίζω το dangerous...

Τελικά η λογική επικράτησε.... :)

iron_maiden.jpg

Δημοσ.
μου 'ρθε η εικόνα της διαδρομής από το σπίτι προς το κατάστημα δίσκων που για μέρες πριν 'λιβάνιζα' το εξώφυλο ενός δίσκου στη βιτρίνα του...
Εν έτει 1991 παίρνω (και αφού ένα χρόνο πριν έχουμε πάθει την πλάκα μας με το Gutter Ballet) το 'Streets - A rock opera' των Savatage [b']αν και δεν έχω ακόμη CD Player [/b]

Ακριβως και εγω ετσι ξεκινησα...

1989. Πηρα το soundtrack του Batman χωρις ακομα να εχω πικαπ!

batman.jpg

Λατρευα το αντικειμενο που λεγεται δισκος βινυλιου τοτε οπως και σημερα.

Κακά τα ψέμματα' date=' το βινύλιο για διάφορους λόγους έχει μεγαλύτερη αξία και ήθελα να θυμηθούμε εκείνη την στιγμή της αγοράς του.

Για μένα, ας πούμε, η απόκτηση του 1ου CD δεν είχε την ίδια αξία. [/quote']

Aκριβώς!

το πρώτο cd ήταν Eloy-the power and the passion το 1994.

2 κοινα τινα

1. Πηρα κ εγω το 1ο μου cd το 1994, μονο που ήταν το Musicbox της Mariah Carey :oops:

2. To 1995 πήρα κ εγω το Power and the passion, αφού ομως πρωτα ειχα χαθει στον κοσμο του Inside!

Επίσης να αναφέρω το δισκο-καταλύτη στη ζωη μου, μια 8track κασετα (τις θυμαται κανεις?) που ειχα ξεχωρισει απο τη συλλογη του πατερα μου και που ηταν η μοναδικη με ξενη μουσικη.. Την ακουγα συνεχεια απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου και σ' ολη την παιδικη μου ηλικια.

La grande orchestre de Paul Mauriat - Il etait une fois nous deux

Γνωστες δηλαδη επιτυχιες απο την περιοδο 1975-1976 αλλα διασκευασμενες σε instrumentals απο την ορχηστρα του Paul Mauriat...

Δημοσ.

Πηρα το soundtrack του Batman χωρις ακομα να εχω πικαπ!

Ούτε κι εγώ είχα pickup τότε! :mrgreen:

Λίγα χρόνια μετά ξεκίνησα ραδιοφωνικές εκπομπές και τ' άκουγα εκεί! :mrgreen:

Λατρευα το αντικειμενο που λεγεται δισκος βινυλιου τοτε οπως και σημερα.

Ακριβώς... Όταν μιλάμε για έρωτα... :roll: :)

[...]

Επίσης να αναφέρω το δισκο-καταλύτη στη ζωη μου' date=' μια 8track κασετα (τις θυμαται κανεις?) που ειχα ξεχωρισει απο τη συλλογη του πατερα μου και που ηταν η μοναδικη με ξενη μουσικη.. Την ακουγα συνεχεια απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου και σ' ολη την παιδικη μου ηλικια.

[b']La grande orchestre de Paul Mauriat - Il etait une fois nous deux[/b]

Γνωστες δηλαδη επιτυχιες απο την περιοδο 1975-1976 αλλα διασκευασμενες σε instrumentals απο την ορχηστρα του Paul Mauriat...

Τα λόγια είναι περιττά, νομίζω... :roll:

Ας είναι καλά ο μπαμπάς με τις μουσικές επιλογές του. Δε ξέρω αν θα ζηλέψεις Γιώργο μου, αλλά το έχω σε βινύλιο από την συλλογή του πατέρα μου. :P

Δημοσ.

Η πρώτη μου μεγάλη αγάπη ήταν η Βίκυ... :D :D

Η δεύτερη και μεγαλύτερη ακούει στην λέξη 'βινύλιο' :D και η οποία κρατάει μέχρι και σήμερα!!

Καλοκαίρι του '94 ήταν όταν ο ξάδερφος μου με έβαλε στο μπαράκι που διατηρούσε να βάλω σε τάξη τους σωρούς βινιλίου που διέθετε!

Μεγάλο λάθος του... :D :D

Εγώ ο 13χρονος τότε διαβολάκος είχα την φαηνή ιδέα όσους δίσκους έβρισκα διπλούς και τριπλούς να τους έβαζα στην άκρη για την δικιά μου δισκοθήκη... :) :)

Συνεπώς ο πρώτος δίσκος που 'έκλεψα' ήταν του Mano Negra - King Kong Five :D

Αργότερα κανένα δίμηνο άρχισα και εγώ την συλλογή...

Ο πρώτος μου δίσκος Michael Jackson - Bad (1987) σαν επισφράγηση του πόσο κακού παιδιού ήμουν... :D :D

Ο δε πρώτος ελληνικός Μιχάλης Ρακιντζής - Να είσαι εκεί...

Αυτά και απο εμένα!!! :)

Υ.Γ. Φυσικά σε αντίθεση με κάποιους που με παράπονο δήλωσαν την μη ύπαρξη πικάπ τότε εγώ με μεγάλη χαρά δηλώνω ότι άκουγα τους δίσκους μου στα θρυλικά Technics sl-1200 Mk2!!! :D :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...