Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για τα αναδρομικα ποσα των συνταξεων δεν βλεπω να ειναι προσυμπληρωμενα (αλλαγμενα) στην Ε1 στα αντιστοιχα ετη με τα νεα ποσα. Μηπως γνωριζει καποιος ποτε θα γινει η ενημερωση των νεων ποσων? Ευχαριστω ...

Δημοσ.

Νομίζω, τα αναδρομικά γίνονται ως τροποποιητική των ετών που αφορούν.

Δηλαδή αν λάβατε αναδρομικά π.χ για τα έτη 2021, 2022 ή παλιότερα (π.χ 2017) θα πάτε στα Ε1 των συγκεκριμένων ετών και θα κάνετε τροποποιητική. Τα ποσά αυτόματα μπαίνουν απο το κράτος. Το ξέρω γιατί τις έκανα για τον φάδερ! (όπως κάνω τα πάντα 😬) Δεν έχει να κάνει αν τα λάβατε το 2023. Είναι εισοδήματα παλαιοτέρων ετών. Στην βεβαιωση αποδοχών που ανεβάζει η ΑΑΔΕ στο taxis θα φαινεται κάπου.

Καλοφάγοτα! 😎

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, kostfot55 said:

Για τα αναδρομικα ποσα των συνταξεων δεν βλεπω να ειναι προσυμπληρωμενα (αλλαγμενα) στην Ε1 στα αντιστοιχα ετη με τα νεα ποσα. Μηπως γνωριζει καποιος ποτε θα γινει η ενημερωση των νεων ποσων? Ευχαριστω ...

Παρακάτω έχω οδηγίες για τη παλιά πλατφόρμα... ίσως έτσι γίνεται και στη νέα πλατφόρμα Αν έλαβες δηλαδή αναδρομικά το 2023... έχεις περιθώριο να τα δηλώσεις μέχρι 31/12/2024, κάνοντας τροποποιητική δήλωση στα έτη που τα αφορούν πχ 2016.

Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να κλείσουν οι φορολογικές δηλώσεις... και αργότερα ενημερώνονται οι βεβαιώσεις αποδοχών και ανοίγουν οι δηλώσεις των αναδρομικών. Θυμάμαι μια χρονιά το κουμπάκι για τροποποιητική λόγω αναδρομικών είχε ανοίξει τις τελευταίες μέρες του Δεκεμβρίου.

Συμβουλέψου βέβαια λογιστή γιατί με τόσα πράγραμμα που αλλάζουν συνεχώς απ'την ΑΑΔΕ, μπορεί να μην ισχύουν αυτά που σου λέω.

Το μόνο σίγουρο είναι να μην βιαστείς και υποβάλλεις μόνος σου τροποποιητική, θα φας πρόστιμο.

On 04/07/2022 at 19:50, ekrepali said:

Πας στη χρονιά που πήρε τα αναδρομικά, πχ 2023. Πατάς 'ενημέρωση βεβ.αποδοχών'. Στο πινακάκι που θα ανοίξει γράφει σε ποιο έτος αντιστοιχούν τα αναδρομικά πχ 2016.

Αν τα αναδρομικά αντιστοιχούν στο 2016, πας στις δηλώσεις έτους 2017 (δηλαδή φορολογικό 2016).

Κανονικά θα πρέπει να εμφανίζεται η παρακάτω επιλογή "Δήλωση αναδρομικών Ε1".

anadromika20189.jpg.16b6b51566746587201ab67bfb6a30fb.jpg

Μ'αυτή τη διαδικασία είναι όλα προσυμπληρωμένα, δηλαδή τα αναδρομικά έχουν προστεθεί στα ετήσια έδοσα (κουτάκια 303 ή 321) όπως επίσης έχουν προστεθεί και είναι προσυμπληρωμένοι οι φόροι που αντιστοιχούν στα κουτάκια 315 και 333.

Αν δεν εμφανίζεται το κουμπί δήλωσης αναδρομικών, τότε θα πρέπει να πας λογιστή να σου κάνει τροποποιητική χειρόγραφη.

Αν η δήλωση είναι εκπρόθεσμη, θα σου πρότεινα ούτως ή άλλως να τον ρωτήσεις μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να γλυτώσεις το πρόστιμο. Πχ αν έλαβε τα αναδρομικά το 2020 για το έτος 2016, είχατε περιθώριο να τα δηλώσετε εμπρόθεσμα μέχρι 31/12/21.

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.

Υπάρχουν και περιπτώσεις φέτος όπου τα αναδρομικά συντάξεων είναι αρκετά παλαιότερα (άνωθεν της 10ετίας) οπότε σε αυτή τη περίπτωση θέλει άλλη διαδικασία (Αιτήματα κλπ)

• Έγινε αλλαγή τίτλου σε Αναδρομικά συντάξεων
Δημοσ.

Τα αναδρομικα αφορουν το φορολ ετος 2022. Παω στη δηλωση του 2023 αλλα δεν εμφανιζει την επιλογη για τα αναδρομικα.Μονο την επιλογη τροποποιητικη.Μπηκα απο περιεργεια για να δω αν ειχαν αλλαξει τα ποσα.Δεν ειχαν καμμια αλλαγη οποτε χωρισ να αποθηκευσω τιποτα βγηκα εξω.Μαλλον η ekrepali εχει δικιο. Ευχαριστω

Επισκέπτης
Δημοσ.

Οταν κλείσουν οι φετινές φορολογικές δηλώσεις, θα εχετε διορια μεχρι 31/12/2024 να κανετε την/τις τροποποιητικές.

Πατήστε κάτω απο το πινακάκι που ειναι Ε1, Ε2, Ε2 (συζύγου) και Ε3 εκεί που λέει "Ενημέρωση Εισοδημάτων Δαπανων Υποχρεου" στο pdf θα εμφανιζονται τα ποσα. Στην 2η στήλη στο pdf εκεί που αναγράφεται το Ειδος Αποδοχών, θα αναφέρεται κάπου: Αναδρομικά μερίσματος από ασφαλιστικές εισφορές (υποβάλλεται Τροποποιητική δήλωση στα έτη που αφορούν).

Δημοσ.

Εγώ έχω αναδρομικά συντάξεων για το 2021 και 2022 και μου άνοιξε να κάνω τροποποιητικη για το 2021, όχι ακόμα το 2022.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ΕΚΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΗΝ AADE KAI MOY ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ Ε1 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΤΩΝ 2015-2016-2017-2018-2019-2020-2021-2022 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΗ.

Δημοσ.

Μετά τη λήξη των διορθωτικών δηλήσεων ανοίγει το κουμπί δήλωσης αναδρομικών. Μέχρι 31/12 έχεις προθεσμία να δηλώσεις τα αναδρομικά που έλαβες πέρυσι (με δήλωση στο έτος που τα αφορούν)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...