Elk78 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Χαίρετε! Έψαξα διαδικτυακά αλλά δεν βρήκα απάντηση αν κάποιος είναι ιδιωτικός υπάλληλος με πλήρη μισθωτή εργασία πενθήμερη, μπορεί νόμιμα να δουλεύει Σαββατοκύριακο σε άλλο εργοδότη; Δηλαδή να μην έχει ουσιαστικά ρεπό;
Skrobo Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Όχι θα πρέπει να έχεις μια ημέρα ανάπαυσης τουλάχιστον. Επίσης, επιτρέπεται να δουλέψεις μέσο όρο 48 ώρες την εβδομάδα με αναγωγή σε ανά τετράμηνο, άρα το "2 8ωρα επιπλέον την εβδομάδα" δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβαίνει για πάντα. Τώρα αυτά είναι στην πράξη. Στην θεωρεία δεν ξέρω αν θα ασχοληθεί κανείς ή αν χτυπάει αυτόματα στην ΕΡΓΑΝΗ.
Elk78 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Πιστεύω ασχολούνται οι εργοδότες γιατί δεν το ρισκάρουν να φάνε πρόστιμο. Άλλη ερώτηση σε σχέση και με την αναφορά σου στην καθημερινή υπερωρία. Αν δουλεύεις κάπου 14 μέρες το μήνα με αποδοχές ενός μήνα (έχω δει τέτοια αγγελία) τις άλλες δύο εβδομάδες υπάρχει πάλι άραγε πρόβλημα να δουλέψεις οχτάωρο πενθήμερο σε άλλο εργοδότη; Δεδομένου ότι δεν είναι εργασία την ίδια περίοδο με την άλλη.
Skrobo Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 52 minutes ago, Elk78 said: Πιστεύω ασχολούνται οι εργοδότες γιατί δεν το ρισκάρουν να φάνε πρόστιμο. Άλλη ερώτηση σε σχέση και με την αναφορά σου στην καθημερινή υπερωρία. Αν δουλεύεις κάπου 14 μέρες το μήνα με αποδοχές ενός μήνα (έχω δει τέτοια αγγελία) τις άλλες δύο εβδομάδες υπάρχει πάλι άραγε πρόβλημα να δουλέψεις οχτάωρο πενθήμερο σε άλλο εργοδότη; Δεδομένου ότι δεν είναι εργασία την ίδια περίοδο με την άλλη. Οι αποδοχές δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τις ώρες εργασίας. Αν ειναι πάνω απο το ελάχιστο επιτρεπτό για την σύμβαση σου, μπορεί να του δίνει και τις αποδοχές ενός χρόνου σε μια ώρα. Η αγγελέια που λές φαντάζομαι οτι εννοεί οτι δουλεύεις αρκετές παραπάνω ώρες αυτες τις 14 ημέρες, ώστε να συμπληρόνονται οι ώρες του 25ημέρου. Ουσιαστικά σου λέει οτι θα εργάζεσαι 3.5 μέρες την εβδομάδα απο ~12 ώρες την ημέρα. Θα πρέπει αν δεις αν το επιστρέπει το επάγγελμά σου. Ο νόμος επιτρέπει μέχρι 3 ώρες υπερωρία την ημέρα και μέγιστο τις 150 ώρες τον χρόνο. Απο εκεί και πάνω θεωρούνται "παράνομες" αλλα αν δεν έχεις πρόβλημα σαν εργαζόμενος και πληρώνει ο εργοδότης, δεν θα σου πει κάνεις τίποτα. Αν είναι όντως παραπάνω ώρες την ημερα, συμπληρώνεις το μέγιστο επιτρεπτό των ορών εργασίας ανα εβδομάδα και δεν μπορείς να εργαστείς κάπου άλλου. 1
XronisR Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Καλησπέρα,αυτό που έλεγαν ότι θα επιτρέπεται να δουλεύεις 8 ώρες σε ένα εργοδότη με ένσημα και 5 ώρες σε άλλο εργοδότη με ένσημα έχει ψηφιστεί;
Skrobo Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 52 minutes ago, XronisR said: Καλησπέρα,αυτό που έλεγαν ότι θα επιτρέπεται να δουλεύεις 8 ώρες σε ένα εργοδότη με ένσημα και 5 ώρες σε άλλο εργοδότη με ένσημα έχει ψηφιστεί; Έχει ψηφιστεί. Πρέπει να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου, όμως, ότι οι νόμοι που καθορίζουν την μέγιστη επιτρεπτή διάρκεια της εργασίας ανά εβδομάδα δεν έχουν αλλάξει. 1
XronisR Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 45 λεπτά πριν, Skrobo είπε Έχει ψηφιστεί. Πρέπει να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου, όμως, ότι οι νόμοι που καθορίζουν την μέγιστη επιτρεπτή διάρκεια της εργασίας ανά εβδομάδα δεν έχουν αλλάξει. Και ποια ειναι η μεγιστη επιτρεπτη διαρκεια;;Οι 48 ωρες;
Skrobo Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 4 minutes ago, XronisR said: 48 ωρες την εβδομάδα με μέσο όρο 4μηνου.
eidikos33 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Εγώ που εργάζομουν 6η ημέρα 8ωρο πλέον θα μπορώ;
Skrobo Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 6 minutes ago, eidikos33 said: Εγώ που εργάζομουν 6η ημέρα 8ωρο πλέον θα μπορώ; Θα μπορείς να εργάζεσαι την 6η ημέρα ενα 8ωρο σε άλλον εργοδότη, ή αν ησουν σε 6ήμερη εργασία θα μπορείς να δουλευεις 8 ώρες την μέρα με υπερωρίες και υπερεργασίες οπως παλιά.
eidikos33 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 40 λεπτά πριν, Skrobo είπε Θα μπορείς να εργάζεσαι την 6η ημέρα ενα 8ωρο σε άλλον εργοδότη, ή αν ησουν σε 6ήμερη εργασία θα μπορείς να δουλευεις 8 ώρες την μέρα με υπερωρίες και υπερεργασίες οπως παλιά. Αυτό γιατί το έκαναν με ποια λογική;
Skrobo Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 4 minutes ago, eidikos33 said: Αυτό γιατί το έκαναν με ποια λογική; Δεν καταλαβαίνω τι ρωτάς.
eidikos33 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 7 λεπτά πριν, Skrobo είπε Δεν καταλαβαίνω τι ρωτάς. Εμενα ο εργοδότης μου μπορούσε να με δηλώσει 6η ημέρα και να έχω περισσότερες αποδοχές τον μήνα. Που ήταν το πρόβλημα;
Skrobo Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 1 minute ago, eidikos33 said: Εμενα ο εργοδότης μου μπορούσε να με δηλώσει 6η ημέρα και να έχω περισσότερες αποδοχές τον μήνα. Που ήταν το πρόβλημα; Αν ο κλάδος σου επιτρέπει να δουλεύεις 6 ημέρες την εβδομάδα (6 ώρες και 40 λεπτά την ημέρα), δεν αλλάζει τίποτα. Δουλεύεις το κανονικό σου και κάνεις τις υπερεργασίες / υπερωρίες σου για να βγουν 48 ώρες την εβδομάδα (6*8). Αν δούλευες 5ήμερο 8ωρο σε εναν εργοδότη, με το παλιό σύστημα δεν μπορούσες να βρείς κάποιον δευτερο εργοδότη για να δουλέψεις αυτές τις 8 ώρες επιπλέον. Πλέον, μπορείς.
eidikos33 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 52 λεπτά πριν, Skrobo είπε Αν ο κλάδος σου επιτρέπει να δουλεύεις 6 ημέρες την εβδομάδα (6 ώρες και 40 λεπτά την ημέρα), δεν αλλάζει τίποτα. Δουλεύεις το κανονικό σου και κάνεις τις υπερεργασίες / υπερωρίες σου για να βγουν 48 ώρες την εβδομάδα (6*8). Αν δούλευες 5ήμερο 8ωρο σε εναν εργοδότη, με το παλιό σύστημα δεν μπορούσες να βρείς κάποιον δευτερο εργοδότη για να δουλέψεις αυτές τις 8 ώρες επιπλέον. Πλέον, μπορείς. Ο υπάλληλος γραφείου είναι μέσα σε αυτους τους κλάδους;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα