esseker20kik Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Καλησπέρα, εχω μια απορια σχετικα με την εκδοση πιστωτικης καρτας. Το καλοκαιρι παω διακοπες Μαλτα και θελω να νοικασω αμαξι, το προβλημα ειναι πως ολες οι εταιρειες που εχω δει ζητανε πιστωτικη καρτα κατα την παραλαβη του οχηματος. Ορισμενες εταιρειες προσφερουν την ενοικιαση χωρις πιστωτικη αλλα εχει ενα εξτρα κοστος περιπου 300-400€ Εγω δεν εχω και θα ηθελα να βγαλω. Η χρηση της θα γινει αποκλειστικα για την ενοικιαση του οχηματος και μονο για την δεσμευση ενος ποσου γυρω στα 1400-1600€ το οποιο θα αποδεσμευτη μετα την επιστροφη του οχηματος. Εχω της εξεις αποριες ομως: Θα εχω καποια χρεωση απο την τραπεζα πανω σε αυτο ? (εννοω για την δεσμευση) μπορω να ακυρωσω την καρτα όποτε θέλω ? (αν ναι θα εχω καποια επιβαρυσνη ?) αν τελικα δε γινει χρηση της καρτας καθολου εχει καποια επιβαρυνση ? Προσπαθω να επικοινωνησω με την τραπεζα (πειραιως) εδω και 2 μερες αλλα βγαινει μονο ο τηλεφωνητης και δε μπορω να βγαλω καποιον εκπροσωπο της να μιλησω, γι αυτο ρωταω εδω μεσα μηπως και ξερει καποιος. Ευχαριστω
tutuyo Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Για όλες τις υπηρεσίες: Δευτέρα - Παρασκευή 8:00 - 18:00, εκτός αργιών. 1
kax54638 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Αν σου εκδοθεί τελικά η κάρτα από την εκάστοτε τράπεζα θα πρέπει να έχει πιστωτικό όριο 1400-1600 όσα χρειάζεται να σου δεσμεύσουν. Αν έχει χαμηλότερο δεν θα περάσει η συναλλαγή. Για την προέγκριση της συναλλαγής δεν χρεώνεσαι από την τράπεζα. Είναι ένας τρόπος ώστε ο έμπορος να εξασφαλίσει ότι μπορεί να πάρει τα λεφτά από την κάρτα σου. Μετά είτε ολοκληρώνει την συναλλαγή και παίρνει τα χρήματα είτε την ακυρώνει και αποδεσμεύονται. Μπορείς να ακυρώσεις την πιστωτική όποτε θέλεις αλλά αν υπάρχει συνδρομή (χρεώνεται ανα χρόνο) αυτή θα την πληρώσεις.
esseker20kik Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, tutuyo είπε Για όλες τις υπηρεσίες: Δευτέρα - Παρασκευή 8:00 - 18:00, εκτός αργιών. εκείνες τις ώρες παίρνω και συνδέομαι με τηλεφωνητής και μου ζητάει το θεμα, οταν λέω για πιστωτικη μου εξηγεί τη διαδικασια να τη κάνω μονος μου μεσω του app και μετα κλεινει, προσπάθησα και είπα οτι μου κλάπηκε η κάρτα μπας και συνδεθώ με καποιον και οταν του ανεφερα το θεμα και να με συνδεση με καποιον αρμοδιο μου λεει οτι πρεπει να καλεσω παλι και να με συνδεση ο αυτοματος τηλεφωνιτης. 11 λεπτά πριν, kax54638 είπε Αν σου εκδοθεί τελικά η κάρτα από την εκάστοτε τράπεζα θα πρέπει να έχει πιστωτικό όριο 1400-1600 όσα χρειάζεται να σου δεσμεύσουν. Αν έχει χαμηλότερο δεν θα περάσει η συναλλαγή. Για την προέγκριση της συναλλαγής δεν χρεώνεσαι από την τράπεζα. Είναι ένας τρόπος ώστε ο έμπορος να εξασφαλίσει ότι μπορεί να πάρει τα λεφτά από την κάρτα σου. Μετά είτε ολοκληρώνει την συναλλαγή και παίρνει τα χρήματα είτε την ακυρώνει και αποδεσμεύονται. Μπορείς να ακυρώσεις την πιστωτική όποτε θέλεις αλλά αν υπάρχει συνδρομή (χρεώνεται ανα χρόνο) αυτή θα την πληρώσεις. η μισθοδοσια μου ειναι στα 2000 μεικτα (1450 καθαρα), ξερεις μηπως πως υπολογιζεται το οριο ? Ευχαριστω και για την απαντηση Επεξ/σία 30 Απριλίου 2024 από esseker20kik
kax54638 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 34 minutes ago, esseker20kik said: εκείνες τις ώρες παίρνω και συνδέομαι με τηλεφωνητής και μου ζητάει το θεμα, οταν λέω για πιστωτικη μου εξηγεί τη διαδικασια να τη κάνω μονος μου μεσω του app και μετα κλεινει, προσπάθησα και είπα οτι μου κλάπηκε η κάρτα μπας και συνδεθώ με καποιον και οταν του ανεφερα το θεμα και να με συνδεση με καποιον αρμοδιο μου λεει οτι πρεπει να καλεσω παλι και να με συνδεση ο αυτοματος τηλεφωνιτης. η μισθοδοσια μου ειναι στα 2000 μεικτα (1450 καθαρα), ξερεις μηπως πως υπολογιζεται το οριο ? Ευχαριστω και για την απαντηση Κάθε περίπτωση εξετάζεται χωριστά και κάθε τράπεζα είχε τα δικά της κριτήρια. Παίζουν ρόλο το εισόδημα, άλλα δάνεια, ενοίκια, ύπαρξη αυτοκινήτου, ακίνητα κλπ. Τα κριτήρια δεν είναι απόλυτα ούτε "γνωστά. Θετικό ότι έχεις μισθοδοσία στην τράπεζα με καλό εισόδημα. Κάνεις αίτηση online και αναμένεις την έκβαση. Δοκιμάζεις και σε άλλες τράπεζες αν θέλεις φυσικά. Το αποτέλεσμα μπορεί να διαφέρει από την μια τράπεζα στην άλλη. 1
Joshua21 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 59 minutes ago, esseker20kik said: Η χρηση της θα γινει αποκλειστικα για την ενοικιαση του οχηματος και μονο για την δεσμευση ενος ποσου γυρω στα 1400-1600€ το οποιο θα αποδεσμευτη μετα την επιστροφη του οχηματος. Εχω της εξεις αποριες ομως: Θα εχω καποια χρεωση απο την τραπεζα πανω σε αυτο ? (εννοω για την δεσμευση) Όχι, εφόσον γίνει κανονικά η αποδέσμευση δεν θα έχεις κάποια χρέωση από την τράπεζα. μπορω να ακυρωσω την καρτα όποτε θέλω ? (αν ναι θα εχω καποια επιβαρυσνη ?) Ναι, εφόσον βέβαια τη στιγμή που θελήσεις να την ακυρώσεις δεν υπάρχει κάποιο χρέος ή δέσμευση. αν τελικα δε γινει χρηση της καρτας καθολου εχει καποια επιβαρυνση ? Πέρα από την ετήσια συνδρομή όχι, η οποία ούτως ή άλλως τον πρώτο χρόνο είναι δωρεάν. Όλα τα παραπάνω ισχύουν για τις πιστωτικές κάρτες γενικά, για πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να διαβάσεις τους όρους της κάρτας που σε ενδιαφέρει. 49 minutes ago, esseker20kik said: εκείνες τις ώρες παίρνω και συνδέομαι με τηλεφωνητής και μου ζητάει το θεμα, οταν λέω για πιστωτικη μου εξηγεί τη διαδικασια να τη κάνω μονος μου μεσω του app και μετα κλεινει, προσπάθησα και είπα οτι μου κλάπηκε η κάρτα μπας και συνδεθώ με καποιον και οταν του ανεφερα το θεμα και να με συνδεση με καποιον αρμοδιο μου λεει οτι πρεπει να καλεσω παλι και να με συνδεση ο αυτοματος τηλεφωνιτης. Ε και εσύ ζήτα κάτι άλλο εκτός από κλοπή κάρτας ώστε να σε συνδέσει με κάποιον πιο "γενικό" εκπρόσωπο, πες ότι θες πληροφορίες για την κάρτα σου, πες ότι σε ενδιαφέρει η αγορά ομολόγων ή ότι άλλο θες. Αν και δεν είμαι σίγουρος ότι η εξ. πελατών λύνει τέτοιες απορίες, πιθανότατα να σε παραπέμψουν στο site που υπάρχουν όλες οι πληροφορίες που θέλεις ή σε κατάστημα. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, esseker20kik είπε εκείνες τις ώρες παίρνω και συνδέομαι με τηλεφωνητής και μου ζητάει το θεμα, οταν λέω για πιστωτικη μου εξηγεί τη διαδικασια να τη κάνω μονος μου μεσω του app και μετα κλεινει, προσπάθησα και είπα οτι μου κλάπηκε η κάρτα μπας και συνδεθώ με καποιον και οταν του ανεφερα το θεμα και να με συνδεση με καποιον αρμοδιο μου λεει οτι πρεπει να καλεσω παλι και να με συνδεση ο αυτοματος τηλεφωνιτης. η μισθοδοσια μου ειναι στα 2000 μεικτα (1450 καθαρα), ξερεις μηπως πως υπολογιζεται το οριο ? Ευχαριστω και για την απαντηση Με χαμηλότερη μισθοδοσία (και μικρό εκκαθαριστικο γιατί δούλευα μισό χρόνο την προηγούμενη χρονιά), και χωρις να πληρώνομαι στην Πειραιώς, η Πειραιώς μου ενέκρινε όριο 2,200 4 ώρες πριν, kax54638 είπε Αν σου εκδοθεί τελικά η κάρτα από την εκάστοτε τράπεζα θα πρέπει να έχει πιστωτικό όριο 1400-1600 όσα χρειάζεται να σου δεσμεύσουν. Αν έχει χαμηλότερο δεν θα περάσει η συναλλαγή. Για την προέγκριση της συναλλαγής δεν χρεώνεσαι από την τράπεζα. Είναι ένας τρόπος ώστε ο έμπορος να εξασφαλίσει ότι μπορεί να πάρει τα λεφτά από την κάρτα σου. Μετά είτε ολοκληρώνει την συναλλαγή και παίρνει τα χρήματα είτε την ακυρώνει και αποδεσμεύονται. Μπορείς να ακυρώσεις την πιστωτική όποτε θέλεις αλλά αν υπάρχει συνδρομή (χρεώνεται ανα χρόνο) αυτή θα την πληρώσεις. Πάντως τους τελευταίους 6 μήνες έχω νοικιάσει 4 φορές αυτοκίνητο, και το ποσό που έχουν δεσμεύσει ήταν μάξιμουμ 800 ευρώ. Σε τρεις διαφορετικές εταιρίες (Europcar, Hertz, Goldcar). Επεξ/σία 30 Απριλίου 2024 από ProponitisTouKanape
kax54638 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 2 hours ago, ProponitisTouKanape said: Πάντως τους τελευταίους 6 μήνες έχω νοικιάσει 4 φορές αυτοκίνητο, και το ποσό που έχουν δεσμεύσει ήταν μάξιμουμ 800 ευρώ. Σε τρεις διαφορετικές εταιρίες (Europcar, Hertz, Goldcar). Το ποσό το έγγραψα επειδή το ανέφερε ο topic starter. Και εμένα μου φάνηκε μεγάλο αλλά δεν γνωρίζω περισσότερα. 1
elgol Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 Γιατι δε μπαινεις στο web banking σου να ζητησεις απο εκει εκδοση πιστωτικης με το οριο που θελεις αυτοι θα σου απαντησουν με το αποδεκτο οριο
geomrk Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 Στις 30/4/2024 στις 10:40 ΠΜ, esseker20kik είπε Καλησπέρα, εχω μια απορια σχετικα με την εκδοση πιστωτικης καρτας. Το καλοκαιρι παω διακοπες Μαλτα και θελω να νοικασω αμαξι, το προβλημα ειναι πως ολες οι εταιρειες που εχω δει ζητανε πιστωτικη καρτα κατα την παραλαβη του οχηματος. Ορισμενες εταιρειες προσφερουν την ενοικιαση χωρις πιστωτικη αλλα εχει ενα εξτρα κοστος περιπου 300-400€ Εγω δεν εχω και θα ηθελα να βγαλω. Η χρηση της θα γινει αποκλειστικα για την ενοικιαση του οχηματος και μονο για την δεσμευση ενος ποσου γυρω στα 1400-1600€ το οποιο θα αποδεσμευτη μετα την επιστροφη του οχηματος. Εχω της εξεις αποριες ομως: Θα εχω καποια χρεωση απο την τραπεζα πανω σε αυτο ? (εννοω για την δεσμευση) μπορω να ακυρωσω την καρτα όποτε θέλω ? (αν ναι θα εχω καποια επιβαρυσνη ?) αν τελικα δε γινει χρηση της καρτας καθολου εχει καποια επιβαρυνση ? Προσπαθω να επικοινωνησω με την τραπεζα (πειραιως) εδω και 2 μερες αλλα βγαινει μονο ο τηλεφωνητης και δε μπορω να βγαλω καποιον εκπροσωπο της να μιλησω, γι αυτο ρωταω εδω μεσα μηπως και ξερει καποιος. Ευχαριστω Είσαι σίγουρος ότι θέλουν πιστωτική απαραίτητα;; μήπως κάνει και η χρεωστική; Πάω και εγώ τέλη Ιουλίου Μάλτα 😁
esseker20kik Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Στις 1/5/2024 στις 1:38 ΜΜ, geomrk είπε Είσαι σίγουρος ότι θέλουν πιστωτική απαραίτητα;; μήπως κάνει και η χρεωστική; Πάω και εγώ τέλη Ιουλίου Μάλτα 😁 Σε όσες μπηκα, αυτο αναφερουν στους όρους, και με όσες εταιρειες επικοινωνησα να το επιβεβαιώσω μου ειπαν πως ειναι απαραιτητη. Βρηκα μια βεβαια που δεχεται χωρις πιστοτικη, απλα δινεις καποια εξτρα χρηματα κατα την παραλαβη και τα παιρνεις πισω οταν το παραδόσεις. Εγώ εκλεισα για 7 μερες στα 190€ ηταν η κρατηση και 350€ σαν καταθεση εγγυησης. Ολα αυτα θα πληρωθουν κατα την παραλαβη του οχηματος, επισης δεχονται και Revolut. Αν σε ενδιαφερει η εταιρια ειναι Venice Car Rental βρες την μεσω Facebook. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Μπήκα και διάβασα λιγο κριτικές της Venice Car Rental. Δεκάδες 5* κριτικές απο άτομα με μια κριτική ή απο άτομα που η μοναδική τους κριτική στην Ευρώπη γενικότερα είναι ενα γραφείο ενοικιάσεων στη Μάλτα και γραμμένες με τον ίδιο τρόπο. Άποψη μου μη κλείνετε σε αμφιβόλου ποιότητας γραφεία μόνο και μόνο για να "γλιτώσετε" την πιστωτική, στα οποία μάλιστα σας ζητάνε και μετρητά (!!) που θα σας τα επιστρέψει η Έρικα και η καταπληκτική της εξυπηρέτηση. Βγάλτε μια δωρεάν της Πειραιώς και του χρόνου την κόβετε αν τόσο πολύ φοβάστε να την έχετε έστω και στο πορτοφόλι σας. Μια βλακεία να συμβει, θα τρέχετε πολύ παραπάνω. Anyway, γνώμη μου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα