mariosnik_ Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 1 ώρα πριν, CanonTux είπε Υπάρχουν ΜΟΝΟ πλεονεκτήματα στο γάμο, αρκεί να έχεις βρει την κατάλληλη γυναίκα. Είκοσι χρόνια γάμου, τρία παιδιά, και είμαι ευτυχής που έχω την οικογένεια μου. Έχεις ακούσει τη φράση "θέλω να γεράσουμε μαζί" ; Είσαι από τους λίγους και τυχερούς. Ελάχιστους γνωρίζω που παντρεύτηκαν η γενικά μπήκαν στο τρυπακι να αποκτήσουν παιδιά με κάποιον/α με η χωρίς γάμο. Μόνο προβλήματα τσακωμοι και χωρισμοι ήρθαν στην πλειοψηφία.
panagiotis1988 Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, CanonTux είπε Υπάρχουν ΜΟΝΟ πλεονεκτήματα στο γάμο, αρκεί να έχεις βρει την κατάλληλη γυναίκα. Είκοσι χρόνια γάμου, τρία παιδιά, και είμαι ευτυχής που έχω την οικογένεια μου. Έχεις ακούσει τη φράση "θέλω να γεράσουμε μαζί" ; 7 ώρες πριν, Nabuko είπε Αυτά είναι τα οφέλη του γάμου στην υγεία των παντρεμένων 1.Έχουν πιο γερή καρδιά 2.Έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2 3.Δεν κινδυνεύουν τόσο από άνοια 4.Είναι πιο πιθανό να επιβιώσουν από τη μάχη με τον καρκίνο 5.Είναι λιγότερο αγχωμένοι 6.Ζουν περισσότερο Η διατύπωση μου ήταν ξεκάθαρα λανθασμένη και φαίνεται από τις απαντήσεις σας...η ερώτηση μου αφορούσε καθαρά το γάμο σαν τελετή και σε θέμα κέρδους όσον αφορά τυχόν παροχές από το κράτος...πχ μονογονεϊκές οικογένειες παίρνουν πολύ περισσότερες και μεγαλύτερες παροχές σε σχέση με οικογένειες με 2 γονείς κλπ. Να διευκρινίσω ότι είμαι παντρεμένος με παιδί και ειμαι πολύ ευτυχισμένος...Δεν θα άλλαζα με τίποτα αυτό που έχω... 2 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Είσαι από τους λίγους και τυχερούς. Ελάχιστους γνωρίζω που παντρεύτηκαν η γενικά μπήκαν στο τρυπακι να αποκτήσουν παιδιά με κάποιον/α με η χωρίς γάμο. Μόνο προβλήματα τσακωμοι και χωρισμοι ήρθαν στην πλειοψηφία. Κανείς πλέον δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του και όλοι κοιτάνε την ευκολία τους για αυτό όλοι χωρίζουν...προφανώς ο γάμος έχει δυσκολίες και τσακωμούς αλλά στο τέλος αυτό που μετράει είναι η αγάπη, η κατανόηση και ο σεβασμός προς τον άλλον και όλα λύνονται...τον άλλον τον βλέπεις στα δύσκολα και όχι στα εύκολα...και στα δύσκολα σχεδόν όλοι λακιζουν... Επεξ/σία 1 Μαΐου 2024 από panagiotis1988 1
The_Judas Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 2 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Είσαι από τους λίγους και τυχερούς. Ελάχιστους γνωρίζω που παντρεύτηκαν η γενικά μπήκαν στο τρυπακι να αποκτήσουν παιδιά με κάποιον/α με η χωρίς γάμο. Μόνο προβλήματα τσακωμοι και χωρισμοι ήρθαν στην πλειοψηφία. Χρειάζεται καλή έρευνα αγοράς πριν από την επιλογή συντρόφου 😋 Οι περισσότεροι που παντρευτηκαν για λάθους λόγους, επειδή έγινε ένα απρόοπτο (εγκυμοσύνη) ή που το έκαναν γιατί το θέλουν οι γονείς τους σίγουρα θα αποτύχουν. Επίσης υπάρχουν γυναίκες ψάχνονται για κορόιδα και τους βλέπουν ως δωρητές σπέρματος ή χορηγούς αλλά και αρκετοί άντρες που ψάχνουν για γυναίκες -υποκατάστατο της μαμάς. 1
kostasbm Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 και αφού τελειώσεις με όλα ..μη ξεχάσεις να ρωτήσεις τι χρεώνει η εκκλησία αν χρεώνει..... π.χ θυμάμαι σε εκκλησία της Αθήνας είχαν τιμολόγιο με το που έμπαινες μέσα.....1 πολυελαίο 15 ευρώ 2..30 ενημερώσου μη σου έρθει καμμία κατακούτελα .....το χέρι εννοείται θα το έχεις συνέχεια στη τσέπη...... με το καλό .....
Mhdenistis Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 3 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Είσαι από τους λίγους και τυχερούς. Ελάχιστους γνωρίζω που παντρεύτηκαν η γενικά μπήκαν στο τρυπακι να αποκτήσουν παιδιά με κάποιον/α με η χωρίς γάμο. Μόνο προβλήματα τσακωμοι και χωρισμοι ήρθαν στην πλειοψηφία. Όταν γεράσεις θα τα χρειαστείς.
kite26 Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Αν και, όπως είπα, έχουμε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, είμαι υποστηρικτής του θρησκευτικού γάμου, όχι όμως του εμπορικού κομματιού που ακολουθεί (π.χ. κέντρο διασκέδασης, ακριβά ρούχα). Μια θρησκευτική τελετή σε ένα ξωκλήσι με ελάχιστο κόσμο θα ήταν ό,τι πρέπει (από την πλευρά μου τουλάχιστον). Επεξ/σία 1 Μαΐου 2024 από kite26
CanonTux Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 4 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Είσαι από τους λίγους και τυχερούς. Ελάχιστους γνωρίζω που παντρεύτηκαν η γενικά μπήκαν στο τρυπακι να αποκτήσουν παιδιά με κάποιον/α με η χωρίς γάμο. Μόνο προβλήματα τσακωμοι και χωρισμοι ήρθαν στην πλειοψηφία. Ευχαριστώ, είναι πολύ μεγάλη συζήτηση το θέμα αυτό. Ισχύει ότι οι περισσότεροι πλέον χωρίζουν, τα διαζύγια έχουν αυξηθεί δραματικά. Το ίδιο συμβαίνει και στον κύκλο μου. Δε θεωρώ όμως ότι ήταν απλά θέμα τύχης. Ήταν τύχη ότι βρέθηκε μπροστά μου η σύζυγος μου, αλλά ήταν αποκλειστικά δική μου στρατηγική ότι τις απέρριπτα όλες με στρατιωτική πειθαρχία και έλεγα ότι αν δεν έβρισκα μία όπως τη θέλω, απλά δε θα παντρευόμουν. Προσοχή, το όπως τη θέλω πήγαινε στον χαρακτήρα και ιδεολογία, φυσικά και με ωραία εμφάνιση, δεν έψαχνα όμως "μοντέλο". Τώρα σήμερα αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι όλοι βάζουν πρώτα το εγώ και μετά το "εμείς", οπότε σε μια διαφωνία επέρχεται η ολική σύγκρουση. Μπορώ να το αναλύσω πολύ βαθύτερα, το επάγγελμα μου έχει σχέση με το αντικείμενο, αλλά ξεφεύγουμε από το θέμα του νήματος. 2 ώρες πριν, panagiotis1988 είπε μονογονεϊκές οικογένειες παίρνουν πολύ περισσότερες και μεγαλύτερες παροχές σε σχέση με οικογένειες με 2 γονείς κλπ. Αυτό άρχισε να ισχύει λίγα χρόνια μετά το γάμο μου, όταν άρχισε ο πόλεμος του κράτους εναντίον του θεσμού της οικογένειας. Οι οικονομικές επιβαρύνσεις σε φόρους ήταν πολύ λιγότερες αν δήλωνες διαζευγμένος ή σε διάσταση. Αλλά έλεγα, όχι ρε αλήτες, δε θα υποκύψω να διαλύσω ούτε στα χαρτιά την οικογένεια μου, θα το πολεμήσω. Σου έδιναν κίνητρο να χωρίσεις, οι προδότες! Και μετά λένε σήμερα για το δημογραφικό, ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα συμβεί. Αντί να πουν, όποιος κάνει από τρία παιδιά και πάνω, τέρμα οι φόροι και τα τεκμήρια παντός είδους, δε θα ξέρεις τι σημαίνει φόρος. Να δεις τότε πως θα άλλαζε η κατάσταση μέσα σε λίγα χρόνια. 2 ώρες πριν, panagiotis1988 είπε Κανείς πλέον δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του και όλοι κοιτάνε την ευκολία τους για αυτό όλοι χωρίζουν...προφανώς ο γάμος έχει δυσκολίες και τσακωμούς αλλά στο τέλος αυτό που μετράει είναι η αγάπη, η κατανόηση και ο σεβασμός προς τον άλλον και όλα λύνονται...τον άλλον τον βλέπεις στα δύσκολα και όχι στα εύκολα...και στα δύσκολα σχεδόν όλοι λακιζουν... Συμφωνώ εξ ολοκλήρου. 3
giannis808 Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 1 hour ago, Mhdenistis said: Όταν γεράσεις θα τα χρειαστείς. Τα παιδιά δεν έχουν υποχρέωση προς τους γονείς απλά και μόνο επειδή τα γέννησαν. Φροντίζοντας όμως να έχουν μια πρέπουσα συμπεριφορά προς τα παιδιά τους (τα οποία δεν είναι ιδιοκτησίες τους σε καμία περίπτωση) τότε ΙΣΩΣ στο μέλλον ενδιαφερθούν για τους γερασμένους γονείς τους. Όλα ξεκινάνε από το σπίτι όσον αφορά την διαπαιδαγωγηση αλλά δεν θα στεναχωρηχω καθόλου αν δω κάτι γονείς τέρατα του περίγυρου μου να γεράσουν μόνοι και δυστυχισμένοι μετά από την δυστυχία που προκαλούν στα παιδιά τους τόσα χρόνια. (και για να προλάβω τις απαντήσεις, δεν είμαι πιτσιρικάς απλά βλέπω γύρω μου άτομα με αυτό το σκεπτικό που εφησυχαζονται λες και τα παιδιά γεννιούνται με σκοπό να γηροκομησουν τους γονείς τους) 3
elgol Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 Και με συμφωνο συμβιωσης μπορεις να εχεις ολα τα πλεονεκτηματα του γαμου αν εισαι δεμενος με καποιον τι σημασια εχει το χαρτι που το αποδεικνυει πολιτικος - θρησκευτικος γαμος, εκτος αν βλεπεις το γαμο σα μυστηριο και δεν γινεται να μην τον κανεις
tasanton Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, elgol said: εκτος αν βλεπεις το γαμο σα μυστηριο και δεν γινεται να μην τον κανεις Συνήθως το "μυστήριο" είναι οι γονείς του ζευγαριού που θέλουν να τους δουν ντυμένους νυφούλα και γαμπρό Επεξ/σία 1 Μαΐου 2024 από tasanton
giannis808 Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 1 hour ago, elgol said: Και με συμφωνο συμβιωσης μπορεις να εχεις ολα τα πλεονεκτηματα του γαμου αν εισαι δεμενος με καποιον τι σημασια εχει το χαρτι που το αποδεικνυει πολιτικος - θρησκευτικος γαμος, εκτος αν βλεπεις το γαμο σα μυστηριο και δεν γινεται να μην τον κανεις Να προσθέσω σε αυτό (ως μέρος συμφώνου και ο ίδιος) ότι το σύμφωνο συμβίωσης έχει ακριβώς τα ίδια δικαιώματα και αναγνώριση με τον θρησκευτικό γάμο (είχε κάποια κενά στην υιοθεσία τέκνων αλλά νομίζω ότι καλύφθηκαν, δεν το έχω ψάξει το συγκεκριμένο ομολογώ) και το ΤΕΡΑΣΤΙΟ θετικό του είναι ότι λύνεται μονομερώς. Έχει 90 μέρες το άλλο μέρος του συμφώνου να αποδεχτεί την λύση που αποφάσισες εσύ να κάνεις αλλιώς την 91η μέρα το σύμφωνο λυεται από εσένα. Το θεωρώ τεράστιο πλεονέκτημα στην εποχή που ζούμε και ρεαλιστικά δεν υπάρχει κάποιο κοινωνικό μειονέκτημα (μόνο θρησκευτικό που εκεί είναι τελείως διαφορετικά τα χωράφια)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα