Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, θα σας φανεί περίεργο, το ξέρω, αλλά δεν έχω καταλάβει ακριβώς ποια είναι τα βήματα για να κάνω θρησκευτικό γάμο; Υπάρχει η δυσκολία ότι είμαστε σε διαφορετικές ενορίες (νότια και βόρεια Ελλάδα). Μπορεί κάποιο μέλος να γράψει με καθαρότητα τα βήματα ένα προς ένα για να κάνουμε το γάμο; Πάρτε με από το χέρι και βοηθήστε με, γιατί στο Ληξιαρχείο δεν έβγαλα άκρη. Ευχαριστώ πολύ.

Επεξ/σία από kite26
Δημοσ.

Έχουμε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Θα πρέπει να προσκομίσουμε σχετικό αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης, όπως αν είχαμε κάνει πολιτικό γάμο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πας στην εκκλησία που θες να παντρευτείς κ σου λέει ο παπάς ακριβώς τι χαρτιά θέλει. Ξεκινάς με τα βασικά να βρείτε ημερομηνία. Ένα μήνα πριν το γάμο θέλουν τα χαρτιά. Αυτό με τις ενοριες δεν παίζει μεγάλο ρόλο εκτός αν πέσεις σε κανένα παπά που το πάει κατά γράμμα.

Επεξ/σία από chaosmaster
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, chaosmaster είπε

Πας στην εκκλησία που θες να παντρευτείς κ σου λέει ο παπάς ακριβώς τι χαρτιά θέλει. Ξεκινάς με τα βασικά να βρείτε ημερομηνία. Ένα μήνα πριν το γάμο θέλουν τα χαρτιά. Αυτό με τις ενοριες δεν παίζει μεγάλο ρόλο εκτός αν πέσεις σε κανένα παπά που το πάει κατά γράμμα.

ο καθε παπας ζητα διαφορετικα πραγματα θα πρεπει να ρωτησεις τον ιερεα της εκκλησιας που θα γινει ο γαμος.

ετοιμασου για πολυ ταλαιπωρια και χαρτουρα...

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, The_Judas είπε

ο καθε παπας ζητα διαφορετικα πραγματα θα πρεπει να ρωτησεις τον ιερεα της εκκλησιας που θα γινει ο γαμος.

ετοιμασου για πολυ ταλαιπωρια και χαρτουρα...

Εντάξει κ μένα έτσι μου έλεγαν αλλά τα μάζεψα σε μια μέρα τα χαρτιά. Το μόνο που με ταλαιπωρησε ήταν ένα χαρτί που ήθελαν από την ενορια μ κ αυτό ήταν πρόβλημα Γτ ήταν σε διαφορετική πόλη. 

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, chaosmaster είπε

Εντάξει κ μένα έτσι μου έλεγαν αλλά τα μάζεψα σε μια μέρα τα χαρτιά. Το μόνο που με ταλαιπωρησε ήταν ένα χαρτί που ήθελαν από την ενορια μ κ αυτό ήταν πρόβλημα Γτ ήταν σε διαφορετική πόλη. 

Μια μέρα; Μου δινεις κουράγιο. Λόγω της εργασίας μου δεν μπορώ να μείνω για πολύ στο δικό μου τόπο, έτσι χρειάζεται να κάνω γρήγορα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kite26 είπε

Μια μέρα; Μου δινεις κουράγιο. Λόγω της εργασίας μου δεν μπορώ να μείνω για πολύ στο δικό μου τόπο, έτσι χρειάζεται να κάνω γρήγορα.

βαλε αδεια ρε μπρο.. μια φορα παντρευεσαι,, ζηστο... ποια εργασιααα

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, chaosmaster είπε

Εγώ πήγα αρχικά στην εκκλησία. Μας έστειλε ο ιερέας στην ενορία μας για να πάρουμε έγκριση.

Μετά έπρεπε να βρούμε 4 μάρτυρες (όχι συγγενείς) να τους ταλαιπωρήσουμε καθημερινή πρωί όλους στην ενορία που ανήκουμε για να υπογράψουν. Επειδή έλλειπε ο αρμόδιος ιερέας έπρεπε να περιμένουμε 10 μέρες να επιστρέψει.

Μετά έπρεπε να πάμε στην μητρόπολη για 1 ακόμη έγγραφο.

Αφού συγκεντρώσαμε όλα τα έγγραφα ξαναπήγαμε στην εκκλησία που έγινε ο γάμος.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

Βήμα 1ο: βρίσκουμε σύντροφο

Βήμα 2ο: είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να παντρευτούμε και ότι σε ενα χρόνο δεν θα τρέχουμε σε δικηγόρους

Βήμα 3ο: αφού λοιπόν είμαστε σίγουροι, βρίσκουμε ημερομηνία

Βήμα 4ο: πάμε στον παπά της ενορίας όπου κατοικούμε να μας πεί τα διαδικάστικα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, The_Judas είπε

Εγώ πήγα αρχικά στην εκκλησία. Μας έστειλε ο ιερέας στην ενορία μας για να πάρουμε έγκριση.

Μετά έπρεπε να βρούμε 4 μάρτυρες (όχι συγγενείς) να τους ταλαιπωρήσουμε καθημερινή πρωί όλους στην ενορία που ανήκουμε για να υπογράψουν. Επειδή έλλειπε ο αρμόδιος ιερέας έπρεπε να περιμένουμε 10 μέρες να επιστρέψει.

Μετά έπρεπε να πάμε στην μητρόπολη για 1 ακόμη έγγραφο.

Αφού συγκεντρώσαμε όλα τα έγγραφα ξαναπήγαμε στην εκκλησία που έγινε ο γάμος.

Είναι αυτό που σου είπα. Ανάλογα που θα πέσεις. Στην ενορια μου ένα χαρτί μου έδωσαν. Ούτε μάρτυρες ούτε τπτ. Βέβαια ήταν ο πρώτος γάμος. Δε ξέρω αν υπάρχει διαζύγιο από κάποιον αν ζητάνε παραπάνω χαρτιά ή μάρτυρες 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, milos_ είπε

Βήμα 1ο: βρίσκουμε σύντροφο

Βήμα 2ο: είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να παντρευτούμε και ότι σε ενα χρόνο δεν θα τρέχουμε σε δικηγόρους

Βήμα 3ο: αφού λοιπόν είμαστε σίγουροι, βρίσκουμε ημερομηνία

Βήμα 4ο: πάμε στον παπά της ενορίας όπου κατοικούμε να μας πεί τα διαδικάστικα

Αρκεί το 1ο βήμα, άντε και το 2ο. Τα υπόλοιπα είναι για να τρώνε τα λεφτά οι παππάδες και τα μαγαζιά. Πολιτικός γάμος ή σύμφωνο συμβίωσης και τα χρήματα που θα χάλασες στον θρησκευτικό γάμο, τραπέζι, ρουχισμό και τρέχα γύρευε τα κρατάς για να φτιάξεις το σπιτικό σου. Τώρα αν τόσο πολύ θες να χαλάσεις χρήματα θα μπορούσες να κάνεις κάτι καλό και να τα δωρίσεις κάπου, πχ σε κάποιο ορφανοτροφείο, νομίζω ότι ο Θεός δεν θα σε παρεξηγήσει αν κάνεις κάτι τέτοιο.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 2
  • Thanks 3
Δημοσ.
3 minutes ago, gokuthelegend said:

Αρκεί το 1ο βήμα, άντε και το 2ο. Τα υπόλοιπα είναι για να τρώνε τα λεφτά οι παππάδες και τα μαγαζιά. Πολιτικός γάμος ή σύμφωνο συμβίωσης και τα χρήματα που θα χάλασες στον θρησκευτικό γάμο, τραπέζι, ρουχισμό και τρέχα γύρευε τα κρατάς για να φτιάξεις το σπιτικό σου. Τώρα αν τόσο πολύ θες να χαλάσεις χρήματα θα μπορούσες να κάνεις κάτι καλό και να τα δωρίσεις κάπου, πχ σε κάποιο ορφανοτροφείο, νομίζω ότι ο Θεός δεν θα σε παρεξηγήσει αν κάνεις κάτι τέτοιο.

εμ όχι.

μπορείς να κανείς θρησκευτικό γάμο χωρίς τραπέζι, ρουχισμό. όπως μπορείς να κανείς και πολιτικό γάμο με τραπεζαρα, δεξίωση 500 άτομα κλπ.

έχω παρεβρεθει και στα 2. 

• Like 4
  • Thanks 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...