b00mb00m Δημοσ. 29 Απριλίου 2024 Δημοσ. 29 Απριλίου 2024 Έχω μια μικρή εξωλέμβια για την οποία δεν έχω το εγχειρίδιο και δε παίζει να βρεθεί πουθενά. θέλω να κάνω αλλαγή του λαδιού στο πόδι. Να έχει δουλέψει καμια 10αρια ώρες φέτος αλλά ας κάνω την αλλαγή να είμαι σίγουρος. Επειδή δεν έχω ιδέα από αυτά, τι λάδι να πάρω; Έχετε να προτείνετε κάτι συγκεκριμένο;
salvador_ Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Ψάξε να βρεις τι προδιαγραφές έχει το μοτόρι τι ιξώδες παίρνει και τι χωρητικότητα εχει , με αναζήτηση στο ίντερνετ βάζοντας μάρκα η κάποιο χαρακτηριστικό της μηχανής μπας και Βρεις άκρη. Αλλιώς πήγαινε σε κατάστημα με είδη ναυτιλίας αυτοί θα ξέρουν να σου πούνε.
Joshua21 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 13 hours ago, b00mb00m said: Έχω μια μικρή εξωλέμβια για την οποία δεν έχω το εγχειρίδιο και δε παίζει να βρεθεί πουθενά. θέλω να κάνω αλλαγή του λαδιού στο πόδι. Να έχει δουλέψει καμια 10αρια ώρες φέτος αλλά ας κάνω την αλλαγή να είμαι σίγουρος. Επειδή δεν έχω ιδέα από αυτά, τι λάδι να πάρω; Έχετε να προτείνετε κάτι συγκεκριμένο; Το τι λάδι να πάρεις το έχεις ήδη γράψει στον τίτλο, βαλβολίνη, κατά προτίμηση κάποια που να γράφει marine πάνω. Όσο για το ακριβές ιξώδες (πχ 90 ή 80-90) και minimum προδιαγραφές, μόνο αν βρεις manual. Ίσως να δοκίμαζες να ρωτήσεις τον αντιπρόσωπο ή κάποιο συνεργείο που ασχολείται με τη συγκεκριμένη μάρκα.
b00mb00m Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Το τι λάδι να πάρεις το έχεις ήδη γράψει στον τίτλο, βαλβολίνη, κατά προτίμηση κάποια που να γράφει marine πάνω. Όσο για το ακριβές ιξώδες (πχ 90 ή 80-90) και minimum προδιαγραφές, μόνο αν βρεις manual. Ίσως να δοκίμαζες να ρωτήσεις τον αντιπρόσωπο ή κάποιο συνεργείο που ασχολείται με τη συγκεκριμένη μάρκα. ναι ότι θα πάρει βαλβολίνη το ξέρω. Δε ξέρω ποια να επιλέξω όμως. Όπως είδες δε πρόκειται για κάποια ιδιαίτερη εξωλέμβια. Είναι από αυτές που βγαίνουν φασον με διαφορετικές ετικέτες κάθε φορά. Αν και η αναλογιά λαδιού μπορεί να παίζει (1:25, 1:40), στο πόδι λογικά όλες το ίδιο θα παίρνουν. Βασικά ελπίζω μήπως εμφανιστεί κανένας εδώ που να έχει κάποια παρόμοια. Έχω δει τις marine που λες, κάτι σαν αυτό. Θα ρωτήσω και σε κατάστημα αλλά θα ήθελα και τυχόν 2η-3η γνώμη. Εντωμεταξύ είναι μερικές που κοστίζουν μέχρι και 40€/λίτρο.
Joshua21 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 6 minutes ago, b00mb00m said: ναι ότι θα πάρει βαλβολίνη το ξέρω. Δε ξέρω ποια να επιλέξω όμως. Όπως είδες δε πρόκειται για κάποια ιδιαίτερη εξωλέμβια. Είναι από αυτές που βγαίνουν φασον με διαφορετικές ετικέτες κάθε φορά. Αν και η αναλογιά λαδιού μπορεί να παίζει (1:25, 1:40), στο πόδι λογικά όλες το ίδιο θα παίρνουν. Βασικά ελπίζω μήπως εμφανιστεί κανένας εδώ που να έχει κάποια παρόμοια. Έχω δει τις marine που λες, κάτι σαν αυτό. Θα ρωτήσω και σε κατάστημα αλλά θα ήθελα και τυχόν 2η-3η γνώμη. Ίσως τότε να είχες καλύτερη τύχη ρωτώντας σε κάποιο εξειδικευμένο forum, εντελώς ενδεικτικά. 7 minutes ago, b00mb00m said: Εντωμεταξύ είναι μερικές που κοστίζουν μέχρι και 40€/λίτρο. Υπάρχουν και μερικές που κοστίζουν πάνω από 60€/λίτρο., αλλά προφανώς και δεν θα επιλέξεις τόσο ακριβή για μια εξωλέμβια της πλάκας, εγώ δεν θα έβαζα ακριβότερη από 10€.
b00mb00m Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Ίσως τότε να είχες καλύτερη τύχη ρωτώντας σε κάποιο εξειδικευμένο forum, εντελώς ενδεικτικά. Υπάρχουν και μερικές που κοστίζουν πάνω από 60€/λίτρο., αλλά προφανώς και δεν θα επιλέξεις τόσο ακριβή για μια εξωλέμβια της πλάκας, εγώ δεν θα έβαζα ακριβότερη από 10€. ακριβώς επειδή είναι της πλάκας η μηχανή θα έπαιρνα μια σαν αυτή που παρέθεσα στα 7€/λίτρο. Αν και η ποσότητα που παίρνει πρέπει να είναι πολύ μικρή. Δεν έχω αλλάξει ποτέ και δε ξέρω πόσο παίρνει. Η χρήση που κάνω είναι πολύ μικρή επίσης και χαλαρή. Αν βρεθεί κανείς που να έχει καποια παρόμοια να μας πει καμια γνώμη καλώς
arxontas2323 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 φιλος που εχει απλη βαρκα βαζει αυτην μου είπε... https://carzone.gr/shop/lipantika-valvolines-grassa/valvolines/valvolini-mag1-high-performance-80w90-marine
b00mb00m Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 26 λεπτά πριν, arxontas2323 είπε φιλος που εχει απλη βαρκα βαζει αυτην μου είπε... https://carzone.gr/shop/lipantika-valvolines-grassa/valvolines/valvolini-mag1-high-performance-80w90-marine ωραία, ευχαριστώ πολύ. Ίδιου τύπου με αυτή που παρέθεσα απλά άλλης μάρκας. Πρακτικά κοιτάω για 80W90 marine, προφανώς τη φθηνότερη μιας και οι ταχύτητες είναι χαμηλές, οι ώρες λειτουργίας ελάχιστες και αλλαγές στο έτος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα