Προς το περιεχόμενο

Κάθετη πτώση καταγράφουν οι πωλήσεις των Xbox

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο PC έστω και με μεσαία κάρτα έχεις την επιλογή να ρίξεις settings ή να βάλεις upscaling και να παίξεις σίγουρα με πάνω από 30-40FPS ενώ στην κονσόλα μπορεί να έχει μόνο ένα mode με 30FPS που το βλέπουμε συχνά τελευταία και ο κόσμος αρχίζει να ξενερώνει και να σκέφτεται επιστροφές σε PC.

Το θέμα είναι ότι μια κάρτα αξιόλογη κοστίζει από 400 και τον ανήφορο..

Η φτηνότερη λύση(VFM) γενικά για έναν gamer παραμένει το Series S με συνδρομή GP Βραζιλίας κλπ. Εάν θες τα exclusives πας για PS5 και αν θες κάτι πιο καλό συνολικά πας για PC. Το XSX θα είχε νόημα μόνο αν πρόσφερε σε όλα τα παιχνίδια 60FPS mode, απ' τη στιγμή που δεν το κάνει, meh..

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Έχω χάσει επεισόδια στο PC το παραδέχομαι, τελευταία φορά όμως που το έψαχνα για 4Κ έστω και ψεύτο 4Κ ήθελα αρκετό χρήμα

Στα 650ε φτιάχνεις PC που παίζει 30-40 fps 4K

Επεξ/σία από tsofras

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, tsofras είπε

Στα 650ε φτιάχνεις PC που παίζει 30-40 fps 4K

Καλό είναι να μην γράφουμε ανακρίβειες. Τόσο κάνει η κάρτα γραφικών μόνη της αν μιλάμε για πραγματικό 4Κ και όχι με FSR/DLSS/XeSS Performance που πέφτει το render resolution στο 1080P ή και πιο κάτω. Για πραγματικό 4Κ/30 θες τουλάχιστον μια 4070 που ξεκινάει απ' τα 550 ευρώ μόνο η κάρτα. Μιλάμε να έχεις τουλάχιστον high settings που έχουν τα XSX/PS5. Συνολικά μιλάμε για κοντά στα 1000 ευρώ ή και παραπάνω αν τα βάλεις όλα μέσα(mobo/ram/cpu/psu/case etc).

Το 4Κ κοστίζει πολύ γενικά και αν μιλάμε για τα πολύ απαιτητικά παιχνίδια τότε ούτε η 4090 των 2000 ευρώ τα καταφέρνει και χρειάζεται DLSS Quality που σημαίνει 1440P render resolution.

Για 1440P με μια 4070/7700ΧΤ είσαι μια χαρά παντού. Απλά αυτή η κατηγορία θα πρέπει να αλλάζει κάθε 2 χρόνια εφόσον θες να έχεις max ή σχεδόν max settings σε ό,τι νέο βγαίνει, αλλιώς ρίχνεις settings, βάζεις κάνα upscaling και παίζεις.

Για να κλείσουμε, σίγουρα το PC κοστίζει αρκετά περισσότερο αλλά υπάρχει ελευθερία κινήσεων ως προς τα settings και τα FPS. Στην κονσόλα στην καλύτερη παίρνεις ένα performance mode 60FPS και ένα fidelity mode με 30FPS και τέλος, άντε άμα είναι 1st party να σου δώσει και την επιλογή για 40FPS που θεωρείται για πολλούς ''sweet spot'' σε performance/visual ratio.

Δεν μιλάμε τώρα για FoV ή motion blur, vignette, chromatic aberration κλπ που τα σιχαίνομαι και τα κλείνω με το καλήμερα..

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 4

37 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Καλό είναι να μην γράφουμε ανακρίβειες. Τόσο κάνει η κάρτα γραφικών μόνη της αν μιλάμε για πραγματικό 4Κ και όχι με FSR/DLSS/XeSS Performance που πέφτει το render resolution στο 1080P ή και πιο κάτω. Για πραγματικό 4Κ/30 θες τουλάχιστον μια 4070 που ξεκινάει απ' τα 550 ευρώ μόνο η κάρτα. Μιλάμε να έχεις τουλάχιστον high settings που έχουν τα XSX/PS5. Συνολικά μιλάμε για κοντά στα 1000 ευρώ ή και παραπάνω αν τα βάλεις όλα μέσα(mobo/ram/cpu/psu/case etc).

Το 4Κ κοστίζει πολύ γενικά και αν μιλάμε για τα πολύ απαιτητικά παιχνίδια τότε ούτε η 4090 των 2000 ευρώ τα καταφέρνει και χρειάζεται DLSS Quality που σημαίνει 1440P render resolution.

Για 1440P με μια 4070/7700ΧΤ είσαι μια χαρά παντού. Απλά αυτή η κατηγορία θα πρέπει να αλλάζει κάθε 2 χρόνια εφόσον θες να έχεις max ή σχεδόν max settings σε ό,τι νέο βγαίνει, αλλιώς ρίχνεις settings, βάζεις κάνα upscaling και παίζεις.

Για να κλείσουμε, σίγουρα το PC κοστίζει αρκετά περισσότερο αλλά υπάρχει ελευθερία κινήσεων ως προς τα settings και τα FPS. Στην κονσόλα στην καλύτερη παίρνεις ένα performance mode 60FPS και ένα fidelity mode με 30FPS και τέλος, άντε άμα είναι 1st party να σου δώσει και την επιλογή για 40FPS που θεωρείται για πολλούς ''sweet spot'' σε performance/visual ratio.

Δεν μιλάμε τώρα για FoV ή motion blur, vignette, chromatic aberration κλπ που τα σιχαίνομαι και τα κλείνω με το καλήμερα..

BAGV2GBMHHE4gkb7ZzTxwK-970-80.png.06f14cedd65780d2641839f8ee0ecbc0.png

Και αυτοί εδώ ανακρίβειες δείχνουν

Εγώ έγραψα για PC στα 650ε που θα παίζει 30 FPS σε 4K.

Μπορείς κάλλιστα να αναφέρεις ότι ακρωνύμιο θέλεις που έχει σχέση με τα γραφικά , αυτό δεν μειώνει ούτε κάνει ανακριβές το δικό μου σχόλιο.

• Like 1
  • Confused 1

Αν θεωρήσουμε ότι οι κονσόλες είναι ισοδύναμες και τα παιχνίδια θέμα γούστου, τότε το PS5 έχει επιπλέον:

1. Ένα controller διαμάντι, με τρομερή δόνηση και αίσθηση στις σκανδάλες. Δεν συγκρίνεται με τίποτα με τα "ξερά" πληκτρολόγιο/ποντίκι και το λέω εγώ που ήμουν έτοιμος να πάρω XBOX μόνο και μόνο επειδή υποστηρίζει πολλά παιχνίδια με πληκτρολόγιο/ποντίκι. Πλέον δεν γυρίζω πίσω.

2. VR το οποίο είναι από τα καλύτερα με οθόνες OLED.

3. Το PS portal το οποίο είναι μία καλή λύση για ξεκούραστο παιχνίδι χωρίς να πιάνεις την τηλεόραση.

2 ώρες πριν, fwtonio είπε

Αν θεωρήσουμε ότι οι κονσόλες είναι ισοδύναμες και τα παιχνίδια θέμα γούστου, τότε το PS5 έχει επιπλέον:

1. Ένα controller διαμάντι, με τρομερή δόνηση και αίσθηση στις σκανδάλες. Δεν συγκρίνεται με τίποτα με τα "ξερά" πληκτρολόγιο/ποντίκι και το λέω εγώ που ήμουν έτοιμος να πάρω XBOX μόνο και μόνο επειδή υποστηρίζει πολλά παιχνίδια με πληκτρολόγιο/ποντίκι. Πλέον δεν γυρίζω πίσω.

2. VR το οποίο είναι από τα καλύτερα με οθόνες OLED.

3. Το PS portal το οποίο είναι μία καλή λύση για ξεκούραστο παιχνίδι χωρίς να πιάνεις την τηλεόραση.

Για εσωτερικό streaming παίρνεις και με 10ευρω το πολύ ένα clamp και κάνεις streaming στο κινητό σου

Δουλεύει μια χαρά ειδικά για single player παιχνίδια

2 ώρες πριν, logistoulis είπε

Για εσωτερικό streaming παίρνεις και με 10ευρω το πολύ ένα clamp και κάνεις streaming στο κινητό σου

Δουλεύει μια χαρά ειδικά για single player παιχνίδια

Ακόμα έχουμε μείνει ότι το portal είναι μόνο για εντός σπιτιού? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Ακόμα έχουμε μείνει ότι το portal είναι μόνο για εντός σπιτιού? 

Αν κάνεις hotspot από το κινητό σου νομίζω ότι δουλεύει και εκτός

Με το κινητό μου μπορώ να συνδεθώ μέσω 5g και εκτός

Από κει και πέρα είναι θέμα σύνδεσης πόσο καλά θα δουλεύει

Και μέσα στο σπίτι πάντως αν έχω κονσόλα και κινητό στη 5Ghz κεραία του ρούτερ μου δουλεύει καλά, προχθές δηλαδή έπαιζα ένα δίωρο Diablo έτσι χωρίς θέματα

Το portal στα 150 το αγόραζα στην τιμή που είναι το θεωρώ υπερβολή

Το να είχε το ίδιο το portal υποδοχή για σιμ το θεωρώ υπερβολή, ακόμα και το switch δηλαδή αν είμαι εκτός και θέλω ίντερνετ είναι πιο straightforward λύση να του δώσω από το κινητό από το να πλήρωνα κόστος για 5g έκδοση και να είχα μια σιμ μόνο για πάρτη του

Το ps remote play πάντως ως τεχνολογία δεν απαιτεί να είναι και οι δύο συσκευές στο ίδιο ρούτερ/δίκτυο. Δουλεύει μέσω ίντερνετ κανονικά και είμαι 99% βέβαιος ότι και το Portal μπορεί να δουλέψει είτε με hotspot είτε στο ρούτερ κάποιου άλλου σπιτιού

Επεξ/σία από logistoulis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, fwtonio said:

Εγώ το χειμώνα ήμουν Ελλάδα. Κινητό + clamp + Xbox controller και έπαιζα remote play Farcry 5 στην κονσόλα μου (XsX) στην Κύπρο.

Just saying.

Επεξ/σία από panther_512

23 ώρες πριν, stryder είπε

Να έχεις αγοράσει τις μισές εταιρείες παραγωγής gaming και να έρχεσαι πάλι δεύτερος 

..Καλά τώρα τις αγόρασε. Από την επόμενη γενιά θα δείξει.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έδωσε ποτέ η Ms έμφαση στην διαφήμιση του hardware. Αντιθέτως βλέπεις κάθε μέρα σε αγώνες champions league να διαφημίζουν το playstation.

Επίσης, έπιασε και η τακτική ενάντια στην εξαγορά της activision. Ηξεραν ότι δεν μπορούν να την σταματήσουν αλλά ακόμη και τα δικαστήρια 2-3 ετών έγινε η ζημιά.

Παρόλα αυτά η  Ms με την εξαγορά των studios θα πουλάει πάλι best sellers στην sony και θα βγάζει λεφτά.

Το hardware δεν έχει κέρδος, μπαίνουν μέσα οι εταιρείες.

Επεξ/σία από The_Judas

Στις 29/4/2024 στις 8:40 ΜΜ, Psycho_Warhead είπε

Χωρίς exclusives δυνατά τύπου God of War, TLOU κλπ να σπρώχνουν πωλήσεις κονσόλας δεν πας πουθενά..Μετά το X360 απλά συνεχίζει σε μόνιμη κατηφορά το Xbox.

Exclusives?  exclusive δεν υπάρχουν με την παλιά έννοια ούτε στο xbox ούτε στο playstation. Μόνο η Nintendo όπως αναφέρθηκε. 

Screenshot_2024-05-01-12-10-28-746_com.microsoft.emmx.jpg

Screenshot_2024-05-01-12-10-34-199_com.microsoft.emmx.jpg

Screenshot_2024-05-01-12-10-41-937_com.microsoft.emmx.jpg

14 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Άλλο ένα πράγμα που δεν ισχύει 

Αυτό ειπώθηκε σε δικαστήριο...

https://www.cnet.com/tech/gaming/xbox-consoles-have-never-turned-a-profit-for-microsoft/

και είναι απόλυτα λογικό. Με 500 ευρώ δεν παίρνεις gaming pc..
ισως βέβαια να βγάζουν κέρδος τα επόμενα χρόνια της κυκλοφορίας που πέφτουν οι τιμές του hardware.

5 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Αυτό ειπώθηκε σε δικαστήριο...

https://www.cnet.com/tech/gaming/xbox-consoles-have-never-turned-a-profit-for-microsoft/

και είναι απόλυτα λογικό. Με 500 ευρώ δεν παίρνεις gaming pc..
ισως βέβαια να βγάζουν κέρδος τα επόμενα χρόνια της κυκλοφορίας που πέφτουν οι τιμές του hardware.

Ίσως στην περίπτωση του xbox να τους "κόστισε" ακριβά το XsS που έχει πωληθεί πολύ παραπάνω από το X. Μια κονσόλα μικρότερων δυνατοτήτων, έχει και πάλι hardware και r&d που κοστίζει. Δεν είχα ψάξει και ποτέ την περίπτωση του xbox, αλλά δςν περίμενα να μην έχει βγάλει κέρδος. 

https://www.theverge.com/2021/8/4/22609150/sony-playstation-5-ps5-loss-profit

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...