Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Πριν λίγο όπως είχα ανοικτό τον νιπτήρα και έτρεχε το νερό πρόσεξα πως κάθε φορά που άνοιγαν το νερό στο διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου στο μπάνιο, η στάθμη του νερού στον νιπτήρα μου μειώνονταν. Εγώ μένω στο ισόγειο. Αυτό είναι φυσιολογικό; Είχα την εντύπωση πως μπορεί να συμβεί μόνο αν τρέχει νερό από κάποιο άλλο σημείο στο δικό μου διαμέρισμα και όχι από άλλο διαμέρισμα της πολυκατοικίας. 

Παρακαλώ όποιος γνωρίζει πάνω στο θέμα και θέλει ας μου πει ότι ξέρει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τον αγωγό της ευδαπ έρχεται προς το κτήριό σου μία και μοναδική γραμμή νερού. Αυτή διακλαδίζεται και δίνει παροχή στα διαφορετικά ρολόγια των διαμερισμάτων. Και κατά συνέπεια "μοιράζεστε" την παροχή.

Τί θέλω να πω με αυτό; Όσο φυσιολογικό σου φαίνεται να επηρεάζεται η ροή από άλλη βρύση του δικού σου διαμερίσματος, άλλο τόσο φυσιολογικό είναι να επηρεάζεται και από άλλα διαμερίσματα.

Προφανώς το πρόβλημα δεν είναι τόσο εμφανές όσο με βρύση στον ίδιο χώρο αλλά είναι σενάριο που συμβαίνει. Ειδικά αν στην περιοχή (ή πιο εξειδικευμένα, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή) η πίεση δεν είναι τόσο δυνατή και άρα οι αυξομειώσεις είναι πιο εμφανείς.

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστική σου απάντηση @haris_216.

Αρχικά πήγε το μυαλό μου μήπως με κάποιο τρόπο μας κλέβουν νερό για τον απλούστατο λόγο ότι θεωρούσα πως η τάση νερού μπορεί να επηρεαστεί μόνο από άλλη βρύση δικού μας σπιτιού.

Ίσως φαίνεται παρανοϊκό και καχύποπτο αυτό που λέω, αλλά ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Seahorse είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστική σου απάντηση @haris_216.

Αρχικά πήγε το μυαλό μου μήπως με κάποιο τρόπο μας κλέβουν νερό για τον απλούστατο λόγο ότι θεωρούσα πως η τάση νερού μπορεί να επηρεαστεί μόνο από άλλη βρύση δικού μας σπιτιού.

Ίσως φαίνεται παρανοϊκό και καχύποπτο αυτό που λέω, αλλά ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα.

Το ότι αυτό που συζητάμε είναι κάτι που μπορεί να συμβεί δεν ακυρώνει τελείως το σενάριο της κλοπής. Αν όντως έχεις λόγους να φοβάσαι κάτι τέτοιο σε κάποια φάση που θα ακούσεις στον 2ο να κάνουν συνεχή χρήση (πχ πήρες χαμπάρι να κάνουν μπάνιο ή ότι πλένουν τα μπαλκόνια) πας και τσεκάρεις τον μετρητή σου αν γυρνάει.

Ή διαφορετικά, αν είναι λείψεις αρκετές ώρες (ή μέρες) από το σπίτι, πριν φύγεις τσεκάρεις τι γράφει το "ρολόϊ" και το ξανατσεκάρεις κατά την επιστροφή. Στο ιδανικό σενάριο δεν πρέπει να έχει κουνηθεί καθόλου.

• Like 3
Δημοσ.

Καλημέρα!

Σήμερα μας ήρθε λογαριασμός 3μήνου στα 30 ευρώ. Είμαστε δυο άτομα στο σπίτι. Λογικά αν μας έκλεβαν νερό από το πάνω διαμέρισμα του δεύτερου που είναι διπλάσιο σε τετραγωνικά από εμάς και κατοικούν 3 άτομα, ο λογαριασμός μας θα ήταν πολύ πιο ακριβώς, σωστά;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Seahorse είπε

Καλημέρα!

Σήμερα μας ήρθε λογαριασμός 3μήνου στα 30 ευρώ. Είμαστε δυο άτομα στο σπίτι. Λογικά αν μας έκλεβαν νερό από το πάνω διαμέρισμα του δεύτερου που είναι διπλάσιο σε τετραγωνικά από εμάς και κατοικούν 3 άτομα, ο λογαριασμός μας θα ήταν πολύ πιο ακριβώς, σωστά;

Αν μιλάς για ΕΥΔΑΠ κι εμείς (δύο άτομα) κάπου εκεί είμαστε. Γύρω στα 26-28€ το τρίμηνο

Οπότε είσαι οκ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...