Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενώ έχει γίνει λύση συμβολαίου 30/11/23 λόγω αλλαγής στοιχείων του μισθωτηρίου, δεν μπορεί απευθείας να φτιαχτεί νέο συμβόλαιο καθώς εκκρεμεί ενεργειακό πιστοποιητικό της κατοικίας τι υποχρεώσεις έχει η μια μεριά προς την άλλη; Και εξηγώ, πραγματοποιήθηκε η λύση 30/11. Τέλη Δεκεμβρίου ενημερώνεται ο ιδιοκτήτης οτι μέσα Γενάρη θα μετακομίσουμε απο το σπίτι του. 21/01 Πραγματοποιείται η μετακόμιση και παραδίδονται τα κλειδιά.

Η ερώτηση είναι η εξής: Οφείλω όλο το ενοίκιο ή τα 2/3 και αυτό μπορεί να στηριχτεί στην λύση συμβολαίου; Προφανώς το ποσό είναι αστείο πιο πολύ με ενδιαφέρει γιατί είναι κρίμα να χαλάσουμε τις καρδιές μας μετα απο 10 χρόνια συνύπαρξης. Πέρα απο εμπειρίες και καλή πίστη θέλω να μάθω αν υπάρχει κάποια νομική υπόσταση στο τι πρέπει να γίνει. 

Επεξ/σία από Αλεξανδρος A.92
Δημοσ.
7 minutes ago, Αλεξανδρος A.92 said:

Ενώ έχει γίνει λύση συμβολαίου 30/11/23 λόγω αλλαγής στοιχείων του μισθωτηρίου, δεν μπορεί απευθείας να φτιαχτεί νέο συμβόλαιο καθώς εκκρεμεί ενεργειακό πιστοποιητικό της κατοικίας τι υποχρεώσεις έχει η μια μεριά προς την άλλη; Και εξηγώ, πραγματοποιήθηκε η λύση 30/11. Τέλη Δεκεμβρίου ενημερώνεται ο ιδιοκτήτης οτι μέσα Γενάρη θα μετακομίσουμε απο το σπίτι του. 21/01 Πραγματοποιείται η μετακόμιση και παραδίδονται τα κλειδιά.

Η ερώτηση είναι η εξής: Οφείλω όλο το ενοίκιο ή τα 2/3 και αυτό μπορεί να στηριχτεί στην λύση συμβολαίου. Προφανώς το ποσό είναι αστείο πιο πολύ με ενδιαφέρει γιατί είναι κρίμα να χαλάσουμε τις καρδιές μας μετα απο 10 χρόνια συνύπαρξης. Πέρα απο εμπειρίες και καλή πίστη θέλω να μάθω αν υπάρχει κάποια νομική υπόσταση στο τι πρέπει να γίνει. 

Δηλαδή δηλώθηκε ψευδώς λύση μίσθωσης? :)

Αν πραγματικά εννοείς τι ισχύει νομικά, τότε δεν του χρωστάς τίποτα μια και τον Γενάρη επισήμως δεν υπήρχε καν μίσθωση.

Αν εννοείς κάτι διαφορετικό τότε διευκρίνισε, ίσως η απάντηση να είναι διαφορετική.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δηλαδή δηλώθηκε ψευδώς λύση μίσθωσης? :)

Η αλήθεια είναι οτι δεν ξέρω τι να σου απαντήσω σε αυτό. Τα γεγονότα έχουν ώς εξής: Έγινε λύση μισθωσης για να γίνει απευθείας νέα με διαφορετικά στοιχεία στα πρόσωπα της μίσθωσης. Οταν πήγε να την κάνει ο ιδιοκτητης καταλαβε οτι δεν μπορει λογω του πιστοποιητικου και ξεκινησε την διαδικασια. Αυτη μεχρι και που φυγαμε απο το σπιτι στις 21/01 δεν ειχε ολοκληρωθει. Οποτε δεν εγινε ποτε νεο συμβολαιο. 

Δημοσ.

Πληρώνεις για τους μήνες που ήσουν μέσα στο σπίτι, όπως πλήρωνες τόσα χρόνια…

Τι σε δυσκολεύει;

Θέλεις με πονηρό τρόπο να τους φας λίγα ή πολλά ευρώ; Τότε αφού δεν είχες συμβόλαιο μην πληρώσεις τίποτα… Αν αυτό σε κάνει να νιώσεις πιο καλά…

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Πληρώνεις για τους μήνες που ήσουν μέσα στο σπίτι, όπως πλήρωνες τόσα χρόνια…

Τι σε δυσκολεύει;

Θέλεις με πονηρό τρόπο να τους φας λίγα ή πολλά ευρώ; Τότε αφού δεν είχες συμβόλαιο μην πληρώσεις τίποτα… Αν αυτό σε κάνει να νιώσεις πιο καλά…

δεν μιλαμε για οσο ημουν μεσα, αυτα ειναι ολα πληρωμενα. Μιλαμε για οταν εφυγα εκτος συμβολαιου. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

δεν μιλαμε για οσο ημουν μεσα, αυτα ειναι ολα πληρωμενα. Μιλαμε για οταν εφυγα εκτος συμβολαιου. 

Δεν καταλαβαίνω τι λες…

Έγινε λύση του μισθωτηρίου 30 Νοεμβρίου.

Εσύ πότε έφυγες από το σπίτι;

Αν έφυγες 30 Νοεμβρίου δεν του χρωστάς τίποτα.

Αν έφυγες 21 Ιανουάριου τότε του χρωστάς όλο τον Δεκέμβριο και 21 μέρες του Ιανουαρίου.

Θα πληρώσεις και τις υπόλοιπες 10 ημέρες αν η συμφωνία ήταν να φύγεις στις 31 του μήνα και εσύ έφυγες νωρίτερα (στις 21 του μήνα)…

Τώρα αν τα χρήματα είναι ελάχιστα και για όσο νοίκιαζες είχες άψογες σχέσεις, δώσε όλο το ενοίκιο και θα χωρίσετε με αγάπες και λουλούδια…

Αν ο ιδιοκτήτης ήταν Τσίπης και σε είχε πρήξει, τότε μην του πληρώνεις τις υπόλοιπες 10 ημέρες…

Εννοείς κάτι διαφορετικό;

ΥΓ τι αξία έχει σήμερα τέλος Απριλίου να συζητάμε για μισθώματα Ιανουαρίου; Ακόμα τα χρωστάς;

• Like 2
Δημοσ.
22 minutes ago, Αλεξανδρος A.92 said:

Η αλήθεια είναι οτι δεν ξέρω τι να σου απαντήσω σε αυτό. Τα γεγονότα έχουν ώς εξής: Έγινε λύση μισθωσης για να γίνει απευθείας νέα με διαφορετικά στοιχεία στα πρόσωπα της μίσθωσης. Οταν πήγε να την κάνει ο ιδιοκτητης καταλαβε οτι δεν μπορει λογω του πιστοποιητικου και ξεκινησε την διαδικασια. Αυτη μεχρι και που φυγαμε απο το σπιτι στις 21/01 δεν ειχε ολοκληρωθει. Οποτε δεν εγινε ποτε νεο συμβολαιο. 

Ρητορική ήταν η ερώτηση, δεν περίμενα απάντηση, προφανώς και δηλώθηκε ψευδώς λύση.

Στο άλλο περίμενα απάντηση, δλδ στο εάν όντως σε νοιάζει μόνο το νομικό κομμάτι, αλλά πλέον δεν χρειάζεται, η σιωπή σου το επιβεβαίωσε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Δεν καταλαβαίνω τι λες…

Έγινε λύση του μισθωτηρίου 30 Νοεμβρίου.

Εσύ πότε έφυγες από το σπίτι;

Αν έφυγες 30 Νοεμβρίου δεν του χρωστάς τίποτα.

Αν έφυγες 21 Ιανουάριου τότε του χρωστάς όλο τον Δεκέμβριο και 21 μέρες του Ιανουαρίου.

σωστα μεχρι εδω. 

Θα πληρώσεις και τις υπόλοιπες 10 ημέρες αν η συμφωνία ήταν να φύγεις στις 31 του μήνα και εσύ έφυγες νωρίτερα (στις 21 του μήνα)…

δεν υπηρξε συμφωνια για το μετα. Ειχε ενημερωθει 27/12 οτι μεσα γεναρη θα φυγουμε και αρχες γεναρη που εκλεισε η ημερομηνια για τις 21/01 ενημερωθηκε και πληρωθηκε για τις 21 ημερες. 

Τώρα αν τα χρήματα είναι ελάχιστα και για όσο νοίκιαζες είχες άψογες σχέσεις, δώσε όλο το ενοίκιο και θα χωρίσετε με αγάπες και λουλούδια…

Ηταν αψογες μεχρι το παραπανω συμβαν η αληθεια ειναι και μου τα λεει καπως περιεργα και για κατι ζημιες στο μπαλκονι (ενδιαμεσο χωρισμα διαμερισματων ραγισμενο που προυπηρχε οταν πηγαμε και το λεει και η γειτονισσα)  και εχω μεινει λιγο μ@λ@κ@ς γιατι δεν εμοιαζε με τετοιο τυπο και για αυτο το ψαχνω. 

ΥΓ τι αξία έχει σήμερα τέλος Απριλίου να συζητάμε για μισθώματα Ιανουαρίου; Ακόμα τα χρωστάς;

Σωστα καθως δεν σηκωνε τα τηλεφωνα 2 μηνες για να το διεθετησουμε και με καλεσε το ΣΚ. 

Απο τι καταλαβαινω στεγνα νομικα καθως υπάρχει λυση συμβολαιου δεν μπορει να μου κανει κατι. Οποτε αφηνετε πανω μου αν θελω να του τα δωσω η οχι. 

Δημοσ.

Όχι μόνο δεν μπορεί να σου κάνει κάτι αλλά έχεις πληρώσει ενοίκια τα οποία δεν έχουν δηλωθεί στην εφορία, άρα μπορείς να του κάνεις καταγγελία για φοροδιαφυγή.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

σωστα μεχρι εδω. 

δεν υπηρξε συμφωνια για το μετα. Ειχε ενημερωθει 27/12 οτι μεσα γεναρη θα φυγουμε και αρχες γεναρη που εκλεισε η ημερομηνια για τις 21/01 ενημερωθηκε και πληρωθηκε για τις 21 ημερες. 

Ηταν αψογες μεχρι το παραπανω συμβαν η αληθεια ειναι και μου τα λεει καπως περιεργα και για κατι ζημιες στο μπαλκονι (ενδιαμεσο χωρισμα διαμερισματων ραγισμενο που προυπηρχε οταν πηγαμε και το λεει και η γειτονισσα)  και εχω μεινει λιγο μ@λ@κ@ς γιατι δεν εμοιαζε με τετοιο τυπο και για αυτο το ψαχνω. 

Σωστα καθως δεν σηκωνε τα τηλεφωνα 2 μηνες για να το διεθετησουμε και με καλεσε το ΣΚ. 

Απο τι καταλαβαινω στεγνα νομικα καθως υπάρχει λυση συμβολαιου δεν μπορει να μου κανει κατι. Οποτε αφηνετε πανω μου αν θελω να του τα δωσω η οχι. 

ΕΣΥ που θα δηλώσεις ότι έμενες τον Δεκέμβριο του 23 ?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Αυτο ειναι ενα δευτερο προβλημα που προκυπτει και ουτε ειχα φανταστει οτι θα εχω. Ωστοσο δεν αποτελει μερος του θεματος. Καπως θα το λυσω η αν δεν τα καταφερω θα μου χτυπησει την πορτα η εφορια.

Ευχαριστω για τις απαντησεις και τις επισημανσεις.

1 ώρα πριν, yannis27gr είπε

Όχι μόνο δεν μπορεί να σου κάνει κάτι αλλά έχεις πληρώσει ενοίκια τα οποία δεν έχουν δηλωθεί στην εφορία, άρα μπορείς να του κάνεις καταγγελία για φοροδιαφυγή.

καλα ειπαμε δεν θελω να το τραβηξω και τοσο πολυ. Αν δεν εχεις αυτος προβλημα με την εφορια δεν με νοιαζει εμενα. Δεν θελω να του κανω κακο να βρω λυση θελω. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Αυτο ειναι ενα δευτερο προβλημα που προκυπτει και ουτε ειχα φανταστει οτι θα εχω. Ωστοσο δεν αποτελει μερος του θεματος. Καπως θα το λυσω η αν δεν τα καταφερω θα μου χτυπησει την πορτα η εφορια.

δηλωσε αστεγος ή φιλοξενουμενος.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Θα δηλώσει κανονικά το παλιό σπίτι, αφού εκεί έμενε και πλήρωσε και το ενοίκιο. Όπως θα δηλώσει και ο ιδιοκτήτης αυτόν κανονικά σαν ενοικιαστή. Το οτι δεν υπήρχε συμβόλαιο για ένα μικρό διάστημα δεν είναι πρόβλημα, αν φυσικά δηλώσουν και οι δυο το ίδιο. Το έκανε ο λογιστής μου σε προηγούμενη φορολογική μου, είχε λήξει το συμβόλαιο και δεν ανανεώσαμε αφού θα έφευγα έτσι κι αλλιώς. Ήταν 2-3 μήνες εκτός συμβολαίου αλλά αφού δηλώσαμε το ίδιο και εγώ και ο ιδιοκτήτης, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα.

11 ώρες πριν, StamTheMan είπε

δηλωσε αστεγος ή φιλοξενουμενος.

Δεν γίνεται να δηλώσεις έτσι απλά άστεγος, απ όσο θυμάμαι που είχα διαβάσει έναν οδηγό συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων, πρέπει να έχεις κάποιο αποδεικτικό από κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου σου ή κάτι τέτοιο. Το είχαν κάνει για να μπορεί και κάποιος άστεγος να αποδείξει την κατάσταση του και να πάρει ΚΕΑ. Φιλοξενία πάλι θα πρέπει να τον δηλώσει κάποιος, πάλι υποχρεωμένος θα βγει. Οπότε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη οτι θα δηλώσουν αυτό που ίσχυε, έστω και χωρίς συμβόλαιο.

Δημοσ.
32 minutes ago, piccolino said:

Θα δηλώσει κανονικά το παλιό σπίτι, αφού εκεί έμενε και πλήρωσε και το ενοίκιο. Όπως θα δηλώσει και ο ιδιοκτήτης αυτόν κανονικά σαν ενοικιαστή. Το οτι δεν υπήρχε συμβόλαιο για ένα μικρό διάστημα δεν είναι πρόβλημα, αν φυσικά δηλώσουν και οι δυο το ίδιο. Το έκανε ο λογιστής μου σε προηγούμενη φορολογική μου, είχε λήξει το συμβόλαιο και δεν ανανεώσαμε αφού θα έφευγα έτσι κι αλλιώς. Ήταν 2-3 μήνες εκτός συμβολαίου αλλά αφού δηλώσαμε το ίδιο και εγώ και ο ιδιοκτήτης, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα.

Σύμφωνα με όσα περιγράφεις η δική σου περίπτωση δεν έχει σχέση με του ts, για την εφορία μια μίσθωση θεωρείται ενεργή αν δεν δηλωθεί πρώτα λύση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, piccolino είπε

Δεν γίνεται να δηλώσεις έτσι απλά άστεγος, απ όσο θυμάμαι που είχα διαβάσει έναν οδηγό συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων, πρέπει να έχεις κάποιο αποδεικτικό από κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου σου ή κάτι τέτοιο. Το είχαν κάνει για να μπορεί και κάποιος άστεγος να αποδείξει την κατάσταση του και να πάρει ΚΕΑ. Φιλοξενία πάλι θα πρέπει να τον δηλώσει κάποιος, πάλι υποχρεωμένος θα βγει.

Το  ειχα κανει εγω προπερσι.

Το προβλημα με την φιλοξενια που ακριβως ειναι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...