Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Μετά από 3 χρόνια φοίτηση σε μια σχολή που τελικά δεν με ενδιαφέρει (μαθηματικό) πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με ένα τεχνικό επάγγελμα, συγκεκριμένα αυτό του ηλεκτρολόγου. Για να προλάβω τυχόν απαντήσεις περί πανελληνίων,δεν έχω σκοπό να ξαναδώσω, οπότε έχω τις εξής επιλογές. ΕΠΑΣ της δυπα,δημόσιο ΙΕΚ (δεν παίζουν λεφτά για ιδιωτικό και δεν θεωρώ ότι θα τα άξιζε κιόλας) ή εσπερινό ΕΠΑΛ. Προσωπικά,η επιλογή του ΕΠΑΣ μου φαίνεται καλύτερη λόγω ταυτόχρονης μαθητείας επί πληρωμή, ενώ για τα δημόσια ιεκ δεν έχω ακούσει πολύ καλά λόγια από άποψη απόκτησης πρακτικών γνώσεων και από άποψη πρακτικής. Εσπερινό ΕΠΑΛ θα επέλεγα με την προοπτική της μαθητείας αλλά οι θέσεις για μαθητές ΓΕΛ είναι πολύ περιορισμένες οπότε θα ήταν ρίσκο αυτή η επιλογή. Είμαι διαθέσιμος να ακούσω γνώμες/εμπειρίες από ανθρώπους που έχουν βρεθεί σε αυτές τις δομές. Ποια πιστεύετε είναι η καλύτερη επιλογή;

Δημοσ.

Δε μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι από αυτά που ρωτάς, αλλά θα σου δώσω μια συμβουλή που αν είσαι έξυπνος θα σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή.

Μην βρίσκεις δικαιολογίες για να χρυσώσεις το χάπι της αποτυχίας. Δεν υπάρχει "δε με ενδιαφέρει" το μαθηματικό. Υπάρχει το "δε μπορώ να το τελειώσω όσο και να διαβάσω". Αποδέξου την πραγματικότητα, μη νιώθεις άσχημα για αυτή. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Εγώ ήθελα να γίνω γιατρός. Δε μπορούσα. Διάβαζα με τις ώρες βιολογία κατεύθυνσης και έγραψα 8.

• Moderators
Δημοσ.

Χωρίς να έχω ιδία πείρα, νομίζω θα πήγαινα σε ένα δημόσιο ΙΕΚ. Το να ξαναπάς σχολείο μου φαίνεται χάσιμο χρόνου.

4 λεπτά πριν, tasoe είπε

Δε μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι από αυτά που ρωτάς, αλλά θα σου δώσω μια συμβουλή που αν είσαι έξυπνος θα σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή.

Μην βρίσκεις δικαιολογίες για να χρυσώσεις το χάπι της αποτυχίας. Δεν υπάρχει "δε με ενδιαφέρει" το μαθηματικό. Υπάρχει το "δε μπορώ να το τελειώσω όσο και να διαβάσω". Αποδέξου την πραγματικότητα, μη νιώθεις άσχημα για αυτή. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Εγώ ήθελα να γίνω γιατρός. Δε μπορούσα. Διάβαζα με τις ώρες βιολογία κατεύθυνσης και έγραψα 8.

Επειδή εσύ δεν κατάφερες να μπεις ιατρική λογικά το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους, γιατί αποκλείεται κάποιον να μην τον ενδιαφέρει η σχολή του.

• Like 2
Δημοσ.
21 minutes ago, Kercyn said:

Επειδή εσύ δεν κατάφερες να μπεις ιατρική λογικά το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους, γιατί αποκλείεται κάποιον να μην τον ενδιαφέρει η σχολή του.

Δεν αποκλείεται, αλλά ναι, όπως είπες, λογικά το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους. Όσα δε φτάν' η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, tasoe είπε

Φίλε μου σε πληροφορώ πως κάθε άλλο,αν ήθελα να τελειώσω θα την τελείωνα,πάντα ήμουν μαθηματικό μυαλό απλά παρασύρθηκα στο λύκειο ότι μπορώ να γίνω εξελιγμένος μαθηματικός κτλ και ερχόμενος στη σχολή κατάλαβα ότι έκανα λάθος και ότι ναι μεν είμαι έξυπνος ως ένα βαθμό,αλλά από την άλλη όχι τόσο ώστε να γίνω αυτό που είχα στο μυαλό μου.

Δημοσ.

Στα λόγια μου έρχεσαι, δεν είναι θέμα ενδιαφέροντος λοιπόν. Μπράβο σου που το παραδέχεσαι.

Δημοσ.

Ναι είπαμε δεν έχεις σκοπό να ξανά δώσεις 

Αλλά από εσπερινό ΕΠΑΛ είναι γελοία εύκολα να μπεις ημμυ ΕΜΠ ειδικά εσύ που έχεις μαθηματικό υπόβαθρο 

Θα έχεις εντελώς άλλες ευκαιρίες, άλλες εργασιακές συνθήκες. Σκέψου το καλά. 

• Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, shrimpycat είπε

Ναι είπαμε δεν έχεις σκοπό να ξανά δώσεις 

Αλλά από εσπερινό ΕΠΑΛ είναι γελοία εύκολα να μπεις ημμυ ΕΜΠ ειδικά εσύ που έχεις μαθηματικό υπόβαθρο 

Θα έχεις εντελώς άλλες ευκαιρίες, άλλες εργασιακές συνθήκες. Σκέψου το καλά. 

Το να μπεις ίσως να είναι σχετικά εύκολο,ωστόσο δεν ξέρω αν έχω τη διάθεση να κάτσω 5+ χρόνια πάνω από βιβλία με περιορισμένους τους υπόλοιπους τομείς της ζωής μου ώστε να τελειώσω. Έχω φίλους από Πολυτεχνείο, οπότε λίγο πολύ ξέρω ότι είναι αρκετά δύσκολο και προσανατολιζομαι σε κάτι που θα μου δώσει σχετικά γρήγορη έξοδο στην αγορά εργασίας. Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!

Δημοσ.
15 hours ago, tasoe said:

Spoiler

Προφανώς και ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΌ.!! Έλεος μερικοί εδώ μέσα, πόση καταπίεση παίζει να έχετε φάει;; Επίσης, τελείως φιλικά, υπάρχουν 2 τρόποι για να αποτύχεις σε κάτι. Η να τα παρατήσεις, ή να πεθάνεις..

On topic τώρα. Ts, θα σε συμβούλευα να πας και να μιλήσεις λίγο με τους καθηγητές από το καθένα. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα διαφέρουν πολύ από πόλη σε πόλη. Επίσης, και σαν ηλεκτρολόγος θα έχεις αρκετά μαθηματικά και φυσική. Σαν επάγγελμα πάντως έχει πολλά χρήματα, ειδικά αν πάρεις καμία ειδίκευση σε ανελκυστήρες, ιατρικά μηχανήματα ή κάτι παρόμοιο (ακομα και σαν εγκατάστασης έχει καλά λεφτά, αλλά αυτά που σου έγραψα πιο πάνω είναι τοπ).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πτυχίο οικονομικών, το σιχάθικα όσο δεν πάει θέλωντας μόνο 8 μαθήματα για πτυχίο και άρχισα κι εγώ τα θα πάω από δω κι από κεί. Εφόσον έχεις φάει 3 χρόνια (ελπίζω να μην χρωστάς τα κέρατα σου), σφίξου λίγο, πάρε το πτυχίο και μετά αν μπορείς να το στρίψεις σε κάτι που σε ενδιαφέρει με ένα μεταπτυχιακό το κάνεις, αλλιώς αν είσαι ακόμα αποφασισμένος πας για κατακτήριες (έτσι έκανα εγώ και μπήκα φέτος μηχ. υπολογιστών).

Μπροστά σε ένα πτυχίο (και δεν μιλάμε για πτυχίο βοηθού χειριστή αυτόματης τέντας), αυτά που προτείνεις είναι λίγο...

Επεξ/σία από Con_RoXP
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 29/4/2024 στις 2:51 ΜΜ, giorgosk17 είπε

Καλησπέρα σε όλους. Μετά από 3 χρόνια φοίτηση σε μια σχολή που τελικά δεν με ενδιαφέρει (μαθηματικό) πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με ένα τεχνικό επάγγελμα, συγκεκριμένα αυτό του ηλεκτρολόγου. Για να προλάβω τυχόν απαντήσεις περί πανελληνίων,δεν έχω σκοπό να ξαναδώσω, οπότε έχω τις εξής επιλογές. ΕΠΑΣ της δυπα,δημόσιο ΙΕΚ (δεν παίζουν λεφτά για ιδιωτικό και δεν θεωρώ ότι θα τα άξιζε κιόλας) ή εσπερινό ΕΠΑΛ. Προσωπικά,η επιλογή του ΕΠΑΣ μου φαίνεται καλύτερη λόγω ταυτόχρονης μαθητείας επί πληρωμή, ενώ για τα δημόσια ιεκ δεν έχω ακούσει πολύ καλά λόγια από άποψη απόκτησης πρακτικών γνώσεων και από άποψη πρακτικής. Εσπερινό ΕΠΑΛ θα επέλεγα με την προοπτική της μαθητείας αλλά οι θέσεις για μαθητές ΓΕΛ είναι πολύ περιορισμένες οπότε θα ήταν ρίσκο αυτή η επιλογή. Είμαι διαθέσιμος να ακούσω γνώμες/εμπειρίες από ανθρώπους που έχουν βρεθεί σε αυτές τις δομές. Ποια πιστεύετε είναι η καλύτερη επιλογή;

Για ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ δεν ξέρω κάτι να σου πω.

Για δημόσιο ΙΕΚ που ξέρω και από προσωπική εμπειρία και από το περιβάλλον μου, θα σου πω όχι. Υπερβολικά χαμηλό επίπεδο, στην ουσία δε μαθαίνεις τίποτα, Δε σου δίνουν βιβλία, δίνει ο κάθε εκπαιδευτής δικές του σημειώσεις ή προτείνει κάποιο βιβλίο που χρησιμοποιείται και στα ΕΠΑΛ, που θα αγοράσεις και γίνεται απλή ανάγνωση. Στο τέλος παίρνεις μια απλή βεβαίωση παρακολούθησης και πρέπει να δώσεις εξετάσεις στον ΕΟΠΠΕΠ, όοοοταν θα τις ανακοινώσει, μπορεί και ένα χρόνο μετά που θα τελειώσεις μου έχουν πει. Έκανα δοκιμή δυο φορές, σε δυο διαφορετικά ΔΙΕΚ, το ένα το παράτησα τον πρώτο μήνα, καμία οργάνωση σε τίποτα, ούτε καν πρόγραμμα μαθημάτων δεν έβγαζαν έστελναν mail το πρωί τι ώρα έχει μάθημα το τμήμα σου το μεσημέρι. Το δεύτερο, στη μέση των εξετάσεων την πρώτης περιόδου, τόσους μήνες και ζήτημα να είχαμε ύλη 10 σελίδων, χώρια οτι κάποιοι εκπαιδευτές είχαν σημειώσεις του 1930 και σου μίλαγαν για πράγματα που δεν υφίστανται πια.

Εσπερινό ΕΠΑΛ. Ξέρω αρκετά άτομα που το επέλεξαν και αμέσως μετά το γυμνάσιο και κάποιοι που είχαν τελειώσει ήδη λύκειο "κανονικά", αλλά και άτομα που επέστρεψαν στα θρανία μετά από χρόνια. Σε γενικές γραμμές ήταν ευχαριστημένα. Αρκετές οι ώρες των μαθημάτων, αρκετή έμφαση σε αυτά της ειδικότητας συγκριτικά με τα γενικά. Στα τμήματα ήταν κυρίως άτομα που δούλευαν το πρωί και μεγαλύτερης ηλικίας, είχαν καλύτερη αντιμετώπιση από τους καθηγητές και δε γινόταν τόσο χαμός όπως στα πρωινά ΕΠΑΛ που ακούμε. Απ όσους επέλεξαν να δώσουν πανελλήνιες, οι περισσότεροι πέρασαν κάπου.

Τσέκαρε στον τόπο κατοικίας σου να δεις τι υπάρχει από τα τρια, κάνε μια βόλτα να τα δεις, αν μπορέσεις να μιλήσεις και με κάποιους καθηγητές, ρώτα γνωστούς μήπως ξέρουν κάτι γι αυτά. Και διάλεξε αυτό που θα σου φανεί οτι έχει τα περισσότερα θετικά τελικά.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τελειωσε το μαθηματικό και δωσε κατατακτηριες για ηλεκτρολογος μηχανικός αν θες αποκλειστικά αυτό αλλιως κανε ενα μεταπτυχιακο πληροφοριακά συστηματα αν θες να ασχοληθείς με κλάδο πληροφορικής ή ενα από τα δεκάδες άλλα στα οποία μπορει να κατευθυνθεί ενας μαθηματικός (απο βιοπληροφορικη,  μεχρι finance και αστροφυσική). το πτυχιο κανε την προσπάθεια να το πάρεις εστω και με 5. Επίσης μαθηματικός δεν είναι μονο να κανεις μαθημα σε παιδιά, μπορεις να μπεις σε πολλους κλάδους, επιχειρήσεις, τραπεζική, μετεωρολογία, επιδημιολογία, γενικά εχεις πολλές προοπτικές. Εγω δεν επελεξα μαθηματικό αν και το επιανα γιατι εκτός από τη στατιστική στα υπόλοιπα πχ ολοκληρωματα και τετοια ειμαι σκραπας εντελώς δε θα μπορουσα να την τελειώσω ποτέ.

Αν δεν θες ουτε μεταπτυχιακό ουτε κατατακτηριες παλι θα σου πω να παρεις το πτυχιο σου και μετα γραψου σε ενα εσπερινό ΕΠΑΛ θα κανεις μόνο τα 2 χρονια και μονο τα μαθηματα ειδικότητας μιας και έχεις ηδη απολυτηριο,  οχι ολο το πρόγραμμα και μετα ψαχνεις για μαθητεία. 

Δημοσ.

Όλες οι πολυτεχνικές σχολές σχετικές με ηλεκτρολογία, ηλεκτρονική, υπολογιστές κλπ έχουν πολλά μαθηματικά.

Εγώ τελείωσα το μαθηματικό και έκανα μεταπτυχιακό στα σύγχρονα ηλεκτρονικά και ένα στις τηλεπικοινωνίες.

Ενώ με τα μαθηματικά που μου άρεσαν στο λύκειο στο πανεπιστήμιο απογοητεύτηκα, στα μεταπτυχιακά που είδα την εφαρμογή τους με ξανακέρδισαν. 

Και μάλιστα τα έβγαλα σχετικά άνετα και με άριστα, ενώ από άλλες σχολές τα βρήκαν ζόρικα....

Δημοσ.

Στη θέση σου ήμουν πριν 30+ χρόνια, διέκοψα την αναβολή, πήγα στρατό, γύρισα, ανασκουμπώθηκα και πήρα το πτυχίο, πέρασα τα 14 δυσκολότερα μαθήματα σε 1,5 έτος, στο ΕΚΠΑ μάλιστα. Στις Πανελλαδικές είχα γράψει κάτω από τη βάση στα Μαθηματικά και άνω του 17 στα υπόλοιπα και μου πήρε 6 χρόνια μέχρι να μπω στο νόημά τους. Αν σταματήσεις μπορεί και να μετανοιώσεις .Αν πάρεις το πτυχίο αποκλείεται.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 29/4/2024 στις 2:51 ΜΜ, giorgosk17 είπε

Κάθε επιτυχία φίλε στη ζωή σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...