Προς το περιεχόμενο

Δυνατότητα καταγγελιών για αυθαίρετη κατάληψη παραλιών και αιγιαλού μέσω του νέου MyCoast app

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Finn είπε

Καλά σίγουρα, εννοείται υπάρχει και το ανάποδο. Αλλά την κακία αρκετοί την βγάζουν γιατί δε τους αφήνει το κατάστημα να οργιάσουν. Έχω πετύχει σκηνικό σε πισίνα ξενοδοχείου (η οποία είναι αρκετά κοντά με τον αιγιαλό οπότε υπάρχει πρόσβαση για τον καθένα από την άμμο) με θείτσες που έστρωσαν πικνικ στο γκαζόν ξενοδοχείου, ελληναρά που πάρκαρε σχεδόν μέσα στην άμμο κράζοντας ότι το ξενοδοχείο τους μπλοκάρει την πρόσβαση και γενικά πολλές ιστορίες για αγρίους.

Δε ξέρω, είναι ντεμί η φάση. Οργανωμένη και τουλάχιστον καθαρή ή ελεύθερες παραλίες για το λαό και σκουπιδιαριό;

Όπως λες και συ, δεν είναι άσπρο / μαύρο. Σε πολλές οργανωμένες π.χ. έχει πολύ σκουπιδαριό, το οποίο παίρνει ο αέρας και σκορπίζεται στην παραλία, αφενός γιατί τα γίδια οι πελάτες δεν προσέχουν και αφετέρου γιατί το μαγαζί δεν φροντίζει να τα μαζεύει για μια σειρά από λόγους (όπως το να έχει 2 άτομα σέρβις για 50 σετ ξαπλώστρες). 

Είναι καλό αν το κατάστημα έχει όρους (όπως γινόταν π.χ. με μέτρα προστασίας επί covid). Αλλά συνήθως το κατάστημα βάζει όρους με μπράβους και τραμπουκισμούς. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 hour ago, butters said:

Όπως λες και συ, δεν είναι άσπρο / μαύρο. Σε πολλές οργανωμένες π.χ. έχει πολύ σκουπιδαριό, το οποίο παίρνει ο αέρας και σκορπίζεται στην παραλία, αφενός γιατί τα γίδια οι πελάτες δεν προσέχουν και αφετέρου γιατί το μαγαζί δεν φροντίζει να τα μαζεύει για μια σειρά από λόγους (όπως το να έχει 2 άτομα σέρβις για 50 σετ ξαπλώστρες). 

Είναι καλό αν το κατάστημα έχει όρους (όπως γινόταν π.χ. με μέτρα προστασίας επί covid). Αλλά συνήθως το κατάστημα βάζει όρους με μπράβους και τραμπουκισμούς. 

Εν τω μεταξύ Χαλκιδική δεν έχω πετύχει πουθενά μπράβους. Σε ποια μέρη έχετε δει;

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Finn είπε

Εν τω μεταξύ Χαλκιδική δεν έχω πετύχει πουθενά μπράβους. Σε ποια μέρη έχετε δει;

Είναι πολλές οι καταγγελίες, ειδικά αν μπεις και σε σχετικά facebook group κ.α. Εγώ προσωπικά έχω δει καφρίλες σε παραλίες σε Πόρτο Χέλι, Μήλο, Κίμωλο, Κρήτη Μπάλο. Υπάρχουν και πολλές που έγιναν σουξέ (βγήκαν στα δελτία ειδήσεων).

2 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Ακομα δεν εχει γινει διαθεσιμη σε android, σωστα? Ηθελα να την χαζεψω και δεν την βρισκω

Έγραψαν ότι θα είναι σύντομα διαθέσιμη, άρα για το καλοκαίρι θα την έχουμε. 

Επεξ/σία από butters

Εν τω μεταξύ, όσο η μία όψη (κεντρική κυβέρνηση) του κράτους μοιράζει καθρεφτάκια με τη μορφή app στους ιθαγενείς, η άλλη όψη (τοπική αυτοδιοίκηση) του ίδιου κράτους επαίρεται και διατυμπανίζει ότι "κάνει επαφές" με την πρώτη, διασφαλίζοντας να μην επηρεαστούν στο ελάχιστο τα μπιτσόμπαρα και οι καντίνες:

https://www.pde.gov.gr/gr/enimerosi/deltia-tupou/item/20884-apedosan-karpous-oi-epafes-toy-antiperifereiarxi-pe-ileias-gia-tis-apatites-paralies-n-korobesis-katastimata-kai-kantines-tha-leitoyrgisan-kanonika-sto-sunolo-toys.html

Και μετά περιμένουμε να γίνουν και... έλεγχοι από τους "αρμόδιους φορείς", με βάση το κουμπάκι που θα πατήσουμε στο app. Καλά θα πάει κι αυτό...

• 4 εβδομάδες αργότερα...
9 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Μιας και είχα ειδοποίηση από το τοπικ, είδα ότι έγινε διαθέσιμο και σε android. 

Aψογα. Μακαρι να πιασει τοπο ολο αυτο και να εχουμε πιο σωστες παραλιες νομιμες για οσους εχουν τα beach bar τους και να υπαρχει μερος να κανει μπανιο και αυτος που θελει την ησυχια του. Εδω Χαλκιδικη γινεται χαμος περσι εκλεισαν πανω απο 50 beach bar ειχε γεμισει ο τοπος καθε 20 μετρα και αλλο και τα εκλεισαν ολα μαζι. Ειναι σε καλο δρομο ολο αυτο και αν τηρηθει και γινονται σωστοι ελεγχοι πιστευω θα αλλαξουν πολλα πραγματα προς το καλυτερο για το καλοκαιρι και τα μπανια μας.

• Like 2
  • Thanks 1

2 ώρες πριν, Arkin είπε

Aψογα. Μακαρι να πιασει τοπο ολο αυτο και να εχουμε πιο σωστες παραλιες νομιμες για οσους εχουν τα beach bar τους και να υπαρχει μερος να κανει μπανιο και αυτος που θελει την ησυχια του. Εδω Χαλκιδικη γινεται χαμος περσι εκλεισαν πανω απο 50 beach bar ειχε γεμισει ο τοπος καθε 20 μετρα και αλλο και τα εκλεισαν ολα μαζι. Ειναι σε καλο δρομο ολο αυτο και αν τηρηθει και γινονται σωστοι ελεγχοι πιστευω θα αλλαξουν πολλα πραγματα προς το καλυτερο για το καλοκαιρι και τα μπανια μας.

Και εγώ για Χαλκιδική κοιτούσα γιατί σε 1 παραλία πάρα έγινε το κακό. Άρα εδώ ο τύπος έχει ξεφύγει, σωστά καταλαβαίνω? 

Screenshot_20240525_163716_MyCoast.jpg

• Like 1

4 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Και εγώ για Χαλκιδική κοιτούσα γιατί σε 1 παραλία πάρα έγινε το κακό. Άρα εδώ ο τύπος έχει ξεφύγει, σωστά καταλαβαίνω? 

Τι εχει ξεφυγει ειναι οσο πιο παρανομος γινεται. Καποιοι εχουν αδεια αλλα πολυ λιγοι το 90% ειναι παρανομα στο μεγεθος τους. Μακαρι να κανει δουλεια η εφαρμογη δεν θελουν ολοι beach bar αυτο το πραγμα να μην μενει καθολου μερος και για τον κοσμο που θελει να κανει ησυχος το μπανιο του ειναι απαραδεκτο. Θα πεσουν οι καταγγελιες βροχη με την εφαρμογη το θεμα ειναι να εφαρμοστουν και να γινουν σωστοι ελεγχοι.

Στις 29/4/2024 στις 2:17 ΜΜ, toxoths73 είπε

το καρφί - του καρφιού - το καρφί - καρφί - τα καρφιά - των καρφιών - τα καρφιά - καρφιά.

Αν δεις μια μέρα καποιον να χτυπάει ή να κλέβει μια γιαγιά, μην πεις τιποτα γιατι θα είσαι καρφί!!!!!!!! Μπραβο σου!!!

Στις 25/5/2024 στις 4:38 ΜΜ, SabotazNic είπε

Υπάρχει η πιθανότητα να ειναι παλια η αεροφωτογραφία και ο τύπος να εχει συμμορφωθεί. Στη δικια μου πόλη, δείχνει φουλ ξαπλώστρες σε παραλία που σήμερα πέρασα και ηταν όλες μαζεμένες… 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 25/5/2024 στις 4:38 ΜΜ, SabotazNic είπε

Η πρώτη παραλία που μπηκα να τσεκαρω αφότου κατεβασα την εφαρμογή!!
Μανασού!
Για πολλα χρόνια θαμώνας, αλλα πέρσι χαλάστηκα πολύ απο την συμπεριφορα τους και φετος ετοιμαζομαι για καταγγελία!

Στις 31/5/2024 στις 10:27 ΜΜ, tierney είπε

Αν δεις μια μέρα καποιον να χτυπάει ή να κλέβει μια γιαγιά, μην πεις τιποτα γιατι θα είσαι καρφί!!!!!!!! Μπραβο σου!!!

Υπάρχει η πιθανότητα να ειναι παλια η αεροφωτογραφία και ο τύπος να εχει συμμορφωθεί. Στη δικια μου πόλη, δείχνει φουλ ξαπλώστρες σε παραλία που σήμερα πέρασα και ηταν όλες μαζεμένες… 

Δεν πηγα ακομα, αλλα ειλικρινα δε πιστευω να συμμορφώθηκαν!

• Thanks 1

1 ώρα πριν, koulouri είπε

Η πρώτη παραλία που μπηκα να τσεκαρω αφότου κατεβασα την εφαρμογή!!
Μανασού!
Για πολλα χρόνια θαμώνας, αλλα πέρσι χαλάστηκα πολύ απο την συμπεριφορα τους και φετος ετοιμαζομαι για καταγγελία!

Ναι και εγώ είχα να πάω χρόνια και έπαθα σοκ από το πόσο κλειστό το είχαν. Πήγαμε και 7+ και μας είπαν κανονικά η χρέωση (τύπου 30 το ζευγάρι) και είπαμε οκ, θα τα πιούμε αλλού 

• Like 1

• 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...