ff7lucas Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 17 ώρες πριν, polaki είπε Δεν είναι θέμα καρφιού φίλε. Σε μία παραλία ένα στρέμμα, ο άλλος έχει νοικιάσει πχ τα 600τμ, άρα τα υπόλοιπα 400τμ είναι για να μπορείς να πας εσύ και εγώ με την οικογένειά μας να απλώσουμε πετσετούλα όπως κάνει ΟΛΟΣ ο κόσμος και να χαρούμε ένα μπάνιο με τα παιδιά μας. Όταν λοιπόν εκείνος κάνει κατάχρηση της παραλίας, και σε τραμπουκίζει να φύγεις, εσύ τί θα κάνεις? μπαινω και εγω να πω πως ο τραμπουκισμος ειναι λαθος. αλλα λάθος ειναι και το οτι ΟΛΟΣ ο κοσμος παει με πετσετουλα. εγω πχ δεν παω. παω παντα σε ξαπλωστρα απο τοτε που τα παιδια μου ηταν μικρα. και παντα οπου παω εχει χωρο για πετσετες. και παντα οι πετσετες ερχονται μπροστα απο τις ξαπλωστρες του μπαρ για παρεα φανταζομαι. και καλα οι πετσετες. οι ομπρελες και ακομα χειροτερα οι σκηνες που μπαινουν ακριβως μπροστα απο τις ακριβοπληρωμενες ξαπλωστρες δεν ειναι λαθος; το μπαρ τραβαει τις ξαπλωστρες πισω που του λεει ο νομος και ο αλλος βαζει την δικια του μεσα στο νερο και δεν υπαρχει προβλημα. τι λες; 2
polaki Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 16 minutes ago, ff7lucas said: μπαινω και εγω να πω πως ο τραμπουκισμος ειναι λαθος. αλλα λάθος ειναι και το οτι ΟΛΟΣ ο κοσμος παει με πετσετουλα. εγω πχ δεν παω. παω παντα σε ξαπλωστρα απο τοτε που τα παιδια μου ηταν μικρα. και παντα οπου παω εχει χωρο για πετσετες. και παντα οι πετσετες ερχονται μπροστα απο τις ξαπλωστρες του μπαρ για παρεα φανταζομαι. και καλα οι πετσετες. οι ομπρελες και ακομα χειροτερα οι σκηνες που μπαινουν ακριβως μπροστα απο τις ακριβοπληρωμενες ξαπλωστρες δεν ειναι λαθος; το μπαρ τραβαει τις ξαπλωστρες πισω που του λεει ο νομος και ο αλλος βαζει την δικια του μεσα στο νερο και δεν υπαρχει προβλημα. τι λες; Άλλο θέμα. Συζητάμε για το κατά πόσο γίνεται κατάχρηση της παραλίας από επιχειρηματίες που έχουν φουσκωτούς για να σε διώξουν. Προφανως και εμένα με εκνευρίζει να μπαίνουν μπροστά μου, αλλά εδώ μιλάμε για κατάχρηση, χωρίς να την έχει πληρώσει την παραλία.
Finn Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου εν τω μεταξύ σε αρκετές παραλίες, πριν ανοίξει το εκάστοτε beach bar/ξενοδοχείο δε πατούσε ψυχή. Με το που είδαν φοίνικες πισίνες και γενικά σκηνικό για φωτογράφηση άρχισαν να πλακώνουν και μετά τους έπιασε ο.πονος για ελεύθερη πρόσβαση, λόγω τιμών φυσικά. 1
Dimitris_1981 Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 19 ώρες πριν, kokoviosR είπε Το Πρωτο που θα πρεπει να γινει ειναι να μπουν ξεκαθαροι κανονες για το τι επιτρεπεται και τι οχι σε μια παραλία και να γίνει μια μικρή καμπάνια. Π.χ. πρέπει να απαγορεύεται ρητά να παρκάρει καποιος το αμάξι στην παραλία (για λόγους επίδειξης συνήθως) , να στήνει κάποιος ολόκληρη κατασκευή σκιάστρου από τα τζάμπο με τραπέζια και καρέκλες, να βάζει τέρμα τη μουσική , ακόμα και το να παίζει κάποιος παντού ρακέτες δε μπορεί να επιτρέπεται παντού. κλπ κλπ Τα παραπάνω αφορούν ιδιώτες Για τους επαγγελματίες πρέπει να μπουν (εχει γίνει μια αρχή) πάλι κανόνες και να τηρούνται. Να μην γεμιζουν την παραλία ξαπλώστρες, Να μην φτιαχνουν ιδιωτικά πάρκινγκ με την ιδιότητα του Νταβατζή κλπ κλπ Και το κράτος να μην κάνει ότι δε βλέπει... Τα διαφορα apps είναι για να ριχνει το κρατος την ευθύνη στο πολίτη, παρα μέτρο ουσίας. https://www.naftemporiki.gr/finance/economy/1580506/neoi-kanones-gia-paralies-kai-aigialo-oi-ypochreoseis-ton-parachorisioychon-kai-ta-prostima-gia-toys-paravates/
butters Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 1 ώρα πριν, Finn είπε εν τω μεταξύ σε αρκετές παραλίες, πριν ανοίξει το εκάστοτε beach bar/ξενοδοχείο δε πατούσε ψυχή. Με το που είδαν φοίνικες πισίνες και γενικά σκηνικό για φωτογράφηση άρχισαν να πλακώνουν και μετά τους έπιασε ο.πονος για ελεύθερη πρόσβαση, λόγω τιμών φυσικά. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν παραδείγματα με αυτό που λες. Αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία γίνεται το ανάποδο. Επίσης το πρόβλημα δεν είναι η οργανωμένη παραλία. Χρειάζονται οργανωμένες παραλίες για αυτούς που τις έχουν ανάγκη ή τις προτιμούν. Το πρόβλημα είναι ένα και είναι η καταπάτηση της παραλίας. 1
seithan Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου Κ Ρουφιάνος και απλήρωτος.. Εεεεε! Είπαμε, τον Ρουφιάνο δεν τον αγαπάμε, αλλά η ρουφιανιά πρέπει να ανταμείβεται. Δλδ, σε τι κόσμο καλούμαστε να φέρουμε τα παιδιά μας, εε; 😂🤣😅
Mhlogiatros Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου (επεξεργασμένο) Εγω εχω συγκεκριμενο παραδειγμα που το Radison Blue στο Σισσι εχει καταπατησει 10 χλμ αιγιαλου και δημοσιου δρομου ..... 20 χρονια δε το βλεπουν οι διεφθαρμενοι μλκες της εξουσιας εμεις πρεπει να το καταγγελουμε ? Μας δουλευουν στη μπανανία ? Επεξ/σία 30 Απριλίου από Mhlogiatros
kokoviosR Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 5 hours ago, Dimitris_1981 said: https://www.naftemporiki.gr/finance/economy/1580506/neoi-kanones-gia-paralies-kai-aigialo-oi-ypochreoseis-ton-parachorisioychon-kai-ta-prostima-gia-toys-paravates/ Ναι , το αρθρο δε μιλαει για ιδιωτες , μιλα μονο για παραχωρησεις σε επαγγελματιες και φυσικα το δυσκολοτερο κομματι ειναι να τηρηθουν τα οσα δημοσιευθηκαν.
patsstef Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου On 29/04/2024 at 13:50, Armoral said: Ναι επειδή δεν ξέρουν ή δε μπορούν να καταλάβουν αν μία παραλία έχει καταληφθεί ή όχι, να τους το πούμε εμείς. Ελλάδα 3.0. 13.676 χιλιόμετρα ακτών.Θελω να μου πεις με ποιο τροπο θα το κανανε.Οχι,πραγματικα θελω να μου πεις,περιμενω. 1
Finn Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 4 hours ago, butters said: Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν παραδείγματα με αυτό που λες. Αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία γίνεται το ανάποδο. Επίσης το πρόβλημα δεν είναι η οργανωμένη παραλία. Χρειάζονται οργανωμένες παραλίες για αυτούς που τις έχουν ανάγκη ή τις προτιμούν. Το πρόβλημα είναι ένα και είναι η καταπάτηση της παραλίας. Καλά σίγουρα, εννοείται υπάρχει και το ανάποδο. Αλλά την κακία αρκετοί την βγάζουν γιατί δε τους αφήνει το κατάστημα να οργιάσουν. Έχω πετύχει σκηνικό σε πισίνα ξενοδοχείου (η οποία είναι αρκετά κοντά με τον αιγιαλό οπότε υπάρχει πρόσβαση για τον καθένα από την άμμο) με θείτσες που έστρωσαν πικνικ στο γκαζόν ξενοδοχείου, ελληναρά που πάρκαρε σχεδόν μέσα στην άμμο κράζοντας ότι το ξενοδοχείο τους μπλοκάρει την πρόσβαση και γενικά πολλές ιστορίες για αγρίους. Δε ξέρω, είναι ντεμί η φάση. Οργανωμένη και τουλάχιστον καθαρή ή ελεύθερες παραλίες για το λαό και σκουπιδιαριό;
Dimitris_1981 Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 1 ώρα πριν, kokoviosR είπε Ναι , το αρθρο δε μιλαει για ιδιωτες , μιλα μονο για παραχωρησεις σε επαγγελματιες και φυσικα το δυσκολοτερο κομματι ειναι να τηρηθουν τα οσα δημοσιευθηκαν. Υπάρχει αντίστοιχο νομοθετικό πλαίσιο για το ελεύθερο Κάμπινγκ που αφορά ιδιώτες και καλύπτει αρκετά θέματα.(σ.σ. όχι παρκινγκ ΙΧ μόνο τροχόσπιτα) https://fysiolatres.gr/nomothesia-eleuthero-camping/ Για το 2ο σίγουρα στην Ελλάδα έχουμε νόμους για όλα αλλά πρέπει να βγει ένας νόμος για να εφαρμόζονται οι νόμοι.
JimGer Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 24 minutes ago, patsstef said: 13.676 χιλιόμετρα ακτών.Θελω να μου πεις με ποιο τροπο θα το κανανε.Οχι,πραγματικα θελω να μου πεις,περιμενω. Περίπου συμφωνώ μαζί σου. Αλλά γενικά οι παραλίες ανήκουν σε δήμους. Τα μπαρ είναι επιχειρήσεις που μένουν εκεί. Δηλαδή μου λες ότι ένας δήμος που έχει 5-10-15 παραλίες που πάει ο πολύς κόσμος, δεν γίνεται να ελέγξει αν υπάρχει μόνιμη επιχείρηση? Μέσα σε μια μέρα γίνεται αυτό. Όχι σε ένα καλοκαίρι.
panoramix222000 Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου Μόνο εγώ δεν βρίσκω την εφαρμογή για να την κατεβάσω από το Play Store? 1
unforgiven Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 27 λεπτά πριν, panoramix222000 είπε Μόνο εγώ δεν βρίσκω την εφαρμογή για να την κατεβάσω από το Play Store? Όχι, είμαστε πολλοί! 🤣
Bil79 Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου Γιατί δεν φτιάχνουν μια εφαρμογή mysnitch να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα