Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 ώρες πριν, sils είπε

Ότι και να λέμε δεν υπάρχει καλύτερο ultra book από το macbook air και ας είναι το βασικό μοντέλο αν θέλεις κάτι αντίστοιχο σε microsoft πρέπει να πληρώσεις τα διπλά και τριπλά.

Είναι εργαλεία απλά ,δεν είμαι φάν της apple δεν μου αρέσουν καθόλου τα iphone αλλά πραγματικά σε θέμα ultra book για κάποιον που κινείται συχνά και θέλει μπαταρία και επιδόσεις η σειρά μ είναι απλά μονόδρομος..

Επίσης ένα μεγάλο μπράβο που κατάφερε και πέρασε την τεχνολογία arm σε τέτοια μηχανήματα με τέτοιες επιδόσεις ελπίζω τα αντίστοιχα snapdragon που θα βγούνε να έχουν τις ανάλογες επιδωσεις και αμέσως θα παω σε windows 11

Εγώ πάντως βρίσκω καλύτερα τα x1 Carbon της Lenovo. Ετη φωτός καλύτερο πληκτολόγιο, non glossy οθονη, 10-12 ωρες εργασία σε μπαταρία, φοβερή συνδεσιμότητα χωρίς dongles. 

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, fsbmaniac said:

Εγώ πάντως βρίσκω καλύτερα τα x1 Carbon της Lenovo. Ετη φωτός καλύτερο πληκτολόγιο, non glossy οθονη, 10-12 ωρες εργασία σε μπαταρία, φοβερή συνδεσιμότητα χωρίς dongles. 

Κάνει και 2000+ ευρώ όμως. 😛

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα οικονομικά laptop νομίζω τα PC έχουν καλύτερες προδιαγραφές.

Πριν 6 μήνες αγόρασα το Asus VivoBook S 14 Flip OLED με 1000 + ΦΠΑ. Έχει καλές προδιαγραφές (i9 13900, 16GB RAM, 1TB NVME). Η οθόνη περιστρέφεται 360° και γίνεται και tablet.

Στο skroutz αυτή την στιγμή με τα ίδια χρήματα υπάρχουν και Laptop με 64GB RAM.

Σε apple με τα ίδια χρήματα παίρνεις Macbook Air M2 με 8GB RAM και 256GB δίσκο.

Επεξ/σία από StavrosD
  • Super Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, StavrosD said:

Στα οικονομικά laptop νομίζω τα PC έχουν καλύτερες προδιαγραφές.

Πριν 6 μήνες αγόρασα το Asus VivoBook S 14 Flip OLED με 1000 + ΦΠΑ. Έχει καλές προδιαγραφές (i9 13900, 16GB RAM, 1TB NVME). Η οθόνη περιστρέφεται 360° και γίνεται και tablet.

Come on... 😛

Δημοσ.
3 hours ago, n3a said:

Όλοι έχουμε υπολογιστές στο σπίτι ή στο γραφείο που έμειναν με 8gb μνήμης και κάνουν τη δουλειά τους, οπότε δεν τους αναβαθμίζουμε. Στο δικό μας δίκτυο έχουμε ακόμα και υπολογιστή με 4gb, που τρέχει Win10 32-bit, αλλά επειδή τρέχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και μόνο αυτό, και μάλιστα μόλις 2-3 φορές την εβδομάδα, είναι "good enough". Με το "good enough" εννοούμε ότι "δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή να αντικατασταθεί", όχι ότι ο υπολογιστής δεν ζορίζεται ή ότι δεν καθυστερεί.

Αυτό όμως είναι κάτι διαφορετικό, έτσι δεν είναι; Εμείς (αλλά και το αρχικό άρθρο) συζητάμε αν το 2024 είναι καλή επιλογή, ή έστω καλή συμβουλή, να πάρει κάποιος καινουριο υπολογιστή με 8gb, που δεν αναβαθμίζονται. Και να περιμένει μάλιστα να χρησιμοποιεί το μηχάνημα για τα χρόνια που έρχονται.

Τέλος, επειδή googlάρεις "How much RAM do I need", όντως τα περισσότερα sites θα λένε 8gb, επειδή ως επί το πλείστον αφορούν συμβουλές για PCs όπου η μνήμη αναβαθμίζεται down the line. Κάνε ένα google search για το "should I get a new Mac with 8gb".

Συμφωνώ σε αυτά που γράφεις. Αλλά γνωρίζοντας την Apple, θα προτιμούσες να σου δίνει βασικό μοντέλο με 16/512 στα 1500$ από 1000$ που έχει τώρα το air για παράδειγμα; Γιατί αισθάνομαι πως το 16/512 στα 1000$ για το air είναι ακόμα αρκετά χρόνια μακριά (μακάρι να βγω λάθος).

Προσωπικά θεωρώ καλό το να υπάρχουν και φθηνότερες επιλογές για ανθρώπους που και σε 5 χρόνια αντικειμενικά πάλι έναν browser και ένα word θα χρησιμοποιούν. Όπως και τα 4GB ακόμα κουτσοκάνουν την δουλειά τους σήμερα, έτσι και τα 8GB θα την κουτσοκάνουν σε 5-6 χρόνια. Δεν τα θεωρώ απαγορευτική αγορά, τουλάχιστον όχι ακόμα

Δημοσ.
13 ώρες πριν, KostasKri είπε

Με τα στοιχεία του ότι είναι η δουλειά μου και διαχειρίζομαι πάνω από 500 υπολογιστές στην εταιρία που εργάζομαι. Δεν είχαμε ΠΟΤΕ θέμα με 8GB να τρέχουν τα προγράμματα που προ-ανέφερα.

Επίσης δουλεύοντας στο IT έχω φτιάξει ουκ ολίγους φίλους και συγγενείς (το κλασικό "α ξέρεις από υπολογιστές πες μου τι να πάρω"). Δεν έχει παραπονεθεί κανείς ποτέ όταν έπαιρναν 8GB γιατί τα 16GB δεν ήταν στο budget.

Εν τέλει μπορείς απλά να googlάρεις "how much RAM do I need" και να δεις τι γράφουν. Οπότε γενικά ναι, αν θες έναν υπολογιστή απλά για να μπαίνεις στο internet (που ναι, αυτό θέλουν οι περισσότεροι, άντε και κανένα document) τα 8GB είναι οκ. Το ότι εμείς εδώ μέσα είμαστε οι περισσότεροι enthusiasts και θέλουμε το κάτι παραπάνω δεν σημαίνει ότι αυτό ισχύει και για τον κόσμο που δεν ασχολείται με το άθλημα.

https://eu.crucial.com/articles/about-memory/how-much-ram-does-my-computer-need

Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει πόσο κοστίζει στον κατασκευαστή να βάλει κάτι έξτρα. Μπορεί τα 10€ γι αυτόν να μεταφράζεται ως 50€ για μας. θα θέλει να έχει κέρδος, δεν είναι ίδρυμα τα χουμε ξαναπεί.

Με το πως τιμολογούν τα upgrades είμαι αντίθετος πάντως και συμφωνώ στο ότι είναι τραγικό να δίνεις 200€ και 300€ για τόση λίγη RAM και Storage. Αυτό δεν αλλάζει όμως την άποψή μου περί ύπαρξης χαμηλότερων specifications για οικονομία σε χρήστες που δεν τα χρειάζονται.

Λολ. Εντάξει ότι πεις.

Δημοσ.
13 hours ago, tony_boy said:

Λολ. Εντάξει ότι πεις.

Αχ αυτές οι συζητήσεις σκεπτόμενων ενηλίκων πόσο μου αρέσουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...