Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
35 minutes ago, Dinos1973 said:

και στην αυτοκινητοβιομηχανια τα βασικα μοντελα βγαινουν με τασια και οχι ζαντες αλουμινιου! μια χαρα κανουν την δουλεια τους!!!

Δε θα το σύγκρινα με αυτοκίνητο, αλλά ΑΝ είναι να πάμε σε αυτή τη σύγκριση, η Apple είναι η Mercedes ή η BMW της αυτοκινητοβιομηχανίας, σωστά? 

Δε νομίζω να βγαίνουν πλέον αυτοκίνητα της Merc με τάσια.. 

Τα 8GB πρέπει να καταργηθούν με νόμο! :D 

1 hour ago, KostasKri said:

Σίγουρα γίνεται και για να ξεκινάει από χαμηλά η τιμολόγηση αλλά γιατί δεν νοείται; Γιατί να μην δώσει η εταιρία την δυνατότητα σε μη power users να το αγοράσουν πιο φθηνά;

Επειδή δουλεύω ΙΤ και βλέπω άπειρα μηχανήματα από απλό κόσμο, τα 256GB δεν τα γεμίζεις εύκολα αν δεν βάλεις ταινίες ή παιχνίδια. Και ο περισσότεροσ κόσμος απλά δεν ασχολείται με αυτά. Επίσης ελάχιστος κόσμος κουβαλάει τα πάντα μέσα στο laptop του. Γι αυτό είναι οι εξωτερικοί δίσκοι. Γενικά δεν βλέπω τον λόγο. Αν είσαι πιο απαιτητικός χρήστης, ξέρεις τι παίρνεις και ξέρεις και τι θα πληρώσεις.

Πιο βασικό είναι θεωρώ να κράξουμε τις εξοφρενικές τιμές για να αγοράσεις παραπάνω Storage/RAM σε έναν mac υπολογιστή παρά το default setup του.

Το λέω γιατί είτε 8GB είτε 16GB στη μνήμη, το ποσό είναι τελείως ευτελές για έναν manufacturer, θα μπορούσαν αν ήθελαν να δώσουν το base model στα 16GB και να πέρναγαν στον καταναλωτή το έξτρα κόστος. Άλλο +50€ όμως άλλο 200€ για +8GB ram. 

Το κάνουν καθαρά και μόνο για να φαίνεται χαμηλότερη η τιμολόγηση, ξέρουν πολύ καλά ότι ο μέσος non-entry level user θα χρειαστεί να πάει στα 16GB άρα θα δώσει +200€ για το μοντέλο του. 

• Like 1
  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

όσο ο κοσμος κανει μπεεεε και αγοραζει χωρις οριο τοσο θα γινονται αυτα.και οχι μονο στην aplle  εννοειται αλλα παντου. ας αφηναν κανα μοντελο να παει απατο να δεις πως θα αλλαζε η εταιρεια.αλλα ολοι ειμαστε: ε και τι εγινε .

για οποιον εχει ορεξη να διαβασει

https://www.salon.com/2024/03/10/let-them-eat-cereal-how-accusations-of-greedflation-fueled-consumer-ire-against-kelloggs/

• Like 6
Δημοσ.

Στο κόστος των προϊόντων που πουλάει, θεωρώ ότι θα μπορούσε να κάνει 2 πράγματα:

α) Να ξεκινάει το βασικό μοντέλο τουλάχιστον από τα 12GB στα ίδια χρήματα. Είναι γεγονός ότι κάνει καλή διαχείριση RAM, αλλά χρειάζεται και λίγο ακόμα μνήμη. Έχω μοντέλο με 18GB RAM και πολύ σπάνια βλέπω RAM πάνω από 12GB κατελειμένη, άρα πιθανολογώ ότι ο μέσος χρήστης θα ήταν μια χαρά. Τα 16GB θα ήταν ακόμα καλύτερα, αλλά λέμε...

β) Οι αναβαθμίσεις RAM και SSD θα μπορούσε να είναι πιο φθηνές. Πιστεύω, βέβαια, ότι αυτό το κάνει γιατί θέλει να πουλήσει και τα μοντέλα με τη χαμηλότερη χωρητικότητα. Η Apple είναι η μόνη εταιρεία που με προβλημάτισε τόσο η επιλογή του μοντέλου της. Εξαρχής μελέτησα τη χρήση που ήθελα να κάνω και τα χρήματα που θέλω να ξοδέψω.

Συνολικά είναι θαυμάσια μηχανήματα. Πραγματικά πολύ καλή εμπειρία χρήσης, αλλά τίποτα δεν είναι ιδανικό και τέλειο και η κάθε εταιρεία θέλει να βγάλει χρήματα. Η μία εταιρεία το κάνει με τον ένα τρόπο, η άλλη με τον άλλο. Ο χρήστης θα πρέπει να μπαίνει κυρίως στη λογική του τί θέλει ΑΥΤΟΣ να κάνει και τί μηχάνημα χρειάζεται για να το επιτύχει.

• Like 7
Δημοσ.
12 minutes ago, polaki said:

Το λέω γιατί είτε 8GB είτε 16GB στη μνήμη, το ποσό είναι τελείως ευτελές για έναν manufacturer, θα μπορούσαν αν ήθελαν να δώσουν το base model στα 16GB και να πέρναγαν στον καταναλωτή το έξτρα κόστος. Άλλο +50€ όμως άλλο 200€ για +8GB ram. 

Το κάνουν καθαρά και μόνο για να φαίνεται χαμηλότερη η τιμολόγηση, ξέρουν πολύ καλά ότι ο μέσος non-entry level user θα χρειαστεί να πάει στα 16GB άρα θα δώσει +200€ για το μοντέλο του. 

Το ποσό είναι ευτελές αλλά η εταιρία δεν είναι και ίδρυμα για να μας προσφέρει δωρεάν/φθηνό hardware.

Και για τους ανθρώπους που αγοράζουν τα entry level μηχανήματα, το 8/256 είναι αρκετό. Φαντάζομαι δεν είναι τυχαίο, ξέρουν τι πουλάνε και σε ποιους και ξέρουν ότι είναι και αρκετό.

Τα 200ευρα για αναβάθμιση είναι τραγικά όντως.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνώ ότι εν έτη 2024 τα 8GB RAM σε καινούριο μηχάνημα θεωρούνται λίγα.

Υπάρχει πάρα πολύ κόσμος όμως όπως εγώ που κάνει καθημερινές απλές εργασίες χωρίς να θέλει το κάτι παραπάνω.

Έχω τον iMac M3 με 8GB RAM και 256SSD και είμαι πολύ ικανοποιημένος με τις επιδόσεις του ακόμα και σε απλή επεξεργασία Video με το DaVinci τα πάει πολύ καλά.

Όπως και να έχει η Apple στοχεύει στον απλό χρήστη γι'αυτό οι ελάχιστες απαιτήσεις ξεκινούν από αυτήν την κατηγορία.

Αυτό που πρέπει να κάνει η Apple είναι να υποστηρίζει το υλικό για περισσότερα χρόνια γιατί όσο περνάει ο καιρός τόσο ποιο πολύ μειώνει την υποστήριξη λογισμικού με αποτέλεσμα να σε αναγκάζει με κάποιο τρόπο να αλλάξεις μηχάνημα.

Επεξ/σία από BeSt_
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν είσαι επαγγελματίας (ή νομίζεις ότι είσαι) δεν πας σε all-in-one. Πολύ indie κατάσταση, mac + starbucks και beenie hat ένα πράγμα και "κΑτΩ ο ΚαΠιΛιΖμΟς".

Από την άλλη αν δεν είσαι επαγγελματίας γιατί να σκάσεις χιλιάδες ευρώ για ένα laptop μόνο και μόνο για να είναι apple? Αν φτάνουν τα 8GB RAM γιατί το θέλεις για σερφάρισμα πάρε ένα με 400 ευρώ και πολύ θα είναι.

Εγώ έκανα Threadripper και έχω 128GB RAM, και ήδη το παλιότερο μηχάνημά μου θέλω να το αλλάξω που είναι ένας φτωχός i5 με 64GB μνήμη (λόγω επεξεργαστή να το αλλάξω όχι μνήμης προφανώς).

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα έδινα χιλιάδες ευρώ και να μην μπορώ να βάλω μόνος μου κι άλλη μνήμη ή να προσθέσω έναν επιπλέον σκληρό δίσκο αν χρειαστεί.

Αν κάποιος δεν έχει τέτοιες ανησυχίες δεν ξέρω τι "επαγγελματίας" είναι. Λίγο future proofing δεν κάνει κακό.

~~

Προσωπικά αν ήθελα να πάρω laptop θα έπαιρνα Framework. Απλά δεν μου χρειάζεται φορητός υπολογιστής ενώ αν τον χρειαζόμουν θα ήταν ξεκάθαρα για να συνδέομαι εξ' αποστάσεως στους υπολογιστές στο σπίτι.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 3
Δημοσ.

Όλη η τιμολογιακή πολιτική της Apple θέλει αλλαγή προς όφελος των καταναλωτών γιατί η εταιρεία δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει εφόσον πουλάει και έτσι.

Όλο το θέμα όταν αναβαθμίζεις RAM και SSD, ανεβάζουν το κόστος 300€ - 400€, που είναι η διαφορά από το επόμενο μοντέλο και αυτό συνεχίζεται μέχρι να φτάσεις στο τέλος 😅

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kinq1 είπε

Ας το δίνει και με 4gb. Αλλά να μπορεί να αναβαθμίζεται από τον χρήστη, με κανονικά dimms του εμπορίου, όπως ήταν και με τον Jobs.

Ούτε τα 4…. Αφού μπορεί να αγοράσει ο χρηστης ?

Δημοσ.

Ότι να ναι άρθρο ( για το πρωτότυπο μιλάω) Λες και η κάθε apple είναι μαγαζάκι που αποφασίζει το αφεντικό για το πόση ram θα έχουν τα συστήματα της.

Όποιος πήρε Mac για every day tasks και light work συνάντησε πρόβλημα με την ram ασ μας πεί που το εντόπισε . 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, polaki said:

Έχουμε γράψει όλοι ότι η χρήση της RAM είναι διαφορετική σε σχέση με windows, η αλήθεια είναι βέβαια ότι τα 8GB πρέπει να καταργηθούν με νόμο.

Μου θύμισες το "θα καταργηθούν τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο"... τι είναι τα GB της RAM, ανθρώπινο δικαίωμα να ρυθμίζονται με νόμο; Όπως επιτρέπονται τα χρέπια των 100€ με 4GB άλλο τόσο έχει αναφαίρετο δικαίωμα η Apple να βάζει 8GB στα 1400, οι τιμές των specs ποτέ και ούτε πρόκειται δέχονται έλεγχο.

Κατά τα άλλα εδώ κολλάει αυτό που λένε συνήθως οι οπαδοί της Apple: άμα δεν σας αρέσει πάτε στον ανταγωνισμό, δεν σας υποχρεώνει κανείς να δώσετε 1500 την αστειότητα με τα 8GB RAM

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 1
Δημοσ.
4 minutes ago, Hacker?pcs said:

Μου θύμισες το "θα καταργηθούν τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο"... τι είναι τα GB της RAM, ανθρώπινο δικαίωμα να ρυθμίζονται με νόμο; Όπως επιτρέπονται τα χρέπια των 100€ με 4GB άλλο τόσο έχει αναφαίρετο δικαίωμα η Apple να βάζει 8GB στα 1400, οι τιμές των specs ποτέ και ούτε πρόκειται δέχονται έλεγχο.

Κατά τα άλλα εδώ κολλάει αυτό που λένε συνήθως οι οπαδοί της Apple: άμα δεν σας αρέσει πάτε στον ανταγωνισμό, δεν σας υποχρεώνει κανείς να δώσετε 1500 την αστειότητα με τα 8GB RAM

Εντάξει έκανα πλάκα προφανώς. 

Από εκεί και πέρα πράγματι κάποιος που παίρνει νέο μηχάνημα τώρα, καλό είναι να γνωρίζει τους περιορισμούς (soldered ram κλπ). Αν κρίνει ότι όντως τα 8GB (και τα 256gb δίσκο) τον καλύπτουν, και θα τον καλύπτουν για 3 χρόνια τουλάχιστον, οκ ας το αγοράσει. 

Αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε, τα 16GB και τα (τουλάχιστον) 512gb δίσκο, σίγουρα προσφέρουν τουλάχιστον +2 χρόνια στον κύκλο ζωής του μηχανήματος. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν θα με πείραζε να πουλάνε με 8gb μνήμη αρκεί να αφήνανε μια θυρίδα όπως το Surface που θα μπορούσες να βάλεις ssd και ram , τώρα στην πραγματικότητα , δεν πιστεύω να αλλάξει αυτή η τακτική , έχουν τεράστια κέρδη αφού αναγκάζεσαι να πάς στα 16gb/512ssd που η τιμή απογειώνεται.

Επεξ/σία από ethereum
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, polaki είπε

έχετε μείνει στα Τασία vs Ζάντα ..

Η πολιτική της Apple είναι η πολιτική που έχουν ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως στον τομέα των παροχών στην υποτιθέμενη premium κατηγορία 

Όπως κινείσαι λοιπόν στο δρόμο στην κίνηση με αυτοκίνητο η μηχανάκι παρατήρησε ΠΟΣΑ Mercedes η BMW της κατηγορίας Χ1 ακόμα και το τελευταίο μοντέλο φέρει blindspot assist και παρατήρησε το ίδιο σε αυτοκίνητα επίσης καινούργια της ίδιας η ακόμα μικρότερης κατηγορίας καινούργια αν το έχουν .

Θα εκπλαγείς ..

Όλα τα συστήματα αυτά είναι EXTRA στις premium κατηγορίες ..

Πατάνε στο brand τους και γδέρνουν .

Επεξ/σία από Chris_BMW
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, Chris_BMW said:

έχετε μείνει στα Τασία vs Ζάντα ..

Η πολιτική της Apple είναι η πολιτική που έχουν ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως στον τομέα των παροχών στην υποτιθέμενη premium κατηγορία 

Όπως κινείσαι λοιπόν στο δρόμο στην κίνηση με αυτοκίνητο η μηχανάκι παρατήρησε ΠΟΣΑ Mercedes η BMW της κατηγορίας Χ1 ακόμα και το τελευταίο μοντέλο φέρει blindspot assist και παρατήρησε το ίδιο σε αυτοκίνητα επίσης καινούργια της ίδιας η ακόμα μικρότερης κατηγορίας καινούργια αν το έχουν .

Θα εκπλαγείς ..

Όλα τα συστήματα αυτά είναι EXTRA στις premium κατηγορίες ..

Πατάνε στο brand τους και γδέρνουν .

Παιδιά μη μπλέκουμε τα αμάξια με τους υπολογιστές. 

Park Assist μπορείς να βάλεις και μετά έστω και aftermarket. Και τάσια  να αλλαξεις σε 22άρες ζάντες και της Παναγίας τα μάτια. 

Δε χρειάζεται να πετάξεις όλο το αμάξι επειδή σε 3 χρόνια τα 8gb θα αρκούν μόνο για να ξεκινάει το OS. 

Αυτή είναι η διαφορά.

Επεξ/σία από polaki
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, polaki είπε

Δε θα το σύγκρινα με αυτοκίνητο, αλλά ΑΝ είναι να πάμε σε αυτή τη σύγκριση, η Apple είναι η Mercedes ή η BMW της αυτοκινητοβιομηχανίας, σωστά? 

Τα 8GB πρέπει να καταργηθούν με νόμο! :D 

Χωρίς να θέλω να τρολαρω , βγαίνουν βασικά μοντέλα κυρίως  για ανατολικές αγορές με τασια. Και με κινητήρες Ρενό στη περίπτωση της a class. Γύφτοι είναι και αυτοί αποπου μπορούν να βγάλουν κέρδος και να κόψουν .

Επεξ/σία από Choronzoon

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...