josuts Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου Καλημερα παδια κ συγγνωμη εαν δεν ειναι το σωστο νημα.Εχω αγορασει το παραπανω λαπτοπ αλλα το εχω δουλεψει ελαχιστα! Δυστυχως οσες ρυθμισεις κ αν δοκιμασα δεν εχω καταφερει να βρω την ιδανικη! Κ εξηγω.Μου δημιουργει προβλημα στα ματια κ μου προκαλει ζαλαδες με αποτελεσμα να το εχω στην ακρη.Εχω ψαξει διαφορες απαντησεις στο ιντερνετ σχετικα με τις ρυθμισεις της οθονης αλλα ακομα εχω ενοχλησεις! Εαν γνωριζει καποιος να βοηθησει θα τον ευγνωμωνω! Ευχαριστω πολυ, Γιαννης
petran1790 Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου Καλημερα. Εχεις παρατηρησει τι ειναι αυτο που σε ενοχλει? φωτεινοτητα? οθονη? χρωματα? Εχεις κανει πειραματα με φωτεινοτητα, True Tone, Night mode, κτλ? Με αλλα laptop (windows) εχεις παρομοιο θεμα?
comfuzio Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου Τι είναι αυτό που κάνεις και σου προκαλεί πρόβλημα; Απλά και μόνο που είσαι στο desktop πχ ή σε κάποια εφαρμογή; Έχω το Μ3 air και το Μ1 και πραγματικά οι οθόνες τους είναι ότι πιο ξεκούραστο για τα μάτια από όσα laptops είχα ως τώρα. Μήπως έχεις πέσει σε ελαττωματικό κομμάτι και έχει κάποιο πρόβλημα η οθόνη;
J0hn82 Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου Ποια είναι η ασθένεια σου αν επιτρέπεται; Επιληψία; Φωτοευαισθησία; Με αυτά που έχεις αναφέρει το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι σε επηρεάζει το flicker την οθόνης, ο ρυθμός ανανέωσης ή και στοιχεία του UI που αναβοσβήνουν. Υποθέτω ότι θα έχεις βρει αυτό: https://www.tomsguide.com/how-to/how-to-automatically-dim-flashing-lights-on-mac
josuts Δημοσ. 29 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 1 ώρα πριν, J0hn82 είπε Ποια είναι η ασθένεια σου αν επιτρέπεται; Επιληψία; Φωτοευαισθησία; Με αυτά που έχεις αναφέρει το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι σε επηρεάζει το flicker την οθόνης, ο ρυθμός ανανέωσης ή και στοιχεία του UI που αναβοσβήνουν. Υποθέτω ότι θα έχεις βρει αυτό: https://www.tomsguide.com/how-to/how-to-automatically-dim-flashing-lights-on-mac το τελευταιο το εχω κανει αλλα χωρις επιτυχια.Κοιταξε η τελευταια φορα που ειχα μακ ηταν 10 χρονια πριν κ δεν ειχα κανενα προβλημα.Τωρα που επεστρεψα στα μηλα κ εννοω σαν μηχανηματα ειναι δυνατα δεν μπορω να τα ευχαριστηθω.Με πιανει ζαλαδα κ θολουρα λιγο κ οκ δεν ειμαι κ μικρος.Αλλα με αλλο λαπτοπ windows δεν εχω θεμα 2 ώρες πριν, comfuzio είπε Τι είναι αυτό που κάνεις και σου προκαλεί πρόβλημα; Απλά και μόνο που είσαι στο desktop πχ ή σε κάποια εφαρμογή; Έχω το Μ3 air και το Μ1 και πραγματικά οι οθόνες τους είναι ότι πιο ξεκούραστο για τα μάτια από όσα laptops είχα ως τώρα. Μήπως έχεις πέσει σε ελαττωματικό κομμάτι και έχει κάποιο πρόβλημα η οθόνη; κ μονο που κοιτω την οθονη με πιανει μια ζαλαδα μια θολουρα.Μπορεις αν ειναι ευκολο να κανεις ενα copy paste τις ρυθμισεις που εχεις κανει? ευχαριστω 3 ώρες πριν, petran1790 είπε Καλημερα. Εχεις παρατηρησει τι ειναι αυτο που σε ενοχλει? φωτεινοτητα? οθονη? χρωματα? Εχεις κανει πειραματα με φωτεινοτητα, True Tone, Night mode, κτλ? Με αλλα laptop (windows) εχεις παρομοιο θεμα? με αλλο οχι δεν εχω.Η οθονη σιγουρα ενοχλει.Τα αλλα τα εχω ανοιγοκλεισει αλλα χωρις επιτυχια
comfuzio Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου Copy/paste...δεν είναι ότι έκανα κάτι, factory defaults τα έχω όλα καθώς το έχω τώρα 7 μέρες μόνο αλλά και το Μ1 που το έχω ένα χρόνο με defaults το είχα. Παίζει εσένα να έχει κάποια ρύθμιση για τα hertz της οθόνης και μήπως είναι χαμηλά; εμένα δεν έχει από ότι βλέπω https://support.apple.com/en-us/102297 κάτι τέτοιο μην και το έχεις χαμηλά για οικονομία μπαταρίας και σε πονάει στα μάτια
petran1790 Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου (επεξεργασμένο) Μερικες σκεψεις που μου ερχονται στο μυαλο... Εχεις δοκιμασει να συνδεσεις εξωτερικο monitor να δεις αν εχεις το ιδιο θεμα? ΟΚ, ξερω οτι ετσι μηδενιζεις το portability απλα να βρεις μια ακρη. Εχεις δοκιμασει να ριξεις αναλυση στο macbook μηπως σε επηρεασει η υπερβολικη ευκρινεια? Γιατι οκ οι οθονες των macbook εχω υπερβολικη αναλυση που για καποιους ειναι οτι καλυτερο αλλα λεω μηπως.. Ισως η υπερβολικη λεπτομερεια σε επηρεαζει και το μυαλο/ματια σου προσπαθουν να επεξεργαστουν ολες τις λεπτομερειες. Δεν ξερω αν υπαρχει αλλα μηπως καποια μεμβρανη/φιλτρο οθονης σου λυσει το προβλημα. Υπαρχουν λογικα φιλτρα οθονων για τα ματια.. Εχω Μ3 Air 15" και οντως ειναι οτι καλυτερο εχουν δει τα ματια μου. Ισα ισα πολυ ξεκουραστο. Επεξ/σία 29 Απριλίου από petran1790
josuts Δημοσ. 29 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 1 ώρα πριν, petran1790 είπε Μερικες σκεψεις που μου ερχονται στο μυαλο... Εχεις δοκιμασει να συνδεσεις εξωτερικο monitor να δεις αν εχεις το ιδιο θεμα? ΟΚ, ξερω οτι ετσι μηδενιζεις το portability απλα να βρεις μια ακρη. Εχεις δοκιμασει να ριξεις αναλυση στο macbook μηπως σε επηρεασει η υπερβολικη ευκρινεια? Γιατι οκ οι οθονες των macbook εχω υπερβολικη αναλυση που για καποιους ειναι οτι καλυτερο αλλα λεω μηπως.. Ισως η υπερβολικη λεπτομερεια σε επηρεαζει και το μυαλο/ματια σου προσπαθουν να επεξεργαστουν ολες τις λεπτομερειες. Δεν ξερω αν υπαρχει αλλα μηπως καποια μεμβρανη/φιλτρο οθονης σου λυσει το προβλημα. Υπαρχουν λογικα φιλτρα οθονων για τα ματια.. Εχω Μ3 Air 15" και οντως ειναι οτι καλυτερο εχουν δει τα ματια μου. Ισα ισα πολυ ξεκουραστο. εξωτερικο μονιτορ δεν εχω δοκιμασει καθως θελω να το παιρνω εξω μαζι μου.Για την αναλυση που λες μπορεις να δωσεις κατευθυνση που πρεπει να κοιταξω? εχω βαλει μια ζελατινα στην οθονη αλλα θα κοιταξω κ για κατι αλλο να βαλω αν ειναι 1 ώρα πριν, comfuzio είπε Copy/paste...δεν είναι ότι έκανα κάτι, factory defaults τα έχω όλα καθώς το έχω τώρα 7 μέρες μόνο αλλά και το Μ1 που το έχω ένα χρόνο με defaults το είχα. Παίζει εσένα να έχει κάποια ρύθμιση για τα hertz της οθόνης και μήπως είναι χαμηλά; εμένα δεν έχει από ότι βλέπω https://support.apple.com/en-us/102297 κάτι τέτοιο μην και το έχεις χαμηλά για οικονομία μπαταρίας και σε πονάει στα μάτια τωρα εκανα την ρυθμιση που αναφερει ο οδηγος που μου εβαλες το λινκ.Φαινεται καλυτερα! Ομως ειμαι σπιτι με φως απο εξω.Θα δω κ το βραδυ με φωτα στο δωματιο αν ειναι οκ κ δεν με ενοχλει τοτε καλως.Γιατι πραγματικα ματωσα για να τα μαζεψω ωστε να το παρω κ εχω ξενερωσει με την οθονη κ πως τα εχουν κανει! Επισης το ιδιο θεμα εχω κ στο ipad pro 12.9 2022:(
comfuzio Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 20 minutes ago, josuts said: εξωτερικο μονιτορ δεν εχω δοκιμασει καθως θελω να το παιρνω εξω μαζι μου.Για την αναλυση που λες μπορεις να δωσεις κατευθυνση που πρεπει να κοιταξω? εχω βαλει μια ζελατινα στην οθονη αλλα θα κοιταξω κ για κατι αλλο να βαλω αν ειναι τωρα εκανα την ρυθμιση που αναφερει ο οδηγος που μου εβαλες το λινκ.Φαινεται καλυτερα! Ομως ειμαι σπιτι με φως απο εξω.Θα δω κ το βραδυ με φωτα στο δωματιο αν ειναι οκ κ δεν με ενοχλει τοτε καλως.Γιατι πραγματικα ματωσα για να τα μαζεψω ωστε να το παρω κ εχω ξενερωσει με την οθονη κ πως τα εχουν κανει! Επισης το ιδιο θεμα εχω κ στο ipad pro 12.9 2022:( άσε και εγώ σπίτι έχω την Odyssey G7 240hz και οκ όταν είμαι στο mac απλά έχει φανταστικά χρώματα και δεν έχω θέμα, όμως στην προηγούμενη δουλειά πήγαινα και είχαν κάτι laptops με 720p οθονη και 60hz μιλάμε στο 20λεπτο δάκρυζε το μάτι και δεν είναι να παίζουμε με τέτοια πράγματα. 1000φορές για τα μάτια ειδικά να τα σκάσω να πάρω κάτι καλό παρά ότι άλλο
josuts Δημοσ. 29 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 1 ώρα πριν, comfuzio είπε άσε και εγώ σπίτι έχω την Odyssey G7 240hz και οκ όταν είμαι στο mac απλά έχει φανταστικά χρώματα και δεν έχω θέμα, όμως στην προηγούμενη δουλειά πήγαινα και είχαν κάτι laptops με 720p οθονη και 60hz μιλάμε στο 20λεπτο δάκρυζε το μάτι και δεν είναι να παίζουμε με τέτοια πράγματα. 1000φορές για τα μάτια ειδικά να τα σκάσω να πάρω κάτι καλό παρά ότι άλλο ειμαι 51 κ γενικα δεν εχω καποιο προβλημα με τα ματια κ ουτε γυαλια φοραω κ σιγουρα δεν θελω να εχω τρεχαματα τωρα! Για να δω το βραδυ παλι πως θα ειναι 1
digitalarchive Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου (επεξεργασμένο) Στις 29/4/2024 στις 5:03 ΜΜ, josuts είπε ειμαι 51 κ γενικα δεν εχω καποιο προβλημα με τα ματια κ ουτε γυαλια φοραω κ σιγουρα δεν θελω να εχω τρεχαματα τωρα! Για να δω το βραδυ παλι πως θα ειναι ειχα και εγώ το πρόβλημα με το πρώτο μου m1. εχει να κανει με ευαθσησια στα ματια στα led display της apple (ίσως δεν ειναι και καλής ποιότητας). μιλάμε για 1 μηνα δεν μπορουσα να κτσω στο λαπτοπ πανω απο 1 ωρα. δωστου χρονου και θα το συνηθήσεις. ειναι πολλοι ανθρωποι που εχουν το ιδιο προβλημα με εσένα. δοκίμασα από δικα μου callibrated profile (αλλα εκει μετα δεν μπορουσα αλλαξω τη φωτεινώτητα) μέχρι να απενεργοποιήσω τα full nits της οθόνης στα 500. ψάξε στο ιντερνετ για το φαινόμενο "PWM or dithering used on the display." αλλα εκανα υπομονη και το ξεπέρασα και σου λεω δοκιμασα ΑΜΕΤΡΗΤΑ προφιλ καλιμπραισματος. μια μερα ειπα μεσα μου αστο οπως ειναι γιατι χειρότερα τα κανεις τα πρ΄γματα. παιξει και με το application της Lunar. το να αλλαζεις καθε τρεις και λιγο κατι στο screen σε κανει ποιο μανιακό και σε κουραζει περισσότερο. και γινεσαι obsessed με τη κατάσταση. εβγαλα το συμπερασμα πως τα ματια θελουν το χρόνο τους να κανουην adapt καινουργειες τεχνολογιες χρωμματος και φωτισμου. φιλική άποψη. μερικοι δεν αντέξαν και πηγαν σε καποιο υποδιεστερ μοντέλο όχι XDR Επεξ/σία 30 Απριλίου από digitalarchive
josuts Δημοσ. 30 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 50 λεπτά πριν, digitalarchive είπε ειχα και εγώ το πρόβλημα με το πρώτο μου m1. εχει να κανει με ευαθσησια στα ματια στα led display της apple (ίσως δεν ειναι και καλής ποιότητας). μιλάμε για 1 μηνα δεν μπορουσα να κτσω στο λαπτοπ πανω απο 1 ωρα. δωστου χρονου και θα το συνηθήσεις. ειναι πολλοι ανθρωποι που εχουν το ιδιο προβλημα με εσένα. δοκίμασα από δικα μου callibrated profile (αλλα εκει μετα δεν μπορουσα αλλαξω τη φωτεινώτητα) μέχρι να απενεργοποιήσω τα full nits της οθόνης στα 500. ψάξε στο ιντερνετ για το φαινόμενο "PWM or dithering used on the display." αλλα εκανα υπομονη και το ξεπέρασα και σου λεω δοκιμασα ΑΜΕΤΡΗΤΑ προφιλ καλιμπραισματος. μια μερα ειπα μεσα μου αστο οπως ειναι γιατι χειρότερα τα κανεις τα πρ΄γματα. παιξει και με το application της Lunar. το να αλλαζεις καθε τρεις και λιγο κατι στο screen σε κανει ποιο μανιακό και σε κουραζει περισσότερο. και γινεσαι obsessed με τη κατάσταση. εβγαλα το συμπερασμα πως τα ματια θελουν το χρόνο τους να κανουην adapt καινουργειες τεχνολογιες χρωμματος και φωτισμου. φιλική άποψη. μερικοι δεν αντέξαν και πηγαν σε καποιο υποδιεστερ μοντέλο όχι XDR Σε ευχαριστω! θα το ψαξω κ αυτο! Απλα ειναι κριμα να ματωνεις να μαζεψεις τα χρηματα κ να σου βγαινουν τετοια θεματα! Α ρε Apple..
digitalarchive Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 34 λεπτά πριν, josuts είπε Σε ευχαριστω! θα το ψαξω κ αυτο! Απλα ειναι κριμα να ματωνεις να μαζεψεις τα χρηματα κ να σου βγαινουν τετοια θεματα! Α ρε Apple.. περίπλοκο θέμα προς ανάλυση μιας και ενοχλεί μια πολυ μικρη ομάδα ανθρώπων. η το ανέχεσαι μεχρι να το συνηθησεις η απλα αλλλάζεις λαπτοπ δεν υπαρχουν μεσοβεζικες λύσεις.
josuts Δημοσ. 1 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 1 Μαϊου 11 ώρες πριν, digitalarchive είπε περίπλοκο θέμα προς ανάλυση μιας και ενοχλεί μια πολυ μικρη ομάδα ανθρώπων. η το ανέχεσαι μεχρι να το συνηθησεις η απλα αλλλάζεις λαπτοπ δεν υπαρχουν μεσοβεζικες λύσεις. ναι μαλλον ετσι ειναι οπως το αναφερεις.απλα μου κανει εντυπωση οτι πριν 10 χρονια που ειχα μακμπουκ δεν ειχα θεμα κ μονο πονοκεφαλο εαν καθομουν ωρες σε αυτο.βεβαια απο τοτε η τεχνολογια προχωρησε κ αλλαξαν κ οι οθονες του κ ολα αλλα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα