Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά ανοιγω αυτο το φόρουμ γιατί βρήκα το κινητό τοθ τιτπου σφραγισμένο και με 1tb μνήμη σε πάρα πολύ καλή τιμή 

Το θέμα μου που κολαω λιγο ειναι το εξης το παλληκάρι μου εδωσε το serial number του σφραγισμένου κινητού αλλα λεει περιορισμένη κάλυψη που ληγει 21 Σεπτεμβρίου 

Δεν ειναι λιγο παράξενο αυτό δειχνει αυτόματο οτι έχει γινει κάποια ενεργοποίηση στο κινητό έτσι δεν είναι είναι ή κανω κάποιο λάθος εγω?

Όποιος γνωριζει κατι ας απαντήσει 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ 

IMG_1232.png

Δημοσ.

Η αγορά έγινε τότε. Η εγγύηση που γράφει το κινητό είναι η στάνταρ , απλά εδώ (ευρωπαϊκή ένωση) ισχύει για 2 χρονια

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, Lewnidas1995 said:

Η αγορά έγινε τότε. Η εγγύηση που γράφει το κινητό είναι η στάνταρ , απλά εδώ (ευρωπαϊκή ένωση) ισχύει για 2 χρονια

Η εγγύηση που γράφει το κινητό είναι η εμπορική και ισχύει για έναν χρόνο. Τα δύο χρόνια που είναι κατοχυρωμένα στην ευρωπαϊκή ένωση τα καλύπτει ο έμπορος.

https://www.apple.com/gr/legal/statutory-warranty/gr/

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.
2 hours ago, CheOnWeb said:

Η εγγύηση που γράφει το κινητό είναι η εμπορική και ισχύει για έναν χρόνο. Τα δύο χρόνια που είναι κατοχυρωμένα στην ευρωπαϊκή ένωση τα καλύπτει ο έμπορος.

https://www.apple.com/gr/legal/statutory-warranty/gr/

Και φυσικά εάν δεν μπορεί να αποδείξει ότι έκανε ο ίδιος την αγορά, ξεχνάς τον 2ο χρόνο!

Δημοσ.
2 hours ago, Dinos1973 said:

Και φυσικά εάν δεν μπορεί να αποδείξει ότι έκανε ο ίδιος την αγορά, ξεχνάς τον 2ο χρόνο!

Αν έχει απόδειξη, δεν μπορεί να τον διεκδικήσει; Πρέπει να είναι στο ονομά του;

Δημοσ.

Σε σφραγισμενο iphone, πως ξερει η apple ποτε πωληθηκε? Μιλαμε αν πχ κανεις αγορα απο ενα μικρο καταστημα που θα σου κοψει απλη αποδειξη λιανικης. Οχι σε μεγαλη αλυσιδα που πιθανων το serial να στελνεται καπου και να λεει "ναι, μολις εγινε η αγορα του" (αν υπαρχει κατι τετοιο)

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Σε σφραγισμενο iphone, πως ξερει η apple ποτε πωληθηκε? Μιλαμε αν πχ κανεις αγορα απο ενα μικρο καταστημα που θα σου κοψει απλη αποδειξη λιανικης. Οχι σε μεγαλη αλυσιδα που πιθανων το serial να στελνεται καπου και να λεει "ναι, μολις εγινε η αγορα του" (αν υπαρχει κατι τετοιο)

Για αυτό το λόγο και εγώ νομίζω πως η εγγύηση του κινητού ξεκινάει (και πρέπει να ξεκινάει) από την πρώτη ενεργοποίηση του. Όταν το ανοίγουμε πρώτη φορά, κάποια στιγμή ζητάει wifi ή δεδομένα (αλλιώς δεν προχωράει το σεταρισμα) ώστε να συνδεθεί στο server της apple να γίνει η ταυτοποίηση και να στείλει κάποια στοιχεία, προφανώς και το SN που είναι μοναδικό για κάθε συσκευή.

Στη σειρά 15, μπαίνοντας πληροφορίες μπαταρίας, δείχνει ημερομηνία κατασκευής και από κάτω: πρώτη χρήση (της συσκευής). Θα πρέπει να συμπίπτει ημερομηνιακά με την περιορισμένη εγγύηση. 

Σε airpods που είχα πάρει παλαιότερα από γνωστή αλυσίδα βάζοντας το SN στο site της apple, μου είχε "φάει" 3 μήνες λιγότερους στην εγγύηση. Πήρα τηλ λοιπόν στο support, τους έστειλα σε φωτο την απόδειξη αγοράς που μου ζήτησαν και μου έκαναν επέκταση / διόρθωσαν τη σωστή ημερομηνία κάλυψης εγγύησης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά τελικά αγόρασα ενα 15 pro σφραγισμένο απο ενα παλληκάρι εδω το ακυρωσα το αλλο γιατι το φοβήθηκα πολυ

Καταχωροντας τo σεριαλ ναμπερ του παιδιού έλεγε έλεγε πως πρέπει να ενεργοποιηθεί η συσκευή πρώτα 

Το σεταρα πριν λίγο και ολα καλά ελεγε πρωτη χρηση μαιο και κατασκευή Δεκέμβριος 

Και μια συμβουλή αποφεύγουμε να αγοράζουμε απο f.b  γιατί την πάτησα με τα airpods pro ηταν ψεύτικα και τα πλήρωσα 80 😞

Επεξ/σία από manthos_27
Δημοσ.
9 hours ago, manthos_27 said:

Παιδιά τελικά αγόρασα ενα 15 pro σφραγισμένο απο ενα παλληκάρι εδω το ακυρωσα το αλλο γιατι το φοβήθηκα πολυ

Καταχωροντας τo σεριαλ ναμπερ του παιδιού έλεγε έλεγε πως πρέπει να ενεργοποιηθεί η συσκευή πρώτα 

Το σεταρα πριν λίγο και ολα καλά ελεγε πρωτη χρηση μαιο και κατασκευή Δεκέμβριος 

Και μια συμβουλή αποφεύγουμε να αγοράζουμε απο f.b  γιατί την πάτησα με τα airpods pro ηταν ψεύτικα και τα πλήρωσα 80 😞

Μάλλον η πρωτη περίπτωση που μας είπες δεν ήταν και τόσο καινούργιο σφραγισμένο. Μήπως ήταν καμία αντικατάσταση χαλασμένης συσκευής ή κάτι τέτοιο?

• Like 1
Δημοσ.

Αν ειναι απο εξωτερικο μπορει να συμβει,αν εχει αγοραστει απο apple store ,το ενεργοποιουν αυτη μεσω ιμει με την αγορα και ας ειναι σφραγισμενο,αν ειναι απο ελλαδα δεν θα επρεπε να σου λεει κατι τετοιο

• Thanks 1
Δημοσ.
On 01/05/2024 at 23:45, Ronnie1985 said:

Για αυτό το λόγο και εγώ νομίζω πως η εγγύηση του κινητού ξεκινάει (και πρέπει να ξεκινάει) από την πρώτη ενεργοποίηση του. Όταν το ανοίγουμε πρώτη φορά, κάποια στιγμή ζητάει wifi ή δεδομένα (αλλιώς δεν προχωράει το σεταρισμα) ώστε να συνδεθεί στο server της apple να γίνει η ταυτοποίηση και να στείλει κάποια στοιχεία, προφανώς και το SN που είναι μοναδικό για κάθε συσκευή.

αν όμως η συσκευή ενεργοποιηθεί μετά 2 η 3 χρονια τι γίνεται???τι να εγγυηθεί η apple ??? αφού ούτε ανταλλακτικό μπορεί να υπάρχει για το μοντέλο αυτό 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, koutsis είπε

Μάλλον η πρωτη περίπτωση που μας είπες δεν ήταν και τόσο καινούργιο σφραγισμένο. Μήπως ήταν καμία αντικατάσταση χαλασμένης συσκευής ή κάτι τέτοιο?

Για αυτό και το απεφυγα να το αγοράσω του το ανέφερα κιολας σε ερώτηση και δεν μου απάντησε ποτέ 

• Like 1
  • Λύση
Δημοσ.

Σιγουρα η εγγύηση ενός έτους στα iPhone ξεκινάει από την ημερομηνία ενεργοποίησης (τσεκαρισμένο)

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...