emperor4her Δημοσ. 28 Απριλίου 2024 Δημοσ. 28 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) εχω ενα ραφι παρατημενο στην αποθηκη.. https://www.praktiker.gr/p/rafi-gyalino-90x30cm-2670 ειναι αυτο, απο πρακτικερ το ειχα παρει, αλλα το δικο μου ειναι 60x30x 1mm ποσο βαρος αντεχει? θα βαζατε ενα κουτακι υπολογιστη επανω? ζυγιζει 10 κιλα.. το κουτι ειναι 20x35. προφανως τα 10 κιλα δεν θα ειναι σε ενα πατημα, αλλα σε 4 που παταει το κουτι με λαστιχενια ποδαρακια. Edit: Διαβαζω εδω σε αυτο που ειναι 0.8cm οτι αντεχει 15kg. Εμενα που ειναι 1cm, και βαση μεγαλη, θεωρητικα δεν θα εχει προβλημα, σωστα? Επεξ/σία 28 Απριλίου 2024 από emperor4her
The_Judas Δημοσ. 28 Απριλίου 2024 Δημοσ. 28 Απριλίου 2024 Σε γυάλινο ράφι σαν και αυτό δεν θα το έβαζα. Αυτό φαίνεται ότι είναι για ελαφριά διακοσμητικά αντικείμενα όχι για μεγάλα βάρη.
emperor4her Δημοσ. 28 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2024 5 ώρες πριν, The_Judas είπε Σε γυάλινο ράφι σαν και αυτό δεν θα το έβαζα. Αυτό φαίνεται ότι είναι για ελαφριά διακοσμητικά αντικείμενα όχι για μεγάλα βάρη. Τι να σου πω, το εβαλα, και βλεπουμε.. επ ευκαιρια τακτοποιησα και καλωδια.. παντως, το ενυδρειο που εχω στο σαλονι μου, ειναι με 0,8cm τζαμι και κραταει 450 λιτρα νερο! μου φαινεται απιθανο να μην αντεχει το ραφι 10 κιλα κουτι..
emperor4her Δημοσ. 28 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, The_Judas είπε το καλοριφερ δουλευει ; 😁 🤣 ναι το χειμωνα! εχω 10 μηνες να σκεφτω τι θα κανω το χειμωνα! αφησα 5-7cm αναμεσα μηπως βαλω καποιο θερμομονωτικο αναμεσα στο τζαμι και στο καλοριφερ μονο για το χειμωνα, 3 μηνες! Επεξ/σία 28 Απριλίου 2024 από emperor4her 1
poulinos Δημοσ. 28 Απριλίου 2024 Δημοσ. 28 Απριλίου 2024 7 minutes ago, emperor4her said: 🤣 ναι το χειμωνα! εχω 10 μηνες να σκεφτω τι θα κανω το χειμωνα! αφησα 5-7cm αναμεσα μηπως βαλω καποιο θερμομονωτικο αναμεσα στο τζαμι και στο καλοριφερ μονο για το χειμωνα, 3 μηνες! δεν θα σπασει απο την θερμοκρασια.δοκιμασμενο.και δεκα κιλα ειναι πολυ μια χαρα για αυτο το τζαμι ακομα και πανω στο καλοριφερ. αν δεν ηταν καλοριφερ και ηταν επιπεδο απο κατω τοτε θα αντεχε και σενα ακομα 1
emperor4her Δημοσ. 28 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2024 7 λεπτά πριν, poulinos είπε δεν θα σπασει απο την θερμοκρασια.δοκιμασμενο.και δεκα κιλα ειναι πολυ μια χαρα για αυτο το τζαμι ακομα και πανω στο καλοριφερ. αν δεν ηταν καλοριφερ και ηταν επιπεδο απο κατω τοτε θα αντεχε και σενα ακομα Υποθετω το καλοριφερ το ανεφερε ο φιλος λογω της θερμοκρασιας ως προς τον υπολογιστη και οχι ως προς το τζαμι. που αυτο υποθετω ειναι ενα θεμα, αλλα ενταξει νομιζω με καποιο μονωτικο υλικο/φελιζολ θα ειμαι οκ το χειμωνα. 2
poulinos Δημοσ. 28 Απριλίου 2024 Δημοσ. 28 Απριλίου 2024 10 minutes ago, emperor4her said: Υποθετω το καλοριφερ το ανεφερε ο φιλος λογω της θερμοκρασιας ως προς τον υπολογιστη και οχι ως προς το τζαμι. που αυτο υποθετω ειναι ενα θεμα, αλλα ενταξει νομιζω με καποιο μονωτικο υλικο/φελιζολ θα ειμαι οκ το χειμωνα. ακομα και μονωτικο να βαλει ειναι λαθος σημειο διοτι παλι θα πηγαινει πολυ ζεστη στον υπολογιστη ακομα και απο τα πλαγια του καλοριφερ. ο ζεστος αερας παει πανω 1
andreaspA Δημοσ. 29 Απριλίου 2024 Δημοσ. 29 Απριλίου 2024 Εγω δεν καταλαβα τι παχος εχει το τζαμι. 1mm ή 1cm ? Αν ειναι 1cm δηλαδη 10χιλιοστα, μια χαρα αντεχει και οχι μονο τον υπολογιστη. Η θεση ομως που το εβαλες ειναι λαθος. Ζεσταινεται το τζαμι, ο υπολογιστης, και οχι το δωμάτιο. Πάνω απο τα καλοριφερ δεν βαζουμε τιποτα.
emperor4her Δημοσ. 29 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2024 2 ώρες πριν, andreaspA είπε Εγω δεν καταλαβα τι παχος εχει το τζαμι. 1mm ή 1cm ? Αν ειναι 1cm δηλαδη 10χιλιοστα, μια χαρα αντεχει και οχι μονο τον υπολογιστη. Η θεση ομως που το εβαλες ειναι λαθος. Ζεσταινεται το τζαμι, ο υπολογιστης, και οχι το δωμάτιο. Πάνω απο τα καλοριφερ δεν βαζουμε τιποτα. 1 cm ειναι. δεν ξερω καν αν υπαρχει 0.1 cm τζαμι! 😁 ναι το ξερω οτι το σημειο ειναι λαθος για το χειμωνα, θα δουμε πως θα το κανω. δυστυχως δεν υπηρχε καποιος αλλος χωρος να το βαλω.. η αλλη λυση ειναι το χειμωνα απλα να το βαζω κατω απ το γραφειο. το τζαμι πιανει πανω στη γωνια και συγκρατειται με το βαρος του. οποτε βγαινει χωρις να ξεβιδωσω τιποτα. απλα το βγαζω και κατω απ το γραφειο για 3 μηνες!
mariosnik_ Δημοσ. 29 Απριλίου 2024 Δημοσ. 29 Απριλίου 2024 Η απάντηση δίνεται εύκολα με την επίλυση μιας άσκησης από οποιονδήποτε μηχανικό, έχουμε ένα δοκίμιο από γυαλί, υπόκειται σε κάποια διεργασία κόπωσης με βάρος 100N. Να βρεθεί το σημείο θραύσης. Η θερμοκρασία παίζει αρνητικό ρόλο και όσο αυξάνεται μειώνει την αντοχή του υλικού. Βέβαια, για 1cm πάχος θα αντέχει. 1
poulinos Δημοσ. 3 Μαΐου 2024 Δημοσ. 3 Μαΐου 2024 On 29/04/2024 at 07:15, andreaspA said: Εγω δεν καταλαβα τι παχος εχει το τζαμι. 1mm ή 1cm ? Αν ειναι 1cm δηλαδη 10χιλιοστα, μια χαρα αντεχει και οχι μονο τον υπολογιστη. Η θεση ομως που το εβαλες ειναι λαθος. Ζεσταινεται το τζαμι, ο υπολογιστης, και οχι το δωμάτιο. Πάνω απο τα καλοριφερ δεν βαζουμε τιποτα. 1cm βρε.φαινεται και στην φωτογραφια. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα