b00mb00m Δημοσ. 28 Απριλίου Share Δημοσ. 28 Απριλίου έχω ένα teclast F7 plus3. Πάω να κάνω upgrade σε windows 11 και διαπιστώνω ότι το μικρόφωνο δε δουλεύει. Το ψάχνω, μπουτάρω και με linux, πάλι τα ίδια. Γυρίζω σε windows 10 , τίποτα. Βάζω ένα άχρηστο micro usb μικρόφωνο και είχα ήχο. Άρα ξεκάθαρα είναι θέμα hardware αφού με 3 λειτουργικά δε παίρνει ήχο. Λίγες μέρες πριν δούλευε κανονικά αλλά αυτό δε λέει κάτι. Εννοείται από ρυθμίσεις έχω ελέγξει τα πάντα. Spoiler το κακό είναι ότι στο συγκεκριμένο laptop χρειάζομαι το mic. Λύσεις που σκέφτηκα: Με κάποιον τρόπο να διορθώσω το ενσωματωμένο. Αλήθεια μπορώ να βρω στο ebay/ali το ανταλλακτικο; Η καλύτερη αλλά δυσκολότερη λύση. Το έχω ανοίξει παλαιότερα το λαπτοπ, ξέρω 1-2 πραγματάκια να πάρω ένα καλύτερο micro usb mic και να το έχω μόνιμα πάνω. Μένει μονο 1 ελέυθερη usb μετά κι έχω θέμα ακουστικά--μικρόφωνο με καλώδιο τύπου handsfree ή με bluetooth το λαπτοπ το μεταφέρω συνέχεια και δε θα ήθελα να κουβαλάω εξτρα πράγματα. για αυτό κοιτάω τη λύση 1 τη βοηθειά σας παιδιά.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
b00mb00m Δημοσ. 29 Απριλίου Μέλος Share Δημοσ. 29 Απριλίου επανέρχομαι λίγο στο θέμα για να ρωτήσω αν τα εσωτερικά μικρόφωνα των laptop είναι όλα ίδια ή έχουν ίδιου τύπου βύσμα. Με λίγα λόγια, ταιριάζουν και από άλλα λαπτοπ? έχω 2 σπασμένα. ένα netbook hp κι ένα κανονικό hp. Παίζει να ξηλώσω από αυτά και να ταιριάζει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
omokas Δημοσ. 30 Απριλίου Share Δημοσ. 30 Απριλίου 23 hours ago, b00mb00m said: επανέρχομαι λίγο στο θέμα για να ρωτήσω αν τα εσωτερικά μικρόφωνα των laptop είναι όλα ίδια ή έχουν ίδιου τύπου βύσμα. Με λίγα λόγια, ταιριάζουν και από άλλα λαπτοπ? έχω 2 σπασμένα. ένα netbook hp κι ένα κανονικό hp. Παίζει να ξηλώσω από αυτά και να ταιριάζει; Μπορείς να πάρεις κανονικά απο το άλλο. Συνήθως θα τα δείς σε αυτή τη μορφή Ισως να μην ταιριάζει ο κονέκτορας στο τέλος αν θές το κολλας με κολλητήρι βάζεις και λίγο θερμοσυστελόμενο για μόνωση η μονοτική οτι έχεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
b00mb00m Δημοσ. 30 Απριλίου Μέλος Share Δημοσ. 30 Απριλίου 30 λεπτά πριν, omokas είπε Μπορείς να πάρεις κανονικά απο το άλλο. Συνήθως θα τα δείς σε αυτή τη μορφή Ισως να μην ταιριάζει ο κονέκτορας στο τέλος αν θές το κολλας με κολλητήρι βάζεις και λίγο θερμοσυστελόμενο για μόνωση η μονοτική οτι έχεις διάβασα λίγο στο internet και είδα ότι δεν είναι στανταρ τα μικρόφωνα. Πολύ πιθανόν να μη ταιριάζουν σε άλλα λαπτοπ. Για το συγκεκριμενό δε κατάφερα να βρω πληροφορίες αλλά ούτε και το mic στο aliexpress σαν ανταλλακτικό. Γενικά απ ότι κατάλαβα είναι λίγο ζόρικη διαδικασία. Το λαπτοπ έχει τύχει να το ανοίξω και να το κάνω βίδες, αλλά το mic είναι στην οθόνη, το πλαίσιο της οποίας δεν έχω ανοίξει και είναι πολύ λεπτό. Γενικά είναι φασαριόζικο μηχάνημα λόγω του ότι είναι και λεπτό. Φοβάμαι μη το σακατέψω. Θα ξηλώσω τα mic από τα χαλασμένα να δω πως είναι και θα δω τι θα κάνω. Πολύ πιθανόν να το αφήσω έτσι και να κάνω δουλειά με bluetooth handsfree. Αυτά τα mini usb μικρόφωνα πρέπει να είσαι από πάνω και πάλι δε πιάνουν τον ήχο. Ίδια σχόλια έχω διαβάσει και από άλλους στο ιντερνετ. Άρα δεν είναι ότι το δικό μου που δοκίμασα είναι προβληματικό. Ίσως και ασχοληθώ για την εμπειρία, πάντως χρειάζομαι mic και πρέπει να βρω λύση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
omokas Δημοσ. 30 Απριλίου Share Δημοσ. 30 Απριλίου (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, b00mb00m said: διάβασα λίγο στο internet και είδα ότι δεν είναι στανταρ τα μικρόφωνα. Πολύ πιθανόν να μη ταιριάζουν σε άλλα λαπτοπ. Για το συγκεκριμενό δε κατάφερα να βρω πληροφορίες αλλά ούτε και το mic στο aliexpress σαν ανταλλακτικό. Γενικά απ ότι κατάλαβα είναι λίγο ζόρικη διαδικασία. Το λαπτοπ έχει τύχει να το ανοίξω και να το κάνω βίδες, αλλά το mic είναι στην οθόνη, το πλαίσιο της οποίας δεν έχω ανοίξει και είναι πολύ λεπτό. Γενικά είναι φασαριόζικο μηχάνημα λόγω του ότι είναι και λεπτό. Φοβάμαι μη το σακατέψω. Θα ξηλώσω τα mic από τα χαλασμένα να δω πως είναι και θα δω τι θα κάνω. Πολύ πιθανόν να το αφήσω έτσι και να κάνω δουλειά με bluetooth handsfree. Αυτά τα mini usb μικρόφωνα πρέπει να είσαι από πάνω και πάλι δε πιάνουν τον ήχο. Ίδια σχόλια έχω διαβάσει και από άλλους στο ιντερνετ. Άρα δεν είναι ότι το δικό μου που δοκίμασα είναι προβληματικό. Ίσως και ασχοληθώ για την εμπειρία, πάντως χρειάζομαι mic και πρέπει να βρω λύση Ναι οντως ειναι αναλογος το μοντελο κ την υλοποιηση, εσενα το εχει μαζι με την καμερα και πιθανων στην ιδια καλωδιοταινια οποτε δεν γινεται αυτο που σου προτεινα EDIT: Μπορείς να δείς και μηπως το κανεις με το κινητο και την εφαρμογη WoMic το ειχα δουλεψει στην εξεταστικη οταν διναμε online με τον covid Επεξ/σία 30 Απριλίου από omokas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
b00mb00m Δημοσ. 30 Απριλίου Μέλος Share Δημοσ. 30 Απριλίου 13 λεπτά πριν, omokas είπε Ναι οντως ειναι αναλογος το μοντελο κ την υλοποιηση, εσενα το εχει μαζι με την καμερα και πιθανων στην ιδια καλωδιοταινια οποτε δεν γινεται αυτο που σου προτεινα αυτό φοβάμαι, Είναι σε στυλ tablet. Όλα ένα. ενσωματωμένα Και δεν έχω δει πως ακριβώς είναι το mic. Μου φαίνεται θα συμβιβαστώ με την ιδέα του bluetooth. Ευχαριστώ πάντως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ice25 Δημοσ. 30 Απριλίου Share Δημοσ. 30 Απριλίου Στις 28/4/2024 στις 3:20 ΜΜ, b00mb00m είπε , μπουτάρω και με linux, πάλι τα ίδια. Γυρίζω σε windows 10 , τίποτα. Βάζω ένα άχρηστο micro usb μικρ Για drivers κοίταξες? μήπως να ψάξεις στο site του κατασκευαστή να τους περάσεις ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
b00mb00m Δημοσ. 30 Απριλίου Μέλος Share Δημοσ. 30 Απριλίου 11 λεπτά πριν, ice25 είπε Για drivers κοίταξες? μήπως να ψάξεις στο site του κατασκευαστή να τους περάσεις ? Κατά 99% είναι χαλασμένο. Drivers κοίταξα αλλά δε βρήκα. Αλλά... γύρισα στα win 10 και πάλι δε έβλεπε mic. Είχα κρατήσει και image του σκληρού και το επανέφερα και τίποτα. Δοκίμασα live cd με linux mint, πάλι τίποτα.. Να δοκιμάσω άλλη διανομή; Να στείλω ένα mail στο support για drivers? Όταν συνδέω usb mic δουλεύει. Μου έκανε εντύπωση κάτι άλλο όμως.. Δε ξέρω αν έχω άδικο. Πίστευα ότι αν είχε χαλάσει το mic, θα το έβλεπε και απλά δε θα έπαιρνε τον ήχο. Τώρα ανοίγω πχ την εφαρμογή ηχογράφησης και μου λέει ότι δεν υπάρχει mic. Να ξεκόλλησε καμια επαφή; Στο device manager εμφανίζεται, εμφανίζεται σαν input device. Spoiler Τι γκανεμιά έπεσε, σε άλλο λαπτοπ μόλις διαπίσωσα ότι δε μου δουλεύει τώρα το ενσωματωμένο bluetooth. Δοκιμασμένο σε windows και linux. Ενώ στο bios εμφανίζεται κανονικά. Το απενεργοποίησα/ενεργοποιήσα από το bios, αλλά πάλι τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ice25 Δημοσ. 30 Απριλίου Share Δημοσ. 30 Απριλίου Συνέπεσε με το φορματ που έκανες? αν δεν βρήκες drivers πέρνα ότι έχει σχέση με Ήχο και κάμερα. επίσης δες λίγο και τις ρυθμίσεις ( microphone privacy settings) εκεί πρέπει να δώσεις δικαιώματα στις εφαρμογές να χρησιμοποιούν το μικρόφωνο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
b00mb00m Δημοσ. 7 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 7 Μαϊου Στις 30/4/2024 στις 4:00 ΜΜ, ice25 είπε Συνέπεσε με το φορματ που έκανες? αν δεν βρήκες drivers πέρνα ότι έχει σχέση με Ήχο και κάμερα. επίσης δες λίγο και τις ρυθμίσεις ( microphone privacy settings) εκεί πρέπει να δώσεις δικαιώματα στις εφαρμογές να χρησιμοποιούν το μικρόφωνο τα έχω ελέγξει όλα. Έχω μπουτάρει με lubuntu, mint και μικρόφωνο δε βρίσκει. Έκανα επαναφορά σε win10 (είχα κρατήσει image) και πάλι τίποτα. Εντάξει είναι ξεκάθαρο θέμα hardware. Κοίταξα και το bios μήπως και υπάρχει κάποια ρύθμιση αλλά δε βρήκα κάτι. Συνέπεσε με την εγκατάσταση των windows 11 αλλά απ ότι φαίνεται ήταν τυχαίο. Μάλλον είχε χαλάσει νωρίτερα, έβαλα τα 11 και ξεκίνησα να εγκαθιστώ προγράμματα και να κάνω ρυθμίσεις και έτσι ανακάλυψα ότι δε δουλεύει. Δε νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθώ παρότι το χρειάζομαι. Θα χρησιμοποιώ το bluetooth του κινητού για mic. Αφού έχει bt το laptop όλα καλά. όλα τα άλλα (wifi, κάμερα, ήχος, bt) δουλεύουν κανονικά Στις 30/4/2024 στις 4:00 ΜΜ, ice25 είπε Συνέπεσε με το φορματ που έκανες? αν δεν βρήκες drivers πέρνα ότι έχει σχέση με Ήχο και κάμερα. επίσης δες λίγο και τις ρυθμίσεις ( microphone privacy settings) εκεί πρέπει να δώσεις δικαιώματα στις εφαρμογές να χρησιμοποιούν το μικρόφωνο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα