Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, agrio.imeros είπε

Οι εργατοτεχνίτες δουλεύουν εξαήμερο;

Και 6ημερο και 8ημερο😁Εσενα το προβλημα σου ειναι ο θορυβος;Καλεις την Αστυνομια Ειναι το αν δουλευουν νομιμα ; Κανεις καταγγελεια στην ιστοσελιδα της Επιθεωρησης Εργασιας

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, xp-user είπε

Και 6ημερο και 8ημερο😁Εσενα το προβλημα σου ειναι ο θορυβος;Καλεις την Αστυνομια Ειναι το αν δουλευουν νομιμα ; Κανεις καταγγελεια στην ιστοσελιδα της Επιθεωρησης Εργασιας

Μήπως κάποιος άλλος έπρεπε να δηλώσει στην επιθεώρηση εργασίας ότι θα
δουλέψει-ουν εργατοτεχνίτης-ες το σαββατοκύριακο. Και δε μιλάμε μόνο για το
θόρυβο ότι μας ενοχλεί...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από την επιθεώρηση εργασίας μου είπαν στο τηλέφωνο ότι δεν πηγαίνουν σε σπίτια, δεν κάνουν έλεγχο σε πολυκατοικίες! Μπορώ λέει να πάω να κάνω αίτηση για "εργατική διαφορά", και αφορά τον δικό μου εργοδοτη ή επιχείρηση. Ασχολούνται μόνο με επιχειρήσεις! Δηλ. μπορεί να δουλεύουν 2 μάστορες βραδιάτικα 1 η ώρα τη νύχτα, να κοπανάνε σωλήνες που τους αντιλαμβανόμαστε τον ήχο σε όλη την πολυκατοικία, αλλά δεν είναι παράνομο; Σε ποια περίπτωση πληρώνουν πρόστιμο;

Επεξ/σία από margarita1_
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, margarita1_ είπε

Δηλ. μπορεί να δουλεύουν 2 μάστορες βραδιάτικα 1 η ώρα τη νύχτα, να κοπανάνε σωλήνες που τους αντιλαμβανόμαστε τον ήχο σε όλη την πολυκατοικία,

Πως δε μπορούν.  Τους ψήνετε κανένα καφέ να τους κεράσετε ή είστε τίποτα ματζίριδες
εκεί στην πολυκατοικία...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πραγματικά μόνο με χιούμορ αντιμετωπίζεται η κατάσταση. Να τους δώσουμε και τα κλειδιά των διαμερισμάτων μας και να αποχωρήσουμε οικειοθελώς οι υπόλοιποι άγρυπνοι ιδιοκτήτες από την πολυκατοικία...

Εξάλλου ο ενοικιαστής, που φέρνει τους μάστορες νύχτα τόσους μήνες τώρα, είναι μεγάλος μάγκας και όλους τους υπόλοιπους μας έχει γραμμένους, ήδη έχει καρφώσει κοινόχρηστη πόρτα, έχει καταλάβει κοινόχρηστους χώρους κλπ. κλπ. Μάλλον με τον τρόπο του μας λέει να αποχωρήσουμε σιγά σιγά... Και πολύ μείναμε στα σπίτια μας!

Επεξ/σία από margarita1_
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, margarita1_ είπε

Πραγματικά μόνο με χιούμορ αντιμετωπίζεται η κατάσταση. Να τους δώσουμε και τα κλειδιά των διαμερισμάτων μας και να αποχωρήσουμε οικειοθελώς οι υπόλοιποι άγρυπνοι ιδιοκτήτες από την πολυκατοικία...

Εξάλλου ο ενοικιαστής, που φέρνει τους μάστορες νύχτα τόσους μήνες τώρα, είναι μεγάλος μάγκας και όλους τους υπόλοιπους μας έχει γραμμένους, ήδη έχει καρφώσει κοινόχρηστη πόρτα, έχει καταλάβει κοινόχρηστους χώρους κλπ. κλπ. Μάλλον με τον τρόπο του μας λέει να αποχωρήσουμε σιγά σιγά... Και πολύ μείναμε στα σπίτια μας!

αφού ειναι ενοικιαστής υπάρχει και ιδιοκτήτης ,αυτός τι λέει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλιστα.Δηλαδη ο ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ κάνει ολική ανακαινηση και καρφωνει κοινοχρηστες πόρτες σε ξένο διαμερισμα που δεν είναι δικό του.Και η αστυνομία ανύπαρκτη ,αλλα με μυνηση θα τους μαγκωνε αλλα δεν την κάνει κανεις και αυτό το κάνει και αρκετές εβδομαδες

margarita??? σοβαρεψου και αντε να κανεις καμια βολτα

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 7/5/2024 στις 8:23 ΜΜ, agrio.imeros είπε

Οι εργατοτεχνίτες δουλεύουν εξαήμερο;

Εν τω μεταξυ καποιοι εχετε στο μυαλο σας οτι ο ανθρωπος πρεπει να δουλευει μονο Δευτερα-Παρασκευη, και οχι Τεταρτη-Κυριακη, ή Πεμπτη-Τριτη

Οσο για το τοπικ, τρολ μου μοιαζει. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έχει καρφώσει πόρτα του υπογείου που βλέπει στον φωταγωγό. και έχει καταλάβει όλο το υπόγειο με σαβουρες. ο ιδιοκτητης του διαμερισματος μας γράφει κανονικα. και εγω είμαι γυναικα και ειμαι διαχειριστρια και ο ενοικιαστης επισης με γραφει. πού βρίσκετε το παραλογο σε αυτα που λεω;

εν πάσει περιπτωσει ζητησα να μαθω τι λεει ο νομος. εγω δεν μπορω να πουλησω μαγκια και να επικρατησω οπως ο αλλοδαπος ενοικιαστης, ουτε και το θελω αλλωστε. και ρατσιστρια δεν ειμαι, ο συγκεκριμενος και το τεραστιο σοι του που μπαινοβγαινει στο διαμερισμα τους μας έχει δυσκολεψει την καθημερινοτητα μας με απειλες και αγριαδες και μας εχει επίσης περιορισει την προσβαση σε κοινοχρηστους και σε ιδιοκτητους αποθηκευτικους χωρους! αυτά, ευχαριστώ για οσους απαντησαν σοβαρα. Δυστυχως στην ελλαδα της 4ης βιομηχανικης επαναστασης, οπου ολα τα προβληματα εχουν λυθει, το μηνυμα μου σας φανταζει τρολ και η απραξια της αστυνομιας που μας λεει οτι δεν ειναι δικη της δικαιοδοσια σας φανταζει περιεργη!

Επεξ/σία από margarita1_
  • Haha 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Εν τω μεταξυ καποιοι εχετε στο μυαλο σας οτι ο ανθρωπος πρεπει να δουλευει μονο Δευτερα-Παρασκευη, και οχι Τεταρτη-Κυριακη, ή Πεμπτη-Τριτη

Δήλωσε εσύ στην επιθεώρηση και στο πλησιέστερο αστυνομικό
τμήμα ότι θα έχεις οικοδομικες εργασιές το σαββατοκύριακο
για να έχει τον κώλο του καλυμμένο ο εργατοτεχνίτης από
εργατικό ατύχημα ή καταγγελίες, δωσ΄του τις ανάλογες
προσαυξήσεις του Σαββάτου και της Κυριακής και αν κάτσει
και την υπερεργασία και τις υπερωρίες και άσε τι έχουν
κάποιοι άνθρωποι στο μυαλό τους... είναι μεγάλη κουβέντα...
Δεν έχουν όλα τα επαγγέλματα ίδιο χρόνο εργασίας, ίδιες ημέρες,
ίδιο περιβάλλον, ίδιο ωράριο, ίδιο ένσημο κτλ

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, margarita1_ είπε

έχει καρφώσει πόρτα του υπογείου που βλέπει στον φωταγωγό. και έχει καταλάβει όλο το υπόγειο με σαβουρες. ο ιδιοκτητης του διαμερισματος μας γράφει κανονικα. και εγω είμαι γυναικα και ειμαι διαχειριστρια και ο ενοικιαστης επισης με γραφει. πού βρίσκετε το παραλογο σε αυτα που λεω;

εν πάσει περιπτωσει ζητησα να μαθω τι λεει ο νομος. εγω δεν μπορω να πουλησω μαγκια και να επικρατησω οπως ο αλλοδαπος ενοικιαστης, ουτε και το θελω αλλωστε. και ρατσιστρια δεν ειμαι, ο συγκεκριμενος και το τεραστιο σοι του που μπαινοβγαινει στο διαμερισμα τους μας έχει δυσκολεψει την καθημερινοτητα μας με απειλες και αγριαδες και μας εχει επίσης περιορισει την προσβαση σε κοινοχρηστους και σε ιδιοκτητους αποθηκευτικους χωρους! αυτά, ευχαριστώ για οσους απαντησαν σοβαρα. Δυστυχως στην ελλαδα της 4ης βιομηχανικης επαναστασης, οπου ολα τα προβληματα εχουν λυθει, το μηνυμα μου σας φανταζει τρολ και η απραξια της αστυνομιας που μας λεει οτι δεν ειναι δικη της δικαιοδοσια σας φανταζει περιεργη!

Άλλο το θέμα του τι είναι νόμιμο ή όχι και άλλο το θέμα της εφαρμογης της νομοθεσίας

Υπάρχουν 4 θέματα εδω:

1) Θόρυβος κατά την διάρκεια ωρών κοινής ησυχίας.

Να ξεκαθαριστεί ότι δεν απαγορευονται οι εργασίες σε αυτές τις ώρες. Απαγορεύεται ο θόρυβος πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Εάν υπάρχει θόρυβος αλλά δεν υπερβαίνει τα όρια τότε είτε αυτός ο θόρυβος ενοχλεί είτε όχι δεν είναι παράνομος αυτός που εργάζεται. Πχ. εάν καρφώνω ένα καρφί στο τοίχο μου ακούγεται 3 ορόφους κάτω ο χτύπος. Αλλά δεν υπερβαίνει είναι η αλήθεια τα επιτρεπόμενα db. Οπότε δεν υπάρχει διαδικασία να το αποφύγεις. Εχω δικαίωμα να το συνεχίσω.

Εάν όντως υπερβαίνει τα επιτρεπομενα καλείς την αστυνομία. Έχει υποχρέωση να έρθει, βεβαιωσει την παράβαση και να κάνει συστάσεις. Δεν θα κλείσει κανέναν μέσα. Εάν δεν έρθουν ξανακαλεις επίμονα. Δυστυχώς όλα τα αστυνομικά τμηματα είναι υποστελεχωμενα. Οπότε δεν είναι πάντα εφικτό να έρθουν. Φυσικά παίζει και να βαριούνται.

Εάν έρθουν και βεβαιώσουν την παράβαση τότε ζητάς την καταγραφή του συμβάντος και πας από το τμήμα και ζητάς αντίγραφο. Θα είναι προς χρήση σε πιθανή επίσημη καταγγελία/μυνηση.

Εάν δεν έρθουν ζητάς να σου βεβαιώσουν από το τμήμα τις κλήσεις σου προς αυτούς και τον αναφερόμενο λόγο. Το χρησιμοποιείς ως αποδεικτικό σε περίπτωση επίσημης καταγγελίας

2) Εργασία τα Σαββατοκύριακα.

Επίσημα το Σάββατο είναι πλήρως εργάσιμη ημέρα. Μην το μπερδεύετε με τα ωράρια δημοσίων υπαλλήλων. Για εργοτάξια για την Κυριακή θέλεις ειδική άδεια από την επιθεώρηση εργασίας. Για ιδιώτες έχω την εντύπωση πως όχι. Το ίδιο ισχυει και για εργασίες εκτός τυπικού ωραρίου. Για ιδιώτες δεν προβλέπεται απαγόρευση.

Αυτό που απαγορευονταν ήταν η υπερωριακή εργασία εκτός των προβλεπομενων. Κι αυτό τώρα είναι αρκετά flexible με τις νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης (δυστυχώς για όλους). 

Σε αυτό είναι υπεύθυνη η επιθεώρηση εργασιας για ελέγχους. Σε μικρά συνεργεία/έργα τύπου επισκευές σπιτιών δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξει τα πραγματικά ωράρια ανά εβδομάδα. Οπότε ελέγχουν κυρίως μεγάλα έργα όπου ωφειλουν να κρατούν ημερολόγια έργου με παρουσίες προσωπικού. Ο ιδιώτης οχι.

3) Νόμιμη εργασία.

Εδω όπως σε κάθε εργασία απαγορευεται η μαύρη εργασία. Οπότε πρέπει να υπάρχει μια σύμβαση έργου ή ένα ιδιωτικό συμφωνητικό του κυρίου του έργου (ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής) με τον ιδιοκτήτη του συνεργείου των εργασιών.

Εάν μιλάμε για μεμονωμένους εργάτες τότε ο κυρίος του έργου (ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής) ωφειλει να πληρώνει τους εργαζόμενους με παραστατικά καθως και να τους πληρώνει τα ένσημα τους. Για συντομες εργασίες χρησιμοποιείται το εργοσημο.

Και εδώ είναι υπεύθυνη η επιθεώρηση εργασίας για έλεγχο παράνομης και ανασφάλιστης εργασίας. Δεν εχουν επαρκές προσωπικό για ελέγχους και ακόμη και για την χρήση του αυτοκινήτου μετακίνησης θέλουν εγκρίσεις οπότε δεν είναι πολύ ευέλικτοι. Αλλά εάν και όταν γίνει επώνυμη καταγγελία ωφειλουν να το εξετάσουν. Οπότε εάν πάτε και κάνετε την καταγγελία σας θα πρέπει να το ελέγξουν είτε μόνοι τους είτε με την βοήθεια της αστυνομιας. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να σας απαντήσουν αλλιώς εχετε δικαίωμα να καταγγειλετε αυτούς.

4) Εργασίες χωρίς οικοδομική άδεια από την πολεοδομία.

Όλες οι οικοδομικές εργασίες (εκτός πολύ μικρών εργασιων) ωφειλουν να έχουν οικοδομική άδεια.

Για μικρής κλίμακας εργασίες βγαίνει άδεια εργασιών μικρης κλίμακας. Για όλες τις άλλες χρειάζεται οικοδομική άδεια. Το γκρεμισμα εσωτερικών τοίχων μπορεί να γίνεται και με άδεια εργασιών μικρής κλίμακας μπορεί να θέλει και κανονικη οικοδομική άδεια. Το ίδιο και η αναδιαρυθμιση των χωρών. Οι υδραυλικές και ηλεκτρολογικες εργασίες εκτός από μικροαλλαγές θέλουν οικοδομική άδεια και νέα μελέτη.

Εδώ κανετε καταγγελία στην πολεοδομία. Και εκεί ωφειλουν να έρθουν να ελέγξουν. Δεν ελέγχουν απαραίτητα κατά την διάρκεια των εργασιών. Μπορούν να το ελέγξουν οποιαδήποτε στιγμή και να συγκρίνουν με τα εγκεκριμένα σχέδια.

Αυτοί έρχονται πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Μην περιμένετε να έρθουν την επόμενη ημέρα βεβαια. Υπάρχει και η εσωτερικη διαδικασία που θέλει κάποιο χρόνο για να ανατεθεί σε ομάδα ελέγχου.

Τι πρέπει να κάνετε? Καταγγελιες επωνυμες και στις τρεις υπηρεσίες.

Ανωνυμες προφορικές καταγγελίες δεν έχουν αποτέλεσμα.

Επίσης για πιο άμεσα, ένας δικηγόρος μπορεί να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη και να του επιδώσει εξωδικη καταγγελία. Στην πράξη μια επίσημη ενημέρωση για το τι γίνεται στην ιδιοκτησία του με την απαίτηση να ληφθούν άμεσα μέτρα με προειδοποίηση για τα μέτρα που θα λάβετε εσείς.

Όσον αφορά το υπόγειο κι εκεί η Πολεοδομια είναι μια προτεινόμενη λύση.

Εάν συντρέχουν λόγοι πυρασφάλειας τότε η καταγγελία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι πολύ πιο αμεση λύση.

Ένας πολιτικός μηχανικος θα μπορεσει να σας καθοδηγήσει καλύτερα σε αυτά.

Σε κάθε περίπτωση κρατατε αντίγραφα των καταγγελιών. Ζητάτε να πρωτοκοληθουν και παίρνετε ένα αντίγραφο ή βεβαίωση κατάθεσης με τον αριθμό πρωτοκολου.

Δυστυχως όταν τα παραπάνω δεν λειτουργούν για οποιοδήποτε λόγο τότε μόνο η δικαστική διαμάχη είναι ο τρόπος.

Εάν ιδιοκτήτης και ενοικιαστής καταλάβουν ότι είστε διατεθημενοι να το τραβήξετε στα άκρα τότε πολλές φορές κάνουν πίσω.

Προσωπικά για το υπόγειο θα έκανα γενική συνέλευση των ιδιοκτητών με θέμα τον καθαρισμό του υπογείου με πρόταση τα πράγματα του υπογείου να πεταχτούν. Με 1-2 εργάτες γίνεται σε λίγες ώρες. Σε περίπτωση διαμάχης κατά την εκκαθάριση καλείτε την αστυνομία για άμεση επέμβαση για βιαιοπραγια. Θα έρθουν σύντομα και θα καταγράψουν και το συμβάν. Η απόφαση της γενικής συνελευσης θα σας δώσει το δικαίωμα να προχωρήσετε με την προστασία της αστυνομίας που θα ειναι και αυτό που θα ζητήσετε να γίνει από τους αστυνομικούς.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 2
  • Thanks 2
  • Haha 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SeNNinhA είπε

Πχ. εάν καρφώνω ένα καρφί στο τοίχο μου ακούγεται 3 ορόφους κάτω ο χτύπος. Αλλά δεν υπερβαίνει είναι η αλήθεια τα επιτρεπόμενα db. Οπότε δεν υπάρχει διαδικασία να το αποφύγεις. Εχω δικαίωμα να το συνεχίσω.

Έχει σημασία αν καρφώσει 1 καρφί, ή 100. Ναι μεν υπάρχουν επιτρεπτά όρια, όπως και όρια στην επανάληψη. Πχ μπορεί ένας σκύλος να γαβγίζει, αλλά όχι κάθε απόγευμα, για όλο το 5ωρο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...