bujam1 Δημοσ. 27 Απριλίου 2024 Δημοσ. 27 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, ο μικρός μου (8 ετών) είναι γενικά μαστροχαλαστής (έχει κάνει φύλο και φτερό διάφορους παλιούς υπολογιστές, χαλασμένους εκτυπωτές laser(!!) κλπ από την δουλειά μου) και πάντα μου ζητούσε μια ταμειακή μηχανή για να 'παίζει'. Εντελώς τυχαία έπεσα σήμερα πάνω σε μια πεταμενη DPS-S700 (χωρίς συρτάρι/τροφοδοτικό κλπ). Απ'οσο έψαξα είναι πλέον αποσυρμένες αυτές εδώ και χρόνια λόγω κάποιας ασυμβατότητας με τους νέους κανονισμούς... Το θέμα είναι ότι την συνέδεσα σε ένα τροφοδοτικό και βγάζει "ΛΑΘΟΣ 81" (στην αρχή έβγαλε κανα δυο φορές ΛΑΘΟΣ 80). Υπάρχει κανείς που έχει εμπειρία και μπορεί να βοηθήσει να την κάνω να 'λειτουργήσει'; Μην ρωτήσετε για βιβλιαράκι οδηγιών κλπ, δεν είχε τίποτα τέτοιο. Δεν είχα ποτέ ταμειακή και δεν ξέρω πολλά... Αλλά νομίζω ότι υπάρχει ένας τρόπος να μπει σε mode επίδειξης (ή κάτι τέτοιο) και να μην περιμένει σύνδεση με φορολογικούς μηχανισμούς κλπ. Θα ήθελα απλά να μπορέσω πχ να βάλω 1-2 είδη να μπορεί να κάνει προσθέσεις και να δουλεύει ο εκτυπωτής. Καμια ιδέα; Επεξ/σία 27 Απριλίου 2024 από bujam1
sdikr Δημοσ. 28 Απριλίου 2024 Δημοσ. 28 Απριλίου 2024 To 80 και 81 σημαίνει πως πρέπει να γίνει reset cmos, μπορεί να θέλει μετά μπαταρίες εσωτερικά και τις 2 μεγαλουτσικες που έχει και στην πλακέτα. Δεν υπάρχει mode επίδειξης, ούτε περιμένει σύνδεση με φορολογικό, θεωρητικά αυτή είναι ο φορολογικός
bujam1 Δημοσ. 28 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2024 Ευχαριστω πολύ για την απάντηση! Θα την ανοίξω και θα αλλάξω τις μπαταρίες! Υπάρχει κάπου οδηγός προγραμματισμού για να πειραματιστώ αν με το καλό ξεπεράσω τα σφάλματα;
The_Judas Δημοσ. 29 Απριλίου 2024 Δημοσ. 29 Απριλίου 2024 Πρόσεχε μόνο μην κάνει καμία έφοδο το ΣΔΟΕ και πιάσει τον μικρό να κόβει αποδείξεις χωρίς διασύνδεση😂 8
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα