Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2004 Με ολλα σχεδον τα προγραμματα αναπαραγωγης αρχειων dvd στο pc μπορουμε να "φωτογαρφισουμε' καποιες σκηνες και αν τις αποθηκευσουμε σαν αρχεια εικονας.Εχει δοκιμασει κανεις να δωσει για εκτυπωση σε φωτογραφειο μια τετοια εικονα και τι αποτελεσματα ειχε????Αν ναι τι ρυθμισεις χρειαζοντα , αν χρειαζοντε ???? Ευχαριστω.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2004 κοιτα, μια φωτο απο ψηφιακη φωτογραφικη μηχανη, εχει μεγεθος αρχειου μερικα ΜΒ. Αρκετα μεγλο δηλαδη. Ενα screanshot απο ταινια, δεν ειναι παρα λιγα ΚΒ (100 στην καλυτερη περιπτωση) με την ιδια αναλυση σε πιξελς με την ταινια, που δεν ειναι και παρα πολλα. Με λιγα λογια θελω να πω οτι δεν γινεται με ενα screanshot να βγαλεις και καμια τελεια φωτογραφια. Δοκιμασε να εκτυπωσεις κατι στον εκτυπωτη σου, ετσι μονο και μονο για να δεις.
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2004 Στο Power dvd εβαλα aspect ratio 2000*1500 και το μεγεθος σε bmp ηταν αρκετα ΜΒ και το αποτελεσμα σημερα αρκετα ικανοποιητικο.
sotris99 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2004 Μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. (εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω και έχω καλά αποτελέσματα στον εκτυπωτή μου). Δεν ξέρω για φωτογραφείο. Υπόψη ότι είναι λίγο κουραστικό. Καταρχήν η ταινία ή το κομμάτι της ταινίας δεν πρέπει να είναι κλειδωμένο με css. Tρέχεις το DVD2AVI. μαρκάρεις την αρχή και το τέλος του κομματιού που θέλεις και μετά τρέχεις το TMPEG (είναι δωρεάν). Φορτώνεις το αρχείο .d2v που δημιουργησες με το DVD2AVI. Επιλέγεις File --> save image sequence BMP. Ta bmp όπως ξέρεις είναι ασυμπίεστα οπότε θα μπορέσεις να αλλάξεις τα dpi της εικόνας με το paintshop π.χ. Μπορώ να σου στείλω με e-mail κάποια φωτό που έκανα με αυτό τον τρόπο.
adams Δημοσ. 29 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2004 Παιδια μη παιδευεστε αδικα...interpolation εκανε ο Γιαννης με την αναλυση (aspect ratio) interpolation κανεις και συ sotris99 με το paintshop.... Το φωτογραφειο εαν εχει ψηφιακο minilab (τα οποια κοστιζουν καποια δεκαδες μυρια δρχ) εχουν hardware αλγοριθμους για interpolation πολυ καλυτερους απο καθε photoshop
sotris99 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2004 Ναι αυτό που λες είναι αλήθεια... Πάντως εγώ δεν έχω παράπονο από τον printer μου. Αν και νομίζω ότι τα καταστήματα φωτοδεσμός πρέπει να έχουν minilab της minolta αν θυμάμαι καλά τα οποία είναι από τα καλύτερα στον κόσμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.