Koopas Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 28 λεπτά πριν, sleepychris είπε Από Δανία μεριά; Ηλικιωμένο ζευγάρι αφορά; Ή έριξα τη μπάλα στα περιστέρια (σαν αυτό της φωτογραφίας). Κάπου θυμάμαι να την έχω δει γαμωτο
Tsoukos87 Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 2 ώρες πριν, BadIndian είπε Καλημέρα στους οδηγούς της Χαμένης Λεωφόρου! @xaros73 Δε νομίζω πως κάνεις λάθος φίλε μου. Πράγματι έχει και ένα remake (όχι τόσο καλό όσο η πρωτότυπη) η ταινία. Δεν ξέρω σε ποιο ντοκυμαντέρ την αναφέρανε, αλλά το θεωρώ πολύ πιθανό, καθώς για την εποχή της, αλλά και το είδος ο σκηνοθέτης έκανε πρωτοποριακή δουλειά παίζοντας με τις φωτοσκιάσεις και τους ήχους, τις εκφράσεις των ηθοποιών του και εξέλιξε ουσιαστικά αυτό που λέμε "υπαινικτικό τρόμο". Ο original τίτλος της ταινίας έχει μεγάλη σχέση με τα... αιλουροειδή, ενώ και ο σκηνοθέτης (αν δεν κάνω λάθος) θεωρείτε ως ο πρώτος στην ιστορία του κινηματογράφου, που κάνει αναφορά σε ταινία του στη λέξη "Ζόμπι", αρκετά χρόνια πριν ο Τζωρτζ Ρομέρο μας τα παρουσιάσει στην μορφή, που τα ξέρουμε μέχρι και σήμερα. Επειδή σαν παλιός Ζομπολάγνος, αν θυμάμαι καλά τα πρώτα έργα με Ζόμπια ήταν το White Zombie με το Bela Lugosi (ο 1ος Κόμης Δράκουλας πριν τον αγαπημένο Κρίστοφερ Λι) και το I walked with a zombie και μετά είναι του Ρομέρο τα γνωστά έργα, είναι κάποιο απο αυτά τα δύο;
BadIndian Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Tsoukos87 είπε Επειδή σαν παλιός Ζομπολάγνος, αν θυμάμαι καλά τα πρώτα έργα με Ζόμπια ήταν το White Zombie με το Bela Lugosi (ο 1ος Κόμης Δράκουλας πριν τον αγαπημένο Κρίστοφερ Λι) και το I walked with a zombie και μετά είναι του Ρομέρο τα γνωστά έργα, είναι κάποιο απο αυτά τα δύο; Δεν είναι κάποιο από αυτά τα δύο φίλτατε. Ωστόσο το "I walked with a zombie" είναι αυτό που ανέφερα στο προηγούμενο μου μήνυμα. Του ίδιου σκηνοθέτη δηλαδή και ουσιαστικά μαζί με την ταινία που ψάχνουμε, είναι οι δυο πιο γνωστές του ταινίες. Είσαι μέσα όμως και θα πρέπει να ψάξω κι εγώ το White Zombie να δω αν είναι προγενέστερο του. Νομίζω θα βρεθεί πια άνετα. **edit Όντως το White Zombie είναι προγενέστερο. Επεξ/σία πριν από 14 ώρες από BadIndian
Tsoukos87 Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες Νομίζω πως το βρήκα λόγω του hint που έδωσες με τον σκηνοθέτη, είναι το Cat People, έχω δει το remake πριν αρκετά χρόνια αλλά δεν με ενθουσίασε. https://www.imdb.com/title/tt0034587/?ref_=nv_sr_srsg_3_tt_8_nm_0_in_0_q_cat%20peop Βάζω και εγω άλλη μια που μου ήρθε, 90ς αρκετά γνωστή.. 2 1
BadIndian Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 2 λεπτά πριν, Tsoukos87 είπε Νομίζω πως το βρήκα λόγω του hint που έδωσες με τον σκηνοθέτη, είναι το Cat People, έχω δει το remake πριν αρκετά χρόνια αλλά δεν με ενθουσίασε. https://www.imdb.com/title/tt0034587/?ref_=nv_sr_srsg_3_tt_8_nm_0_in_0_q_cat%20peop Εύγε! Εύσημα φυσικά και στον Χάροντα, που ομοίως έχει δει το remake. Είναι φυσικά το "Cat People" (Το φιλί της μάγισσας - 1942) του Ζακ Τουρνέ (τούρνε και νε που λέει και ο Χρηστάκης). Έχω ήδη πει αρκετά για την ταινία. Για την εποχή της πάρα πολύ ατμοσφαιρική ταινία υπαινικτικού τρόμου, με πολύ πρωτότυπη ιστορία. Αν σας δοθεί η ευκαιρία δείτε την αξίζει όπως φυσικά και το "Περπάτησα μ' ένα ζόμπι". Προσωπική μου όμως προτίμηση κι ας διαφωνεί μαζί μου το imdb είναι η "Μάγισσα". 2 1
PSYHAS Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 2 ώρες πριν, sleepychris είπε Αγαπημένος (😂) Haneke, λατρεμένη Hupert, μεγαλειώδεις οι 2 πρωταγωνιστές που δε βρίσκονται πια εν ζωή, ο Trintignan (στη φωτό), όπως και η Emmanuela Riva, υποψήφια για Oscar σε ηλικία 84 ετών! Amour! https://www.imdb.com/title/tt1602620/?ref_=tttrv_ov Κάπου πάει , όχι Σαντορίνη σίγουρα 2
Millennium Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Το χω δει το Cat people που αναφέρθηκε. Τίμιο για την εποχή του. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα