geodevil Δημοσ. Παρασκευή στις 07:13 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:13 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Charismo είπε Θα πω το The Holiday (https://www.imdb.com/title/tt0457939) λόγω του τηλεφώνου! Σκέφτηκα και το High Fidelity.. Επεξ/σία Παρασκευή στις 07:15 μμ από geodevil 1
Tsoukos87 Δημοσ. Παρασκευή στις 08:15 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:15 μμ 1 ώρα πριν, geodevil είπε Θα πω το The Holiday (https://www.imdb.com/title/tt0457939) λόγω του τηλεφώνου! Σκέφτηκα και το High Fidelity.. Το 2ο το αποκλείω να είναι, το 1ο ίσως, πιο πολύ με τηλέφωνα τον θυμάμαι στο "Enemy of the state" κτλ αλλά είναι κωμωδία όπως ανέφεραν παραπάνω τα παιδιά.
Charismo Δημοσ. Παρασκευή στις 09:18 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:18 μμ Δεν είναι κανένα από τα δύο. Θα βοηθήσω λίγο ακόμα, είναι μαύρη κωμωδία με τον ηθοποιό που έχει παίξει τον ντετέκτιβ με την περίεργη κόμη. Από τις περίεργες ταινίες του. Δεν είναι στο στυλ που μας έχει συνηθίσει. Οριακά ανατριχιαστικός ρόλος.
BadIndian Δημοσ. Παρασκευή στις 09:27 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:27 μμ The Cable guy (1996) με Τζιμ Κάρεϋ https://m.imdb.com/title/tt0115798/ 4
Charismo Δημοσ. Παρασκευή στις 09:29 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:29 μμ Just now, BadIndian said: The Cable guy (1996) με Τζιμ Κάρεϋ https://m.imdb.com/title/tt0115798/ Στις αράχνες το έστειλε ο φίλος Ινδιάνος, εκεί που ο τερματοφύλακας απλά την κοιτούσε! Σωστός! 2
Millennium Δημοσ. Παρασκευή στις 09:58 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:58 μμ Εκκρεμεί η ασπρόμαυρη του ινδιάνου ή βρέθηκε και αυτή;
Millennium Δημοσ. Παρασκευή στις 10:30 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:30 μμ 3 hours ago, BadIndian said: Καλησπέρα στους Δεσμώτες του ιλίγγου Κινηματογράφου! Εύγε φίλτατε. Αυτή είναι πράγματι το "The Deliverance" (2024).Συμφωνώ για την Γκλεν πως έχει κάνει και καλύτερες και μάλιστα στη συγκεκριμένη δεν μου πολυάρεσε, αλλά παρόλαυτα η ιστορία της ταινίας παραμένει ενδιαφέρουσα και βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, ενώ ο σκηνοθέτης με μαεστρία ακροβατεί μεταξύ του παραφυσικού και του κόσμου των παραισθήσεων, αποτυπώνοντας την αμφιβολία του σχετικά με το που βρίσκεται η αλήθεια και που η ψευδαίσθηση σε αυτή την ιστορία. Θα βάλω μια ακόμα. Δύσκολη θεωρώ. Δεν έχει ξαναμπεί σίγουρα. Την έχω δει από εποχής Seven X, για όσους θυμούνται. Από έναν καταπληκτικό μεν, αδικημένο δε σκηνοθέτη που είναι κρίμα να μην έχει μπει ούτε μια ταινία του και ειδικά από έναν σεσημασμένο Τρομοκράτορα σαν ελόγου μου... Είναι αυτή. Και δεν έχω ιδέα ποια είναι. 1
PSYHAS Δημοσ. Παρασκευή στις 10:48 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:48 μμ 3 ώρες πριν, BadIndian είπε Θα βάλω μια ακόμα. Δύσκολη θεωρώ. Δεν έχει ξαναμπεί σίγουρα. Την έχω δει από εποχής Seven X, για όσους θυμούνται. Από έναν καταπληκτικό μεν, αδικημένο δε σκηνοθέτη που είναι κρίμα να μην έχει μπει ούτε μια ταινία του και ειδικά από έναν σεσημασμένο Τρομοκράτορα σαν ελόγου μου... Πιστεύω μιλάμε για θρίλερ παλιάς εποχής . Αλλα ούτε το τοπίο μου λέει κάτι, ούτε η κοπέλα, αν και θυμίζει διάφορες . Δε νομίζω να την ξέρω, από μένα πάσο . Δεν είναι σίγουρα Χιτσκοκ ή κάποιος γνωστός, αφού μιλάς για αδικημένο σκηνοθέτη , εκτός αν το αδικημένος πάει στην έλλειψη Oscar. Παντως Χιτσκοκ δεν είναι, είμαι σίγουρος. 1
BadIndian Δημοσ. Παρασκευή στις 11:07 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:07 μμ 9 λεπτά πριν, PSYHAS είπε Πιστεύω μιλάμε για θρίλερ παλιάς εποχής . Αλλα ούτε το τοπίο μου λέει κάτι, ούτε η κοπέλα, αν και θυμίζει διάφορες . Δε νομίζω να την ξέρω, από μένα πάσο . Δεν είναι σίγουρα Χιτσκοκ ή κάποιος γνωστός, αφού μιλάς για αδικημένο σκηνοθέτη , εκτός αν το αδικημένος πάει στην έλλειψη Oscar. Παντως Χιτσκοκ δεν είναι, είμαι σίγουρος. Είσαι στο σωστό μονοπάτι. Ινδιάνος=θρίλερ. Είναι δε προφανές πως πρόκειται για παλιά εποχή. Δεν είναι Χίτσκοκ βεβαίως. Ο σκηνοθέτης της δεν έχει βραβευτεί με Όσκαρ, αλλά το αδικημένος το εννοώ περισσότερο πως ουδέποτε έλαβε την αναγνώριση από κοινό, κριτικούς, αλλά και την ίδια την ιστορία του κινηματογράφου για την μεγάλη συνεισφορά του σε αυτόν από πολλές απόψεις. Ακόμα και σήμερα νομίζω πως λίγοι τον ξέρουν έστω και ως όνομα. Θα επανέλθω με κάποια βοήθεια εν ευθέτω χρόνο. 1
xaros73 Δημοσ. Παρασκευή στις 11:09 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:09 μμ 4 ώρες πριν, BadIndian είπε Καλησπέρα στους Δεσμώτες του ιλίγγου Κινηματογράφου! Εύγε φίλτατε. Αυτή είναι πράγματι το "The Deliverance" (2024).Συμφωνώ για την Γκλεν πως έχει κάνει και καλύτερες και μάλιστα στη συγκεκριμένη δεν μου πολυάρεσε, αλλά παρόλαυτα η ιστορία της ταινίας παραμένει ενδιαφέρουσα και βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, ενώ ο σκηνοθέτης με μαεστρία ακροβατεί μεταξύ του παραφυσικού και του κόσμου των παραισθήσεων, αποτυπώνοντας την αμφιβολία του σχετικά με το που βρίσκεται η αλήθεια και που η ψευδαίσθηση σε αυτή την ιστορία. Θα βάλω μια ακόμα. Δύσκολη θεωρώ. Δεν έχει ξαναμπεί σίγουρα. Την έχω δει από εποχής Seven X, για όσους θυμούνται. Από έναν καταπληκτικό μεν, αδικημένο δε σκηνοθέτη που είναι κρίμα να μην έχει μπει ούτε μια ταινία του και ειδικά από έναν σεσημασμένο Τρομοκράτορα σαν ελόγου μου... Εγω το βρηκα αλλά δουλεψε google κτλ. Το αφηνω να το βρει καποιος αμα το ξερει οντως αλλιως θα το παρει το ποταμι αυριο. 1
BadIndian Δημοσ. Παρασκευή στις 11:17 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:17 μμ 1 λεπτό πριν, xaros73 είπε Εγω το βρηκα αλλά δουλεψε google κτλ. Το αφηνω να το βρει καποιος αμα το ξερει οντως αλλιως θα το παρει το ποταμι αυριο. Εκτιμώ την ειλικρίνεια σου φίλτατε και όπως διαπίστωσες δεν βάζω φίλτρα ή ο,τιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να δυσχεράνει την ανεύρεση της (όπως και όλες όσες ανεβάζω) με τεχνικά μέσα. Υποθέτω πως δεν την έχεις δει. Το ερώτημα μου λοιπόν είναι αν γνωρίζεις έστω και κατ' όνομα τον σκηνοθέτη. Εγκυκλοπαιδικά ρωτάω. Αν θες απαντάς. Εξυπακούεται πως εσύ κρίνεις πότε θα την αποκαλύψεις. Για μένα το ζητούμενο είναι να βρεθεί 😉 . Αυτά και καλό βράδυ σε όλους. Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως κύριοι και κυρίες για όσους ενδιαφέρονται να ξαναζήσουν την εμπειρία ενός φιλμ του αείμνηστου Ντέιβιντ Λιντς στην μεγάλη οθόνη ας ρίξουν ένα βλέφαρο παρακάτω. Όπως γράφουν και στις αγγελίες του insomnia "Αθήνα μόνο" https://www.athensvoice.gr/politismos/kinimatografos/888915/oli-i-filmografia-tou-deivid-lids-se-ena-afieroma/ 2
xaros73 Δημοσ. χθες στις 03:44 πμ Δημοσ. χθες στις 03:44 πμ (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, BadIndian είπε Εκτιμώ την ειλικρίνεια σου φίλτατε και όπως διαπίστωσες δεν βάζω φίλτρα ή ο,τιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να δυσχεράνει την ανεύρεση της (όπως και όλες όσες ανεβάζω) με τεχνικά μέσα. Υποθέτω πως δεν την έχεις δει. Το ερώτημα μου λοιπόν είναι αν γνωρίζεις έστω και κατ' όνομα τον σκηνοθέτη. Εγκυκλοπαιδικά ρωτάω. Αν θες απαντάς. Εξυπακούεται πως εσύ κρίνεις πότε θα την αποκαλύψεις. Για μένα το ζητούμενο είναι να βρεθεί 😉 . Αυτά και καλό βράδυ σε όλους. Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως κύριοι και κυρίες για όσους ενδιαφέρονται να ξαναζήσουν την εμπειρία ενός φιλμ του αείμνηστου Ντέιβιντ Λιντς στην μεγάλη οθόνη ας ρίξουν ένα βλέφαρο παρακάτω. Όπως γράφουν και στις αγγελίες του insomnia "Αθήνα μόνο" https://www.athensvoice.gr/politismos/kinimatografos/888915/oli-i-filmografia-tou-deivid-lids-se-ena-afieroma/ Την υπαρξη της ταινιας την ξερω αλλά δεν την εχω δει. Εχω δει το remake παντως και ηξερα οτι υπαρχει και η παλιοτερη αλλά ειχα δει μονο πλανα απο ντοκυμαντερ. Ο σκηνοθετης αν και μου λεει κατι το ονομα, ειδα την φιλμογραφια και δεν πρεπει να εχω δει κατι, ή δεν το θυμαμαι απο τα εργα του. Εκτός και αν ειμαι τελειως λαθος για την ταινια και λεω βλακειες... 😸 Επεξ/σία χθες στις 03:49 πμ από xaros73 1
BadIndian Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες Καλημέρα στους οδηγούς της Χαμένης Λεωφόρου! @xaros73 Δε νομίζω πως κάνεις λάθος φίλε μου. Πράγματι έχει και ένα remake (όχι τόσο καλό όσο η πρωτότυπη) η ταινία. Δεν ξέρω σε ποιο ντοκυμαντέρ την αναφέρανε, αλλά το θεωρώ πολύ πιθανό, καθώς για την εποχή της, αλλά και το είδος ο σκηνοθέτης έκανε πρωτοποριακή δουλειά παίζοντας με τις φωτοσκιάσεις και τους ήχους, τις εκφράσεις των ηθοποιών του και εξέλιξε ουσιαστικά αυτό που λέμε "υπαινικτικό τρόμο". Ο original τίτλος της ταινίας έχει μεγάλη σχέση με τα... αιλουροειδή, ενώ και ο σκηνοθέτης (αν δεν κάνω λάθος) θεωρείτε ως ο πρώτος στην ιστορία του κινηματογράφου, που κάνει αναφορά σε ταινία του στη λέξη "Ζόμπι", αρκετά χρόνια πριν ο Τζωρτζ Ρομέρο μας τα παρουσιάσει στην μορφή, που τα ξέρουμε μέχρι και σήμερα. 1
sleepychris Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) Επεξ/σία πριν από 19 ώρες από sleepychris 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα