BadIndian Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Καλημέρα στους "Βράχους" της 7ης Τέχνης! Θα μου επιτρέψετε να υπενθυμίσω, ασχέτως γούστων, δύο ερμηνείες του Νίκολας Κέητζ. "Leaving Las Vegas", για την οποία τιμήθηκε με Όσκαρ, αλλά και το υποτιμημένο από κάθε άποψη "Snake eyes" του Ντε Πάλμα. Όσο κι αν δεν αρέσει είναι δύο πάρα πολύ καλές ερμηνείες σε δύο πολύ διαφορετικούς, αλλά και απαιτητικούς ρόλους. Το ότι έχει παίξει βεβαίως σε κάθε είδους σαχλαμάρα, ακριβοπληρώθηκε και έδωσε κάποιες πραγματικά βαριεστημένες ερμηνείες παραμένει αναμφισβήτητο γεγονός. Ατάλαντος όμως παιδιά είναι πολύ βαρύς και άδικος χαρακτηρισμός κατά την ταπεινή μου προσωπική άποψη. Θα επανέλθω αργότερα ίσως και με ταινία, καθόσον οι γιορτές και τα τραπέζια καλά κρατούν και σήμερα... 4
Koopas Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 24 λεπτά πριν, BadIndian είπε Καλημέρα στους "Βράχους" της 7ης Τέχνης! "Μάλλον γι' αυτό διακρίνεται στη γάμπα τατουάζ, ο Νίκολας ο Κέιτζ και γύρω τ' Αλκατράζ". Δεν άντεξα γι άλλη μια φορά, συγχωρέστε με. Βρε σατανά, θα βάλω να δω ξανά το Snake Eyes, με οδοντογλυφίδες στα μάτια, μήπως και αλλάξω γνώμη, μήπως και σταματήσεις να το αναφέρεις, χαχα! Ο Νίκολας χωρίς το βύσμα, σε καμία περιπέτεια θα έπαιζε μόνο, παρέα με τους υπόλοιπους που αναφέρατε (οι οποίοι για εμένα είναι τα ιερά τέρατα του είδους). Όσο για την ταινία μου, ο μπάτσος του θηριοτροφείου είναι, όντως. Kindergarten cop. https://m.imdb.com/title/tt0099938/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_in_0_q_kindergarten%20cop 1 4
Charismo Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Πού θυμήθηκες τον επικό στίχο των Ημισκούμπριων. 😆 2
Millennium Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Όντως στο Leaving Las Vegas είναι μάλλον η καλύτερη ερμηνεία του Nicolas Cage. Συμφωνώ με τον Ινδιάνο. Το snake eyes δεν το πολύ θυμάμαι. 2
PSYHAS Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Προσωπικές γνώμες αναφέρουμε φαντάζομαι όλοι, αλίμονο, δεν υπάρχει κανείς απόλυτου κοινής αποδοχής, με την εξαίρεση βεβαίως του DD Lewis, για τον οποίο δε δέχομαι αντίρρηση 😊. Ο Nick o Cage, λοιπόν, σαφώς και δεν είναι το τεράστιο τέρας της υποκριτικής και δυστυχώς για το όποιο ταλέντο του, έχει τυποποιηθεί σε συγκεκριμένο στυλ (εδώ την έχει πατήσει ο Liam Neeson, θα ξέφευγε ο Nick.?..). Ομως δε ξεχνάω τις ερμηνείες και σε κάποιες εξαιρετικές ταινίες, όπου δύσκολα θα μπορούσα να φανταστώ κάποιον άλλον , όπως τα παλιά Raising Arizona των Coen bros, Wild at heart του Lynch και Birdy του Alan Parker, το kick ass, το lord of the war, ακόμη και το ψιλό αποτυχημένο Σταυροδρόμια της ψυχής του Scorsese. Και βέβαια ήταν μοναδικός στο face/off, αλλά και σε μια ταινία που πολύς κόσμος ξεχνά και ίσως είναι η καλύτερη του : το Adaptation του Spike Jonze. Εκει η «τρέλα» του έργου νομίζω τον έβγαλε από τη συνηθισμένη του ευκολία να ρέπει προς την υπερβολή κι είδαμε τις πραγματικές του ικανότητες (?), ή ίσως ήταν μια ακόμη αναλαμπή του αστεριού του. Για αυτόν για τον οποίο συμφωνώ απόλυτα είναι ο 4 ώρες πριν, Tsoukos87 είπε Εμ είναι πολλοί ηθοποιοί έτσι και εν μερει ο Κιανου είναι λίγο ατάλαντος αλλά πιο συμπαθής, εγω αυτον που θεωρω τελειως αταλαντο ειναι ο Τομι Λι Τζοουνς ο ανθρωπος ειναι ενα αγγουρι και μισο μονο στον Φυγα μου αρεσε και στο πρωτο ΜΙΒ σε ολα τα αλλα ειναι μαπας, και αλλοι που παιζουν σε περιπετειες ειναι τελειως μονοδιαστατοι (Αρνι, Σλαι, Σιγκαλ, Βαν Νταμ, Στειθαμ, Τσακ Νορις κτλ) Ειδικά το Oscar που πήρε ήταν ξεκάθαρη «κλοπή» αν μπορούμε να την πούμε έτσι, αφού εκείνη τη χρονιά υπήρχε η συγκλονιστική ερμηνεία του Ralph Fiennes στη Λίστα του Σιντλερ. 1
Glikos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Δημοσ. 7 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Προσωπικά τον Cage τον θεωρώ αρκετά ταλαντούχο ηθοποιό - σκεφτόμενος τις καλές ταινίες του - άσχετα αν έχει παίξει και σε αρκετές μέτριες/κακές ταινίες. Αναφέρθηκαν ήδη κάποιες κορυφαίες ταινίες του, θα προσθέσω και τα : Dream Scenario, Moonstruck, Pig, The Weather Man, Matchstick Men, Joe. Θεωρώ κάτι φορές αδικείται και πολύς κόσμος παρασύρεται χωρίς να έχει δει την φιλμογραφία του, εστιάζοντας μόνο στις μέτριες/κακές ταινίες. Είναι και θέμα γούστου βέβαια, δεν γίνεται να αρέσουν όλοι οι ηθοποιοί σε όλους. Και για τον Jones διαφωνώ, τον θεωρώ ταλαντούχο και αυτόν. Αμφιλεγόμενο ίσως το όσκαρ του συμφωνώ, αλλά έχει δώσει γενικά πολύ καλές ερμηνείες. Μου ήρθε στο μυαλό ο ρόλος του στην ταινιάρα No Country for Old Men. 🙂 Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου από Glikos 1
dekulinkgr Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Δημοσ. 7 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Millennium είπε Βάζω μια να μη κολλήσουμε στο chat. Ευκολακι The blob του 1988 Πολυ ωραια ταινια για το ειδος του. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου από dekulinkgr 2 1
Tsoukos87 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Καλημέρα, επειδή είδα ότι τον ψιλό θαψαμε και είχε και χθες γενέθλιά ο Νικολάκης ο Κλουβης, μόνο εγώ και ο Ινδιάνος τον υπερασπιζομαστε, θα βάλω μια ακόμη ταινιάρα τιμής ένεκεν λόγω γενεθλίων που δεν έχει μπει στο νήμα κακώς για μένα. 3
PSYHAS Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δεν εχει μπει το Face/off ? Ναι, ταινιαρα, συμφωνω https://www.imdb.com/title/tt0119094/ 1 1
Tsoukos87 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 1 λεπτό πριν, PSYHAS είπε Δεν εχει μπει το Face/off ? Ναι, ταινιαρα, συμφωνω https://www.imdb.com/title/tt0119094/ Νομίζω πως οχι, για αυτό την πόσταρα, είναι η 4η ταινία του Κλουβή που βάζω στο νήμα (8ΜΜ , Κυνήγι Μαγισσών, Lord Of War και Face Off) θα μου βγει το όνομα ότι είμαι και Κλουβίτσα στο τέλος 😄 1 3
lovesucks Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Glikos είπε Θεωρώ κάτι φορές αδικείται και πολύς κόσμος παρασύρεται χωρίς να έχει δει την φιλμογραφία του, εστιάζοντας μόνο στις μέτριες/κακές ταινίες. Είναι και θέμα γούστου βέβαια, δεν γίνεται να αρέσουν όλοι οι ηθοποιοί σε όλους. Θα διαφωνήσω με το πρώτο μέρος(bold).. Δεν είναι πάντα εύκολο(χρειάζεται άπειρο χρόνο που δεν διαθέτουμε οι περισσότεροι) να χουμε εικόνα όλης της φιλμογραφίας που πρωταγωνίστησε κάποιος, ειδικά για τον Cage που χει πολλές ταινίες στο ενεργητικό του. Και δεν εστιάζουμε στις κακές του ερμηνείες. Ίσως εγώ έτυχε(δεν τις επέλεξα επι τούτου) να δω τις κακές ταινίες/ερμηνείες και να ταν πάνω από 6-7 οπότε δεν βρήκα λόγο να τον ψάξω παραπάνω.Προτιμώ να διαθέσω όσο χρόνο έχω για ταινίες σε κάτι του γούστου μου. Συμφωνώ απόλυτα στο δεύτερο κομμάτι (υπογραμμισμένο). Κάποιοι ηθοποιοί και γενικότερα καλλιτέχνες αρέσουν σε όλους μας σχεδόν και κάποιοι άλλοι όχι. Θεωρώ πως ο Cage δεν ανήκει στην πρώτη κατηγορία.. Είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου εκτός αν μιλάμε για τον Daniel Day-Lewis που ανέφερε ο @PSYHAS ή τον Gary Oldman (που προσωπικά λατρεύω) που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία😊 1 ώρα πριν, Tsoukos87 είπε Καλημέρα, επειδή είδα ότι τον ψιλό θαψαμε και είχε και χθες γενέθλιά ο Νικολάκης ο Κλουβης, μόνο εγώ και ο Ινδιάνος τον υπερασπιζομαστε, Νομίζω μόνο εγώ τον έθαψα. Και ο @PSYHAS και ο @Glikos τον υπερασπίστηκαν. Εγώ ήμουν το κακό φτυάρι.😋 Δεν περίμενα πάντως να χυθεί τόσο "μελάνι" στο θέμα για τον Cage..🙄 Καλημέρα σε όλους με μια ευχάριστη ταινία..Χμμ.. Βέβαια δεν ξέρω αν το βιώναμε εμείς κατα πόσο θα μας ήταν ευχάριστο 😋 Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου από lovesucks 7
PSYHAS Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2 λεπτά πριν, lovesucks είπε Θα διαφωνήσω με το πρώτο μέρος(bold).. Δεν είναι πάντα εύκολο(χρειάζεται άπειρο χρόνο που δεν διαθέτουμε οι περισσότεροι) να χουμε εικόνα όλης της φιλμογραφίας που πρωταγωνίστησε κάποιος, ειδικά για τον Cage που χει πολλές ταινίες στο ενεργητικό του. Και δεν εστιάζουμε στις κακές του ερμηνείες. Ίσως εγώ έτυχε(δεν τις επέλεξα επι τούτου) να δω τις κακές ερμηνείες και να ταν πάνω από 6-7 οπότε δεν βρήκα λόγο να τον ψάξω παραπάνω.Προτιμώ να διαθέσω όσο χρόνο έχω για ταινίες σε κάτι του γούστου μου. Συμφωνώ απόλυτα στο δεύτερο κομμάτι (υπογραμμισμένο). Κάποιοι ηθοποιοί και γενικότερα καλλιτέχνες αρέσουν σε όλους μας σχεδόν και κάποιοι άλλοι όχι. Θεωρώ πως ο Cage δεν ανήκει στην πρώτη κατηγορία.. Είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου εκτός αν μιλάμε για τον Daniel Day-Lewis που ανέφερε ο @PSYHAS ή τον Gary Oldman (που προσωπικά λατρεύω) που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία😊 Νομίζω μόνο εγώ τον έθαψα. Και ο @PSYHAS και ο @Glikos τον υπερασπίστηκαν. Εγώ ήμουν το κακό φτυάρι.😋 Δεν περίμενα πάντως να χυθεί τόσο "μελάνι" στο θέμα για τον Cage..🙄 Καλημέρα σε όλους με μια ευχάριστη ταινία..Χμμ.. δεν ξέρω αν το βιώναμε εμείς κατα πόσο θα μας ήταν ευχάριστο 😋 Perfetti sconosciuti! υπεροχο https://www.imdb.com/title/tt4901306/ 3 1
Charismo Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Και ήμουν έτοιμος να ρωτήσω αν είναι Ιταλικό λόγω της χαρακτηριστικής κίνησης του κυρίου στα δεξιά. 😂 Δεν το γνώριζα, μπαίνει στα υπ'όψιν. 2
lovesucks Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, PSYHAS είπε Perfetti sconosciuti! υπεροχο https://www.imdb.com/title/tt4901306/ Μπράβο!! Αυτή είναι🙂 Υπέροχο όπως το είπες! Πολύ ωραίο σκηνοθετικά, σεναριακά και υποκριτικά. Πολύ ωραίο θέμα που νομίζω προκαλεί σε όλους σκέψεις, ε; 3 λεπτά πριν, Charismo είπε Δεν το γνώριζα, μπαίνει στα υπ'όψιν. Να το δεις οπωσδήποτε! 😊 Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου από lovesucks 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα