Koopas Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 13 ώρες πριν, Koopas είπε Για τη δική μου, θα πω ότι είναι από τα Studio Ghibli. 2
Millennium Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 1 hour ago, BadIndian said: Μήπως είναι αυτή; Το έψαξα φυσικά με τα στοιχεία που έδωσες. Δεν τη γνωρίζω. Εντύπωση μου κάνει πάντως σε αυτή, που παίζει ο Ντόναλντ Πλέζανς (Δρ. Λούμις στο halloween), αλλά και το στόρυ, το οποίο δείχνει ενδιαφέρον. https://www.imdb.com/title/tt0067541/ Καλησπέρα σε όλους! Ναι αυτή είναι. Τη βρήκες, μπράβο Ινδιάνε. Γενικά στα 70s είχαν βγει αρκετές αξιόλογες ταινίες από Αυστραλία. Αξίζει να τις ψάξει κανείς. Στη συγκεκριμένη έχει κάνει κριτική και ο @Arkin . 2
Arkin Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, Millennium είπε Ναι αυτή είναι. Τη βρήκες, μπράβο Ινδιάνε. Γενικά στα 70s είχαν βγει αρκετές αξιόλογες ταινίες από Αυστραλία. Αξίζει να τις ψάξει κανείς. Στη συγκεκριμένη έχει κάνει κριτική και ο @Arkin . Δεν το εχω δει το Wake in Fright βρε συ ποτε μεχρι σημερα. Θα την τσεκαρω αμεσα ομως τωρα που αναφερθηκε εδω. 2
Millennium Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 3 minutes ago, Arkin said: Δεν το εχω δει το Wake in Fright βρε συ ποτε μεχρι σημερα. Θα την τσεκαρω αμεσα ομως τωρα που αναφερθηκε εδω. Περίεργο. Θυμόμουν κριτική. Ίσως να ταν από κάποιον άλλο... Να τη δεις, να πεις γνώμη τότε. 1 1
Tsoukos87 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Καλησπέρα σας, να βάλω και εγώ μια.. Έχει φοβερό soundtrack η συγκεκριμένη ταινία!! 2
Millennium Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 4 minutes ago, Tsoukos87 said: Καλησπέρα σας, να βάλω και εγώ μια.. Έχει φοβερό soundtrack η συγκεκριμένη ταινία!! Καλησπέρα. Αυστραλεζικη είναι; 1
Tsoukos87 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, Millennium είπε Καλησπέρα. Αυστραλεζικη είναι; Ναι Αυστραλέζικη και το soundtrack του που έχει μέσα στην ταινία είναι πασίγνωστο
Tsoukos87 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Καλά αν δεν το έχει βρει μέχρι αύριο πρωί προς μεσημέρι , θα πω ποια είναι
BadIndian Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Βάζω κι εγώ μια μες στην τούρλα του μεσονυχτίου. Πιστεύω θα βρεθεί εύκολα και θα αναφερθώ σε αυτή μετά την ανεύρεση της. 3
PSYHAS Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 8 ώρες πριν, Tsoukos87 είπε Καλησπέρα σας, να βάλω και εγώ μια.. Έχει φοβερό soundtrack η συγκεκριμένη ταινία!! Στις 25/9/2024 στις 4:19 ΜΜ, PSYHAS είπε Ακομη πιο πανω, Mel Gibson, P. Weir και Galipoli. https://www.imdb.com/title/tt0082432/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_6_nm_2_in_0_q_galipoli Νομιζω Galipoli, ειχε ξαναμπεί προ διμήνου περιπου 2 ώρες πριν, BadIndian είπε Βάζω κι εγώ μια μες στην τούρλα του μεσονυχτίου. Πιστεύω θα βρεθεί εύκολα και θα αναφερθώ σε αυτή μετά την ανεύρεση της. Glory https://www.imdb.com/title/tt0097441/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_7_nm_1_in_0_q_glory Περίεργο, κι αυτο νομιζω οτι το ειχα ξαναδει εδω, αλλα δεν το βρισκω στην αναζητηση. Όσκαρ για Denzel Washington. 2
Tsoukos87 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 9 ώρες πριν, PSYHAS είπε Νομιζω Galipoli, ειχε ξαναμπεί προ διμήνου περιπου Glory https://www.imdb.com/title/tt0097441/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_7_nm_1_in_0_q_glory Περίεργο, κι αυτο νομιζω οτι το ειχα ξαναδει εδω, αλλα δεν το βρισκω στην αναζητηση. Όσκαρ για Denzel Washington. Ναι το Gallipolli είναι, ωραία ταινία και απο τις πρώτες του Μελ Γκιμπσον, το soundtrack δεν είναι παρά άλλο το Oxygene του Jean Michel Jarre (κομματάρα). 1
BadIndian Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 12 ώρες πριν, PSYHAS είπε Glory https://www.imdb.com/title/tt0097441/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_7_nm_1_in_0_q_glory Περίεργο, κι αυτο νομιζω οτι το ειχα ξαναδει εδω, αλλα δεν το βρισκω στην αναζητηση. Όσκαρ για Denzel Washington. Καλημέρα στους Άρχοντες των ταινιών!!! Μπράβο αγαπητέ! Όντως είναι το "Glory - Ο δρόμος προς τη δόξα" (1989) σε σκηνοθεσία του Έντουαρντ Ζούικ. Δεν τη βρίσκετε διότι δεν έχει ξαναμπεί. Θα διαφωνήσω όμως με τον φίλτατο @Millennium αλλά και με τις γενικότερες κριτικές της ταινίας, καθώς αυτός είναι και ο λόγος που την έβαλα, ενώ είχε όλες τις προοπτικές να εξελιχθεί πολύ καλύτερα. Παρά το γεγονός πως στηρίζεται σε μια πολύ δυνατή ιστορία του Αμερικανικού Εμφυλίου. Παρόλο που διαθέτει ένα αρκετά γνωστό καστ (Μόργκαν Φρήμαν, Ντένζελ Ουάσινγκτον, Μάθιου Μπρόντερικ) και ο Ντένζελ βραβεύτηκε με Όσκαρ για την ερμηνεία του. Μολονότι ουσιαστικά βασίζεται στο να φέρει σε επαφή τον θεατή με συναισθήματα που δεν είναι συνηθισμένα σε πολεμικές ταινίες, προσωπικά με γέμισε με συναισθήματα όπως αυτά της απόγνωσης, της απελπισίας, αλλά και προβληματισμό. Ο Μπρόντερικ imho δίνει μια "ασθενή" ερμηνεία σ' έναν πολύ δυνατό, κομβικό και κεντρικό ρόλο. Από εκεί και έπειτα σκηνοθετικά δεν τη βρήκα άσχημη, αλλά με εξαίρεση ελάχιστες σκηνές δεν κατάφερε να περάσει τα βασικά συναισθήματα. Επιπλέον η ιστορία αν και αληθοφανής, δεν στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και ως εκ τούτου απογοητεύτηκα πλήρως από τις επιλογές των χαρακτήρων της ταινίας, οι οποίες εν τέλει σφράγισαν και τη μοίρα τους. Βλέπεται ευχάριστα μεν και με αρκετό ενδιαφέρον, ειδικά στην αρχή της, αλλά προσωπικά μου δημιούργησε εκνευρισμό η εξέλιξη της πλοκής, καθώς και το αμφιλεγόμενο τέλος της. Δε νομίζω πως οι βαθμολογίες του imdb ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή έστω σε μια δική μου βαθμολογία για την ταινία, όμως αυτά είναι υποκειμενικά. 23 ώρες πριν, Koopas είπε Για τη δική μου, θα πω ότι είναι από τα Studio Ghibli. Μήπως είναι η παρακάτω; Κάποια στιγμή θυμάμαι ποστάρισμα σου μουσικό, με τραγούδι από την ταινία, όπου ανέφερες τα studio ghibli. "Grave of the fireflies" (1988). Εννοείται πως δεν την έχω δει και μαντεύω στηριζόμενος στην εν λόγω δημοσίευση σου (Για να δεις πως σε διαβάζω 😉 ). https://www.imdb.com/title/tt0095327/ 2
Koopas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 29 λεπτά πριν, BadIndian είπε Μήπως είναι η παρακάτω; Κάποια στιγμή θυμάμαι ποστάρισμα σου μουσικό, με τραγούδι από την ταινία, όπου ανέφερες τα studio ghibli. "Grave of the fireflies" (1988). Εννοείται πως δεν την έχω δει και μαντεύω στηριζόμενος στην εν λόγω δημοσίευση σου (Για να δεις πως σε διαβάζω 😉 ). Με προσέχεις μεν, αλλά τις πασούλες τις ρίχνεις στα μπαλκόνια του γείτονα, χαχα. Το Grave of the fireflies το είχα ποστάρει πριν λίγο καιρό εδώ μέσα. Θα πω ότι ο δημιουργός του ζητούμενου είναι Ολλανδός και συνεργάστηκε με τα Studio Ghibli, έπειτα από δικό τους αίτημα. Επίσης, είναι έργο της προηγούμενης δεκαετίας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα