Προς το περιεχόμενο

Η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να επηρεάσει τη μέτρηση του χρόνου, σύμφωνα με μελέτη

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@MikeKata Το ότι είναι πολλά (τα μοντέλα) δεν σημαίνει ότι είναι αληθή (Argumentum ad populum). Απλά σημαίνει ότι πολλοί περισσότεροι επιστήμονες πληρώνονται για να βγάλουν τέτοια μοντέλα και γενικά υπάρχει μεγάλη ζήτηση, άρα είναι φυσικό να υπάρχουν περισσότερα (προσφορά και ζήτηση). Τα χιλιάδες λανθασμένα μοντέλα της τελευταίας παγκόσμιας κατάστασης τρανή απόδειξη για το πόσο λάθος μπορεί να είναι αυτά που λέει η πλειοψηφία των «ειδικών». Από το 1960 μαθηματικοί και προγραμματιστές προσπαθούν να μοντελοποιήσουν και άλλα πολύ πιο απλά συστήματα απο το περιβάλλον και δεν τα καταφέρνουν, όπως η διακύμανση των χρηματιστηρίων (με ελάχιστες εξαιρέσεις που τα καταφέραν και πάλι για ελάχιστο χρονικό διάστημα) και αυτό όταν τα χρηματηστήρια ήταν πολύ πιό απλά απο τα σημερινά.

Τα μοντέλα σου δείχνουν προβλέψεις. Τίποτα άλλο. Στο φυσικό σύστημα της γης όχι απλά χρειάζεται να μοντελοποιήσεις ακριβέστατα ολόκληρο το σύστημα το ίδιο, αλλά και όλους τους εξωγενής παράγοντές με εξίσου υψηλότατη ακρίβεια για να ποντάρεις τις ζωές δισεκατομμυρίων ζωντανών οργανισμών στην πρόβλεψή αυτή. Τα μοντέλα είναι τόσο ανώριμα αυτή τη στιγμή που ούτε τα σύννεφα δεν μπορούν να προβλέψουν, που είναι πολύ πιο σημαντικά από το διοξείδιο για την θερμοκρασία της επιφάνειας της γης.

Επεξ/σία από Yoshi
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 189
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

26 λεπτά πριν, Yoshi είπε

@MikeKata Το ότι είναι πολλά (τα μοντέλα) δεν σημαίνει ότι είναι αληθή (Argumentum ad populum). Απλά σημαίνει ότι πολλοί περισσότεροι επιστήμονες πληρώνονται για να βγάλουν τέτοια μοντέλα [citation needed] και γενικά υπάρχει μεγάλη ζήτηση [citation needed], άρα είναι φυσικό να υπάρχουν περισσότερα (προσφορά και ζήτηση). Τα χιλιάδες λανθασμένα [citation needed] μοντέλα της τελευταίας παγκόσμιας κατάστασης τρανή απόδειξη για το πόσο λάθος [citation needed] μπορεί να είναι αυτά που λέει η πλειοψηφία των «ειδικών». Από το 1960 [citation needed] μαθηματικοί και προγραμματιστές προσπαθούν να μοντελοποιήσουν και άλλα πολύ πιο απλά συστήματα απο το περιβάλλον και δεν τα καταφέρνουν, όπως η διακύμανση των χρηματιστηρίων (με ελάχιστες εξαιρέσεις που τα καταφέραν και πάλι για ελάχιστο χρονικό διάστημα) και αυτό όταν τα χρηματηστήρια ήταν πολύ πιό απλά απο τα σημερινά.

Τα μοντέλα σου δείχνουν προβλέψεις. Τίποτα άλλο. Στο φυσικό σύστημα της γης όχι απλά χρειάζεται να μοντελοποιήσεις ακριβέστατα ολόκληρο το σύστημα το ίδιο [citation needed], αλλά και όλους τους εξωγενής παράγοντές [citation needed] με εξίσου υψηλότατη ακρίβεια [citation needed] για να ποντάρεις τις ζωές δισεκατομμυρίων ζωντανών οργανισμών στην πρόβλεψή αυτή. Τα μοντέλα είναι τόσο ανώριμα αυτή τη στιγμή [citation needed] που ούτε τα σύννεφα δεν μπορούν να προβλέψουν, που είναι πολύ πιο σημαντικά [citation needed] από το διοξείδιο για την θερμοκρασία της επιφάνειας της γης.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Lucifer είπε

citation bait για να σου πεί κάποιος ονόματα και να το χρησημοποιήσεις μετά ώς μέσο επίθεσης ως προς την αξιοπιστία αυτού που σου τα είπε, γιατί σίγουρα θα τους Googlάρεις και θα δώσεις λίνκ απο διάφορες **φυλλάδες ή tweets για το πόσο κακοί είναι (άρα και κακός αυτός που σου τα είπε), χωρίς να διαβάσεις το παραμικρό απο το έργο τους, ή έστω published papers που να κάνουν σοβαρό debate στα επιχειρήματά τους. <- αυτή η πρόβλεψη είναι βάση μοντέλου φυσικα και μπορεί να είναι και λάθος χαχα

Εντωμεταξύ θες citation για το να σου πει κάποιος ότι πρέπει να είσαι τέρμα ακριβής όταν ποντάρεις τις ζωές δισεκατομμυρίων ζωντανών οργανισμών σε προβλέψεις? Γιατί μυαλό δεν έχεις?

Επεξ/σία από Yoshi
  • Thanks 2

7 λεπτά πριν, Yoshi είπε

citation bait για να σου πεί κάποιος ονόματα και να το χρησημοποιήσεις μετά ώς μέσο επίθεσης ως προς την αξιοπιστία αυτού που σου τα είπε, γιατί σίγουρα θα τους Googlάρεις και θα δώσεις λίνκ απο διάφορες **φυλλάδες ή tweets για το πόσο κακοί είναι (άρα και κακός αυτός που σου τα είπε), χωρίς να διαβάσεις το παραμικρό απο το έργο τους, ή έστω published papers που να κάνουν σοβαρό debate στα επιχειρήματά τους. <- αυτή η πρόβλεψη είναι βάση μοντέλου φυσικα και μπορεί να είναι και λάθος χαχα

Εντωμεταξύ θες citation για το να σου πει κάποιος ότι πρέπει να είσαι τέρμα ακριβής όταν ποντάρεις τις ζωές δισεκατομμυρίων ζωντανών οργανισμών σε προβλέψεις? Γιατί μυαλό δεν έχεις?

Θα διαβάσω published, peer-reviewed papers γιατί πραγματεύονται δεδομένα και στοιχεία. Οι απόψεις είναι που δε με ενδιαφέρουν, ούτε καν οι δικές μου.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Θα διαβάσω published, peer-reviewed papers γιατί πραγματεύονται δεδομένα και στοιχεία. Οι απόψεις είναι που δε με ενδιαφέρουν, ούτε καν οι δικές μου.

τί δεδομένα και citation αναζητάς για το να σου πει κάποιος ότι πρέπει να είσαι τέρμα ακριβής όταν ποντάρεις τις ζωές δισεκατομμυρίων ζωντανών οργανισμών σε προβλέψεις?

Μήπως θές και citation για το οτι χρειάζεται να αναπνεύσεις?

Και στην τελική άμα δέν σε ενδιαφέρουν οι απόψεις των άλλων συμφορουμίτων που απαντάνε στο θέμα γιατί ασχολείσαι με εμένα? Εγώ δεν μίλησα με εσενα

Επεξ/σία από Yoshi

7 λεπτά πριν, Yoshi είπε

τί δεδομένα και citation αναζητάς για το να σου πει κάποιος ότι πρέπει να είσαι τέρμα ακριβής όταν ποντάρεις τις ζωές δισεκατομμυρίων ζωντανών οργανισμών σε προβλέψεις?

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό. Γι' αυτό και περιμένω τα τέρμα ακριβή δεδομένα και citations του δικού σου πονταρίσματος.

Δέν έχω citation να σου δώσω να πιείς. Μήν ασχολείσαι με εμένα αφού δέν σε ενδιαφέρουν απόψεις που δέν έχουν citations, πολύ απλο.

11 λεπτά πριν, Yoshi είπε

Δέν έχω citation να σου δώσω να πιείς. Μήν ασχολείσαι με εμένα αφού δέν σε ενδιαφέρουν απόψεις που δέν έχουν citations, πολύ απλο.

Με ενδιαφέρει η έκλειψή τους και προσπαθώ να συμβάλλω στην αυτογελοιοποίησή τους με την ελπίδα ότι το ενδιαφέρον μου θα τελεσφορήσει στον όποιο βαθμό είναι εφικτό. Καθώς απέτυχες να τεκμηριώσεις τη δική σου άποψη, μετράω το αποψινό σαν μια τέτοια μικρή επιτυχία!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Με ενδιαφέρει η έκλειψή τους και προσπαθώ να συμβάλλω στην αυτογελοιοποίησή τους με την ελπίδα ότι το ενδιαφέρον μου θα τελεσφορήσει στον όποιο βαθμό είναι εφικτό. Καθώς απέτυχες να τεκμηριώσεις τη δική σου άποψη, μετράω το αποψινό σαν μια τέτοια μικρή επιτυχία!

Η έκλειψη των απόψεων των συμφορουμίτων (ο στόχος σου) ίσως είναι ενάντια στον στόχο των ιδιωκτητών του insomnia και στην αρχή ύπαρξης του ανοιχτού αυτού forum. Να το τσεκάρεις (και να σε τσεκάρουν βασικά όντας mod). Η προσβολή και γελοιοποίηση (ο στόχος σου πάλι) το ίδιο.

Το μόνο που καταφέρνεις όμως είναι να γελοιοποιείσαι εσύ, διότι πάλι δέν σου έδωσα citation και πάλι ασχολείσαι μαζί μου ενώ πρίν είπες οτι δέν σε ενδιαφέρουν απόψεις χωρίς citations

Επεξ/σία από Yoshi

7 ώρες πριν, filipprin είπε

Εγω ξερω οτι τα δυο τελευταια χρονια εριξε μισο μετρο χιονι στην Αθηνα.Υπο αυτη την εννοια αυτός ηταν ηπιότερος χειμωνας.Αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι ο καιρός ειναι πλεον ποιο ακραίος στα φαινομενα του κρατώντας όμως μια ισοροπια στο συνολο.......Υπαρχει μια αναταραχη και αυτο δεν μπορει να το αρνηθει κανεις.Πχ ο Ιουνιος πλεον εχει τροπικο κλιμα με βροχες και χαμηλοτερες θερμοκρασιες  όμως ο Σεπτεμβρης πλεων ειναι θερμοτερος.

Στο περτουλι πριν μια βδομαδα εριξε χιονι και το ντουμπαι πνηγηκε στο νερο και στη θεσσαλια το χειμωνα με τον ντανιελ ξαναγεμισε  η αποξηραμενη  λίμνη απο τις βροχες Ναι κατι δεν παει καλα αλλα δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα όπως τα περιγραφεις.

Μα είναι φυσιολογικό να ρίξει χιόνι όπως περιγράφεις στο Περτούλι, πάνω ένα υψόμετρο ακόμα και αυτή την εποχή, το θέμα είναι ότι έγινε σπάνιο και δυστηχως δεν έριξε τον προηγούμενο μήνα ακόμα και σε πολύ μεγάλους ορεινούς όγκους και αν υπήρχε ήταν σε λίγες περιπτώσεις για αυτό λέμε ότι υπάρχει κλιματική αλλαγή και ξηρασία, όταν δεν έχουμε χιόνι δεν έχουμε αποθήκευση υδάτων στους φυσικούς αποταμιευτήρες, όσο για το Ντουμπάι είναι ο ορισμός της κλιματικής αλλαγής είναι ένα ακραίο φαινόμενο ξέσπασμα της φύσης από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Έλεος πια με τα παραμύθια περί κλιματικής κρίσης, το κλίμα πάντα άλλαζε και θα συνεχίζει να αλλάζει. Τα φαινόμενα πρέπει να τα βλέπουμε σε γεωλογικούς χρόνους και όχι σε ανθρώπινους. Δεν μπορείς να λες ότι έχει έρθει το τέλος επειδή έγιναν κάποια έντονα καιρικά φαινόμενα. Πρόκειται για εμπορικό πόλεμο των ανεπτυγμένων τεχνολογικά  δυτικών κρατών όπου επιβάλουν πράσινα σηματάκια στα προϊόντα  τους με αποτέλεσμα να εξαλείφουν τον ανταγωνισμό επιβάλλοντας φόρους στα μη οικολογικά προϊόντα και φυσικά να επιβάλουν πράσινα χαράτσια στους πολίτες κρατώντας τους σε μια συνεχή κατάσταση φόβου ότι θα πεθάνουμε όλοι. Αν έχουν καλό σκοπό και έχουν δίκιο σε αυτά που λένε γιατί έχουν βάλει τα δικαιώματα ρίπων στο χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα αυτοί που μολύνουν να συνεχίζουν να μολύνουν αγοράζοντας δικαιώματα από υποανάπτυκτες χώρες; Αν δούμε τα στατιστικά εκπομπών co2 τα παγκόσμια ποσοστά εκπομπών της ΕΕ σε σχέση με αυτά της Κίνας, Ινδίας κτλ, είναι αστεία. Μας εξανάγκασαν να κλείσουμε τα λιγνιτικά μας εργοστάσια χάνοντας την όποια αυτονομία μας και το φθηνό ρεύμα για επιχειρήσεις και πολίτες για τι; Για το 0,002% των παγκοσμίων εκπομπών που παράγει η Ελλάδα; Έχουν γεμίσει τον τόπο ανεμογεννήτριες ισοπεδώνοντας και καταστρέφοντας ανεπανόρθωτα τα βουνά μας για να παράγουν πανάκριβο ρεύμα που προκαλεί μεγάλη αστάθεια στο δίκτυο ώστε να χρειάζονται και θερμικές μονάδες με αέριο για τις οποίες πάλι πληρώνουμε πράσινα χαράτσια. Στο youtube μπορείτε να βρείτε το ντοκιμαντέρ ''Climate: The Movie''  όπου διακεκριμένοι επιστήμονες, νομπελίστες κτλ αμφισβητούν την θεωρία της κλιματικής κρίσης και μιλάνε για ένα φασιστικό σύστημα όπου εξοντώνει κάθε αντίθετη άποψη καταστρέφοντας καριέρες και υπολήψεις. Με ένα στρατό φυσικά χρήσιμων ηλιθίων οι οποίοι  σε ρόλο σταυροφόρων και ιεροεξεταστών της κλιματικής αλλαγής  επιτίθονται σε όποιον αμφισβητεί τα παραμύθια τους. 

• Like 2

Τα επιστημονικά δεδομένα είναι αναμφισβήτητα και θα το πω ότι, ακόμη κι οι λεγόμενοι αρνητές , στο βάθος το γνωρίζουν !
Ας είμαι ο δικηγόρος του διαβόλου όμως σήμερα...και θα τονίσω ότι είναι άλλο πράγμα να είσαι σκεπτικιστής κι άλλο αρνητής.
Γιατί μου λένε ότι θα σωθεί ο πλανήτης αν οι αγελάδες πέρδονται λιγότερο, την ίδια στιγμή που τα πρόστιμα για τα φίλτρα των καπνοδόχων των απανταχού τεράστιων εργοστασιακών μονάδων ήταν επί έτη πολλά (και ακόμη ίσως είναι) κατά πολύ μικρότερα απ' όσο κοστίζουν τα ίδια τα φίλτρα ;
Γιατί μου λένε ότι το τσιγάρο σκοτώνει αλλά , συνεχίζεται ακάθεκτα η παραγωγή κι ελεύθερη διάθεσή του ;  Να φανταστώ τι συμβαίνει με ότι δεν σκοτώνει αλλά είναι απλά επιβλαβές ή, μήπως δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για να εξάγω συμπέρασμα ;
Γιατί μου λένε ότι πρέπει οπωσδήποτε να έχει POS ο καστανάς στη λαϊκή αγορά αλλά , ποτέ δεν ασχολήθηκαν στα σοβαρά με τους φορολογικούς παραδείσους , όπου καταλήγoυν δισεκατομμύρια δολάρια από τον κακοπληρωμένο ιδρώτα της μεγάλης μάζας ;
Γιατί μου λένε ότι προοδεύουμε ως ανθρωπότητα, αφού επιτρέπονται ακόμη οι πόλεμοι κι αφού ο ένας βγάζει τα μάτια του άλλου κι αφού ελάχιστοι υπόλογοι έδωσαν ή, θα δώσουν λόγο για τις ανθρώπινες απώλειες και την ανθρώπινη μιζέρια που προκάλεσαν.
Πως μπορούν να διαψευστούν οι αναρίθμητες αποδείξεις ότι, αυτά που ζήσαμε κι αυτά που ζούμε οφείλονται στο γεγονός πως πάνω από όλα (διαχρονικά) τίθενται τα συμφέροντα κάποιων ελίτ και όχι τα συμφέροντα της ανθρωπότητας....

• Like 1
  • Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, Yoshi said:

@MikeKata Το ότι είναι πολλά (τα μοντέλα) δεν σημαίνει ότι είναι αληθή (Argumentum ad populum). Απλά σημαίνει ότι πολλοί περισσότεροι επιστήμονες πληρώνονται για να βγάλουν τέτοια μοντέλα και γενικά υπάρχει μεγάλη ζήτηση, άρα είναι φυσικό να υπάρχουν περισσότερα (προσφορά και ζήτηση). Τα χιλιάδες λανθασμένα μοντέλα της τελευταίας παγκόσμιας κατάστασης τρανή απόδειξη για το πόσο λάθος μπορεί να είναι αυτά που λέει η πλειοψηφία των «ειδικών». Από το 1960 μαθηματικοί και προγραμματιστές προσπαθούν να μοντελοποιήσουν και άλλα πολύ πιο απλά συστήματα απο το περιβάλλον και δεν τα καταφέρνουν, όπως η διακύμανση των χρηματιστηρίων (με ελάχιστες εξαιρέσεις που τα καταφέραν και πάλι για ελάχιστο χρονικό διάστημα) και αυτό όταν τα χρηματηστήρια ήταν πολύ πιό απλά απο τα σημερινά.

Τα μοντέλα σου δείχνουν προβλέψεις. Τίποτα άλλο. Στο φυσικό σύστημα της γης όχι απλά χρειάζεται να μοντελοποιήσεις ακριβέστατα ολόκληρο το σύστημα το ίδιο, αλλά και όλους τους εξωγενής παράγοντές με εξίσου υψηλότατη ακρίβεια για να ποντάρεις τις ζωές δισεκατομμυρίων ζωντανών οργανισμών στην πρόβλεψή αυτή. Τα μοντέλα είναι τόσο ανώριμα αυτή τη στιγμή που ούτε τα σύννεφα δεν μπορούν να προβλέψουν, που είναι πολύ πιο σημαντικά από το διοξείδιο για την θερμοκρασία της επιφάνειας της γης.

Τόσο μεγάλο σχόλιο για να μη μας πεις τίποτα, εν τέλει;

1. Τα μοντέλα (από το οποίο πιάστηκες και προσπαθείς να κρατηθείς με νύχια και με δόντια) είναι μόνο ένα μικρό μέρος και όσων έχω πει και ολόκληρης της κλιματικής επιστήμης. Έχουμε επιβεβαιώσει την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή με τόσους παράλληλους τρόπους με διαφορετικές μεθοδολογίες που δεν υπάρχει, πλέον αμφιβολία για το γεγονός. Ανέφερα πιο πάνω ισότοπα άνθρακα. Ανέφερα αποκλεισμό των φυσικών διεργασιών (αναντιστοιχία με ηφαίστεια, ηλιακή ακτινοβολία, κύκλοι Milankovitch). Έχουμε αναλύσει παλαιοκλιματικές καταγραφές. Αναλύουμε καθημερινά τις συγκεντρώσεις αερίων του θερμοκηπίου. Κλπ κλπ. 

Τα μοντέλα, από το οποία, απελπισμένα προσπαθείς να στηριχθείς γιατί δεν έχεις στοιχεια να καταρρίψεις τίποτα από όσα είπα, είναι απλώς άλλη μια επιβεβαίωση των διαφόρων μεθοδολογιών.

2. 

6 hours ago, Yoshi said:

Απλά σημαίνει ότι πολλοί περισσότεροι επιστήμονες πληρώνονται για να βγάλουν τέτοια μοντέλα και γενικά υπάρχει μεγάλη ζήτηση, άρα είναι φυσικό να υπάρχουν περισσότερα (προσφορά και ζήτηση)

Αλήθεια; Προσπαθείς να δημιουργήσεις επιχείρημα με την ΥΠΟΘΕΣΗ ότι το αντίπαλο "λόμπυ" (ορυκτά καύσιμα, πετρελαϊκές κλπ) δεν έχει ζητηση και συμφέρον να "πληρώσει για να βγάλει τέτοια μοντέλα" που να δείχνουν μη ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή; Για εξέλιξε λίγο αυτό το "επιχείρημα" και πες μου πώς πήγε.

Οσο θα προσπαθείς να στήσεις επιχείρημα με αυτή την υπόθεση (για άλλη μια φορά χωρίς να προσφέρεις το παραμικρό στοιχείο), κάτσε σε μια καρέκλα να μη λιποθυμήσεις τώρα που θα μάθεις ότι, από τις πρώτες μελέτες που αποδεικνύαν ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή, έγιναν από Exxon και Total το '60-'70 και προσπάθησαν να κρύψουν τα αποτελέσματα γιατί τους ζημίωνε το business model. 

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0959378021001655

https://www.scientificamerican.com/article/exxon-knew-about-climate-change-almost-40-years-ago/

Αλλα, βλέπεις, όταν τα δεδομένα ισχύουν και ακολουθείται η επιστημονική μέθοδος στην ανάλυση τους (για αυτό θέλουμε μελέτες κι όχι βιντεάκια και πετσοκομμενο γραφήματα), η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί.

Το κλασσικό επιχείρημα των αρνητών. Οι "πληρωμένοι επιστήμονες". Εσύ βέβαια, το είπες πιο ωραιοποιημένα, αλλά πάλι δεν κατάφερες να φέρεις το παραμικρό στοιχείο στην κουβέντα.

3. 

6 hours ago, Yoshi said:

Στο φυσικό σύστημα της γης όχι απλά χρειάζεται να μοντελοποιήσεις ακριβέστατα ολόκληρο το σύστημα το ίδιο, αλλά και όλους τους εξωγενής παράγοντές με εξίσου υψηλότατη ακρίβεια για να ποντάρεις τις ζωές δισεκατομμυρίων ζωντανών οργανισμών στην πρόβλεψή αυτή.

Οι ακριβείς προβλέψεις των κλιματικών μοντέλων από το 1970 διαφωνούν μαζί σου. Έχεις στοιχεία ότι πέσαμε έξω; Τα περιμένω (το σώμα των μοντέλων, μην πας και μου βρεις τον outlier το 1 στα 200 μοντέλα να μου πεις "δες, δες, πέσαμε έξω", θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι). Σε αερολογιες δεν ενδιαφέρομαι να απαντάω.

6 hours ago, Yoshi said:

Τα μοντέλα είναι τόσο ανώριμα αυτή τη στιγμή που ούτε τα σύννεφα δεν μπορούν να προβλέψουν

Τα σύννεφα δε μας ενδιαφέρει να τα προβλέψουμε. Τα σύννεφα αφορούν short terrm καταστάσεις (καιρός), ενώ εδώ μιλάμε για κλίμα. Δεν μπορούσες να το γράψεις από την αρχή; Θα γλυτωνα χρόνο να απαντάω σε κάποιον που δε γνωρίζει ή συγχέει επίτηδες τον καιρό με το κλίμα.

Τη μέση νεφοκάλυψη του πλανήτη που επηρεάζει το albedo και την απορρόφηση ηλιακής ακτινοβολίας, μια χαρά την προβλέπουμε.

Και όχι, οι υδρατμοί δεν είναι "πιο σημαντικά από το διοξείδιο για τη θερμοκρασία της επιφάνειας της Γης". Δεν κοιτάμε μόνο πόσο "potent" είναι ένα αέριο, αλλά και άλλους παράγοντες (βλέπεις πάλι που δεν μπορείς να δεις όλη την εικόνα; ). Οι υδρατμοί έχουν πολύ μικρότερο χρόνο παραμονής στην ατμόσφαιρα, εξετάζονται δευτερευόντως όσον αφορά τη συνεισφορά τους στο θερμοκρασιακό feedback loop, και, κυρίως, αποτελούν ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ μεταβλητή του ατμοσφαιρικού συστήματος. Το ανθρωπογενές CO2, από την άλλη, αποτελεί ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ μεταβλητή που καθορίζεται απόλυτα από τις ανθρωπογενείς εκπομπές.

Τόσο απλά. Στο επόμενο σχόλιο, περιμένω μελέτες και στοιχεία για όσα ισχυρίζεσαι. Μελέτες και στοιχεία που να έχουν περάσει peer review και έλεγχο, όχι ο,τι πετσοκομμενο διάγραμμα θα βρεις στο YT και σε blogs. Ξέρω ότι σου είναι δύσκολο, αλλά έχει κουράσει να τρώμε χρόνο να απαντήσουμε σοβαρά σε πράγματα που βγάζετε από το κεφάλι σας.

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 1

4 λεπτά πριν, fanisatt είπε

Τα επιστημονικά δεδομένα είναι αναμφισβήτητα και θα το πω ότι, ακόμη κι οι λεγόμενοι αρνητές , στο βάθος το γνωρίζουν !
Ας είμαι ο δικηγόρος του διαβόλου όμως σήμερα...και θα τονίσω ότι είναι άλλο πράγμα να είσαι σκεπτικιστής κι άλλο αρνητής.
Γιατί μου λένε ότι θα σωθεί ο πλανήτης αν οι αγελάδες πέρδονται λιγότερο, την ίδια στιγμή που τα πρόστιμα για τα φίλτρα των καπνοδόχων των απανταχού τεράστιων εργοστασιακών μονάδων ήταν επί έτη πολλά (και ακόμη ίσως είναι) κατά πολύ μικρότερα απ' όσο κοστίζουν τα ίδια τα φίλτρα ;
Γιατί μου λένε ότι το τσιγάρο σκοτώνει αλλά , συνεχίζεται ακάθεκτα η παραγωγή κι ελεύθερη διάθεσή του ;  Να φανταστώ τι συμβαίνει με ότι δεν σκοτώνει αλλά είναι απλά επιβλαβές ή, μήπως δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για να εξάγω συμπέρασμα ;
Γιατί μου λένε ότι πρέπει οπωσδήποτε να έχει POS ο καστανάς στη λαϊκή αγορά αλλά , ποτέ δεν ασχολήθηκαν στα σοβαρά με τους φορολογικούς παραδείσους , όπου καταλήγoυν δισεκατομμύρια δολάρια από τον κακοπληρωμένο ιδρώτα της μεγάλης μάζας ;
Γιατί μου λένε ότι προοδεύουμε ως ανθρωπότητα, αφού επιτρέπονται ακόμη οι πόλεμοι κι αφού ο ένας βγάζει τα μάτια του άλλου κι αφού ελάχιστοι υπόλογοι έδωσαν ή, θα δώσουν λόγο για τις ανθρώπινες απώλειες και την ανθρώπινη μιζέρια που προκάλεσαν.
Πως μπορούν να διαψευστούν οι αναρίθμητες αποδείξεις ότι, αυτά που ζήσαμε κι αυτά που ζούμε οφείλονται στο γεγονός πως πάνω από όλα (διαχρονικά) τίθενται τα συμφέροντα κάποιων ελίτ και όχι τα συμφέροντα της ανθρωπότητας....

Που τα είδες τα αδιαμφισβήτητα δεδομένα; Εδώ δεν έβαζαν μέχρι πρόσφατα στα κλιματικά μοντέλα την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας και των κύκλων του ηλίου που μετρώνται από μερικές δεκαετίες μέχρι πολλούς αιώνες και επηρεάζει στον μέγιστο βαθμό το κλίμα της γης. Αν είναι όπως λες αδιαμφισβήτητα τα δεδομένα γιατί έχουν πέσει εδώ και τόσες δεκαετίες έξω στις προβλέψεις τους οι οποίες έλεγαν ότι σήμερα θα είμασταν κάτω από το νερό, μέχρι και ίδιοι το έχουν παραδεχθεί. Έχουν καταντήσει σαν τους ιεχωβάδες με την δευτέρα παρουσία. Όσο για το τσιγάρο όλοι ξέρουν τι κακό κάνει είναι θέμα προσωπικής επιλογής και τα φρούτα κάνουν κακό αν τρώει ο άλλος πχ τρία κιλά την ημέρα, τι να κάνουμε; να τα απαγορεύσουμε και αυτά; Για τον πόλεμο έχεις δίκιο θα πρέπει να περάσει νομοθετική ρύθμιση η οποία θα το απαγορεύει ώστε να ζούμε όλοι αγαπημένοι σαν στο μικρό σπίτι στο λιβάδι. 

• Like 1
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...