dtk-386 Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου 8 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε είπαμε: έχεις την απόδειξη. από το web banking μιας και μέσω αυτού έγινε.
dtk-386 Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου (επεξεργασμένο) μέχρι πόσες φορές μπορούμε να αποθηκεύσουμε προσωρινά την δήλωση πριν την υποβάλλουμε? Επεξ/σία 4 Μαϊου από dtk-386 1
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου Στις 3/5/2024 στις 7:31 ΜΜ, Artman13 είπε απο επιπτώσεις ξέρουμε κατι? αν εισαι χαμηλων εισοδηματων το πιθανοτερο ειναι να μην υπαρχει καμια επιπτωση
george_008 Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου (επεξεργασμένο) Στις 3/5/2024 στις 7:42 ΜΜ, 1comment είπε Ερώτηση για την αδερφή μου. Από πέρσι μένει σε σπίτι που της έδωσαν οι γονείς μου. Της έδωσαν εννοώ ως ψιλή κυριότητα με την επικαρπία στους γονείς μου. Της έκαναν μισθωτήριο με 0,01€ το μήνα για να πάρει ρεύμα στο όνομά της (τότε ο λογιστής έλεγε ότι έτσι πρέπει να γίνει). Μπήκε σήμερα να κάνει τη δήλωση και δεν βλέπει τίποτα συμπληρωμένο στην κατοικία (στο Ε9 φαίνεται κανονικά). Θέλει χειροκίνητη συμπλήρωση. Η ερώτηση είναι: εκεί που ρωτάει αν η κατοικία είναι δωρεάν παραχωρούμενη ή μισθωμένη τι βάζει; Στο ηλεκ. μισθωτήριο ο λογιστής είχε γράψει στις σημειώσεις δωρεάν παραχώρηση κι αυτό μας μπερδεύει. Για μένα, πρέπει να βάλει μισθωμένη εφόσον υπάρχει μισθωτήριο και το ποσό ενοικίου παρότι είναι 1 λεπτό το μήνα να το γράψει κι αυτό. Του κουτάκι είναι ένα είτε είναι μισθωμενο είτε δωρεάν παραχώρηση. Το ίδιο επιλέγεις. Επεξ/σία 7 Μαϊου από george_008
theopan Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου (επεξεργασμένο) Στις 4/5/2024 στις 2:07 ΜΜ, dtk-386 είπε Η ανησυχία μου είναι μην δουν αυξημένα ποσά στις αποδείξεις και μου πουν πως γίνεται κύριε να έχετε π.χ. 15Κ αποδείξεις με π.χ. 25Κ εισόδημα; Πάντως δεν είναι τίποτα να τα αφαιρέσω επειδή είναι μεγάλο ποσό και κάνει μπαμ. Θα το αφαιρέσω εφόσον μου δίνει αυτή την δυνατότητα και είναι πανευκολο. Κάμποσες χρονιές -κι εγώ και άλλοι- είχαμε 10 και 15κ ηλεκτρονικές δαπάνες με ελάχιστο εισόδημα ή και με ζημία (επαγγελματική). Δεν υπάρχει καμία "υποχρέωση" ειδικά σε επίπεδο φορολογικού έτους για το "όσα βγάζεις τόσα τρως". Το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα. Άσε που και έτσι να μην ήταν είναι αστεία τα νούμερα για τα οποία συζητάμε. Κάνε ό,τι νομίζεις... Επεξ/σία 6 Μαϊου από theopan
dtk-386 Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 2 λεπτά πριν, theopan είπε Κάμποσες χρονιές -κι εγώ και άλλοι- είχαμε 10 και 15κ ηλεκτρονικές δαπάνες με ελάχιστο εισόδημα ή και με ζημία (επαγγελματική). Δεν υπάρχει καμία "υποχρέωση" ειδικά σε επίπεδο φορολογικού έτους για το "όσα βγάζεις τόσα τρως". Το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα. Άσε που και έτσι να μην ήταν αίναι αστεία τα νούμερα για τα οποία συζητάμε. Κάνε ό,.τι νομίζεις... τα νούμερα δεν είναι τα πραγματικά γράφω ένα πχ πριν από κάθε ποσό.
theopan Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, dtk-386 είπε τα νούμερα δεν είναι τα πραγματικά γράφω ένα πχ πριν από κάθε ποσό. Και σου απάντησα ότι δεν υπάρχει πρακτικά κανένας περιορισμός που να λέει "μπορείς να καταναλώσεις μέχρι τόσο ποσοστό του εισοδήματος που δήλωσες σε ένα έτος και όχι ακόμα και πολύ παραπάνω από όλο σου το ετήσιο εισόδημα". Οι ανησυχίες σου είναι αβάσιμες. Επεξ/σία 6 Μαϊου από theopan 1
Zazula Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου Στις 4/5/2024 στις 2:07 ΜΜ, dtk-386 είπε Η ανησυχία μου είναι μην δουν αυξημένα ποσά στις αποδείξεις και μου πουν πως γίνεται κύριε να έχετε π.χ. 15Κ αποδείξεις με π.χ. 25Κ εισόδημα; Πάντως δεν είναι τίποτα να τα αφαιρέσω επειδή είναι μεγάλο ποσό και κάνει μπαμ. Θα το αφαιρέσω εφόσον μου δίνει αυτή την δυνατότητα και είναι πανευκολο. Όταν βγαίνει φορολογούμενος για έλεγχο, τότε τα ποσά που έχουν αποστείλει οι τράπεζες [καθώς και όλες οι πληροφορίες που διαθέτει η φορολογική διοίκηση βάσει ΠΟΛ 1033/2014 κ.λπ.] συνυπολογίζονται από τον έλεγχο κατά τον προσδιορισμό τού διαθέσιμου κεφαλαίου προς ανάλωση. Επομένως, δεν πρόκειται να βγει για έλεγχο κάποιος επειδή λ.χ. έχει 25 k€ εισόδημα και ισόποσο σε κινήσεις μέσω καρτών, αλλά εάν βγει για έλεγχο για τον οποιοδήποτε λόγο, τότε ό,τι κι αν έχει βάλει ο ίδιος στον κωδικό 049 ο έλεγχος θα κινηθεί με βάση το ποσό που έστειλαν οι τράπεζες, όταν θα τον ακτινογραφεί εισοδηματικώς.
The_Judas Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου (επεξεργασμένο) Παντρεύτηκα στις 30/12/2023 και αυτό έχει δηλωθεί στην εφορία. Στην φορολογική δήλωση όμως και στο Ε1 δεν εμφανίζει αυτόματα τα στοιχεία της συζύγου. Αν πατήσω επιβεβαίωση στα δικά μου στοιχεία μου αναφέρει ότι "υπάρχει έγγαμη σχέση". Θα πρέπει να τα περάσω χειροκίνητα τα στοιχεία της συζύγου ή να απευθυνθώ στην ΔΟΥ; Επεξ/σία 7 Μαϊου από The_Judas
GREGORYMO Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 24 λεπτά πριν, The_Judas είπε Παντρεύτηκα στις 30/12/2023 και αυτό έχει δηλωθεί στην εφορία. Στην φορολογική δήλωση όμως και στο Ε1 δεν εμφανίζει αυτόματα τα στοιχεία της συζύγου. Αν πατήσω επιβεβαίωση στα δικά μου στοιχεία μου αναφέρει ότι "υπάρχει έγγαμη σχέση". Θα πρέπει να τα περάσω χειροκίνητα τα στοιχεία της συζύγου ή να απευθυνθώ στην ΔΟΥ; Για το 2023 κάνουμε φορολογική δήλωση
The_Judas Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Για το 2023 κάνουμε φορολογική δήλωση με μπλοκαρει το συστημα απο την επιβεβαιωση στοιχειων και δεν μπορω να προχωρησω παρακατω (για το 2023) ! Επεξ/σία 8 Μαϊου από The_Judas
Free Bird Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου Στις 4/5/2024 στις 5:56 ΜΜ, dtk-386 είπε μέχρι πόσες φορές μπορούμε να αποθηκεύσουμε προσωρινά την δήλωση πριν την υποβάλλουμε? 3-4 φορές σίγουρα. Από την 5η φορά να φοβάσαι ... 1
The_Judas Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου Δεν υπάρχει όριο αποθηκεύσεων. Στη δοκιμές του τελικου φορου μόνο υπάρχει κάποιο όριο. 1
theopan Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 4 ώρες πριν, Free Bird είπε 3-4 φορές σίγουρα. Από την 5η φορά να φοβάσαι ... Γιατί; 152.000 φορές έκανα προσωρινή αποθηκεύση την εποχή που υπέβαλα μόνος μου και "πάλευα" 10 μέρες πριν τη στείλω οριστικά...
Free Bird Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 14 ώρες πριν, The_Judas είπε Δεν υπάρχει όριο αποθηκεύσεων. Στη δοκιμές του τελικου φορου μόνο υπάρχει κάποιο όριο. Αυτό εννοούσα ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα