Krusty Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, gbras είπε Καλησπερα εδω και μηνες δεν γινεται εκκαθαριση της δηλωσης γιατι πρεπει να υποβληθουν καποια δικαιολογητικα και να ελεγχθουν. Ενω εχω βαλει δεν εχει γινει ελεγχος και παρα τα μηνυματα που εχω στειλει. Τελευταια ενημερωση τον Σεπτεμβριο οτι ανατεθηκε το θεμα σε υπαλληλο. Εχει νοημα να παω σε λογιστη μηπως μπορει να κανει κατι? Φαινεται το δημοσιο εχει κατεβασει ρολα... Πάντως αφού κατέθεσες εμπρόθεσμα τα δικαιολογητικά δεν έχεις φόβο προστίμου. Εμένα, είναι και γιορτινές μέρες, με αγνοούν μέρες τελωνιακοί υπάλληλοι, ενώ κατέθεσα τα δικαιολογητικά μου. Το δέμα μου παραμένει αμετακίνητο κι εγώ συνεχίζω να στέλνω 'τί γίνεται;'.
runner69 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 19 ώρες πριν, gbras είπε Καλησπερα εδω και μηνες δεν γινεται εκκαθαριση της δηλωσης γιατι πρεπει να υποβληθουν καποια δικαιολογητικα και να ελεγχθουν. Ενω εχω βαλει δεν εχει γινει ελεγχος και παρα τα μηνυματα που εχω στειλει. Τελευταια ενημερωση τον Σεπτεμβριο οτι ανατεθηκε το θεμα σε υπαλληλο. Εχει νοημα να παω σε λογιστη μηπως μπορει να κανει κατι? Φαινεται το δημοσιο εχει κατεβασει ρολα... Πάρε τηλ στην ααδε στο ανάλογο τμήμα. Θα το βρεις, έχουν οδηγίες. Ανάφερε τον αριθμό της αίτησης. Από τη στιγμή που τα έχεις καταθέσει εμπροθεσμα, δεν θα σου βγει πρόστιμο. Είχαμε ανάλογο πρόβλημα και το προχώρησαν με ημερομηνία αίτησης την μέρα που ανοίξαμε το αίτημα στην ααδε.
gbras Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 2 minutes ago, runner69 said: Πάρε τηλ στην ααδε στο ανάλογο τμήμα. Θα το βρεις, έχουν οδηγίες. Ανάφερε τον αριθμό της αίτησης. Από τη στιγμή που τα έχεις καταθέσει εμπροθεσμα, δεν θα σου βγει πρόστιμο. Τους ειχα παρει. Στειλτε μηνυμα μου ειπαν. Απο τον Ιουνιο αυτη η ιστορια. Δεν ειναι για το προστιμο, που αυτο ελειπε να εμπαινε κιολας. Ειναι οτι θελω να τελειωνω με αυτο.
Postmort3m Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Καλησπερα, Μετρανε στις αποδειξεις (αυτο που πρεπει να ξοδευεις το 30% του εισοδηματος) συναλλαγες για επενδυτικα προιοντα σε τραπεζα η σε καποια πλατφορμα τυπου etoro (στην οποια μπορεις να προσθεσεις χρηματα με καρτα) ? Καλη Χρονιά σε ολους!
Krusty Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Postmort3m είπε Καλησπερα, Μετρανε στις αποδειξεις (αυτο που πρεπει να ξοδευεις το 30% του εισοδηματος) συναλλαγες για επενδυτικα προιοντα σε τραπεζα η σε καποια πλατφορμα τυπου etoro (στην οποια μπορεις να προσθεσεις χρηματα με καρτα) ? Καλη Χρονιά σε ολους! Δεν νομίζω. Συνήθως μετράνε δαπάνες για αγορά αγαθών και υπηρεσιών και όχι επενδύσεις. Αν μια επιχείρηση κάνει παραγωγική επένδυση, τότε υπάρχει εξαίρεση και μετράει στους κωδικούς 623-624 για την απαλλαγή από την πληρωμή φόρου που προκύπτει από τα κέρδη της. Για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα υπάρχουν οι κωδικοί 663-664, επένδυση σε οπτικοακουστικά έργα. Αν τυχόν μετρήσει η επένδυση σου, που δεν θα μετρήσει, τότε θα φανεί στα στοιχεία που έχει η τράπεζα που εκδίδει την κάρτα. Υπάρχει στο ebanking κάθε τράπεζας η επιλογή για ενημέρωση για τις δαπάνες για το χτίσιμο αφορολόγητου, σχεδόν σε πραγματικό χρόνο. Καλή χρονιά. Στις 16/12/2024 στις 5:11 ΠΜ, GREGORYMO είπε ΟΠΑΠ. Αλλά πώς γίνεται αυτό? Κάποιοι μιλάνε για μια εταιρεία που εκδίδει πιστοποιητικά ότι κέρδισες πχ μια κλήρωση, ενώ δεν σου δίνει λεφτά που 'κέρδισες'. Έτσι μπορείς να ξεπλύνεις πολλά μαύρα λεφτά. Δεν ξέρω αν έχει σχέση, αλλά ένας τοπογράφος μηχανικός που δολοφονήθηκε πριν μήνες και είχε δραστηριότητα σε κοσμοπολίτικο νησί, είχε βρεθεί πολύ τυχερός παλιά και να δηλώνει κέρδη από τυχερά παιχνίδια. Άλλος εργαζόμενος στον προγραμματισμό (πραγματικό πρόσωπο) στην intralot που χρησιμοποιούσε ο ΟΠΑΠ, έγραφε ότι γινόταν πάρτυ στο λογισμικό... Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου από Krusty
infini Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Ακόμα περιμένω να πάρω τα 80€ επιστροφή από το επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Χρειάζεται συμπληρώσω κάποια φόρμα για να αναφέρω οτι δεν έχει καταβληθεί;
Krusty Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 8 λεπτά πριν, infini είπε Ακόμα περιμένω να πάρω τα 80€ επιστροφή από το επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Χρειάζεται συμπληρώσω κάποια φόρμα για να αναφέρω οτι δεν έχει καταβληθεί; Πριν αρκετές σελίδες γράψανε κάποιοι σε ποιόν κωδικό δήλωναν τα λεφτά από επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που είχαν πάρει. Απ' όσο θυμάμαι δεν συμπληρωνόταν αυτόματα. Δεν υπήρχε στην δήλωση σου έ; Στα αναδρομικά εισοδήματα πχ από μισθωτή εργασία ή συντάξεις, ενημερώνεται η ΑΑΔΕ αυτόματα και βγαίνει ένα κουμπί επιλογή για δήλωση αναδρομικών μέσα στην επόμενη χρονιά σε σχέση με το πότε έπρεπε να είχαν καταβληθεί. Στην περίπτωση σου όταν σου καταβληθεί, δεν ξέρω αν θα εμφανιστεί η επιλογή για δήλωση αναδρομικών ή θα πρέπει να κάνεις τροποποιητική δήλωση, ξέροντας τον κωδικό που πρέπει να συμπληρώσεις. Η μητέρα μου πήρε αναδρομικά σύνταξης εδώ και μήνες και όταν ενημερωθεί η ΑΑΔΕ, περιμένουμε να εμφανιστεί το κουμπί Δήλωσης Αναδρομικών.
Neptu Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 12 ώρες πριν, Postmort3m είπε Καλησπερα, Μετρανε στις αποδειξεις (αυτο που πρεπει να ξοδευεις το 30% του εισοδηματος) συναλλαγες για επενδυτικα προιοντα σε τραπεζα η σε καποια πλατφορμα τυπου etoro (στην οποια μπορεις να προσθεσεις χρηματα με καρτα) ? Καλη Χρονιά σε ολους! εννοείται πως όχι. Δεν είναι αγορά. Στην ουσία μεταφορά χρημάτων έκανες.
runner69 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 1/1/2025 στις 12:35 ΜΜ, infini είπε Ακόμα περιμένω να πάρω τα 80€ επιστροφή από το επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Χρειάζεται συμπληρώσω κάποια φόρμα για να αναφέρω οτι δεν έχει καταβληθεί; Το φορολογητέο σου πόσο είναι κάτω από το αφορολογητο και τα περιμένεις; Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου από runner69
infini Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Άθροισμα καθαρώ ποσών από μισθούς (κωδ. 301): 5800€. Τα 80€ τα έβαλα στον κωδικό 315.
runner69 Δημοσ. Σάββατο στις 06:41 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:41 μμ Στις 2/1/2025 στις 7:58 ΜΜ, infini είπε Άθροισμα καθαρώ ποσών από μισθούς (κωδ. 301): 5800€. Τα 80€ τα έβαλα στον κωδικό 315. Σου βγήκε στην εκκαθάριση η επιστροφή των 80€; Αν ναι φαντάζομαι έχεις συμπληρώσει το IBAN σου.
sonikk Δημοσ. Σάββατο στις 07:41 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:41 μμ Κάτι αλλαγές λέει θα γίνουν στις φορολογικές δηλώσεις και στις υποβολές τους.Οτι θα ξεκινούν 15 Μαρτίου μέχρι 15 Ιουλίου. Είχα διαβάσει επίσης ότι αν μέχρι μέσα Απριλίου περίπου δεν αλλάξει κάτι στα στοιχεία του Ε1 ο φορολογουμενος υποβάλλονται αυτόματα.Ισχυει αυτό;
infini Δημοσ. Σάββατο στις 09:30 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:30 μμ 2 ώρες πριν, runner69 είπε Σου βγήκε στην εκκαθάριση η επιστροφή των 80€; Αν ναι φαντάζομαι έχεις συμπληρώσει το IBAN σου. Ναι, το γράφει στην εκκαθάριση ως ποσό που παρακρατήθηκε. Το ΙΒΑΝ πρέπει να το δηλώσω στο Ε1;
runner69 Δημοσ. Κυριακή στις 12:33 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:33 πμ 3 ώρες πριν, infini είπε Ναι, το γράφει στην εκκαθάριση ως ποσό που παρακρατήθηκε. Το ΙΒΑΝ πρέπει να το δηλώσω στο Ε1; Όχι αρκεί να το έχεις δηλώσει στο μητρώο επικοινωνίας (δήλωση IBAN)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα