runner69 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε Εχεις βρει πουθενα στο ιντερνετ αναφορα σε κυριο δικαιουχο κοινου λογ/σμου? Που δε πηρες απαντηση? 28 λεπτά πριν, runner69 είπε Κανεις λαθος,υπαρχει ο κυριος και οι συνδικαιουχοι. Και εχουν διαφορα. Πηγαινετε και ζητηστε στην τραπεζα σου να αφαιρεθει ο κυριος του λογαριασμου και να μεινει μονο ο συνδικαιουχος οπου θα γινει κυριος, και πες μου αν θα το δεχτει.
fitsoulas2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 9 λεπτά πριν, runner69 είπε Πηγαινετε και ζητηστε στην τραπεζα σου να αφαιρεθει ο κυριος του λογαριασμου και να μεινει μονο ο συνδικαιουχος οπου θα γινει κυριος, και πες μου αν θα το δεχτει. Απαντησα οτι κανενας δε μπορει να αφαιρεσει κανεναν, αλλα μαλλον δε προλαβες να το δεις γιατι ηταν edit.
runner69 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, fitsoulas2024 είπε Απαντησα οτι κανενας δε μπορει να αφαιρεσει κανεναν, αλλα μαλλον δε προλαβες να το δεις γιατι ηταν edit. Συνφορουμιτη... εγραψα πληθυντικο προσωπο (Πηγαινετε και ζητηστε) και αρα προφανως εννοω να παει ο κυριος και ο συνδικαιουχος μαζι στην τραπεζα για αυτη την ενεργεια. Εξυπακουεται οτι δεν μπορει καποιος μονος του να κανει την οποιαδηποτε προσθαφαιρεση.
fitsoulas2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, runner69 είπε Συνφορουμιτη... εγραψα πληθυντικο προσωπο (Πηγαινετε και ζητηστε) και αρα προφανως εννοω να παει ο κυριος και ο συνδικαιουχος μαζι στην τραπεζα για αυτη την ενεργεια. γιατι επιμενεις οτι υπαρχει "κυριος" σε εναν κοινο λογ/μο, οταν πουθενα δεν αναφερεται κατι τετοιο?
runner69 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε γιατι επιμενεις οτι υπαρχει "κυριος" σε εναν κοινο λογ/μο, οταν πουθενα δεν αναφερεται κατι τετοιο? Γιατι τυγχανει να καταλαβαινω πως ειχαν στηθει τα συστηματα απο αποψη μηχανογραφησης. Οπως ενα αυτοκινητο σαν οντοτητα εχει εναν ιδιοκτητη αλλα μπορει να εχει και συνιδιοκτητες, ετσι το ιδιο συμβαινει και με ενα τραπεζικο προιον οπως ειναι ο λογαριασμος. Εσυ απο την αλλη επιμενεις κανοντας αλμα λογικης και προσπερνώντας ερωτηματα που σου δειχνουν διαφορα. Και επισης ποιος σου ειπε οτι δεν αναφερεται πουθενα; Στην πειραιως στο ebanking το γραφει ξεκαθαρα κυριος και συνδικαιουχος.
fitsoulas2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 44 λεπτά πριν, runner69 είπε Εσυ απο την αλλη επιμενεις κανοντας αλμα λογικης και προσπερνώντας ερωτηματα που σου δειχνουν διαφορα. Και επισης ποιος σου ειπε οτι δεν αναφερεται πουθενα; Στην πειραιως στο ebanking το γραφει ξεκαθαρα κυριος και συνδικαιουχος. τι προσπερασα? που στη Πειραιως το λεει αυτο, για δειξε και σε μενα
Nabuko Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Λογαριασμό μου λέει και όχι λογαριασμό μας
alfeios Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Εδω και 21 ωρες ειστε εκτός θεματος. Το θέμα ειναι Φορολογικές δηλώσεις 2024
fitsoulas2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 6 λεπτά πριν, Nabuko είπε Λογαριασμό μου λέει και όχι λογαριασμό μας για τον καθε ενα απο τους συνδικαιουχους, ειναι "ο λογαριασμος μου"
hamer Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Καλημερα και χρονια πολλά . 1.Αν αγορασω από revolut (λογω χαμηλης προμήθειας) , μετοχες , αμοιβαια κτλ αυτα τα δηλώνω στη φορολογική δήλωση ? 2.Υπαρχει ενα όριο μεχρι ενα ποσο που δεν το δηλωνω? 3. Αν υπαρξουν κερδη (ονειρα) αυτα φορολογούνται στην Ελλάδα ή από τη χώρα του εξωτερικού που ανήκει η revolut?
GREGORYMO Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 55 λεπτά πριν, hamer είπε Καλημερα και χρονια πολλά . 1.Αν αγορασω από revolut (λογω χαμηλης προμήθειας) , μετοχες , αμοιβαια κτλ αυτα τα δηλώνω στη φορολογική δήλωση ? 2.Υπαρχει ενα όριο μεχρι ενα ποσο που δεν το δηλωνω? 3. Αν υπαρξουν κερδη (ονειρα) αυτα φορολογούνται στην Ελλάδα ή από τη χώρα του εξωτερικού που ανήκει η revolut? Το 'όριο' είναι να μην είναι μαύρο χρήμα.
Krusty Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 19/12/2024 στις 11:19 ΠΜ, fitsoulas2024 είπε για τον καθε ενα απο τους συνδικαιουχους, ειναι "ο λογαριασμος μου" Και εγώ που το είχα ψάξει δεν βρήκα πουθενά να υπάρχει ορολογία κύριος σε κοινό λογαριασμό. Όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα. Φορολογικά υπάρχει η έννοια του πραγματικού ιδιοκτήτη ενός κοινού λογαριασμού, όπου μπορούμε αν θέλουμε πχ να του φορτώσουμε 100% τους τόκους καταθέσεων από έναν κοινό λογαριασμό. Μερικές φορές πχ ο ΕΦΚΑ θέλει να βλέπει πρώτο όνομα και όχι τον κύριο ενός λογαριασμού. Πχ δικηγόρος μου είπε η μητέρα σου να είναι πρώτο όνομα στον κοινό λογαριασμό για την αίτηση της σύνταξης χηρείας. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αυτό, αλλά το κάναμε. Όταν βλέπει ένα IBAN ο ΕΦΚΑ αρχίζει και ρουφάει όλα τα ονόματα των συνδικαιούχων. Ίσως προγραμματιστικά να κάναν το σύστημα του ΕΦΚΑ να ρουφάει μόνο το πρώτο όνομα. ********** Άσχετο, φίλος που πήγε να πληρώσει τον λογαριασμό μου στο αέριο στην ΔΕΗ σε ΑΤΜ μηχάνημα, δύο φορές για να χτίσει αφορολόγητο και δεν τον άφησε. Σε κοινόχρηστο λογαριασμό ρεύματος τον άφησε και σε ατομικό. Στο φυσικό αέριο παίζει και το επίδομα θέρμανσης. Εγίνε από ΑΤΜ της Alpha bank. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από Krusty
Metal Heart Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, hamer είπε Καλημερα και χρονια πολλά . 1.Αν αγορασω από revolut (λογω χαμηλης προμήθειας) , μετοχες , αμοιβαια κτλ αυτα τα δηλώνω στη φορολογική δήλωση ? 2.Υπαρχει ενα όριο μεχρι ενα ποσο που δεν το δηλωνω? 3. Αν υπαρξουν κερδη (ονειρα) αυτα φορολογούνται στην Ελλάδα ή από τη χώρα του εξωτερικού που ανήκει η revolut? Δηλώνεις ό,τι ποσό έχεις διαθέσει για επενδύσεις. Αν οι συνολικές σου δαπάνες ξεπερνούν το ετήσιο εισόδημα πρέπει να κάνεις ανάλωση κεφαλαίου προηγούμενων ετών. Στις περιπτώσεις στις οποίες επιβάλλεται φόρος, τα κέρδη φορολογούνται κανονικά στην Ελλάδα. Υπάρχουν περιπτώσεις αποφυγής διπλής φορολόγησης αλλά καλύτερα να μην μπλέξεις με τη γραφειοκρατία και να πληρώσεις ένα πολύ μικρό ποσό. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από Metal Heart
gbras Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπερα εδω και μηνες δεν γινεται εκκαθαριση της δηλωσης γιατι πρεπει να υποβληθουν καποια δικαιολογητικα και να ελεγχθουν. Ενω εχω βαλει δεν εχει γινει ελεγχος και παρα τα μηνυματα που εχω στειλει. Τελευταια ενημερωση τον Σεπτεμβριο οτι ανατεθηκε το θεμα σε υπαλληλο. Εχει νοημα να παω σε λογιστη μηπως μπορει να κανει κατι? Φαινεται το δημοσιο εχει κατεβασει ρολα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα