Προς το περιεχόμενο

Φορολογικές δηλώσεις 2024

ProponitisTouKanape

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, sonikk είπε

Krusty καλημέρα!

Ήθελα να σε ρωτήσω κάτι μάλλον απλό για σένα αλλά επειδη δεν γνωρίζω ρωτάω για να μπορέσω να "διαβάσω" ένα εκκαθαριστικό.

Όταν εχεις εισόδημα από ενοικιο αυτό "φαίνεται" στο εκκαθαριστικό της εφορίας;

Και πού;Εκεί που λέει συνολικο εισόδημα;

Σε ευχαριστώ πολύ.

Στην τριτη σελίδα του εκκαθαριστικού στην "ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ" 

λεει απο "ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ"....... ειναι το ποσο που δηλώθηκε απο ενοίκια μειωμένο κατα 5% 

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-09-07 014948.png

Επεξ/σία από teot
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 833
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 31/8/2024 στις 4:19 ΜΜ, Krusty είπε

Και πάλι δεν δίνεις τον σύνδεσμο. Μήπως δεν δίνεις σύνδεσμό γιατί αναγράφει για  Φορολογία Κληρονομιών και καθόλου για δωρεά χρημάτων από ξένο; Πρόσεξες ότι στoν σύνδεσμο αναφέρει για κινητή και ακίνητη περιουσία και δεν πρόσεξες ότι αναγράφει μόνο για φορολογία κληρονομιών; Είσαι παθολογικά ψεύτης και συνεχίζεις να αυτογελοιοποιείσαι. Συνέχισε έτσι. Δήλωσε το και ως δωρεάν αφού είναι αφορολόγητη έως 6.000. Απόρω αν βρεθεί άτομο να ασχοληθεί μαζί σου.

Εγώ βλέπω πως εσύ μια χαρά ασχολείσαι αν και σου ζήτησα να σταματήσεις να βοηθάς. Ο πίνακας είναι από την ιστοσελίδα της ααδε αλλά εί ναι απ΄την κατηγορία "Ομογενείς & Κάτοικοι Εξωτερικού,  Κεφάλαιο,  Φορολογία Δωρεών και Γονικών Παροχών"  οπότε αν και μοιάζει παρά πολύ με αυτά που ανέφερες μάλλον δεν με αφορά. Δείχνει όμως ένα κατώτατο όριο αφορολόγητου και ήλπιζα να μάθω αν υπάρχει κάτι τέτοιο και για δωρεές εσωτερικού, αλλά δεν έχω καταφέρει να μάθω τίποτα τέτοιο. Εσύ ότι ήξερες το έγραψες οπότε σε παρακαλώ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Jackob2 είπε

Εγώ βλέπω πως εσύ μια χαρά ασχολείσαι αν και σου ζήτησα να σταματήσεις να βοηθάς. Ο πίνακας είναι από την ιστοσελίδα της ααδε αλλά εί ναι απ΄την κατηγορία "Ομογενείς & Κάτοικοι Εξωτερικού,  Κεφάλαιο,  Φορολογία Δωρεών και Γονικών Παροχών"  οπότε αν και μοιάζει παρά πολύ με αυτά που ανέφερες μάλλον δεν με αφορά. Δείχνει όμως ένα κατώτατο όριο αφορολόγητου και ήλπιζα να μάθω αν υπάρχει κάτι τέτοιο και για δωρεές εσωτερικού, αλλά δεν έχω καταφέρει να μάθω τίποτα τέτοιο. Εσύ ότι ήξερες το έγραψες οπότε σε παρακαλώ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ

https://www.aade.gr/omogeneis-katoikoi-exoterikoy/kefalaio/forologia-doreon-kai-gonikon-parohon

Πας καλά; Ξες να διαβάζεις; Εκεί που γράφει αμέσωε πριν τα πινακάκια με τις κλίμακες 'για τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία  ο φόρος δωρεάς για δικαιούχους πρόσωπα της Β΄ και Γ΄ Κατηγορίας υπολογίζεται με κλίμακες.' καταλαβαίνεις ότι δεν αναφέρεται σε δωρεά χρημάτων;

Δεν τα γράφω αυτά για να σε βοηθήσω. Αυτοεξεφτελίζεσαι.

Επεξ/σία από Krusty

Στις 1/10/2024 στις 12:56 ΠΜ, Krusty είπε

https://www.aade.gr/omogeneis-katoikoi-exoterikoy/kefalaio/forologia-doreon-kai-gonikon-parohon

Πας καλά; Ξες να διαβάζεις; Εκεί που γράφει αμέσωε πριν τα πινακάκια με τις κλίμακες 'για τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία  ο φόρος δωρεάς για δικαιούχους πρόσωπα της Β΄ και Γ΄ Κατηγορίας υπολογίζεται με κλίμακες.' καταλαβαίνεις ότι δεν αναφέρεται σε δωρεά χρημάτων;

Δεν τα γράφω αυτά για να σε βοηθήσω. Αυτοεξεφτελίζεσαι.

Εντάξει ρε φίλε, αρκετά βοήθησες, σταμάτα να βοηθάς.

Στις 12/8/2024 στις 1:05 ΜΜ, Jackob2 είπε

Καλημέρα 

θελω καποια συμβουλη σχετικα με τα ακόλουθα:

Προκειται να μου επιστραφεί ενα σημαντικό χρηματικό ποσό ιδιώτη. Δεν ειναι κατι αθεμιτο ούτε παράνομο, πρόκειται για παλια μικροδάνεια σε ωρες αναγκης που θα μπορεσουν τωρα να ξεπληρωθουν μαζεμένα. Ποιες είναι οι επιλογές;

Απ' τη μια υπάρχει το παλιο καλο μετρητό. Αλλα δεν ξέρω πόσο απλο ή ασφαλες ειναι να βγαλεις τόσα λεφτά απο ατμ ή απο ταμείο πλέον. Απ'την αλλη υπάρχει και το έμβασμα οποτε το μαθαίνει και η εφορία. Μειωνεται το φορολογητεο εισοδημα του και αυξανεται το δικο μου αλλα μικρο το κακό, εται κι αλλιώς ψηφιακά θα τα ξοδεψω και εγώ οπότε το να μην δινουνε λαθος εικονα για τα εισοδήματα μας απλοποιεί τα πράγματα.

Τι ειναι καλύτερο; 

Να το δηλωσουμε ως δωρεά ; 

Να το δηλώσουμε ως αποπληρωμη δανείου σε ιδιώτη; 

Να το δηλώσουμε ως δάνειο σε εμένα;

Να μη δηλωσουμε τίποτα;

Τι εννοείς "σημαντικό ποσό"? αν είναι 500 ευρώ δε δηλώνεις τίποτε. Αν είναι 5ψηφιο δώσε ένα 50ρικο σε λογιστή και μην ψάχνεις συμβουλές στο ίντερνετ.

Αν δε θέλεις να δώσεις 50ρικο μην δηλώνεις τίποτε ή πάρτα πίσω σε μετρητά όπως υποθέτω τα έδωσες κι εσύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/9/2024 στις 1:42 ΠΜ, sonikk είπε

Krusty καλημέρα!

Ήθελα να σε ρωτήσω κάτι μάλλον απλό για σένα αλλά επειδη δεν γνωρίζω ρωτάω για να μπορέσω να "διαβάσω" ένα εκκαθαριστικό.

Όταν εχεις εισόδημα από ενοικιο αυτό "φαίνεται" στο εκκαθαριστικό της εφορίας;

Και πού;Εκεί που λέει συνολικο εισόδημα;

Σε ευχαριστώ πολύ.

Γεια σου sonikk. Ακριβώς πριν το Krusty να βάζεις το @, αλλιώς δεν λαμβάνω ειδοποίηση.

Στην τελευταία σελίδα του εκκαθαριστικού έχουμε τους αντίστοιχους κωδικούς του Ε1 που συμπληρώσαμε και δεξιά τα ποσά. Κωδικός 103 το ετήσιο εισόδημα από ενοίκια και 101 από χωράφια. Αν είναι μηδενικά οι κωδικοί αφαιρούνται από το εκκαθαριστικό.

6 ώρες πριν, Nabuko είπε

Τι εννοείς "σημαντικό ποσό"? αν είναι 500 ευρώ δε δηλώνεις τίποτε. Αν είναι 5ψηφιο δώσε ένα 50ρικο σε λογιστή και μην ψάχνεις συμβουλές στο ίντερνετ.

Αν δε θέλεις να δώσεις 50ρικο μην δηλώνεις τίποτε ή πάρτα πίσω σε μετρητά όπως υποθέτω τα έδωσες κι εσύ.

Πας γυρεύοντας... Εγώ ειδοποίησα πολλές φορές! Είναι όλος δικός σου μιας και έγραψα ότι σταμάτησα την βοήθεια...

:)

Επεξ/σία από Krusty
  • Thanks 1

Στις 2/10/2024 στις 2:35 ΜΜ, Nabuko είπε

δεν μ' αρέσει να αραδιάζω χρηματικά ποσά στο ιντερνετ αλλά είναι τετραψήφιο. Για κάποιους αυτό το ποσό είναι ψίχουλα, για άλλους σημαντικό. Τέλος πάντων δεν κατάφερα να βγάλω άκρη, ούτε από τηλέφωνα ούτε από faq ούτε από νόμους. Θα χρειαζόμουν πολλές ώρες ψάξιμο μόνο και μόνο για να καταλήξω σε μια εξήγηση χωρίς εγγύηση ότι και η ΑΑΔΕ θα είχε την ίδια γνώμη, την οποία δεν τη διατυπώνει από  πριν αλλά μου αφήνει την ευκαιρία να τζογάρω με αυτή. Εντωμεταξύ πριν με απασχολήσει η ΑΑΔΕ θα έπρεπε να με απασχολήσουν οι τράπεζες οι οποίες πιθανόν να μπλοκάρουν τους λογαριασμούς μας έτσι και γίνει τέτοια μεταβίβαση. Το καλύτερο είναι να σπάσουμε τη μεταβίβαση σε μέρη και να το δηλώσω αποπληρωμή δανείου και ότι γίνει

19 λεπτά πριν, Jackob2 είπε

αλλά είναι τετραψήφιο

Σιγά το ποσό

20 λεπτά πριν, Jackob2 είπε

θα έπρεπε να με απασχολήσουν οι τράπεζες οι οποίες πιθανόν να μπλοκάρουν τους λογαριασμούς μας έτσι και γίνει τέτοια μεταβίβαση.

Για 4ψηφιο ούτε καν θα ασχοληθούν. Τι μπλοκάρισμα λογαριασμών λες?

21 λεπτά πριν, Jackob2 είπε

Το καλύτερο είναι να σπάσουμε τη μεταβίβαση σε μέρη και να το δηλώσω αποπληρωμή δανείου και ότι γίνει

Βρήκες τη χειρότερη λύση imho. 

• Like 2

καλησπερα. Μου βγηκε να πληρωσω 600ε στην φορολογικη δηλωση. μπηκα και εκτυπωσα τις ταυτοτητες πληρωμης ηταν 2, και τις πληρωσα μεσω αλφα. ποσες μερες θα κανουν να εξαφανιστουν απο το μυααδε σαν οφειλες?

41 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

καλησπερα. Μου βγηκε να πληρωσω 600ε στην φορολογικη δηλωση. μπηκα και εκτυπωσα τις ταυτοτητες πληρωμης ηταν 2, και τις πληρωσα μεσω αλφα. ποσες μερες θα κανουν να εξαφανιστουν απο το μυααδε σαν οφειλες?

2-3 μέρες λογικά μέχρι Παρασκευή. 

• Thanks 1

Στις 3/10/2024 στις 8:38 ΜΜ, Nabuko είπε

Σιγά το ποσό

α) αν για σένα δεν είναι τίποτα άλλοι ψάχνουν κέρματα να βγει ο μήνας

β) για 150 ευρώ μου μπλόκαραν την κάρτα στο παρελθόν

γ) η χειρότερη γιατί; το σπάσιμο ή το δάνειο; γιατί εξόφληση παλαιότερου δανείου εχουμε συμπληρώσει στο παρελθόν και δεν ήταν πρόβλημα

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Απόσο καταλαβαίνω στο myDEI πλέον δεν σε αφήνει να πληρώσεις λογαριασμούς με κάρτα αλλουνού. Δηλαδή κάρτα που αντιστοιχεί σε ebanking με άλλο κινητό. Πράγμα που αφορά και το χτίσιμο αφορολόγητου.

2 λεπτά πριν, Krusty είπε

Απόσο καταλαβαίνω στο myDEI πλέον δεν σε αφήνει να πληρώσεις λογαριασμούς με κάρτα αλλουνού. Δηλαδή κάρτα που αντιστοιχεί σε ebanking με άλλο κινητό. Πράγμα που αφορά και το χτίσιμο αφορολόγητου.

Δεν νομίζω πως μπορεί να σε αφήσει τέτοιο περιορισμό. όταν πληρώνεις με την κάρτα δεν ελέχνει τον αριθμό του κινητού σου αν ανοιστοιχεί με του λογαριασμού..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/10/2024 στις 8:38 ΜΜ, Nabuko είπε

Σιγά το ποσό

Οπώς καταλαβαίνεις ξόδεψα τον χρόνο μου για μια λύση που ήδη έχει κάνει ο φίλος μας στο παρελθόν χωρίς κανένα πρόβλημα, όπως αναφέρει.

13 λεπτά πριν, asdfnikos είπε

Δεν νομίζω πως μπορεί να σε αφήσει τέτοιο περιορισμό. όταν πληρώνεις με την κάρτα δεν ελέχνει τον αριθμό του κινητού σου αν ανοιστοιχεί με του λογαριασμού..

Το δοκίμασα επανειλημμένως με την κάρτα και το κινητό το αδελφού μου, αλλά δικό μου λογαριασμό (log in) και με μπλόκαρε από την μεριά της ΔΕΗ και όχι της τράπεζας. Εσύ τα έχεις καταφέρει; Τελικά με το κινητό και την κάρτα μου τα κατάφερα.

Συνέχεια παίρνω από την ΔΕΗ

'Η πληρωμή δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθεί', ενώ από το ebanking έχω ολοκλήρωση και προτροπή για μεταφορά στην ιστοσελίδα του εμπόρου για ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Επεξ/σία από Krusty
  • Like 1

3 ώρες πριν, Krusty είπε

Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά σκέφτομαι το εξής:

Υπάρχουν χιλιάδες λογαριασμοι ΔΕΗ σε ονόματα πεθαμένων. Δεν μπορεί να πληρωθεί ο λογαριασμός?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...