Krusty Δημοσ. 30 Ιουλίου Share Δημοσ. 30 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Στις 28/7/2024 στις 11:02 ΜΜ, vsk είπε Καλησπέρα, Προσπαθώ να κάνω τροποποιητική για αναδρομικά που αφορούν το έτος 2022, αλλά ενώ αλλάζω το έτος και πατάω "ενημέρωση εισοδημάτων-δαπανών υποχρέου", δεν βλέπω το συγκεκριμένο ποσό. Θα περιμένω κι άλλο ή υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω και το αγνοώ; Τι προθεσμία έχω για την τροποιητική; Από την στιγμή που θα εμφανιστεί το κουμπί για την δήλωση τον αναδρομικών έχεις προθεσμία μέχρι το τέλος του έτους. Αλλιώς πρόστιμο 102 ευρώ. Αν ανήκεις σε σπάνια περίπτωση που δεν γίνεται ηλεκτρονική ενημέρωση του συστήματος για τα αναδρομικά, τότε πρέπει να γίνει η τροποποιητική στο ίδιο έτος που μπορεί να πρωτοβγεί το χαρτί της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων (Α 1061/2024 ΑΑΔΕ). Αφού τα αναδρομικά των συνταξιούχων και πολλών άλλων είναι προσυμπληρωμένα, θα έπρεπε κανονικά να υποβάλλονται αυτόματα στην λήξη της προθεσμίας, όπως γίνεται τώρα με τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις, αλλά ακόμα να το κάνουν. Επεξ/σία 30 Ιουλίου από Krusty 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 30 Ιουλίου Share Δημοσ. 30 Ιουλίου (επεξεργασμένο) deleted Επεξ/σία 30 Ιουλίου από sphinxgr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
maxsal1995 Δημοσ. 30 Ιουλίου Share Δημοσ. 30 Ιουλίου Καλησπέρα, Έχω κάνει το Ε1 από 29/6 και έχει γίνει λάθος από μεριάς μου και θα πρέπει να βγει χρεωστικό. Έχω υποβάλλει δικαιολογητικά αλλά δεν μου επιτρέπει το σύστημα να κάνω τροποποιητική. Γνωρίζει κάποιος πότε θα γίνουν οι έλεγχοι και εάν θα μου επιβληθεί πρόστιμο όταν ελεγχθεί? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Krusty Δημοσ. 30 Ιουλίου Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 1 ώρα πριν, maxsal1995 είπε Καλησπέρα, Έχω κάνει το Ε1 από 29/6 και έχει γίνει λάθος από μεριάς μου και θα πρέπει να βγει χρεωστικό. Έχω υποβάλλει δικαιολογητικά αλλά δεν μου επιτρέπει το σύστημα να κάνω τροποποιητική. Γνωρίζει κάποιος πότε θα γίνουν οι έλεγχοι και εάν θα μου επιβληθεί πρόστιμο όταν ελεγχθεί? Λογικά δεν είναι υποχρεωμένοι να σου κάνουν την εκκαθάριση πριν την λήξη των φορολογικών δηλώσεων; Μήπως έχεις δικαίωμα χειρόγραφης τροποποίησης; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mezger Δημοσ. 31 Ιουλίου Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 11 hours ago, maxsal1995 said: Καλησπέρα, Έχω κάνει το Ε1 από 29/6 και έχει γίνει λάθος από μεριάς μου και θα πρέπει να βγει χρεωστικό. Έχω υποβάλλει δικαιολογητικά αλλά δεν μου επιτρέπει το σύστημα να κάνω τροποποιητική. Γνωρίζει κάποιος πότε θα γίνουν οι έλεγχοι και εάν θα μου επιβληθεί πρόστιμο όταν ελεγχθεί? Και να εκκαθαριστεί δε θα μπορέσεις να κάνεις ηλεκτρονικά τροποποιητική, οπότε μην περιμένεις, στείλε τωρα την τροποποιητική απο τα αιτήματα με τα δικαιολογητικά και περιέγραψε την κατάσταση (ότι εκκρεμεί εκκαθάριση αλλά θέλει διόρθωση). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bjj-p Δημοσ. 31 Ιουλίου Share Δημοσ. 31 Ιουλίου Στην ταυτοτητα οφειλης μπορω να την πληρωσω μερικως από μια τραπεζα και αποπληρωμη απο αλλη; Δεν εννοω δοσεις, αλλα κατα την εφαπαξ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 31 Ιουλίου Share Δημοσ. 31 Ιουλίου Έκανα τροποποιητική δήλωση αλλά δεν μου βγαίνει ταυτότητα οφειλής να πληρώσω το ποσό της εκκαθάρισης . Γιατι? θέλει χρονο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asdfnikos Δημοσ. 31 Ιουλίου Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 33 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Έκανα τροποποιητική δήλωση αλλά δεν μου βγαίνει ταυτότητα οφειλής να πληρώσω το ποσό της εκκαθάρισης . Γιατι? θέλει χρονο? Θα το δεις στα εκτός ρύθμισης οφειλές . Δεν βγαίνει πάντα μέσα στο εκκαθαριστικό η πληρωμή της οφειλής. 1 ώρα πριν, bjj-p είπε Στην ταυτοτητα οφειλης μπορω να την πληρωσω μερικως από μια τραπεζα και αποπληρωμη απο αλλη; Δεν εννοω δοσεις, αλλα κατα την εφαπαξ. Ναι μπορείς κανονικά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 31 Ιουλίου Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 24 λεπτά πριν, asdfnikos είπε Θα το δεις στα εκτός ρύθμισης οφειλές . Δεν βγαίνει πάντα μέσα στο εκκαθαριστικό η πληρωμή της οφειλής. Το βρήκα! Ευχαριστώ!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 31 Ιουλίου Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2 ώρες πριν, bjj-p είπε Στην ταυτοτητα οφειλης μπορω να την πληρωσω μερικως από μια τραπεζα και αποπληρωμη απο αλλη; Δεν εννοω δοσεις, αλλα κατα την εφαπαξ. Μπορείς 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosno1com Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου Στις 30/7/2024 στις 10:55 ΠΜ, Krusty είπε Η λογιστρια μου δεν έβαζε ποτέ οτι ο πατέρας μου φιλοξενούσε την μητέρα μου. Το σπίτι ήταν 100% στον πατέρα μου. Άρα σε κοινή δήλωση ζευγαριού, νομίζω δεν υπάρχει η έννοια της φιλοξενίας. Υπάρχει ο όρος 'κύρια κατοικία της οικογένειας'. Απλά έβαζε ότι είναι κύριος ο πατέρας μου 100% και εξυπακούεται ότι το ζευγάρι ζει μαζί. Αν το ζευγάρι είναι σε διάσταση πρέπει να γίνουν δύο ξεχωριστές δηλώσεις. Ίσως το ίδιο πρέπει να γίνει αν πχ ο σύζυγος δουλεύει σε άλλη πόλη. Δηλαδή στην περίπτωση σας η μάνα κάνει δωρεάν παραχώρηση στον γιό 50% και 50% στην νύφη και η δήλωση κατοικίας για το ζευγάρι είναι μία αφού δεν υπάρχουν ονόματα στην κατοικία. Βέβαια στον πίνακα 5.1 πρέπει να βάλετε τα δύο ποσοστά 50% χρήσης του ζευγαριού. Οι συγγενείς μπορεί να είναι ανιόντες ή κατιόντες εξ αίματος ή εξ αγχιστείας. Ανεξάρτητα αν είναι γονείς, παππούδες... Στην παραπάνω κατηγορία δηλαδή, απαλλάσσεται από φόρο το τεκμαρτό εισόδημα που προκύπτει από την δωρεάν παραχώρηση χρήσης. Στο έντυπο Ε2 της μητέρας θα περιληφθεί το συγκεκριμένο ακίνητο και στη στήλη 6 της πρώτης σελίδας, θα γραφούν τα στοιχεία των συγγενών που κάνουν χρήση και σε παρένθεση η συγγένεια με τον ιδιοκτήτη (π.χ. τέκνο). Στη στήλη14 δεν αναγράφεται τεκμαρτό εισόδημα από την δωρεάν παραχώρηση. Που το γράφει αυτό ότι δεν μπορεί να γίνει δωρεάν παραχώρηση (του 50% στην περίπτωση μας) από πεθερά σε νύφη; Λες να μην προέβλεψε ο νόμος για παραχώρηση σε ζευγάρι και να επιτρέπει μόνο στον γιό; Μερικά πράγμα βγαίνουν μόνο και από την απλή λογική.... Οπότε η νύφη θα μπορουσε να βαλει το 50% δωρεαν παραχωρηση? Θεωρειται κατιοντας (η νύφη) εξ αγχιστειας ? Επομενως η πεθερα θα πληρωνε φορο ή θα θεωρουταν δωρεαν? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Krusty Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, panosno1com είπε Οπότε η νύφη θα μπορουσε να βαλει το 50% δωρεαν παραχωρηση? Θεωρειται κατιοντας (η νύφη) εξ αγχιστειας ? Επομενως η πεθερα θα πληρωνε φορο ή θα θεωρουταν δωρεαν? Νομίζω ξες τις απαντήσεις, αφού το μόνο κώλυμα σου ήταν αν η πεθερά είναι Α βαθμού συγγενής εξ αγχιστείας με την νύφη. Είναι. Άρα έχουμε από την πεθερά δωρεάν παραχώρηση κύριας κατοικίας μέχρι 200 τμ από 50% στο ζευγάρι και θα δηλώσει στο Ε2 όπως έγραψα, μηδενικό τεκμαρτό εισόδημα. https://maleviziotis.gr/2022/11/26/γνωρίζετε-τα-είδη-και-τους-βαθμούς-συγ/ https://www.taxheaven.gr/news/39186/h-dwrean-paraxwrhsh-akinhtoy-h-forologhsh-toy-fysikoy-proswpoy-poy-paraxwrei-dwrean-akinhto-se-allo-fysiko-proswpo-oles-oi-periptwseis Επεξ/σία 1 Αυγούστου από Krusty 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
runner69 Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου Στις 28/7/2024 στις 10:46 ΜΜ, GREGORYMO είπε Προσπαθώ να πληρώσω τον φόρο εισοδήματος από το taxinet με χρεωστική κάρτα της τράπεζας ΧΑΝΙΩΝ και το απορρίπτει. ΜΗΠΩΣ δεν μετέχει η συγκεκριμένη τράπεζα στην διαδικασία αυτή? Δεν ξερω αν εβγαλες ακρη αλλα πιθανον αυτος να ειναι ο λογος. Αντιστοιχα και με την PAYZY δεν μπορεις να πληρωσεις μεσω taxis. Στις 31/7/2024 στις 10:11 ΠΜ, sphinxgr είπε Έκανα τροποποιητική δήλωση αλλά δεν μου βγαίνει ταυτότητα οφειλής να πληρώσω το ποσό της εκκαθάρισης . Γιατι? θέλει χρονο? Η τροποποιητικη σου δειχνει οτι δεν προεκυψε καποια διαφορα απο την προηγουμενη σου δηλωση. Η παλια σου οφειλη , δηλ αυτη της πρωτης δηλωσης, θα ισχυει κανονικα και θα φαινεται στις οφειλες εκτος ρυθμισης οπως σου ειπαν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, runner69 είπε ια διαφορα απο την προηγουμενη σου δηλωση. Η παλια σου οφειλη , δηλ αυτη της πρωτης δηλωσης, θα ισχυει κανονικα και θα φαινεται στις οφειλες εκτος ρυθμισης οπως σου ειπαν. Είχαν διαφορά προς τα κάτω. Βρήκα και πλήρωσα όντως στις οφειλες εκτος ρυθμισης. Ήθελε λίγο χρόνο να εμφανιστεί όμως το νέο ποσό, δεν βγηκε αμέσως. Πλήρωσα τελικά. Όντως με PAYZY εξακολουθούμε κ φέτος να μην μπορούμε να πληρώσουμε Φέτος όμως, πλήρωσα με πιστωτική. Μέχρι πέρυσι /πρόπερσι επιτρεπόταν μόνο με χρεωστικές. Thanks Επεξ/σία 1 Αυγούστου από sphinxgr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Inci624 Δημοσ. 2 Αυγούστου Share Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Καλημέρα σας. Έχω τη φορολογική δήλωση συγγενικού προσώπου σε κατάσταση προσωρινής αποθήκευσης (τη δική μου και της μητέρας μου τις έχω υποβάλει μόνη μου από τον Ιούλιο) και δεν ξέρω αν πρέπει να την οριστικοποιήσω ή αν πρέπει να πάω σε λογιστή. 1. Πίνακας 5, κωδικός 213: στο ποσοστό συνιδιοκτησίας εφόσον είχε και συγκάτοικο στο διαμέρισμα που νοίκιαζε, βάζω ποσοστό 50 ; 2. Πίνακας 6, κωδικός 811: στο ποσό ενοικίου, βάζω το μηνιαίο μίσθωμα πχ 120,00 ευρώ ή το ετήσιο πχ 1440; Επίσης, ο συγγενής πλήρωνε ενοίκιο 150,00 ευρώ αλλά στο μισθωτήριο συμβόλαιο ο ιδιοκτήτης έγραψε 120,00 ευρώ. Στη φορολογική δήλωση βάζουμε ό,τι γράφει το μισθωτήριο συμβόλαιο; 3. Πίνακας 7, κωδικός 049: στις αποδείξεις είναι προσυμπληρωμένο ότι έχει δαπανήσει 1399,05 ευρώ. Έχει ακαθάριστες αποδοχές 6925,00 ευρώ και φορολογητέο ποσό 5725,58 ευρώ (πίνακας 4, κωδικός 301 για μισθούς). Όταν αρχικά πάτησα υποβολή μου έβγαλε αποτέλεσμα εκκαθάρισης πιστωτικό 216,19 ευρώ. Επειδή όμως βάσει μιας ιστοσελίδας που υπολογίζει πόσες αποδείξεις χρειάζονται για το αφορολόγητο, είδα ότι θέλει 1700 ευρώ περίπου σε αποδείξεις, αύξησα το ποσό των αποδείξεων στον κωδικό 049. Με 1700 ευρώ έβγαινε πάλι πιστωτικό το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης στα 282.40 ευρώ. Ύστερα από 5 δοκιμές που έκανα δεν εμφανίζει πλέον το αποτέλεσμα της φορολογικής δήλωσης επειδή αυτό «εμφανίζεται για περιορισμένο αριθμό εκκαθαρίσεων». Παρατήρησα ότι όσο μεγαλύτερο ποσό αποδείξεων βάζω, τόσο μεγαλύτερο το πιστωτικό αποτέλεσμα. Τι ποσό πρέπει να βάλω τελικά; Επίσης, στον κωδικό 049 , στο πεδίο «καταβολές ενοικίων», γράφουμε και εκεί το σύνολο των ενοικίων εκτός από τον κωδικό 811; Επεξ/σία 2 Αυγούστου από Inci624 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα