Krusty Δημοσ. 19 Ιουλίου Share Δημοσ. 19 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, NobodyRankXV είπε Χάνω επίδομα λόγο αυτής την φάσης για αυτό καίγομαι θα καλέσω στο ταξις μπας και αλλά πολύ φοβάμαι από αυτά που διαβάζω ίσως χρειαστεί χειρόγραφο στην ΔΟΥ που πλέον δεν υπάρχουν γιατί έγινε συγχώνευση με αυτά τα κέφι σε πως τα λένε , πάρε το αυγό και κουρευτο , είναι δυνατών ενώ δεν έχει γίνει υποβολή τροποποιητικής στον φιλοξενούμενο να μη μπορεί να αλλάξει την αποδοχή φιλοξενίας και να μην μπορώ να την αλλάξω και εγώ μέσω τροποποιητικής ; Ήμαρτον Χειρόγραφο στην ΔΟΥ υποβάλεις εύκολα μέσω myAADE-->αιτήματα. Το Ε1 μπορείς να το βρεις σε διάφορες ηλεκτρονικές μορφές πχ PDF και από πάνω να το επεξεργαστείς. Κοιτάξτε και στο φορολογικό μητρώο του ο φιλοξενούμενος να είναι εκεί σωστά δηλωμένος. Ουτε ο χρόνος φιλοξενίας μπορεί να αλλάξει. Πχ την φιλοξενία που δεν θέλετε να την κάνετε για μία ημέρα; https://www.aade.gr/exypiretisi-enimerosi/katalogos-entypon 'Υπάρχουν όμως και ορισμένες περιπτώσεις που οι δηλώσεις υποβάλλονται χειρόγραφές , είτε γιατί το επιβάλει ο νόμος , είτε γιατί τεχνικά δεν μπορούν να υποβληθούν χειρόγραφες.' Προφανώς ο επαγγελματίας αρθρογράφος εννοεί ότι 'τεχνικά δεν μπορούν να υποβληθούν από το σύστημα'. Άρα μπορείς να το επικαλεστείς και να σε αφήσουν για χειρόγραφη. @GREGORYMO Μπορεί να το έκανε για να γλιτώσει χρόνο. Πχ ήξερε ότι για το ΚΕΑ κοιτάνε το μητρώο, το άλλαξε κανονικά και στο Ε1 τον άφησε όπως παλιά. Επεξ/σία 19 Ιουλίου από Krusty Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NobodyRankXV Δημοσ. 19 Ιουλίου Share Δημοσ. 19 Ιουλίου @Krusty Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Νομίζω ότι μέρες φιλοξενίας μπορώ να αλλάξω αλλα και πάλι στην αίτηση για το επιδομα στέγασης θα εξακολουθεί να δείχνει μέλος του νοικοκυριού. Έτσι δεν είναι ; Οπότε δεν έχει νόημα να το βάλω και 1 μέρα. Φαντάζομαι το αίτημα θα το κοιτάξουν σε κάνα 2 - 3 μήνες , οπότε πρόβλημα. Αλλά αν μόνο αυτή είναι η λύση δεν γίνεται και αλλιώς χαχαχ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Krusty Δημοσ. 19 Ιουλίου Share Δημοσ. 19 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, NobodyRankXV είπε @Krusty Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Νομίζω ότι μέρες φιλοξενίας μπορώ να αλλάξω αλλα και πάλι στην αίτηση για το επιδομα στέγασης θα εξακολουθεί να δείχνει μέλος του νοικοκυριού. Έτσι δεν είναι ; Οπότε δεν έχει νόημα να το βάλω και 1 μέρα. Φαντάζομαι το αίτημα θα το κοιτάξουν σε κάνα 2 - 3 μήνες , οπότε πρόβλημα. Αλλά αν μόνο αυτή είναι η λύση δεν γίνεται και αλλιώς χαχαχ Το αίτημα το απαντάνε σε 1-2 μέρες. Μπορεί να πάρε πολύ καιρό όμως η εκκαθάριση από χειρόγραφη δήλωση. Εννοείται το τέχνασμα της μίας ημέρας το ανέφερα αν δεν βρεις άλλη λύση. Επαναλαμβάνω ότι πρέπει να κοιτάνε το μητρώο στα επιδόματα. Αλλά αν κάνεις χειρόγραφη δήλωση θα έχεις στα χέρια σου ένα επίσημο χαρτί με σφραγίδα εφοριακού πχ στο εκκαθαριστικό ότι δεν φιλοξενείς, για να μπορείς να κάνεις ένσταση. Αν κάνεις χειρόγραφη δήλωση πιστεύω ο εφοριακός υπάλληλος δεν πρόκειται να τροποποιήσει καμία βάση δεδομένων, παρά να σου βγάλει εκκαθαριστικό και να ενημερώσει το σύστημα για το εκκαθαριστικό σου. Θα βάλει και μια σφραγίδα στο Ε1 σου. Τι θέλω να πώ. Υπέβαλλα χειρόγραφη λύση μισθωτηρίου για τον θανόντα πατέρα μου, όπως προβλέπεται. Το ήξερα οτι ήταν εκπρόθεσμη και έτσι μηδένισα οποιαδήποτε μικρή ελπίδα να μην φάμε πρόστιμο λόγω εκπρόθεσμου, αφού θα μπορούσα να κάνω την παλαβή. Όταν ρώτησα μετά τον υπάλληλο, γιατί στο σύστημα φαίνεται ακόμα ενεργό το μισθωτήριο στον λογαριασμό της συνιοδιοκτήτριας μητέρας μου, μου απάντησε ευγενικά ότι έτσι ειναι ο νόμος, το ηλεκτρονικό μισθωτήριο λύνεται μόνο ηλεκτρονικά (που απαγορεύεται σε θανόντα) και ότι η χειρόγραφη λύση έχει πρωτοκολληθεί και αρχειοθετηθεί! Έτσι μάλλον η μητέρα μου θα εμφανίζει λάθος μήνυμα υπολογισμού εσόδων στο Ε2 για μια ζωή, με το παλιό μισθωτήριο ενεργό ηλεκτρονικά. Επεξ/σία 19 Ιουλίου από Krusty 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NobodyRankXV Δημοσ. 19 Ιουλίου Share Δημοσ. 19 Ιουλίου ΑΑΔΕ αναμονή… στις 3 κλείνουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Krusty Δημοσ. 19 Ιουλίου Share Δημοσ. 19 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, NobodyRankXV είπε ΑΑΔΕ αναμονή… στις 3 κλείνουν Απαντάνε στα αιτήματα σε 1-2 μέρες ήθελα να γράψω πριν. Και στα ερωτήματα προς την ΑΑΔΕ απαντάνε σε 1-2 μέρες. https://www1.gsis.gr/taxisnet/mytaxisnet/protected/inquiries.htm Στις γραπτές ερωτήσεις οι υπάλληλοι έχουν χρόνο να ρωτήσουν και τους προϊσταμένους τους αν κάτι είναι πολύπλοκο. Επεξ/σία 19 Ιουλίου από Krusty Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NobodyRankXV Δημοσ. 19 Ιουλίου Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 36 λεπτά πριν, Krusty είπε Απαντάνε στα αιτήματα σε 1-2 μέρες ήθελα να γράψω πριν. Και στα ερωτήματα προς την ΑΑΔΕ απαντάνε σε 1-2 μέρες. https://www1.gsis.gr/taxisnet/mytaxisnet/protected/inquiries.htm Στις γραπτές ερωτήσεις οι υπάλληλοι έχουν χρόνο να ρωτήσουν και τους προϊσταμένους τους αν κάτι είναι πολύπλοκο. Αααα 1 - 2 μέρες , είπα και γώ μήνες Αχχαχαχ τότε αξίζει μπας και πρόλαβα την αλλαγή του μήνα , ερώτηση αν μια τροποποιητική είναι προσωρινά αποθηκευμένη και δεν υποβληθεί ποτε , τότε θεωρείται ως μη γινόμενη ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pink_Floyd88 Δημοσ. 19 Ιουλίου Share Δημοσ. 19 Ιουλίου Καλησπέρα στην παρέα και από εμένα. Έκανα φέτος μόνος μου τη φορολογική δήλωση και χωρίς να ξέρω τι είναι(θεωρώντας ότι θα έχω ελαφρυντικό σε περίπτωση λάθους)πάτησα-τίκαρα το τετραγωνάκι δήλωση με επιφύλαξη.Η εκκαθάριση δεν ολοκληρώθηκε και μου ζητάει δικαιολογητικά αλλά δεν έχω να αμφισβητήσω κάτι στη δήλωση.Γνωρίζει κάποιος τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί ή αν μπορώ να κάνω κάτι. υ.γ. δεν έχω κάποια εταιρία,είμαι απλώς μισθωτός. Ευχαριστώ!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tsino Δημοσ. 19 Ιουλίου Share Δημοσ. 19 Ιουλίου Παιδιά έχω τη θεία που είναι από το 23 σε οίκο ευγηρίας.. πως θα το δηλώσω στο Ε1 ? Έχει κανείς εμπειρία; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 19 Ιουλίου Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 1 ώρα πριν, Pink_Floyd88 είπε Καλησπέρα στην παρέα και από εμένα. Έκανα φέτος μόνος μου τη φορολογική δήλωση και χωρίς να ξέρω τι είναι(θεωρώντας ότι θα έχω ελαφρυντικό σε περίπτωση λάθους)πάτησα-τίκαρα το τετραγωνάκι δήλωση με επιφύλαξη.Η εκκαθάριση δεν ολοκληρώθηκε και μου ζητάει δικαιολογητικά αλλά δεν έχω να αμφισβητήσω κάτι στη δήλωση.Γνωρίζει κάποιος τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί ή αν μπορώ να κάνω κάτι. υ.γ. δεν έχω κάποια εταιρία,είμαι απλώς μισθωτός. Ευχαριστώ!!! Θα προσκομίσεις τα δικαιολογητικά στην ΔΟΥ. Μισθοδοσία και ηλεκτρονικες αποδείξεις 36 λεπτά πριν, Tsino είπε Παιδιά έχω τη θεία που είναι από το 23 σε οίκο ευγηρίας.. πως θα το δηλώσω στο Ε1 ? Έχει κανείς εμπειρία; Θα ζητήσεις ΑΦΜ του οίκου και θα την δηλώσεις φιλοξενία 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tsino Δημοσ. 19 Ιουλίου Share Δημοσ. 19 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, GREGORYMO said: Θα προσκομίσεις τα δικαιολογητικά στην ΔΟΥ. Μισθοδοσία και ηλεκτρονικες αποδείξεις Θα ζητήσεις ΑΦΜ του οίκου και θα την δηλώσεις φιλοξενία Χωρίς να βάλω το ποσό που έχουμε δώσει ? Σαν ενοίκιο ? Απλή φιλοξενία δηλώνω? Επεξ/σία 19 Ιουλίου από Tsino Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alipkok Δημοσ. 19 Ιουλίου Share Δημοσ. 19 Ιουλίου Καλησπέρα , θα ήθελα μια πληροφορία εάν είναι εφικτό. Σπίτι που ήταν δηλωμένο το οικονομικό έτος 2022 ως κυρία κατοικία ενώ ολόκληρο το οικονομικό έτος 2023 είναι κλειστό χωρίς ρεύμα καθώς σαν κυρία κατοικία είναι αυτό που αγόρασα τέλη 2022, το δηλώνω μόνο στο Ε2 ; Ή το δηλώνω και σαν δευτερεύουσα κατοικία στο Ε1; Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xxatziva Δημοσ. 19 Ιουλίου Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 36 λεπτά πριν, alipkok είπε Καλησπέρα , θα ήθελα μια πληροφορία εάν είναι εφικτό. Σπίτι που ήταν δηλωμένο το οικονομικό έτος 2022 ως κυρία κατοικία ενώ ολόκληρο το οικονομικό έτος 2023 είναι κλειστό χωρίς ρεύμα καθώς σαν κυρία κατοικία είναι αυτό που αγόρασα τέλη 2022, το δηλώνω μόνο στο Ε2 ; Ή το δηλώνω και σαν δευτερεύουσα κατοικία στο Ε1; Ευχαριστώ προφανως στο ε2 δηλωνεις ως κενο το ακινητο. στο ε1 αν το βαλεις λογικα θα σου ανεβασει τα τεκμηρια. αν τα καλυπτεις ηδη τοτε βαλτο ως δευτερεουσα αλλιως δεν χρειαζεται. αφου πρωτα στο ε2 φαινεται το ακινητο που μενεις και το 2ο ως κενο. στο ε1 καλυτερα μονο αυτο που μενεις και οχι 2ο ακινητο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Krusty Δημοσ. 19 Ιουλίου Share Δημοσ. 19 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Tsino είπε Παιδιά έχω τη θεία που είναι από το 23 σε οίκο ευγηρίας.. πως θα το δηλώσω στο Ε1 ? Έχει κανείς εμπειρία; https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=210199 https://www.forin.gr/questions/question/2635/ghrokomeio-katoikia 6 ώρες πριν, NobodyRankXV είπε Αααα 1 - 2 μέρες , είπα και γώ μήνες Αχχαχαχ τότε αξίζει μπας και πρόλαβα την αλλαγή του μήνα , ερώτηση αν μια τροποποιητική είναι προσωρινά αποθηκευμένη και δεν υποβληθεί ποτε , τότε θεωρείται ως μη γινόμενη ; Νομίζω ναι. Δεν υπάρχει κουμπί ακύρωσης; 6 ώρες πριν, Pink_Floyd88 είπε Καλησπέρα στην παρέα και από εμένα. Έκανα φέτος μόνος μου τη φορολογική δήλωση και χωρίς να ξέρω τι είναι(θεωρώντας ότι θα έχω ελαφρυντικό σε περίπτωση λάθους)πάτησα-τίκαρα το τετραγωνάκι δήλωση με επιφύλαξη.Η εκκαθάριση δεν ολοκληρώθηκε και μου ζητάει δικαιολογητικά αλλά δεν έχω να αμφισβητήσω κάτι στη δήλωση.Γνωρίζει κάποιος τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί ή αν μπορώ να κάνω κάτι. υ.γ. δεν έχω κάποια εταιρία,είμαι απλώς μισθωτός. Ευχαριστώ!!! Δεν μπορείς να κάνεις τροποποιητική τώρα και να ξετικάρεις την επιφύλαξη; Αν δεν μπορείς πρέπει να κάνεις ότι είναι να κάνεις μέσα σε 30 μέρες από την υποβολή της δήλωσης με επιφύλαξη. Στο myaade-->νέα αίτηση μπορείς να υποβάλεις σαρωμένη χαρτούρα ή ηλεκτρονικά αρχεία στην θεματική της δήλωσης με επιφύλαξη. Επεξ/σία 19 Ιουλίου από Krusty 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 19 Ιουλίου Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 3 ώρες πριν, Tsino είπε Χωρίς να βάλω το ποσό που έχουμε δώσει ? Σαν ενοίκιο ? Απλή φιλοξενία δηλώνω? Θα δηλώσεις το ποσό. Μάλιστα χρειάζεται και ο μετρητής ρεύματος του οίκου 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
psycho_freak Δημοσ. 21 Ιουλίου Share Δημοσ. 21 Ιουλίου Καλησπέρα, μπορειτε να μπειτε στο gsis.gr; Απο το πρωι δεν μπορω να συνδεθω, βγαζει μηνυμα λαθους "Προέκυψε σφάλμα συστήματος. Επαναλάβετε την ενέργεια. Αν το σφάλμα εξακολουθεί να εμφανίζεται, επικοινωνήστε με τον διαχειριστή." Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα