sonikk Δημοσ. 17 Ιουλίου Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε ΕΣΥ θα μας πεις σε ποια κατηγορία είσαι και εμείς θα σου πουμε αν απαλλάσσεσαι Ψάχνω κάτι άλλο γι αυτο ρώτησα.Εγω κάνω κανονικά δήλωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 17 Ιουλίου Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 1 ώρα πριν, sonikk είπε Ψάχνω κάτι άλλο γι αυτο ρώτησα.Εγω κάνω κανονικά δήλωση. Το κατάλαβα. Αλλά ΔΕΝ μπορεί να απαριθμήσουμε 50 περιπτώσεις μπας και κάποια βολεύει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sonikk Δημοσ. 17 Ιουλίου Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 55 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Το κατάλαβα. Αλλά ΔΕΝ μπορεί να απαριθμήσουμε 50 περιπτώσεις μπας και κάποια βολεύει Δεν νομίζω να είναι πάνω από 4-5. Δεν λέω ότι είμαι σίγουρος αλλά αποκλείεται να είναι όσες λες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nabuko Δημοσ. 18 Ιουλίου Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 7 ώρες πριν, sonikk είπε Εγώ ομως θα ήθελα να μάθω ποιες άλλες κατηγορίες απαλλασσονται που να είναι ενήλικες και να διαμένουν Ελλάδα. Κανένας. Όλοι έχουν υποχρέωση υποβολής ακόμα και αυτοί με μηδενικό εισόδημα Αναφορά σε κείμενο Υποχρέωση να υποβάλλει φορολογική δήλωση (έντυπο Ε1), έχει κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον έχει την κατοικία του στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ανεξάρτητα από το αν είναι εξαρτώμενο μέλος ή όχι και αποκτά πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 18 Ιουλίου Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2 ώρες πριν, sonikk είπε Δεν νομίζω να είναι πάνω από 4-5. Δεν λέω ότι είμαι σίγουρος αλλά αποκλείεται να είναι όσες λες. Φυλακοβιοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NobodyRankXV Δημοσ. 18 Ιουλίου Share Δημοσ. 18 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά ελπίζω να μου δώσετε τα φώτα σας , εβαλα φιλοξενούμενο καταλαθος ένα άτομο το οποίο και εκείνο ήταν φιλοξενούμενος σε άλλον, 1ο φάουλ. το δεύτερο φάουλ είναι το ότι έκανε αποδοχή την φιλοξενία και τώρα στις τροποποιητικές δεν μπορώ να τον βγάλω δεν δύναται η επιλογή δηλαδή, κάτι γράφει εκεί στο πεδίο για οριστική , ούτε εγώ μπορώ να τον βγάλω ούτε εκείνος μπορεί να βγει . Τι κάνουμε τώρα ; Επεξ/σία 18 Ιουλίου από NobodyRankXV Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NobodyRankXV Δημοσ. 18 Ιουλίου Share Δημοσ. 18 Ιουλίου Το αστείο είναι σε εμένα έχει γίνει οριστική σε εκείνον δεν έχει γίνει οριστική η τροποποιητική του που έκανε αποδοχή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Krusty Δημοσ. 18 Ιουλίου Share Δημοσ. 18 Ιουλίου (επεξεργασμένο) @NobodyRankXV Η λογιστρια μου έκανε παρόμοιο λάθος με τις φιλοξενίες στην οικογένεια μου. Της είπα μήπως πρέπει να γίνει καμιά τροποποιητική μην φάω κανένα πρόστιμο. Μου άρχισε κλασικά ως λογιστρια κάτι ιστορίες για αγρίους ότι το είχε σωστά... Ίσως να μην μπορούσε όπως κι εσύ να το διορθώσει γιατί κλείδωσε. Οτάν επέμενα, μου είπε ότι επικοινώνησε με εφοριακό και την ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Έτσι κι αλλιώς ο φιλοξενούμενος δεν έχει τεκμαρτό εισόδημα από την φιλοξενία, δηλαδή και σε βίλα να τον φιλοξενούν το ίδιο είναι. Επεξ/σία 18 Ιουλίου από Krusty Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 18 Ιουλίου Share Δημοσ. 18 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 29 minutes ago, Krusty said: Έτσι κι αλλιώς ο φιλοξενούμενος δεν έχει τεκμαρτό εισόδημα από την φιλοξενία, δηλαδή και σε βίλα να τον φιλοξενούν το ίδιο είναι. Ανάλογα τη περίπτωση μπορεί να προκύψουν προβλήματα με επιδόματα (ενοικίου, θέρμανσης, ΚΟΤ κλπ). Να χάνονται λόγω υπέρβασης εισοδηματικών ορίων στο νοικοκυριό ή να στερούνται επιδόματα απ'το άλλο σπίτι. Επεξ/σία 18 Ιουλίου από ekrepali 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
psycho_freak Δημοσ. 19 Ιουλίου Share Δημοσ. 19 Ιουλίου Καλησπέρα, στο Ε2 δηλώνουμε μόνο τα ακίνητα που φέρνουν εισοδημα/ ενοίκιο; ή και κάποιο που δεν νοικιάζεται; Μια αποθηκη που έχει η γυναίκα μου που ειναι κενη, αν δηλωσεις ΚΕΝΟ ζητάει να συμπληρωθουν οι μηνες ενοικιασης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 19 Ιουλίου Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 9 λεπτά πριν, psycho_freak είπε Καλησπέρα, στο Ε2 δηλώνουμε μόνο τα ακίνητα που φέρνουν εισοδημα/ ενοίκιο; ή και κάποιο που δεν νοικιάζεται; Μια αποθηκη που έχει η γυναίκα μου που ειναι κενη, αν δηλωσεις ΚΕΝΟ ζητάει να συμπληρωθουν οι μηνες ενοικιασης. Βαζεις 12 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Krusty Δημοσ. 19 Ιουλίου Share Δημοσ. 19 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ekrepali είπε Ανάλογα τη περίπτωση μπορεί να προκύψουν προβλήματα με επιδόματα (ενοικίου, θέρμανσης, ΚΟΤ κλπ). Να χάνονται λόγω υπέρβασης εισοδηματικών ορίων στο νοικοκυριό ή να στερούνται επιδόματα απ'το άλλο σπίτι. Αυτά όμως δεν έχει σχέση με πρόστιμο για την δήλωση. Δηλαδή σίγουρα θα τα είχαν σκεφτεί αυτά από πριν, αφού το να βάλεις το ΑΦΜ ενός συγκεκριμένου ατόμου ως φιλοξενούμενου, δεν γίνεται τυχαία και μετά να κάνει το αντίστοιχο κι ο φιλοξενούμενος. Επίσης δεν ξες αν υπάρχει διασταύρωση και αν γίνεται διασταύρωση, ίσως γίνεται από τα στοιχεία διαμονής στο μητρώο και όχι από το Ε1. Από το Ε1 γενικά δεν γίνεται διασταύρωση στο ΚΕΑ στην σύσταση νοικοκυριού. Ξέρω τί λέω... Εννοώ συγκεκριμένα, σε άλλη δήλωση Ε1 από αυτήν της ξαδέλφης μου, το σαΐνι η λογιστρια της έβαλε τον αδελφό της ότι μένει κι αυτός εκεί. Στο μητρώο τον έβαλε κανονικά ότι έμενε αλλου. Μια χαρά παίρνει το ΚΕΑ, ΚΟΤ η ξαδέλφη μου ως μονοπρόσωπο νοικοκυριό. Αλλωστε και στα μέσα της χρονιάς μπορεί να αλλάξει ο τόπος διαμονής και άρα το ΚΕΑ που κοιτάει ένα εξάμηνο πριν, θα πρέπει να κοιτάει το μητρώο. Ίσως αν επικοινωνήσει το μέλος με εφοριακό μέσω taxisnet ή στα αιτήματα να του δώσουν λύση. Επεξ/σία 19 Ιουλίου από Krusty 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NobodyRankXV Δημοσ. 19 Ιουλίου Share Δημοσ. 19 Ιουλίου Χάνω επίδομα λόγο αυτής την φάσης για αυτό καίγομαι θα καλέσω στο ταξις μπας και αλλά πολύ φοβάμαι από αυτά που διαβάζω ίσως χρειαστεί χειρόγραφο στην ΔΟΥ που πλέον δεν υπάρχουν γιατί έγινε συγχώνευση με αυτά τα κέφι σε πως τα λένε , πάρε το αυγό και κουρευτο , είναι δυνατών ενώ δεν έχει γίνει υποβολή τροποποιητικής στον φιλοξενούμενο να μη μπορεί να αλλάξει την αποδοχή φιλοξενίας και να μην μπορώ να την αλλάξω και εγώ μέσω τροποποιητικής ; Ήμαρτον Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 19 Ιουλίου Share Δημοσ. 19 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, NobodyRankXV είπε Χάνω επίδομα λόγο αυτής την φάσης για αυτό καίγομαι θα καλέσω στο ταξις μπας και αλλά πολύ φοβάμαι από αυτά που διαβάζω ίσως χρειαστεί χειρόγραφο στην ΔΟΥ που πλέον δεν υπάρχουν γιατί έγινε συγχώνευση με αυτά τα κέφι σε πως τα λένε , πάρε το αυγό και κουρευτο , είναι δυνατών ενώ δεν έχει γίνει υποβολή τροποποιητικής στον φιλοξενούμενο να μη μπορεί να αλλάξει την αποδοχή φιλοξενίας και να μην μπορώ να την αλλάξω και εγώ μέσω τροποποιητικής ; Ήμαρτον Άκυρο 6 ώρες πριν, Krusty είπε Αυτά όμως δεν έχει σχέση με πρόστιμο για την δήλωση. Δηλαδή σίγουρα θα τα είχαν σκεφτεί αυτά από πριν, αφού το να βάλεις το ΑΦΜ ενός συγκεκριμένου ατόμου ως φιλοξενούμενου, δεν γίνεται τυχαία και μετά να κάνει το αντίστοιχο κι ο φιλοξενούμενος. Επίσης δεν ξες αν υπάρχει διασταύρωση και αν γίνεται διασταύρωση, ίσως γίνεται από τα στοιχεία διαμονής στο μητρώο και όχι από το Ε1. Από το Ε1 γενικά δεν γίνεται διασταύρωση στο ΚΕΑ στην σύσταση νοικοκυριού. Ξέρω τί λέω... Εννοώ συγκεκριμένα, σε άλλη δήλωση Ε1 από αυτήν της ξαδέλφης μου, το σαΐνι η λογιστρια της έβαλε τον αδελφό της ότι μένει κι αυτός εκεί. Στο μητρώο τον έβαλε κανονικά ότι έμενε αλλου. Μια χαρά παίρνει το ΚΕΑ, ΚΟΤ η ξαδέλφη μου ως μονοπρόσωπο νοικοκυριό. Αλλωστε και στα μέσα της χρονιάς μπορεί να αλλάξει ο τόπος διαμονής και άρα το ΚΕΑ που κοιτάει ένα εξάμηνο πριν, θα πρέπει να κοιτάει το μητρώο. Ίσως αν επικοινωνήσει το μέλος με εφοριακό μέσω taxisnet ή στα αιτήματα να του δώσουν λύση. Έβαλε η λογίστρια τον αδερφό ότι μένει εκεί? Απο μόνη της ? Πώς το ήξερε? 6 ώρες πριν, Krusty είπε Αυτά όμως δεν έχει σχέση με πρόστιμο για την δήλωση. Δηλαδή σίγουρα θα τα είχαν σκεφτεί αυτά από πριν, αφού το να βάλεις το ΑΦΜ ενός συγκεκριμένου ατόμου ως φιλοξενούμενου, δεν γίνεται τυχαία και μετά να κάνει το αντίστοιχο κι ο φιλοξενούμενος. Επίσης δεν ξες αν υπάρχει διασταύρωση και αν γίνεται διασταύρωση, ίσως γίνεται από τα στοιχεία διαμονής στο μητρώο και όχι από το Ε1. Από το Ε1 γενικά δεν γίνεται διασταύρωση στο ΚΕΑ στην σύσταση νοικοκυριού. Ξέρω τί λέω... Εννοώ συγκεκριμένα, σε άλλη δήλωση Ε1 από αυτήν της ξαδέλφης μου, το σαΐνι η λογιστρια της έβαλε τον αδελφό της ότι μένει κι αυτός εκεί. Στο μητρώο τον έβαλε κανονικά ότι έμενε αλλου. Μια χαρά παίρνει το ΚΕΑ, ΚΟΤ η ξαδέλφη μου ως μονοπρόσωπο νοικοκυριό. Αλλωστε και στα μέσα της χρονιάς μπορεί να αλλάξει ο τόπος διαμονής και άρα το ΚΕΑ που κοιτάει ένα εξάμηνο πριν, θα πρέπει να κοιτάει το μητρώο. Ίσως αν επικοινωνήσει το μέλος με εφοριακό μέσω taxisnet ή στα αιτήματα να του δώσουν λύση. Όταν πάμε σε ένα λογιστή, εμείς του δίνουμε τα στοιχεία για να φτιάξει την δήλωση και στο τέλος κοιτάμε αν τα πέρασε όπως του είπαμε. Γιατί ανθρώποι είμαστε μπορεί κάποιο λάθακι να έγινε. Όπως πχ όταν δίνουμε σε κάποιον 300€ και μας δίνει αποδείξη, κοιτάμε την απόδειξη: γράφει 300€ η έγινε λάθος και γράφει 200€ !!! Επεξ/σία 19 Ιουλίου από GREGORYMO Διόρθωση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NobodyRankXV Δημοσ. 19 Ιουλίου Share Δημοσ. 19 Ιουλίου Προφανώς ξαι άνθρωποι είμαστε και κάνουμε λάθη για αυτό τώρα δεν μένω στο πως έγινε αυτό αλλά στο πως το φτιάχνουμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα